Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Konec Ane Jud?

19. december 2007 ob 12:16 | Denis Sarkić |

Ane Jud na predstavitev svoje nove knjige Enron v Jazz klubu Gajo sploh ni bilo. Kot je povedal nekdanji urednik Žurnala Dejan Steinbuch, ki je napisal tudi del spremne besede, mu je avtorica v ponedeljek po elektronski pošti sporočila, da je ne bo. Ob tem pa je dodala, da “so ji mediji uničili življenje in da je Enron njena zadnja knjiga”. Steinbuch je še povedal, da ni vedel, da naj bi tudi sam predstavil knjigo, saj je vabilo videl šele v ponedeljek. Ker je napisal izključno spremno besedo, ki se nanaša na medije, knjige pa ni prebral, ni mogel spregovoriti o njeni vsebini. Na novinarski konferenci bi moral poleg Steinbucha in Judove sodelovati tudi ekonomist Rado Pezdir, vendar tudi njega ni bilo. Steinbuch njegove odločitve ni želel komentirati.

Zmedeni Dejan Steinbuch:

Novinarsko omizje na predstavitvi:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 28 x komentirano
  1. volivec pravi:

    Ta s fitnesom je bla mal zlobna…

  2. optimums pravi:

    to, da se človek ne pripravi in poprejšnjega opusa” ne prebere je totalni amaterizem.

    pa Dejči, da je ni niti poklical, kaj pa če je punci hudo in rabi malo topline?

    zelo človeško

  3. kinky tone pravi:

    Uboga Ana. Mediji ste PACKI!! Sram naj vas bo.

    (Urednik STA-ja ničesar ne misli. Bravo.)

  4. Nikolaj Gogolj pravi:

    Ana Jud je ena izmed najprodornejših slovenskih političnih komentatork, tako rekoč slovenska Hannah Arendt, zato bo njen odhod pustil v slovenskem družbenem prostoru veliko luknjo.

  5. Nikolaj Gogolj pravi:

    S tem nisem mislil namigniti na dejstvo, da je nekam debela.

  6. bingo pravi:

    Nikolaj !

    Ne se bat, Ana svojo luknjo nosi vedno s seboj in jo tudi pridno uporablja za pridobivanje informacij.

  7. Mar-cus pravi:

    @ Nikolaj:
    He! He! Če je bila Hannah Arendt Judinja, to še ne pomeni, da je ‘naša’ Ančka Hannah… ;) Ali pač?

    banalnost zla press

  8. Carlos Contreras pravi:

    Awwwwwww…

  9. siruche™ pravi:

    Človek je napisal “del” spremne besede, knjige pa ni prebral. Knjiga mene briga. Srečno!

  10. Dejan Kaloh pravi:

    To vprašanje glede fitnesa je zares bilo nizko in niti najmanj duhovito. To je isto kot da bi Sarkića kdo vprašal, če razmišlja, da bi bil statist v naslednjem filmu Planet opic… Ne toliko zaradi fizionomije kot zaradi obnašanja…

  11. škof pravi:

    Gašperček se pretvarja sto na uro.

  12. Aschmodei pravi:

    It’s Ana Jud lol!

  13. optimums pravi:

    e, dejči, sam sebi si v posmeh in opozorilo.

  14. Saša pravi:

    Ana je dobro poskrbela za svojo promocijo in z drugimi besedami povedala to, kar nam je pred kratkim jokal predsednik vlade. Da ste mu torej mediji uničili življenje :)

  15. Saša pravi:

    Vprašanje o fitnesu pri Sarkiću očitno postaja klasika. Nazadnje sem gledal, ko je snoba na finančnem ministrstvu vprašal isto. Ne vidim nič spornega v takem vprašanju, saj ravno take stvari razlikujejo Vest od ostalih, togih medijev. I like :)

  16. markopigac pravi:

    Njen odgovor -> http://www.anajud.eu/

  17. Politkomisar pravi:

    Bingo:15.56: Pustite Ano Jud, in njeno luknjo! Cankar, npr., je hodil naokoli pogosto poscan, pa je pustil za sabo sled, tisočkrat globjo od neposcanih in treznih gospodov okoli sebe, v poškrobljenih srajcah in s sprehajalno palico v roki. Kar je napisala Ana Jud v svoji prvi knjigi, drži. Morda kako dejstvo res ni povsem stoodstotno točno, zagotovo pa je točen opis, kako (je) funkcionira(la) sodobna slovenska družba. Roka roko umije, obe pa obraz: kraja države, kraja tovarn, hotelov, zdravilišč, zasipanje Cerkve z gozdovi, gradovi in zlatom ni več zločin, “saj smo se končno znebili socializma, in imamo kapitalizem,” zločin pa je, če bi brezposeln, slabo plačan, lačen in človeško ponižan delavec ukradel štruco kruha! Ne samo, da je vse res, kar je napisala Ana Jud, res je še mnogo več! Pojočega majorja so proglasili za vaškega loleka, pa je vendar pomaknil navzgor mejo družbeno sprejemljivega, do kam še mogoče povedati resnico, da ostaneš živ. Ana Jud, če ni naredila nič drugega, je to mejo potisnila še precej navzgor. Že samo to je veliko! za njo sta nastali knjigi Matjaža Frangeža Kaj nam pa morejo in Braneta Praznika Trgovci s smrtjo. V vseh štirih primerov so bili predstavljeni dokazi, ključni dokazi pa seveda avtorjem manjkajo. Ti so bili v Sloveniji verjetno v SKB, imajo pa jih še na Hrvaškem, v Bosni, v Srbiji in Črni gori, v Italiji, Nemčiji, Izraelu, Avstraliji itd. Nedvomno je bil posnet tudi šesturni rop SKB, video zapis pa je v Nemčiji. Omenjene knjige je prebralo nekaj tisoč ljudi, krog se širi, meja še mogočega, se dviga. Ko bo v prihodnosti nekdo položil, morda le še slamico oslu na hrbet, mu bo ta zlomila hrbtnico. Ko bo nekoč razčiščena mati vseh afer, afera z orožjem, bodo druge afere in njihovi akterji popadali kot domine. Ne vemo pa, kdaj se bo zgodilo to.

  18. soak pravi:

    17.12.2007 ob 09:50

  19. Staš pravi:

    Fak, kakšni bleferji.

  20. Denis Sarkić pravi:

    @ Dejan Kaloh

    Če bi imel to čast, magari nastopati samo kot statist v novem Planetu opic, bi si to štel v čast, saj bi stal ali pa afne guncal poleg tvojih in mojih prednikov. In verjamem, da bi me vzeli!

  21. markopigac pravi:

    Vidva sta imela skupne prednike v opicah? :)

  22. optimums pravi:

    AW je rekel da bo vsak dobil svojih pet minut slave. no, jaz sem si vzel za Dejana Kaloha pol urce in, da, fant hodi na fitnes in, da, nase vleče najlonke

  23. qassam pravi:

    …hmm, teli demokratičarji ne znajo treh pametnih stavkov skupaj povedat.

    …rang ljudi, ki so jih v osnovni šoli tepli, v srednji pa se z njimi nihče ni hotel družiti.

  24. medek pravi:

    A je že bila Poslednja večerja.

  25. Tibor Jablonsky pravi:

    super. Če bo res odšla, bo pozabljena hitreje kot Duo Platin, če je to seveda mogoče. Upam da bo.

  26. Rado pravi:

    Tibor,
    čestitam ti za komparacijo s Duom Platin. Duhovito!

  27. miro pravi:

    Pisateljico razumem; pač še ena oblika promocije knjige. Ne dojamem pa ravnanja založnika, ki najprej napove predstavitev knjige, potem pa ne obvesti novinarjev, da predstavitve ne bo. In ne razumem Steinbucha, ki nima kaj povedati, a bi kljub temu odgovarjal na vprašanja novinarjev. Pa se prej niti ne pozanima kaj je na stvari. Mar še ni slišal za telefon?

  28. angie pravi:

    Saj, kdo je ta Dejan Steinbuch? A je kak faks videl odznotraj?

    Ana pa je na svojem blogu povedala, preden ga je ugasnila, da odhaja v tujino, ZDA. Moji viri trdijo, da jo je k sebi vzel na tolaženje MM: Lahko bosta skupaj hodila v fitnes in shujšala, potem pa se lepa in zdrava vrnila v naročje domovine.

Komentiraj