Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Donator krvi

18. december 2007 ob 4:26 | Denis Sarkić |

Val 202 je z današnjo sklepno prireditvijo, ki je potekala na Ljubljanskem gradu, zaključil celoletno akcijo Ime leta 2007. V letošnjem letu si je naziv prislužil krvodajalec Marjan Pečan, ki je kri daroval več kot 370-krat. Akcija je potekala že petič zapored. Ime leta so poslušalci izbrali iz kroga posameznikov, za katere so lahko med letom glasovali vsak ponedeljek. Izbirali so med osebami, ki so z različnimi izjavami ali dejanji tako v politiki kot v kulturi ali športu zaznamovale vsak teden posebej. Končnega zmagovalca pa so določili finalisti sami, saj so morali oddati glas za tistega, ki je po njihovem mnenju najprimernejši za ime leta 2007. Toyota Adria in Val 202 pa sta ob akciji Ime leta donirala tudi 5000 € Valeriji Pretnar Ramouš za fizioterapijo v Železnikih.

Donacija za Železnike in uvodni del s Fake orkestra:

Za naziv so se poleg Pečana potegovali tudi predsednik vlade Janez Janša, ki je ime meseca postal trikrat, smučar Andrej Jerman, sodelavka društva SOS telefon Špela Veselič, minister za javno upravo Gregor Virant, predsednica LDS Katarina Kresal, podjetnik Ivo Boscarol, gostinec Sandi Ritter, študent teologije Peter Peterka ter glasbena skupina Pankrti. Doslej so naziv ime leta prejeli že igralec Zlatko Šugman, politik Janez Janša, veslača Iztok Čop in Luka Špik ter nekdanji varuh človekovih pravic Matjaž Hanžek.

Podelitev nagrade za zmagovalca:

Pankrt Pero in zahvala Vinku za jedačo in pijačo:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. 007 pravi:

    Čestitam g.Marjanu iz Dragomerja. Na juriš, na juriš, o hej partizan, pred tabo svobode je dan!!!!! Vidmo se v Dražgošah.

  2. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    HANŽEK GO HOME !… :-)

  3. KRVOPIJA pravi:

    Take rabimo!

  4. Carlos Contreras pravi:

    Ubogi Kalimero bo spet užaljen. Ime leta krvodajalec namesto krvosesa - pa pravijo, da se nič ne spreminja.

Komentiraj