Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Odgovorni mediji?

17. december 2007 ob 18:17 | Maja Andlovic |

Ker se je minuli teden v prostorih Vodnikove domačije odvijala okrogla miza z zanimivim naslovom Praznost tv zaslona (v organizaciji Studia 12), vam na ogled ponujamo video zapis s krajšim uvodom. O medijih, njihovi (ne)odgovornosti, vsebinski praznini, vplivu kapitala na vsebine, razvoju novih medijev in še čem, so za mizo razpravljali Zoran Mihajlović iz Studia 12, generalni direktor direktorata za medije na ministrstvu za kulturo Igor Prodnik (ki pa se je zelo hitro in ostro poslovil), Mitja Reichenberg iz ljubljanskega SAE Instituta in Katja Lenart z Vesti:

“Jst ne vidim, recimo, klasičnega televizijskega medija pa internetnega medija kot konkurenco”.

Maja Andlovic

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. romeoisttod pravi:

    dolgcajt.

  2. Mario pravi:

    Spoštovana Maja! Ste blizu resnice.
    Veseli me pa, da mladi, novi obrazi opazujejo, krušijo okvire in iščejo nove. Kot pred dobrimi desetimi leti, ko smo se vsi RTV delavci (ne pozabimo Radia) spraševali - kolikšen vpliv bo imela nova tehnologija (internet) na naše delo. Posebej pomembno je bilo to za javne servise po vsem svetu.

    Na razpravo pa toliko: Novica (ne “vest”!) je javno blago, ki pa je na javnem servisu podležen hujšim kriterijem, ostrejšim potrditvam, trdnejšim oblikam. Primerjati javne servise, ki imajo poleg informativne, vzgojne in izobraževalne, dokumentarne, zabavne itd. vloge s “komercialnimi” RTV mediji preprosto ne gre! Ne zgolj zavoljo naročil lastnikov, ki so nagnjeni sem ali tja, predvsem zato - kot rečeno, ker je TV pred 50-mi leti prevzela tudi vlogo filmskih teatrov, ker - vsi pač niso imeli kolesa…
    Kar danes prevzema internet in mobilna telefonija. Za zdaj so problem še vsebine, čeprav čedalje manj!

    Javni RTV servisi bodo ostali! Ker so nujno potrebni, ker države MORAJO zagotoviti objektivno in kakovostno prej našteto. Bodo pa drugačni! Veliko produkcije bo na svobodnem trdu, potrebna pa bo bistveno višja uredniška vrednost od dosedanje!

    S spoštovanim prof. pa se nikakor ne morem strinjati o TV mediju - nikakor TV ni preprosta sekundna pristotnost. Potem mora pogledati vse programske načrte citiranega BBC-ja!

    Vam pa čestitam za ta, zame, nov medij! Pa ne v smislu tehnologije..

    Vse dobro Jani!

Komentiraj