Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Ni še konec!

14. december 2007 ob 0:36 | Denis Sarkić |

Ministrstvo za pravosodje je danes vložilo pritožbo zoper sodbo upravnega sodišča v upravnem sporu Aleš Zalar proti RS, je povedal na današnji novinarski konferenci minister za pravosodje Lovro Šturm. Upravno sodišče je v sodbi namreč ugotovilo, da je minister pri imenovanju predsednika Okrožnega sodišča v Ljubljani, ravnal diskriminatorno do Zalarja. Ministrstvo zastopa stališče, da sodba upravnega sodišča ni pravnomočna, saj je po njihovem mnenju zoper tako sodbo dopustna pritožba.

Vsaka sodba, ki se dotika posega v človekove pravice, dopušča pritožbo, je na današnji novinarski konferenci pojasnil minister za pravosodje Lovro Šturm. Glede na to, da je bila sodba razumljena tudi kot poseg v človekove pravice (zaradi domnevne diskriminatorne obravnave Zalarja), mora biti pritožba dopuščena, je prepričan Šturm. V kolikor pritožba ne bi bila dovoljena bi to pomenilo, da človekove pravice niso bile kršene je še poudaril.

Uvod ministra Šturma:





Vprašanja novinarjev:





Kaj se pa dogaja z Boštjanom Šobo:





Denis Sarkić, montaža: Marko Bratuš

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Bo že imel prav. Saj je bivši ustavni sodnik. Zalar je pa en pikzibnar, ki je komaj kdaj povohal razpravno dvorano.

  2. Maatjazh pravi:

    No, zanimivo.

  3. mars pravi:

    1tastar, tukaj se ne bi ravno strinjal s tabo, saj v kolikor bi držale tvoje besede, g. zalar ne bi bil imenovan za odposlanca evropske unija v ukrajinskem pravosodnem sistemu. Torej tvoje besede verjetno niso točne. Tudi ustavni sodniki delajo napake, sploh pa si lahko lepo mnenje o bivših ustavnih sodnikih ustvarite če pogledate matevža krivica. Sicer pa je spoštovani g. minister tudi član viteškega malteškega reda, katere člani ob prisegi izjavijo, da bodo delali v dobrobit rimskokatoliške cerkve, in ker zelo verjetno zakonodajo med državo in cerkvijo pripravljajo na pravosodnem ministrstvu, se ne gre čuditi od kod naenkrat cerkvi tolikšnjo premoženje in ugodnosti, ki jih mimogrede ostali državljani in pravni subjetki v naši državi nimajo.

    pa lep zasnežen dan vam želim

  4. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    jaz imam o ZALARJU globoko NAJSLABŠE mnenje !…

  5. doajen pravi:

    Šturm se mi zdi ob Virantu daleč najsposobnejši človek v slovenski vladi… me zanima koga jima bo samovšečni Pahor s svoji senčni vladi postavil v bok … v glavnem, če bo sledil kriterijem strokovnosti, katerega so ga v zadnjem času polna usta, potem alternative sploh nebi smel predstaviti

  6. oskar pravi:

    Herr Flick se še ne da.

Komentiraj