Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Miklavž ali medved?

14. december 2007 ob 22:17 | Nejc Jemec |

V Škofji Loki se lokalne volitve še niso končale. V nedeljo se bo lahko na volišča odpravilo 1145 prebivalcev Godešiča, Gosteč in Lenarta, ki bodo izbirali med aktualnim županom Igorjem Drakslerjem (Slovenska ljudska stranka) in poražencem jesenskih volitev Dušanom Krajnikom (Lista za napredek in tradicijo). Ta se je, potem ko je izgubil s 16 glasovi razlike, zaradi nepravilnosti na nekaterih voliščih pritožil tudi ustavnemu sodišču, upravno pa je občinski volilni komisiji naložilo razpis volitev na treh voliščih.

Težava je v tem, da sta v lanskem drugem krogu županskih volitev v dveh volilnih odborih sedela Drakslerjeva sinova, v enem je vaščan odnesel domov glasovnici za ženo in hči. Ustavno sodišče pa je v času škofjeloške volilne zgodbe na Krajnikovo pobudo tudi odločilo, da je zakon o lokalnih volitvah neskladen z ustavo, ker ne določa, da člani volilnih odborov ne morejo biti osebe, ki so s kandidati v sorodstvenem ali podobnem razmerju. V prihodnje bomo tako, tudi po zaslugi škofjeloškega primera, po vsej verjetnosti dobili spremenjen zakon o lokalnih volitvah.

Kakorkoli. Volilna kampanja se v Škofji Loki pravzaprav nikoli ni zares končala. V zadnjih dneh se je, razumljivo, spet okrepila. Nekateri morebitini sodelujoči v “tretjem krogu” volitev so tako na domove prejeli zanimiv propagandni material.

Igor Draksler svoj nagovor volilcem začenja z besedami: “Si predstavljate medveda, ki si je celo zimo nabiral tolščo za dolgo in ostro zimo, snega pa od nikoder? Sicer mogočna žival bi bila nemirna in bi vse glasneje brundala. Nenavado je opisovati življenje medveda na predvolilnem letaku, a želim, da začutite, kako vpliva trenutno politično stanje na delo v naši občini,” zaključi pa Draklser s pozivom vsakemu volilcu posebej, da “naj te ne zavedejo lepo zveneče besede, ki vedno znova poudarjajo pravičnost, čeprav se je le-ta že davno izgubila na križpotjih, …, odločaš ti, gradila bova skupaj.”

Dušan Krajnik začne aktualno: “Pretekli teden nas je obiskal radodaren mož. Sv. Miklavž je spet popotoval skozi našo deželo, …, ljudem, ki znajo dobro delati, se pridno učiti, so klenega duha, predvsem pa so poštenjaki, ki so jim laž, obrekovanje, podtikanje in podobne človeške “slabosti” zelo tuje, tem ljudem je prvi dobri mož v mesecu decembru namenil kakšen prijeten dar. Meni ga je! No, prepričan sem, da je kakšen falotek dobil tudi Miklavževo šibo. Tako, za opomin.” Krajnik zaključi z vabilom svojim sovaščanom z Godešiča: “Vsakodnevno se vprašanja in odgovori na zakaj, kako, s kom in podobno porajajo ob srečanjih z Vami. Zato vas vljudno vabim na družabno srečanje, v petek, 14. decembra 2007 od 19.00 ure dalje v “Domu krajanov” na Godešiču.”

Draksler se za srečanje z volilci ni odločil, Krajnik pa je pripravil pogostitev za svoje sovaščane in okoliške prebivalce Godešiča.

Predvolilni letak Igorja Drakslerja. Poudarek na dobro izvedenih projektih.

Igor Draksler na letaku

Predvolilni letak Dušana Krajnika. Poudarek na “loških sramotah”.

Dušan Krajnik na letaku

Dušan Krajnik na letaku

Dušan Krajnik na letaku

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj