Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Oprostite, prekinitev…

13. december 2007 ob 2:09 | Katja Lenart |

Komisija Državnega Zbora za peticije ter človekove pravice in enake možnosti se je zbrala, da bi začela prvo nadaljevanju 11. nujne seje, na kateri naj bi se seznanila z odločitvijo vrhovnega sodišča v zadevi novinarja Tomaža Ranca. A se je predsednica komisije Majda Potrata (SD) kmalu po začetku odločila, da sejo prekine, nadaljevala pa naj bi se potem, ko bo Potrata nanjo povabila tudi Tomaža Ranca in predsednika komisije za preprečevanje korupcije Draga Kosa. Naj spomnimo: vrhovno sodišče je v sodbi dne 10. oktobra ugotovilo, da je zdajšnji odgovorni urednik Večera Tomaž Ranc upravičen do odškodnine v tožbi zoper državo, ker je policija leta 1999 nezakonito pridobila izpisek klicev na njegov mobilni telefon (in eden izmed kriminalistov, ki sta si pridobila Rančeve telefonske izpiske, je bil Drago Kos).

Takole so se prisotni lotili nadaljevanja omenjene 11.seje in svoje mnenje sta podala poslanca SDS-a Mirko Zamernik in Eva Irgl. Potrata je tukaj prvič opozorila Irglovo, da bo sejo prekinila, ker je Irglova omenila Kosa in Ranca, ki pa nista bila prisotna:

“Zdaj, če nameravate razpravo peljati v to smer, da bomo govorili tudi o osebah, potem bi jaz predlagala prekinitev te seje in vabilo tistim ljudem, o katerih boste govorili”.

Potem pa se je zgodila prekinitev seje (vmes se je oglasil še poslanec SDS Zvonko Černač):

“Vi dojemate to svobodo malce drugače”.

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    …grem lulat !… :-)

  2. cro_hot pravi:

    O Eva lepotica JUŽNO PRIMORSKA,

  3. 007 pravi:

    Ma dejte tej prfuknjeni kuri Irglovi že enkrat dopovedat razliko med prisluškovanjem in pridobitvijo prometa neke mobitelove številke brez odredbe. Kos ni nezakonito prisluškoval nobenemu, je pa pri tem škoda, da ni, saj bi tako prišel do krta v svoji službi, ki je blebetal Pogorevčku, da se je na pizdarije pravočasno pripravil. Se mi pa zdi da Kos prekleto dobro ve, kdo je bil krtek. Temu Černaču pa povejte, da naj gresta z nedolžno Evico odpret spomenik na Manče izdajalcu Natlačenu. Jih komaj čakamo na Primorskem, vsaj do volitev.

  4. Tamara pravi:

    Ponovno hvala Vesti za novo epizodo najbolj zabavne komisije. Z veseljem si pogledam cele epizode, če jih le uspejo končati. Mislim celo, da bi morali njihove seje prenašati na nacionalni TV. V razvedrilnem programu.

  5. Neja pravi:

    Res skoraj zgleda kot Muppet show. Zanimiv je učiteljsko obarvan način vodenja. Irglova je očitno slaba učenka. Treba pa je g. Potrati priznati, da noče tratiti časa in sejo zelo suvereno prekine in ob tem izžareva zadovoljstvo zaradi svoje učinkovitosti. Vedenje primerno motivom predlagateljev vsebine obravnave.

Komentiraj