Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Varstvo potrošnikov

11. december 2007 ob 19:43 | Nejc Jemec |

Delegacija krovne Evropske potrošniške organizacije (Beuc) je ministru za gospodarstvo Andreju Vizjaku predstavila stališče o prednostnih nalogah politike varstva potrošnikov v luči slovenskega predsedovanja Evropski uniji. Minister, predsednik Beuc-a Rasmus Kjeldahl in predsednica Zveze potrošnikov Slovenije Breda Kutin so po Vizjakovih besedah govorili predvsem o zaščiti potrošnikov na področjih energetike, potrošniških sporov ter varnosti izdelkov in igrač.

Minister za gospodarstvo Andrej Vizjak je na novinarski konferenci pojasneval tudi aktualne podražitve električne energije in hrane.

Andrej Vizjak: “Jaz ne bi trgovcem povsem nič zameril, če bi oni prelili v končno ceno tisto podražitev, ki je posledica dviga na dobaviteljski strani.”

Rasmus Kjeldahl je predstavil nekaj stališč Beuc-a, Breda Kutin pa, tako kot Vizjak, tudi o elektriki in hrani.

Breda Kutin: “… mislim, da nam manjka ustrezne konkurence, hrane je zaenkrat v Evropi še vedno dovolj.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. xp pravi:

    Vizjak ti si en nesposoben blefer. Če smo prevzeli evro a je to logičen in ekonomski razlog za zvišanje cen. Sram te bodi, nesposobnež. Žalostno je samo to, da za tvojo nesposobnost plačujemo ceno vsi državljani in to vsak dan več.

  2. zeleni spam pravi:

    @xp-točno tako. Jst pa teb Viz(i)jak nebi povsem nič zameril, še več, v slogu sds-ovcev bi ti organiziral proslavo in vse borčevske bonitete, samo da se že enkrat spokaš in te ne vidimo nikoli več.

Komentiraj