Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SNS-ov hidrobus

11. december 2007 ob 17:34 | Maja Andlovic |

Poslanska skupina Slovenske nacionalne stranke (SNS) je danes predstavila svoj predlog za zmanjševanje količine prašnih delcev v zraku, ki so v nekaterih slovenskih mestih že presegli najvišjo dovoljeno mejo. Predsednik SNS Zmago Jelinčič je predstavil t.i. hidrobus, ki bi plul po strugi Ljubljanice, kar bi po njegovem mnenju zmanjšalo obremenjenost centra Ljubljane za več kot 50 odstotkov.

Jelinčič o alternativni možnosti mestnega prometa: “Uvedba t.i. hidrobusa ali vodnega tramvaja, če hočete, ki bi vozil po Ljubljanici in po Grubarjevem prehodu v nekakšni krožni vožnji v obe smeri in s tem pobiral celo vrsto potnikov iz pravzaprav celotne Ljubljane.”

Novinarska vprašanja o morebitnih investitorjih, kako bi predlagali rešitev v drugih slovenskih mestih, o cenah ljubljanskega mestnega prometa, o podzemni železnici v prihodnosti, ki bi prinesla dolgoročne učinke, vprašali smo tudi, kako bi lahko kratkoročno vplivali na ta problem.

“Edina logična zadeva je, da začne Ljubljana gradit podzemno železnico.”

Zemljevid linije hidrobusa.
hidrobus

Po končani novinarski konferenci je Jelinčič prišel za nami, saj nam je pozabil povedati še eno svojo misel.

“Kaj pa džamija, a ni predraga za Ljubljano?”

Maja Andlovic

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 16 x komentirano
  1. mars pravi:

    Hja, meni se zdi, da tale “plemeniti”, kr počes pljuva po ljudeh, v bistvu pa ni še sam naredu nič pametnega. Ostali poslanci SNS so še kr aktivni, ampak on sam pa ima bolj klavrno podobo.

  2. 007 pravi:

    Budala in nastopač. Nič druzga. Ups. Še bi se kaj grdega našlo. Recmo kaj na kriminalnem področju.

  3. nucsub pravi:

    zanimiv projekt, ki pa ne bo realiziran, vsaj pod Jankovićem zihr ne. tudi nek kvazi tovorni promet in zanj namenjena dvigala do tržnice ipd. se mi zdi popolnoma nerealno. potnikov bi bilo pa tudi kvečjemu za prste ene roke, pa še to turistov. vsaj meni tale postajališča nič ne koristijo, pa čeprav bi imel enega pod nosom.
    glede tega kako se metroji gradijo: ja, res se širijo bolj in bolj, ampak po vseh mestih po svetu in ne samo v Parizu in Londonu. isto kot ceste in navadne železnice (no, v Sloveniji bolj počasi, pa vendarle). jasno je, da če se mesto širi se doštuka še podzemna.

    pa še to: pri volilnih soočenjih za predsednika leta 2002 se je jelinčič hvalil da zna sklanjat gospa (vendar tega ni dokazal), tu pa ga slišimo reči “gospej”.

  4. Donvito pravi:

    Sns je edina stranka v tej ubogi SLoveniji, ki ima odgovore in , ki ima vizijo za boljšo prihodnost vseh državljanov in državljank. Vsi ostali so mandeljci, ki se samo prestavljajo iz stolčka na stolček, noben pa nima jajc, da bi kaj konkretnega naredil in pomagal. Licemerneži in pijavke, ki pijejo kri državljanom, na čelu z Pahorjem, ki paradira in najavlja svoj veliki naskok na vodilni položaj. Za kozlat in za posrat! Ljudje odprite oči, spreglejte to navidezno resnico, ki vam jo ponujajo takoimenovani aktualni politiki in njihovi privrženci, strgajte zastor , ki vam ne dovoli, da segli bi preko tah laži in si podali roke z lepšo in človeka vredno prihodnostjo! Zato Zmago le tako naprej, vsem ostalim kekcem in jokavim privržencem JJ - ja ali pa wannabe aramnijevega manekena sporočam, da si morate pred spanjem zamenjati plenico, kajti do jutra bo polna dreka, dreka, ki ga boste morali sami pojesti! Pa dober tek in ne pozabite na Vegeto!

  5. Farad pravi:

    Ne vem, kako lahko koliko toliko razgledan človek naseda Z. Jelinčiču in njegovi skrbno premišljeni taktiki nabiranja političnih točk. Donvito, kaj konkretnega pa je Zmago naredil v tem desetletju in pol za Slovenijo razen tega, da že ves čas v opoziciji, oprostite izrazu, vrti gobec, vleče poslansko plačo in se zapleta v nezakonite aktivnosti??? Zmago je navadna populistična p…., če ti to ni jasno, potem ti ni pomoči.

  6. tripson pravi:

    @ donvito

    res je! SNS je EDINA stranka, ki ima in predlaga resitve. se trudi, se ukvarja z aktualno in pomembno problematiko. je edina, k ima vecino casa konkretne predloge. je edina, ki je neodvisna, objektivna in dela v dobro drzavljanov in drzavljank.

    ampak. slovencki - hlapcki in kmetavzerji - tega ne vidijo. oziroma bolje receno - nocejo videti. ali pa so res umsko prizadeti.

    @ mars: wtf? in od kje tebi, da on ne dela? daj malo dejstev vrzi na mizo in mi ne pametuj neki… tako plehko mnenje ne steje…

    @ ferad: ocitno tebi marsikaj ni jasno. jelincic vodi najbol KONSTRUKTIVNO opozocijo. in zalostno je, da vecina slovencev ne ve kaj je dobro in kaj slabo, kaj je primerno in kaj ni primerno, kaj potrebujemo in kaj ne potrebujemo… zalostno.

  7. G7 pravi:

    @Farad A pa moraš drezat s takim (za mene) retoričnim vprašanjem da morjo pol verniki na vse pretege odgovarjat? Je to nujno? :)

  8. 1tastar pravi:

    Lej ga, vseveda. Zdaj je pa toplo vodo izumil.

    Ukradel je mojo zamisel. Glej:

    http://1tastar.blog.siol.net/2007/04/27/trajekt-na-ljubljanici/

    Na ta način pa je lahko polihistor, kot sem ga opisal v:
    http://1tastar.blog.siol.net/2007/05/08/za-jezikovni-koticek-3/

  9. tripson pravi:

    @ g7

    zate normalno, da je retoricno vprasanje, ker si navaden papak in ti ustreza t.i. pussasta politika. politika skrivanja za besedami, ponizna politika, politika prikimavanja.

    nimas logike. za tebe (plus farada) so ocitno populisticni usi REALNI in konstruktivni predlogi - dobronamerni. verjetno je meja s hrvasko, za katero se jelincic se najbol zavzema od vseh slovenskih politikov, tud populisticne narave a ne? kreten. pa to, da imajo cigani VECJE pravice kakor ti, tudi populisticna ane. pateticen si. tako kot je 90% useh politikov. ocitno je pametno in konstruktivno razmisljanje zate populizem.

    sej, po eni strani vas use take razumem. enostavno si ne morate in nocete priznati, da ima jelincic v vecini primerov prav.

    tudi po nicku se da razbrati kak dreko si. heh…

  10. tripson pravi:

    @ 1tastar.

    no… ne delaj si reklamo za ta shitarski blog…

  11. Robert pravi:

    Hidrobus se mi zdi dobra ideja, podzemna železnica je pa še večja traparija od tramvaja!

  12. Farad pravi:

    Tripson, ko že govoriš o meji…jaz ne morem resno jemati nekoga, ki leta 2007 fantazira o meji do Reke. A ti dejansko nasedaš temu? Jaz Jelinčiča obravnavam kvečjemu kot zelo zvitega in retorično spretnega politika, če je pa res tako prekleto sposoben s to svojo klapo, pa naj se pridruži naslednji vladi in aktivno sooblikuje to našo realnost, ne pa da iz varnih opozicijskih klopi že leta in leta samo pljuva po vsem in vsakomur. Govorim o Jelinčiču na splošno, v te njegove predloge o hidrobusih, piramidah itd. se ne mislim spuščati.

  13. tripson pravi:

    @ farad:

    nasedam? cemu nasedam? temu, da so ga zaprli iz politicnih razlogov in da ni odsel sam do Reke (kar naj bi)? kratkomalo se mi jebe za to ali je res ali ni, ali bi res odsel na predajo ali ne, ali bi res potem imeli Reko ali ne. me ne zanima. sploh ne vem kaksno vezo ima to. point je u tem, da on STOJI za tem kar imamo sedaj. in da se nimamo o nicemer pogajat s hrvati. O NICEMER! a razumes ti to? Reko v tem kontekstu omenja, da je EDINA zadeva o kateri BI se sploh lahko pogajali. tako da res ne vem o kakih fantazijah se ti pogovarjas. ocitno je fantazijo zate obranitev svoje meje al kaj… in fantazija je zate mirovna konferenca, ki je ni bilo?

    daj, prosm povej mi kaj je npr Rupl naredu? kaj? vedno, ko ga vidm na televiziji jamra da se BODO dogovorili, da so na dobri poti… in ne vem kaj se. vedno ponizno jamra kako bodo pocas neki uredili o vsaki sleherni zadevi. ko hlapec. to ti je konkreten primer hlapcestva.

    ni mi jasno, kako ste lahko nekateri taki pusseki z zamegljenim umom. enostavno mi ni jasno, da eni tako mirno gledate napade hrvatov (in vsakogar). in potem se se slovenci, pazi SLOVENCI, zgrazajo nad izjavo jelincica, da je hrvaska politika goveja. mislm, ne morm verjet. da ne omenim ciganov. tako kot je jelincic rekel:”drzava se obnasa bol papezko, kot papez sam.” prevec je slabicev in hlapcev.

    usi v predvolilni tekmi za predsednika, predvsem pa ljudski kmetavzer peterle, so se sli neke wannabeje, kdo je najvec prispeval k osamoosvojitvi. sedaj, ko pa nam hocejo vzeti se to kar imamo, PLUS 60 hektarjev gozda (ki so si ga ze vec kot ocitno prisvojili) pa nobenga ne zanima nic. zalostno. namesto da bi politiki skakali v zrak in noreli, jih to ne zanima. kot da ni nic. me prav zanima, kako bi se kak jansa in podobni papki pocutli, ce bi nekdo prisel v njihovo stanovanje/hiso in zavzel oziroma oznacil eno sobo, kot njegovo.

  14. Fonzi pravi:

    Jeleta za kapitana ljubljanske mornarice (če si že na Hrvaško ne upa). Mornarsko kapo na glavo, fake kubansko cigaro v usta in gremo !

  15. Farad pravi:

    Jaz gledam na stvari glede Hrvaške gledam malo širše, ti pa samo skozi prizmo merjenja jajc. Seveda je tudi meni pomembno, da se uredijo še nerešena vprašanja kopenske meje, prostega dostopa do mednarodnih voda itd., vendar nam pozivanje k namestitvi vojakov na mejo in podobni nesmisli nikakor ne koristijo. Mogoče bi tebi bilo to všeč, ker si najbrž mlad nadebudnež, v naših firmah pa se primejo za glave, ko začne nekdo v parlamentu dobivati take prebliske. Moja vizija medsosedske prihodnosti je taka: s Hrvaško nekoč rešimo ta večna vprašanja med nami, pri čemer bo najbrž vsak moral nekoliko popustiti, ker ta status quo koristi zgolj politikom tipa Jelinčič in njegovim hrvaškim kopijam, Hrvaška vstopi v EU in NATO, postane stabilna, normalna in razvijajoča se država v gospodarsko-politično-varnostnem smislu, gospodarska menjava med nami pa se viša in viša, Hrvati kupujejo našo robo, mi pa se gremo poleti dol sončit, Hrvaška nekoč stopi v schengen in ta meja balkanske nestabilnosti se vse bolj in bolj pomika na jug.

  16. G7 pravi:

    Se strinjam, Farad. V tem svetu te nadmudri tisti ki je tvoj kapitalski lastnik. Mi bi morali iz Hrvaške že davnaj in precej več iztržiti, tako pa to počno Avstrijci namesto nas. Nam gre precej slabo od rok tudi zaradi politikov tipa Jelinčič. Sicer pa je zasebno čisto normalen človek, sem imel pred leti sluzbeno opravka z njim. V njegovi sluzbi politika pač spretno izkorišča niše, malo ekstra levo z titom,malo ekstra desno s skin poltiko pa kakšen čik vmes, kdo bi mu zameril. Drugače je pa z ljudmi ki nekritično verujejo in vidijo eno samo plat. In verjami Tripson, tvoj polbog se ne bi spustil na tak nivo vsevednega psovanja kot si ga privoščiš ti, ker gre posredi vmes za besedo kultura, ki jo boš upam da spoznal.Debata končana :)

Komentiraj