Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pri varuhinji

11. december 2007 ob 1:00 | Nejc Jemec |

Varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik je ob dnevu človekovih pravic pripravila slavnostni sprejem za vabljene goste v Vili Podrožnik. Poleg varuhinje, ob koncu svojega govora vidno ganjene, je zbrane nagovoril tudi novoizvoljeni slovenski predsednik Danilo Türk. Med prisotnimi smo lahko opazili še predsednika vlade Janeza Janšo, bivšega ombudsmana Matjaža Hanžka, ljubljanskega nadškofa in metropolita Alojza Urana, poslance Majdo Potrata, Mirana Potrča (oba SD), Katarino Kresal (LDS), ministra Milana Zvera (SDS), Karla Erjavca (Desus) in mnoge druge. Pred Vilo Podrožnik je goste pričakala manjša skupina t.i. izbrisanih, ki so želeli ob dnevu človekovih pravic opozoriti na svoj nerešen položaj. Na nekaj naših vprašanj je v zvezi s tem odgovoril Niko Jurkas. Varuhinjo pa smo že popoldne obiskali v njeni pisarni in jo povprašali o stanju na področju človekovih pravic pri nas.

Pogovor z varuhinjo človekovih pravic Zdenko Čebašek Travnik.

Zdenka Čebašek Travnik: “… vsaka država jih krši.”

Dogajanje ob prihodu v Vilo Podrožnik.

Napis na transparentu: “Vlada laže Evropi, da izbrisa ni bilo.”

Govor Čebašek Travnikove in Danila Türka.

Danilo Türk: “Pri nas moramo storiti še več za zmanjšanje sodnih zaostankov, ki prizadevajo veliko število naših ljudi.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. Mirjana pravi:

    Ko sem poslušala interviju z varuhinjo, nagovor nje in predsednika Turka, prav tako klepet nekaterih iz naše vlade (g. Potreč, ga Potrata, ..) s prisotnimi, prizadetimi..me je končno navdal optimizem, glede obujanja vrednot, ki so se žal, še posebej v poslednjem obdobju vztrajno teptale, ..pa še se nadaljuje…predsedniku države, kakor tudi varuhinji pa srčno želim, da bodo na tej poti, na teh vrednotah vztrajali,….še bolj pa, da se bo ljudstvo senzibiliziralo, ….predvsem pa da se bo ponovno združilo, saj tako razklani, kot smo sedaj še nismo bili, vsaj kolikor mi spomin seže,….a ta ni zanemarljivo kratek :)
    …prisrčna, skromna, topla prireditev, še posebej če izrežemo zadnji kader tretjega posnetka ….:)

  2. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    POTRATA -otrok obupa ?…SAJ !…… :-)

    sicer pa - a njena funkcija na odboru za človekove pravice tudi ?… :-(

  3. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    jah,v Republiki Sloveniji sedaj DA NI sistematičnega in sistemskega kršenja človekovih pravic…;tudi takšna ZANIKANJA pa (za)padajo naravnost v kontekst oz. v kategorijo (pre)očitnega TEPTANJA ČLOVEKOVIH PRAVIC !…

  4. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    v sLOVEniji se še vedno TEPTAJO ČLOVEKOVE PRAVICE !…

  5. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    zakaj zdenka ne zmore ?…

Komentiraj