Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Narcisoidna EU

10. december 2007 ob 22:53 | Maja Andlovic |

Direktorica Amnesty International Slovenije (AIS) Nataša Posel in namestnica direktorja Evropske pisarne AI Natalia Alonso sta danes novoizvoljenemu predsedniku Danilu Türku izročili memorandum, ki ga AI pred vsakim predsedovanjem Evropske unije (EU) preda najvišjim predstavnikom predsedujoče države.

Natalia Alonso je kot največji problem kršenja človekovih pravic izpostavila problem izbrisanih, saj je bil ta ukrep izjemno diskriminatoren. “Kljub jasnim ugotovitvam skoraj vseh organov Združenih narodov in Sveta Evrope ter kljub navodilom ustavnega sodišča, se vse do danes ni naredilo ničesar za razrešitev te problematike.” Po njihovem mnenju je predlagani ustavni zakon “neprimeren in v nasprotju z mednarodnimi standardi človekovih pravic”, zato AI poziva slovenske oblasti, naj predlog zakona umaknejo. Prav tako je izpostavila tudi problem Romov v Sloveniji oziroma v EU.

Naša kamera se je med novinarsko konferenco odločila za krajši oddih, zato sledi odgovor Danila Türka v besedi in na žalost ne v sliki.

Türk meni, da je eden ključnih problemov EU samozadovoljnost in narcizem. Kot je dejal, ga je tokratna vsebina memoranduma nekoliko razočarala, saj o človekovih pravicah govori precej na splošni ravni, predvsem, ko omenja neenakost in diskriminacijo ter “bi pričakoval bolj prepričljivo opredelitev do posameznih problematik.” Po njegovem mnenju je eden ključnih dejavnikov in kritična točka za obrambo človekovih pravic neodvisnost in avtoriteta sodstva v državi. “Samo z neodvisnim sodstvom in ustrezno avtoriteto le tega, bo na vseh frontah za človekove pravice lažje delovati,” je dejal.

Maja Andlovic

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. denizli kanal açma pravi:

    Tıkanıklık açma hizmetleri, borulardaki kireçlenmeyi önleyerek tesisatın verimli çalışmasını sağlar.

  2. 프라그마틱게임 pravi:

    manolooutletsale.com
    이 답변은 거의 만점을 받을 수 있습니다. 누가 중요합니까, 선생님입니까 아니면 신사입니까? 선생님입니다.
    http://www.woodworker.de/?URL=pozitivit.com%2F

  3. 프라그마틱 공식홈페이지 pravi:

    nsskart.com
    Hongzhi 황제는 움직이지 않고 여전히 도시를 내려다보고 있습니다.
    http://www.fbcrialto.com/System/Login.asp?Referer=http%3A%2F%2Fanomaxx.com%2F&id=54605

  4. 프라그마틱게임 pravi:

    delphilasummer.com
    그는 Fang Jifan을 바라보며 “함께 궁전에 들어갈 Dingyuan 후작 Fang Jifan도 있습니다.”
    https://www.pvhcorporateoutfitters.com/webapp/wcs/stores/servlet/ClickInfo?URL=https%3A%2F%2Fhz-wallpaper.com&catalogId=13251&evtype=CpgnClick&expDataType=MarketingContent&expDataUniqueID=57031&intv_id=0&langId=-1&mpe_id=48209&storeId=12801

  5. 소닉카지노 pravi:

    kinoboomhd.com
    마음은 내 안에 있으니 만인의 죄가 있더라도 어찌할 수 있겠습니까.

  6. ???에그뱃 pravi:

    amruthaborewells.com
    Hongzhi 황제는 케이스를 애무하고 무관심하게 말했습니다. “당신은 나에게 불만이 있습니까?”

Komentiraj