Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

“Počutil se je debila”

6. december 2007 ob 4:20 | Denis Sarkić |

Komisija DZ za peticije, človekove pravice in enake možnosti je po koncu razprave o peticiji o domnevni zlorabi profesure predavatelja na Fakulteti za družbene vede (FDV) in podpredsednika SD Igorja Lukšiča sprejela sklep, da je šlo pri Lukšičevi raziskavi za kršitev ustavne pravice do zasebnosti in svobode izražanja ter zlorabo izobraževalne institucije v politične namene. Prav tako so koalicijski člani komisije izglasovali, da je šlo pri Lukšičevih navodilih za uporabo metod, ki jih lahko enačimo z metodami tajnega policijskega opazovanja. Prvopodpisani pod peticijo in študent teologije Peter Peterka je v razpravi pojasnil, da se podpisnikom peticije zdi Lukšičevo ravnanje nesprejemljivo z vidika demokratičnosti in človekovih pravic. Po njegovih besedah metode prisluškovanja in zalezovanja sodijo v nek drug čas.

Lukšič je poudaril, da proti njegovi raziskavi niso nikoli protestirali verniki, ali študenti, ki so bili udeleženi v tem pedagoškem procesu. Pri tem je pojasnil, da ni šlo za raziskavo, temveč za pedagoški proces. Po njegovem mnenju je univerza avtonomna in zato edina pristojna, da razpravlja o tej zadevi. Očital je tudi sopodpisniku peticije Juriju Emeršiču, da se je lažno predstavljal za študenta FDV. Prepričan je tudi, da gre pri odzivu na njegovo raziskavo za “vodeno politično akcijo SDS in njegovega podmladka”. Podpredsednik SD tudi meni, da je bila “skrbno načrtovana akcija” povezana s predsedniškimi volitvami. Peticija je skušala po prvem krogu predsedniških volitev “vrniti zagon SDS in vladi”, je pojasnil. Dodal je še, da gre pri vsej zadevi za vprašanje, ali bo SDS uspelo v Sloveniji vzpostaviti avtoritarno vladavino ali pa se bo proces obrnil v nasprotno smer.

Lukšičev zagovor na obtožbe:


Predlog profesorja DZ-ju: “… predlog, naj volitve prestavi na delovni dan ali pa naj ukine volilni molk …”

Lukšičev zaključek s priporočenimi knjigami za poslansko branje:


“… če si RKC v podobi škofa in komisije Pravičnost in mir zmišljuje stvari, zmišljuje dejstva, da bi dobilo alibi za poseg v stroko politologijo in univerzo, če se v tej gonji povezuje z vladajočo stranko, je tu konec avtonomije RKC …”

Lukšičev zaključek s teorijo:


“… kako to, da je zadeva do sedaj delovala nestrašilno /…/ zakaj torej letos, leta 2007 tak strah najmočnejših političnih sil, najtrdnejše oblasti, SDS, vlade, RKC, študentov teologije …”

Samostojni poslanec Slavko Gaber pa je navzoče poslance povprašal o smiselnosti razpravljanja o tej temi v Državnem zboru in jih poskušal prepričati, da naj ravnajo v skladu z razumom, nato pa je sejo zapustil, ker ni več videl smisla poslušati razprave.

Slavko Gaber predlaga odmor in sprašuje po poslance razumu:


“… raven na katero se spuščamo je resda pod vsako še smiselno ravnjo za take organe kot je naš, to je slabo za državo …”

Predsednica komisije in poslanka SD Majda Potrata in njeno videnje razprave:


“… gradivo, ki vsebuje peticijo ni v skladu z zakonom o javni rabi slovensščine /…/ ker je tu v naslovu peticije kršena pravica do lastnega imena, tu je namreč zapisano zahtevamo Lukaičev odstop in še kaj drugega …”

Prošnja Slavka Gabra in odgovor poslanca SDS Zvonka Černača:


Černač: “… jaz mislim, da smo bili zelo poslušni in smo poslušali gospoda Peterko, gospoda Lukšiča …”

Poslanka SDS Eva Irgl je v razpravi omenila “dvoličnost besed predsednika SD Boruta Pahorja in dejanj njegovih poslancev”. Ob tem je navedla poslanca SD Antona Ropa “in njegova nezakonita prisluškovanja” ter poslanca SD Janka Vebra in “njegov nestrpen nastop proti romski populaciji”. Prav tako je izrazila nestrinjanje s tem, da je Lukšič “pošiljal politične tekmece na zdravljenje k psihiatrom”.

Poslanka SDS Eva Irgl je spomnila na Lukšičeve besede, da naj bi poslance SDS pošiljal k psihiatru Slavku Ziherlu, vendar je Lukšič to demantiral in pojasnil, da jih je napotil le k podpredsedniku LDS Slavku Ziherlu:


“… ta izvedba ankete je v javnosti pustila grenak priokus, še posebej med tistimi, ki so verniki …”

Lukšič in Potrata nato ponovno odgovarjata s svojimi argumenti:


Lukšič: “… jaz sem poročen v familijo, katoliško in tole je povzročilo nove rane …”

Poslanka NSi Marjetka Uhan je predstavila njen pogled:


“… mi mislimo, da je bila znanost zlorabljena …”

Lukšič je nato ponovno odgovoril po svoje in izjavil, da se po vsem tem kar je napisano in o čem se razpravlja “počuti kot debil”:


Počutje profesorja po nastopu Uhanove: “… jaz se čutim res tukajle debila …”

Komisija je tudi sklenila, da bo o kršitvah ustavne pravice do zasebnosti in svobode izražanja ter zlorabi izobraževalne institucije v politične namene obvestila komisarja za človekove pravice pri Svetu Evrope.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 73 x komentirano
  1. AKdoSplohMislisSvojoGlavoPriSDSu pravi:

    Pravkar sem poslusal monolog gospe Irgl. Ta dama samo ponavlja kar je bila naucena od gospoda JJ. Povsod vidijo samo neke zarote in intrige. Pa kaj res SDS-jevci ne znajo vec razmisljat s svojo glavo ??

  2. zeleni spam pravi:

    a so kdaj znal? Če bi, jih nebi General rekrutirou.

  3. MarkoNi pravi:

    “Prvopodpisani … Peter Peterka je v razpravi pojasnil, da se podpisnikom peticije zdi Lukšičevo ravnanje nesprejemljivo z vidika demokratičnosti in človekovih pravic. Po njegovih besedah metode prisluškovanja in zalezovanja sodijo v nek drug čas.”

    Kakšen kretenizem. Prisluškovati javni prireditvi je - nemogoče.

  4. duševni pastir pravi:

    Sramota. Debilana. Smak civilizacije.

  5. Dejan Kaloh pravi:

    Zadnji video pove vse. Lukšič ne bo nikoli dober politik; poleg tega, da si je sedaj umazal še svoje profesorsko ime… Kratkovidnost brez primere…

  6. Adolf Broz pravi:

    Lukšič pravi, da se počuti kot debil.
    Končno!!!
    Pa saj to mu ves čas razlagamo.

  7. medek pravi:

    Butalci sodijo profesorju, a haha.

  8. konec pravi:

    LUKSIČ REKTOR SEVERNO - KOREJSKE UNIVERZE!

    DRUGJE PO EU BI DOBIL BRCO V RIT IN BI GA POSKLALI NA CESTO.

  9. konec pravi:

    Najbolj žalostno pri vsem tem pa je, da se študenje na politologiji skrivajo (se bojijo ali ga podpirajo? - oboje pa je žalostno).
    Kaj bodo slovenski študentje, ki bodo končali lj. fakulteto samo zafrustrirani, ne-svobodni, nazadnjaški nostalgični “komunajzerji”????

  10. martin pravi:

    ne morem verjet, sami sebe jemljejo resno!?!?
    super da je vse objavljen

  11. Furja pravi:

    Poznam kar nekaj ljudi, ki so člani oz. simpatizerji SD in so hkrati tudi verni. Hodijo v cerkev. Jasno zaradi vere in ne zardi institucije RKC. Ker so člani SD očitno ne smejo več hoditi v cerkev, ke je SDS vzela ekskluzivno pravico nad njo. Še en dokaz, da je to stranka, ki se sicer zgraža nad udbaškimi prijemi, vendar INKVIZICIJA JE PA ZA NJO ŠE VEDNO SVETA.
    Hvala bogu, da imamo ljudje vero še v kaj drugega, kakor v to, kar nam ponuja RKC.

  12. zeleni spam pravi:

    @martin-če se hočš zlagat, morš najprej sam seb verjet

  13. guzdeh pravi:

    pismo…zadnji video ste pa kr skenslal….beda!!! najbrz je najbl zanimiv

  14. AceOfSpades pravi:

    Kakšna žalostna komedija to vse… SDSovci jao … spakirajte raje… še sam Bog vam ne more več pomagat.. hahah Bedaki …

  15. AceOfSpades pravi:

    @medek: hahaha tocno :)

    SDSovski del te komisije so butalci in butalka lol

  16. matjaz pravi:

    PA TO JE SUPER!

    tile SDSovski in NSi-jevski kljukci bodo dejansko obvestili tujino o tej kretenski seji in internacionalizirali dejstvo, da so popolni bebci. saj bodo v bruslju crknil od smeha :)

    komaj čakam! :)

  17. TAJKUN ŠROT pravi:

    Počakajte, počakajte…

    Kmalu bo vsa Slovenija moja! Vsi kdaj spijete vsaj kakšno pivo!

  18. AceOfSpades pravi:

    Irglova bi lahko sla na kaki pregled cisto prostovoljno… ker kaj pa ta gobezda vse skup.. pa vse na enem kupu.. kr novinarska peticija je bla zravn.. pa to ti slabo postane.. Slovenija je bolana, ce sedijo taksni ljudje v DZju.. jao.. Sarkic, se mi prav smislis, da moras biti zraven, ko govorijo take bedarije meni bi se zmesalo…

  19. AceOfSpades pravi:

    matjaz: HE HE HE … samo to res ni slabo bodo ultra bedaki izpadli.. haha.. in taka drzava bo cez mesec dni predsedovala EU.. jao jao

  20. Mirjana pravi:

    PA TO JE SUPER!

    tile SDSovski in NSi-jevski kljukci bodo dejansko obvestili tujino o tej kretenski seji in internacionalizirali dejstvo, da so popolni bebci. saj bodo v bruslju crknil od smeha :)

    komaj čakam! :)
    …jaz tudi! :)

  21. Rob pravi:

    Sem pogledal vse video clipe in bom rekel takole:
    @Kaloh,Lukšič je odgovarjal kot profesor in seveda so mu več kot očitno popustili živci,ker so tisti,ki so začeli gonjo dokazali svojo neznanje z področja v katerem delajo(kakšno leto dve nazaj bi bilo to še zanimivo,zdaj je…. pač običajno)
    @konec,ti si z objektivnostjo še slabši kot Mladina in Demokracija
    @AdolfBroz, “Lukšič pravi, da se počuti kot debil.Pa saj mu to ves čas razlagamo.” Seveda to pravi nekdo z srednjo šolo….

    Drugače bom pa rekel,da so se vsi pobudniki osmešili na celotni črti in tokrat ima celo Gaber prav z svojim pozivom za razum.Ko bo naša oblast internacionalizirala problem,bo smešno videti zaključek. Prav tako lepo svetujem vsem republikancem ,naj poslušajo ko Lukšič govori o “teoriji”,ker je tam vse lepo razložil.Za konec bom rekel nekaj,ker spadam v univerzitetne kroge…. “da je vsak debil lahko poslanec,profesor pa ne”.
    Ampak seveda velepoučeni(Irgl,Uhan itd.) sodijo v stvareh,o katerih se jim ne sanja! NE MOREM VERJET

  22. duševni pastir pravi:

    @Rob: saj pravim - debilana.

  23. ervinator pravi:

    Večina očitkov v peticiji je zares za lase privlečena in nasploh sporna.

    Vendar pa je tudi res, da je Lukšičeva naloga etično in še kako drugače sporna. Odraža pač Lukšičev arogantno radikalni odnos do aktualne politike, pa ne samo politike.

    Sprenevedanje o tem, kaj je mislil s pošiljanjem podpisnikov k podpredsedniku LDS-a, je tipičen način Lukšičevega sprenevedanja. Podobno se po mojem mnenju spreneveda glede uporabe podatkov iz sporne naloge.

  24. Đurović pravi:

    Pa dajmo še komentar za Vest: Prosim plačajte ali poprosite nekoga, da prispevke lektorira, ali pa zaposlite novinarje s popolnim znanjem slovenščine in slovničnih pravil.
    Da navedem samo en primer: Poslanka NSi Marjetka Uhan je predstavila njen pogled:
    Njen, čigav? pradstavila je svoj pogled.
    Pardon za offtopic ampak podobne napake so se zgodile že tolikokrat, da je moteče.
    Hvala

  25. konec pravi:

    tile SDSovski in NSi-jevski kljukci bodo dejansko obvestili tujino o tej kretenski seji in internacionalizirali dejstvo, da so popolni bebci. saj bodo v bruslju crknil od smeha

    komaj čakam!
    …jaz tudi

    AMPAK BOSTE OSTALI RAZOČARANI KER EU JE DEMOKRATIČNA USTANOVA IN NE KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJA
    VI NE SPADATE V EU, ČEPRAV SE TEGA SPLOH NE ZAVEDATE:
    BEDAKI

  26. konec pravi:

    Gospa IRGL , držite pokončno zastavo svobode, ker ti bedaki spoh ne vedo kaj svoboda pomeni.

  27. konec pravi:

    LUKŠIČ: “kako to, da je zadeva do sedaj delovala nestrašilno /…/ zakaj torej letos, leta 2007 tak strah najmočnejših političnih sil, najtrdnejše oblasti, SDS, vlade, RKC, študentov teologije …”

    DOBRO JUTRO LUKŠIČ! SI V EU-ju NE V SOVJETSKI ZVEZI!
    V EU-ju IMAJO VSI ENAKE PRAVICE!!!!!

  28. Grify pravi:

    Quod licet Iovi, non licet bovi!
    Kaksni demokrati, ko kratijo pravico KOMENTIRATI ali bog ne daj KRITIZIRATI ; “konec” pa celo negira pravico živeti v EU, torej v lastni državi tistim ki drugače islijo. Res demokratično. Malo so pobrali od tistih, ki so harali pred 66 leti na naših tleh ( hm, poglej poglej, samo ena šestica še manjka… )

  29. konec pravi:

    Lukšič: “to ni raziskava je pedegoški proces” ……. kako prati možgančke debilom???

  30. konec pravi:

    VI NE SPADATE V EU, ČEPRAV SE TEGA SPLOH NE ZAVEDATE - KULTURNO.

  31. Rob pravi:

    @konec,če kuješ Irglovo v nebo,naj ti povem,da se damici sploh ne sanja kako država funkcionira,kdo je pristojen za kaj in kdaj si kdo dela sramoto.V kolikor si sami ne naredijo dovolj sramote,jim pa zadnji žebelj v krsto zabijejo njihovi privrženci tvojega kova.
    Aja pa če že govoriš o svobodi, te moram razočarati,da to kar počnejo na tej komisiji pomeni kratenje svobode univerzi!In celo vaši veljaki bodo potrdili enako.Kar tako naprej,boste z takimi bedarijami pognali na volitve tiste,ki se jim jebe in bodo volili PROTI,tako kot je bilo v primeru Peterleta.

  32. japaja pravi:

    a za tistimi okni tam na koncu sobe pa sedi fürerjev pucflek in nadzira, če so se dobro naučili domačo nalogo… oče odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo

  33. Đurović pravi:

    Ponavadi raje potegnem s tistimi ki jim pravite nekateri komunajzerji, levica že iz preprostega razloga, ker tam ni predstavnikov katerih vrednote ter

  34. Đurović pravi:

    Ponavadi raje potegnem s tistimi ki jim pravite nekateri komunajzerji, levica že iz preprostega razloga, ker tam ni predstavnikov katerih vrednote, izražanje, logika ter kultura bi bila primerljiva z nekaterimi predstavniki desničarjev, “demokratov” kakorkoli jih želite imenovati. Mislim da ne rabim kakšnega komentatorja, ki je nocoj komentiral izpostaviti.. (points finger on ) Za takšno obnašanje bi jaz uvedel IP bann (lahko temporarily, da ima možnost razmisleka ter poprave).
    Hvala za besedo in lep pozdrav!

  35. Svet E. pravi:

    Ja…Slovencljni….komisija vladajoče koalicije bo blatila Slovenijo po Evropi.
    SDS-u in Irglovi ni pomoči!
    In ti tepci bi radi še en mandat…joj..za hin bit …

  36. Rok pravi:

    Pravilno se zdejle res tukajle čuti profesor Lukšič debila.

  37. Q pravi:

    Groza.

    Rabimo najmanj dve državi.

  38. mihc pravi:

    Zakaj Lukšič tako čustveno in razburljivo reagira (btw: sem slišal, da tudi svojo ženo pretepe)? Že pred časom na rtvs je bilo isto, ko je kazal en A4 list, ki naj bi bil poročilo študenta v zvezi s tem početjem. V prvem intervjuju za Vest, v zvezi s to tematiko, je Lukšič prikazoval precej daljše poročilo!

    @Rob: ti iz univerzitetnih krogov oz. celo profesor?! Uporaba členov s/z pred besedami ti povzroča velike težave.

    @DenisSarkič: kako, da nisi objavil še govora P. Peterke?

  39. Denis Sarkić pravi:

    @mihc

    Zato ker sem prišel prepozno, snemal sem namreč odbor za gospodarstvo eno nadstropje višje in ministra Vizjaka. Vem, da ni dobro, da ga nismo posneli, baje je bil Peterka zelo umirjen in ni povedal ničesar novega. Tako so mi vsaj povedali kolegi. Bo drugič bolje…

  40. nimaveze pravi:

    ej, pa kaj vam ni jasno? okoli kakšnih stavri se dela pomp! sej ni čudno, da se Lukšič počuti debila, ker je težko biti edini z nakaj mozga med samimi… Halo!? Mogoče je mičkeno preveč vpleten v politiko, glede na to da je profesor. Ampak kakorkoli, je car - with all due respect. Ja bil moj profesor - sem naredila to nalogo. Pa a mislite da je prebral vseh 300 nalog? Pa saj niste resni. Briga ga kaj piše notri - res gre za pedagoški proces, za opazovanje z udeležbo - enega od metodoloških prijemov v družboslovju. Aja, pa BTW: tri četrtine študentov po moje sploh ni šlo v cerkev poslušat kaj tam pravijo. Res no, kar se tiče tele scene na naših tleh pod Alpami… vsi, ki jim je vsaj malček jasno in niso povsem oprani tja v glave vedo, da gre zgolj za predvolilno kampanjo, reklamo za SDS. Kako tipično: smo blizu volitev, ne gre nam dobro, povzročimo škandal, da bodo ljudje mislili kako učinkoviti smo. Vedno isto! never ending story! Kruha in iger! Bolnca! Kar se pa tiče Lukšiča - kapo dol, da sploh prenaša tole.

  41. Drago pravi:

    To kar gledamo v tem prispevku je dokaz, zakaj naša ljuba država stagnira, trendi padajo…
    Zato ker nas vodijo bedaki, debili, torej stranka, ki nima vizije ustvarjati, ampak napadati na vseh frontah SD. Vse ostalo ni važno! Nimajo pa ljudi, ki bi znali vsaj približno povedati, kaj sploh hočejo. Govorijo o sledenju, tajnem prisluškovanju,varstvu podatkov…, čeprav jim tudi pooblaščenci odgovarjajo, da tega ni bilo. Oni pa terajo svoje naprej…debilno.
    Jaz osebno gledam vse skupaj malo drugače. Leto pred volitvami so ti debili ugotovili, da jih ogroža SD in vse so podredili temu. Vsaka novinarska konferenca, vse kar se dogaja v državi, povežejo z SD, predvsem pa Pahorjem in napadajo. Kaj ima Pahor pri vsem tem? Napad na njega lahko gledamo vsak dan. Irglovi so samo naročili, da mora čimvečkrat omenjati Pahorja in to počenja, brez kakršnekoli povezave. Vse skupaj je stvar nekega sklepa SDS, da je potrebno zmanjšati priljubljenost SD in Pahorja. V ta “projekt” vključijo tudi študente, ki niti ne vedo za kaj gre. Ko pa je potrebno razložiti, se izgovorijo, da jih je strah…študente teologije je strah Lukšiča, ne vem zakaj!
    Ves problem Janše je v tem, da nima pametnih ljudi, niti na ministrstvih, niti v DZ. In ti mu delajo škodo! Sam pa ne zmore vsega.Uhanova? Haha, osebno je poznam! Sicer poštena, prijazna, umirjena, vendar ne zna šteti do tri. In taki vodijo državo!!! Irglova? Srednješolka, ki sploh ne va, kaj govori., Ve samo to, da mora po naročilu čimvečkrat omeniti Pahorja in SD, vsebina ni važna. Ko postavi vprašanje, zakaj niso dobili raziskav v cerkvah (politična stranka naj bi to dobila?), zapusti pisarno in se gre verjetno šminkat. Odgovor je ne zanima!
    In rezultat: še bolj bo padel procent SDS-u! Sami se bodo pokopali!

  42. modri pravi:

    Za vse ki govorite od luksicu in komunistekom… ti isti komunisteki so preprecili da danes ne govorimo nemsko in italjansko. Te isti komunisteki so priznali slovenski jezik kot jezik… v prejsnjih okupacijah je bil prepovedan. SDS je naravnana protu ljudem z izobrazbo, razumom, logiko in dostojnostjo. In vsako malenkost pograbijo da lahko skacejo in kazejo s prsti kako nehumani so vsi ki so drugacni od njih. Mislim po 10h letih cakanja v opoziciji je verjetno to v njihovem sistemu… sedaj pa hitro vse pokrast, vse oblatit in na silo pokazat vsem kako so dobri. Ce je bog tam gori je to zadnji mandat v naslednjem stoletju ki ga bodo dobili. Zal mi je pa da so starsi od teh podpisanih studentov uspeli oprati mozgane tem bogim ljudem. Ljudje malo vec knjigic prebrat in pregledat eno stvar iz vseh moznih pogledov. Mogoce se prestavimo iz trase ki nas vodi v ameriski nacin zivljenja proti skandinavskemu.

  43. misel pravi:

    Po senci ga je treba nasibat pa se bo naucil kaj se pri nas sme in kaj ne. Izobrazevat ljudi pac ne.

  44. Mirjana pravi:

    modri…modro!

  45. igor pravi:

    @ mihc 7. december, 2007 ob 0:53

    mihc, pozabil si napisat, da se govori, da ob polni luni trpinči tudi mačke in pije kri dojenčkov…

    pravijo…, sliši se.., govori se…,.. - temeljito preizkušena in dnevno uporabljana metoda slovenske desnice, če je potrebno nekoga diskreditirat.

  46. BIBA pravi:

    Pa kaj je ta presrana takoj vidiš kam je hodila na faks.dušo je prodala hudiču zdaj se pa pametno dela.
    naj že končno zgubi nedolžnost,da bo vidla kako je ko te drugi jebejo.Da ne bo nas na suho.
    Peterka je pa tud menda po verouku še kaj ostajal v učilnici.Poslušajte se-za crknt.

  47. Rob pravi:

    @mihc, to da delam tiskarske napake,ko na hitro pišem ni skrivnost. In iz tega lahko tudi sklepaš,da nisem kakšen slavist,temveč imam rajši številke.Ampak naj te to ne zavede,ko hočem lahko spišem brez napak,ampak ko hočem. Seveda internet ne spada v to kategorijo

  48. modri pravi:

    @ mihec : tole kar si napisal “”@Rob: ti iz univerzitetnih krogov oz. celo profesor?! Uporaba členov s/z pred besedami ti povzroča velike težave.”" je zelo zalosten poskus diskreditiranja mnenja drugih…. “Ker upostevam gramatiko in jo tudi uporabljam bolje od tebe pomeni da sem pametnejsi in posledicno tudi da imam jaz prav.”
    Ok, vsedi se nekam ker sledi sok! Nisi pametnejsi in tvoji argumenti niso tehtnejsi ce poskusis diskreditirat drugega.
    Mislim trenutna vlada je doktorirala v diskreditaciji opozicije in na sreco vecina ljudi ve, da je to zadnji poskus resitve iz dreka v katerem so se znasli.
    To je priblizno isto dober argument kot naprimer : Ja pa ja ali ne pa ne. Upam da si sposoben vec od tega ker si vsaj ti superioren in sedaj od tebe pricakujem tudi superiorne odgovore.

  49. Li pravi:

    Lukšič je seveda perfekten.
    Verjamem pa, da Irgl in ostali veleumi niso čisto sledili njegovim lucidnim in inteligentnim izjavam, čisto verjamem, boščki….
    Tale vikend je bilo pametno spet malo pogledati Sutjesko in Neretvo. Jasno, da sta filma precej črno bela, da povzdigujeta revolucijo, ju je pa POP TV zavrtel lepo v pravem času. Da si osvežimo spomin mi, ki nismo pozabili, da je bil prava stvar narodnoosvobodilni boj in ne kolaboracija. Da se osveži spomin tistim, ki to so pozabili in da se seznani otroke in mladino, ki morda ne vedo dovolj jasno.
    Da je bilo nekaj prav, nekaj pa narobe. In da je to še danes prav in druga narobe. Vse se pač ne spreminja, osnovne vrednote menda ostajajo.
    Smo pa res v nesrečnem času pozabljanja na vrednote, na katere prisega Evropa, ne le mi. Pa saj bo tudi ta čas enkrat minil. Se bliža konec.

  50. Klarus pravi:

    Eni video posnetki niso več dostopni. Lahko popravite?

  51. primorka pravi:

    Traparijam ni videti konca.PRI PREDZADJI se čudim,koliko bedakov ima SDS,pa prileti nova,ki je še bolj skregana z zdravo pametjo.Potem ,ko se jim večina Slovencev smeji,bi svoje traparije poslali EU v presojo.Tako trapasto,da se še smejati ne moreš več.IRGLOVA pravi da je cerkev zasebna…..-KADILCI sedaj ko postaja vedno bolj hladno lahko greste v cerkev …..

  52. primorka pravi:

    KONEC,če kdo ne spada v EU,SI TO TI,in tebi podobni.

  53. optimist pravi:

    že dolgo bomo prah,še vedno se bodo bili z znanostjo ki jim ni po godu.
    še dobro da ni videt prihoda glavnega kuščarja…

  54. mihc pravi:

    @modri: nikogar nočem diskreditirat. Če to stori sam mu ne morem pomagati. Je pa pohvalno, da si razumel, da ne kritiziram tiskarskih napak ampak slovnico. To sicer sploh ne bi bilo važno, če se Rob ne bi imel za tako večvedega kot drugi. Pa pustimo to.

    Lukšič trdi, da študentje smatrajo, da bi bilo fajn, da bi se duhovnik opredelil glede koga. Na volilni dan! Kdor razume naj pojasni.
    Lukšič je bil kot študent član marksističnega krožka in je že takrat hodil na predavanja, ki so bila v okviru cerkve. Nič spornega, bi pa očitno rad to prakso prenašal na nove generacije. Na začetku “afere Lukšič” pa je izjavil, da podpira revolt kot refleks proti temu, da se nebi kaj takega dogajalo. Naj razume kdor more.

    Drugače pa vse najboljše Lukšiču za 46 rojstni dan.

  55. josipbroztito pravi:

    Smesno je da nas studentov ki smo bili del te naloge ni prisel prav noben medij ali kdo od ˝zaskrbljenih˝ članov komisije vprasat za nase mnenje.

    Poleg tega sem slisal z strani Eve Irgl kar nekaj neresnic u zvezi z nalogo, recimo da smo morali tudi po maši prisluskovati pogovorom, kar bi bilo smesno, ce ne bi bila namerna medijska manipulacija.

    Kar se tiče mene in ostalih študentov fdvja s katerimi sem se pogovarjal ima prof. Lukšič našo popolno podporo.

  56. mihc pravi:

    V Lukšičevi nalogi je bilo določeno, da je potrebno opazovati pri verskem obredu in po njem. Ena od možnosti opaženega je bila tudi, da so nekateri občani po obredu javno pozvali zbrane naj volijo določenega kandidata.

    @josip… smešno ja ali pa žalostno, da še ti kot dotični študent (kot sam praviš) ne veš kaj je bila vsebina naloge - no, ker gre za prvi letnik prvi mesec študija oprostim, ampak…. če si že lukšičofil, se vsaj izogibaj tendencioznosti v svojih izjavah.

  57. josipbroztito(prisluškovalec javnih nastopov) pravi:

    V Lukšičevi nalogi je bilo določeno, da je potrebno opazovati pri verskem obredu in po njem. Ena od možnosti opaženega je bila tudi, da so nekateri občani po obredu JAVNO pozvali zbrane naj volijo določenega kandidata.

    Poleg tega sem slisal z strani Eve Irgl kar nekaj neresnic u zvezi z nalogo, recimo da smo morali tudi po maši PRISLUŠKOVATI pogovorom, kar bi bilo smesno, ce ne bi bila namerna medijska manipulacija.

    @Mihc: Oprostim ti površno branje tko da preberi zgoraj še enkrat, gre pač za manipulacije z nekimi PRISLUŠKAVANJI (govora je bilo o JAVNEM nastopu) in ustvaranju strahu pred nekim profesorjem, ki je član stranke, ki sploh ni na oblasti in to s strani ljudi ki konrolirajo državo. Nisem noben lukšičofil niti ne simpatizer politike sd, bistvo je, da se meni in ostalim študentom predmeta zadeva ni nikoli zdela nic spornega(za razliko od popolnoma prestrašenih študentov teologije).
    Vsakemu s kančkom zdrave pameti pa je jasno, da razlogi za napad ležijo čisto nekje druge.

  58. konec pravi:

    modri: kaj so tudi slovenski jezik “izumili” komunisti? kaj se zgodovina začenja leta 1945?
    Ponavljam - živeli partizani - komunisti pa so bili intelktualni sterilni debili kot Lukšič , ki so veliko blebetali naredili pa nič (še dandanes se čuti sovražstvo do življenja te ideologije - kot zanimivost pa : na 197 držav na svetu je le 19 držav z negativnimi demografskimi trendi od teh 19, jih je 17 v Evropi - SEVEDA SO VSE BIVŠE SOCIALISTIČNE REPUBLIKE).
    Kultura smrti pa prepravlja Slovenijo, veselimo se in tulimo na demokrate pa je njihov zlogan.

  59. josipbroztito(prisluškovalec točno določenih javnih nastopov) pravi:

    Živel komunizem!

  60. josipbroztito(prisluškovalec javnih nastopov) pravi:

    Zadnji post z vsebino ˝živel komunizem˝ nisem napisal jaz ampak verjetno konec in/ali nekdo, ki pač ni zmožen debate na nekem osnovnem nivoju.

  61. konec pravi:

    Konec je bil. Mislim , da je razvidno - ali je pretežko (si študiral pri Luksiču?).

  62. josipbroztito pravi:

    razvidno je predvsem to, da česa drugega razen kvazi sarkazma pač nisi zmožen.

  63. tvoja pravi:

    Izjava za javnost Fakultete za družbene vede:

    http://www.fdv.uni-lj.si/cgi-bin/novice.pl?record=89

    Upam da se ta absurdnost politike glede dr. Lukšiča kmalu konča!!!

  64. Saša pravi:

    Lukšič se lahko najlepše zahvali tistim, ki so sestavili to kvazi peticijo, ker so mu z njo naredili daleč najboljšo reklamo, kar si jih je kdaj koli lahko želel. Kar tako naprej, fantje! :)

  65. piščanec pravi:

    janševci so zarukana goveda, ki povsod vidijo zaroto.

  66. konec pravi:

    “Fakulteta za družbene vede protestira proti političnemu in nestrokovnemu vmešavanju v delo fakultete, ki predstavlja nedopustno poseganje v večstoletno evropsko tradicijo avtonomije univerze” ……
    KAKŠNI BEDAKI, PRAVI POLITKOMISARJI.

    večstoletno evropsko tradicijo avtonomije univerze ?????? se sploh zavedajo kak pravijo??????
    Slovenija skuša priti v “civilizacijsko” Evropo šele zadnja leta, ampak ti bedaki jo pošiljajo ponovno na Balkan - Azijo..

  67. konec pravi:

    KDO JE TA BEDAK?
    Red prof. Dr. Anton Grizold
    Ali mi zna kdo povedati kaj o njem?
    Kako je prišel na tisto mesto, koga pozna itd?

  68. primorka pravi:

    Konec….ali ….sam najbolje veš,pod katerimi imeni blatiš vse po vrsti.Vrsta je kratka,kot tvoj besedni zaklad.Če se že oglašaš(najbrž med službo)poizkusi biti bolj originalen.Tak pa nisi v noben ponos tistim,ki jih tako vneto zagovarjaš.Izpadeš kot fijakarski konj.Vseeno ti želilm lepe in prijetnedni.

  69. mihc pravi:

    Grizold je napisal, da je šlo pri Lukšičevi nalogi za preverjanje spoštovanja z zakonom določenega volilnega molka. Joj Tonček! Tega Lukšič doslej še nikoli ni rekel.

    Tonček se je rodil materi, ki je bila med vojno terenska aktivistka. Na FSPN-ju je študiral splošno ljudsko obrambo in samoupravljanje s temelji marksizma. Diplomiral… magistriral… doktoriral. Bil je tudi naš obrambni minister. Stranka? SD. No, če se spomnimo je tik pred volitvami 2004 izvedel nakup vojaške bolnišnice Role 2, ki jo je preplačal za 5 mio EUR. Med njegovimi vojaškimi nakupi se je znašlo tudi luksuzno vladno letalo Falcon…

  70. modri pravi:

    konec : ” kaj so tudi slovenski jezik “izumili” komunisti? kaj se zgodovina začenja leta 1945?
    Ponavljam - živeli partizani - komunisti pa so bili intelktualni sterilni debili kot Lukšič , ki so veliko blebetali naredili pa nič (še dandanes se čuti sovražstvo do življenja te ideologije - kot zanimivost pa : na 197 držav na svetu je le 19 držav z negativnimi demografskimi trendi od teh 19, jih je 17 v Evropi - SEVEDA SO VSE BIVŠE SOCIALISTIČNE REPUBLIKE).
    Kultura smrti pa prepravlja Slovenijo, veselimo se in tulimo na demokrate pa je njihov zlogan.”

    @konec :

    V vsakem politicnem sistemu najdes privrzence in nasprotnike. Najvec nasprotnikov komunizma smo v sloveniji dobili po smrti Tita saj se je tudi drzavna politika takrat spremenila. Se eno dejstvo je da ljudje potrebujejo sovraznika da bi imeli razlog zaradi katerega se zdruzujejo in imajo vtis enotnosti. Ko so bili sovrazniki nemci in italjani so se zdruzili vsi slovani in siguren sem da je bil % nasprotnikov minimalen saj je bila od te zdruzitve odvisna svoboda in prezivetje. Po 40 letih ustaljenega zivljenja pa smo morali poiskati novega sovraznika in nove razlike. In to je bilo nasprotje bratstva i jedinstva… nacionalizem ki je ostal do danes. Problem pa je da so bili prej nasprotniki v manjsini in se niso upali odpreti svoja umazana usta ( izjeme par glasnih politikov ), ko pa so zasledili trend sovrastva in nasprotovanja pa so vsi skocili na isti vlak. Zato si mogoce zamesal sovrastvo do ideologije z nacionalizmom ki pa je danes se vedno pre obsezen v sloveniji.
    Se problem glede jansine vlade in luksica… Ce se komu ni jasno zakaj so obtozili luksica vam lahko povem da je vse v politicni nalepki ki jo nosi na hrbtu. Ce luksic ne bi bil iz SD ( slucajno stranke ki je najvecji konkurent vladi na volitvah ) ga noben se povohal ne bi. Nazalost ima SDS pateticen nacin nabiranja politicnih tock. Namesto da bi pokazali kaj so naredili in se hvalili s tem, so oni izbrali edin nacin ki lahko pomaga, ce nisi nic pametnga naredil. To je spodkopavanje, diskreditiranje in blatenje vsakogar ki ima kakrsne koli veze z konkurencno stranko. Ne vem ce je ta podatek tocen ampak slisal sem da Jansevi potomci prihajajo iz belogardistov. Mogoce je zato normalno da je ta vlada zacela pluvati po partizanih, obsojati partizane za genocide in jih generalno tretirati kod prve drzavne sovraznike. Ce pa kdo ne razlikuje partizanov od belogardistov oz drugih kolaborantov si breberite ta kratek blog
    http://www.rtvslo.si/blog/politkomisar/belogardisti/1350

  71. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    hmm !?…in kako se potem & po tem počuti šele BARBIKA ?… :-)

  72. konec (totalitarizmom) pravi:

    modri : “V vsakem politicnem sistemu najdes privrzence in nasprotnike2 se strinjam, samo v enem (demokratičnem) pa lahko ti svobodno govorijo in jih ne ubijajo samo zaradi nestrinjanja!!!!!!

    Razen drugih bedariji, tisto kar je najbolj žalostno je pa iskanje “močnega” leaderja v tvojem postu. Tvoje gledanje na bližnjo pretekost pa je že patetično, čeprav razumljivo (v komunizmu vse lepo, Jugoslavija je razpadla zaradi ????????, ampak ne komunistov. Zanikal boš celo , da je večina “jugoslavanski” politikov v ‘80 in začetku ‘90 let ni bilo iz partije, trenja ni ustvarila partija itd., vse razumljivo.)
    Še vedno s tem bratstvom in jedinstvom, dejstvo, da sta fašišem prej in komunizem potem popolnoma izpodkopala zgodovinsko prijateljstvo med raznimi “jugoslovanskimi” narodi.

    “Po 40 letih ustaljenega zivljenja” to je minimum po tragediji 2. svetovne vojne - ampak sistem je temeljil na lažeh in ni imel možnosti obstoja, vsi so vedeli, da je “Jugoslavija” temeljila na velikih lažeh in da je bil samo “dobri oče” (ali diktatorček) sposoben s svojo avtoriteto (ali kaj drugega) držati vse skupaj. Dokler je dobil denar od zunaj je bilo vse OK (najprej vojne odškodnine, potem ZDA, USSR itd), ko pa je bilo treba šteti samo na Jugoslavijo je sistem puščal povsod in samo z laganjem ne greš daleč.

  73. konec (totalitarizmom) pravi:

    Še to modri: “Mogoce je zato normalno da je ta vlada zacela pluvati po partizanih”,
    kar sem jaz bral ni nikoli pljuvala po partizanih to je ena od tolikih laži, ki jih vsakodnevno bruha naslednica partije.
    In to je to.

Komentiraj