Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Prvi EU socialist

5. december 2007 ob 10:34 | Denis Sarkić |

Vodja politične skupine evropskih socialistov (PES) v Evropskem parlamentu Martin Schulz je v Ljubljani zagotovil, da lahko Slovenija med predsedovanjem EU računa na polno podporo PES. Delegacija politične skupine se je v Ljubljani srečala s predsednikom vlade Janezom Janšo in več ministri, pogovori pa so se vrteli okrog priprav in prednostnih nalog Slovenije med predsedovanjem EU v prvi polovici leta 2008. V interesu naše stranke je, da bo predsedovanje Slovenije EU v prvi polovici leta 2008 uspešno, je po pogovorih poudaril Schulz. Podobnega mnenja je bil tudi poslanec Evropskega parlamenta iz Slovenije in predsednik SD Borut Pahor. “Evropski socialisti smo pripravljeni sodelovati z vlado predsednika Janeza Janše v času predsedovanja EU po najboljših močeh,” je pojasnil. Dodal je, da bo ne glede na domače razmere kot Slovenec in kot socialdemokrat skupaj s kolegi v PES skušal narediti vse, da bo slovensko predsedstvo EU uspešno.

Pahor je tudi poudaril, da so pogovori s premierom Janšo danes trajali dlje, kot je bilo predvideno v programu. Po njegovem mnenju je to dokaz več, da “se na obeh straneh zavedamo pomena dialoga in mislim, da je to dober začetke sodelovanja”.
Na vprašanje, ali drži, da je ime Slovenije v tujini oblateno, da je bilo v tujino izvoženih veliko laži o Sloveniji, krivi za to pa so mediji in Pahor s svojo stranko, je Schulz odgovoril nikalno. Novinarske peticije proti cenzuri, ki jo je podpisalo 571 novinarjev, poslanec Schulz ne pozna. Napovedi Hrvaške, da bo s 1. januarjem kljub nasprotovanju Slovenije in Italije uveljavila zaščitno ekološko-ribolovno cono tudi za članice EU, Schulz ni želel komentirati, niti govoriti o podrobnostih današnjih pogovorov v okviru obiska v Ljubljani.

Minuli teden je Slovenijo že obiskala delegacija politične skupine liberalcev (ALDE) v Evropskem parlamentu, ki se je prav tako sestala s predstavniki vlade in se z njimi pogovarjala o predsedovanje Slovenije EU v prvi polovici prihodnjega leta. Januarja naj bi Slovenijo obiskali tudi predstavniki največje politične skupine v Evropskem parlamentu Evropske ljudske stranke (EPP). Že sredi decembra pa bo na Brdu pri Kranju potekala tudi konferenca predsednikov Evropskega parlamenta.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. Za-hec pravi:

    Socilisti niso nič frugega kot komunisti. Še vedno upajo, da bodo zavzeli vso Evropo, kot leta 1945…

  2. Jj pravi:

    Klerikalci niso nič drugega fašisti .Ljubljansko pokrajino so izgubili 1945 …sedaj pa jo imajo…

  3. snoop pravi:

    Jj: mogoče vidiš kakšno razliko? Jaz jo. Komunistom ni ratalo, klerikalcem pa. Torej se ve, na kateri strani sem.

    LP iz spovednice. Je prijetno toplo in črno. Ljubim črnino. Njam, njam, slin, slin…

  4. konec pravi:

    Socialistov v Eu je vse manj, samo v Sloveniji lahko imajo še možnosti za prevzem popolne oblasti.
    Barbika pa se ponovno samo laže - drugače ne bi bil socialist.

Komentiraj