Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Rumeni pas

4. december 2007 ob 22:28 | Nejc Jemec |

Na novinarski konferenci stranke Zeleni Slovenije je ljubljanski mestni svetnik Miha Jazbinšek opozoril na prometno situacijo, predvsem v prestolnici, in na s tem povezano onesnaževanje okolja, ter predstavil nekatere potencialne rešitve. Jazbinšek je to storil sočasno s sestankom ministra za okolje in prostor Janeza Podobnika s predstavniki treh mestnih občin - Nova Gorica, Maribor in Ljubljana. Kot poroča STA, je bilo srečanje namenjeno pogovoru o ukrepih za izboljšanje kakovosti zraka, ki so jih mestne občine že uvedle in o ukrepih, ki jih še nameravajo uvesti, predvsem o kratkoročnih ukrepih na področju trdih delcev v zraku. Dogovorili so se o vsebini odgovora ministrstva za okolje in prostor na vprašanje Evropske komisije o tem, kako se bodo pristojni organi soočili s preseganjem mejnih vrednosti trdih delcev v zunanjem zraku.

Rešitev je po mnenju Jazbinška tudi v uvedbi rumenega pasu, brez širjenja obstoječih ljubljanskih vpadnic. Ljubljana je namreč po njegovem mnenju krakasto mesto, in kot tako primerno za vzpostavitev tovrstnega sistema, ki bi priviligiral tiste, ki avtomobila ne uporabljajo sami oz. uporabljajo sredstva javnega prevoza, le-tega pa bi bilo treba izboljšati. Kritičen je bil tudi do ljubljanske mestne oblasti, ki da stori premalo na tem področju. Dodal je, da bi lahko rumene pasove uvedli tudi v drugih slovenskih mestih.

Miha Jazbinšek: “Mi imamo izrazito neprijazen mestni promet.”

Daljša različica Jazbinškove predstavitve problematike in rešitev povezanih s prometnim onesnaževanjem.

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. zeleni spam pravi:

    lutko pelal-ta fenomen poznamo iz amerike - fenomen nastavljanja lutk na vodilne položaje- ta fenomen pa poznamo iz slovenije

  2. Pogo pravi:

    :) Ima pa Jazbinšek prav. Avti nimajo kaj početi v mestu.

Komentiraj