Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Hella Saturnus

4. december 2007 ob 15:28 | Nejc Jemec |

Podjetje Hella Lux Slovenija je odprlo novo proizvodno dvorano, v kateri bodo izdelovali polikarbonatne leče za žaromete ter meglenke. Kot je povedal generalni direktor podjetja Andrej Lazar, je investicija vredna 10 milijonov evrov, novost pa bo v prihodnje omogočila do 150 novih zaposlitev in povečanje proizvodnje za dodatnih 40 odstotkov. Podjetje, ki je nastalo iz Saturnusa, naj bi se v prihodnje imenovalo Hella Saturnus Slovenija. Na otvoritvi sta bila poleg omenjenega direktorja in ostalih gostov prisotna še predsednik koncerna Hella Jürgen Behrend in slovenski premier Janez Janša, sicer tudi slavnostni govornik.

Janez Janša: “Vi ste tisti, ki poganjate naš razvoj naprej. Ne poganjajo ga napihnjeni tečaji na naši plitki borzi, niti vprašljivi prevzemi nekaterih podjetij. To so samo zgodbe za naslovnice časopisov …”

Pogovarjali smo se z direktorjem podjetja Andrejem Lazarjem, ki je povedal, kaj pomeni nova dvorana za podjetje, kako to, da je bil na otvoritvi prisoten tudi Janez Janša, ter predstavil svoj pogled na gospodarsko situacijo v Sloveniji.

Andrej Lazar: “Gospodarska situacija, na splošno, je dobra …”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 15 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    To je pa tako pomemben dogodek, da morate v enem dnevu objaviti kar dva članka.

    Je pač začel hoditi na pasje procesije, odkar mu popularnost upada.

  2. Nejc Jemec pravi:

    Včeraj smo objavili le Janšev govor, danes prispevek o celotnem dogodku. Ni kakšna bombastična zgodba, tistemu, ki ga stvar zanimiva, pa vseeno na voljo za ogled.

    Lp, Nejc Jemec

  3. soci pravi:

    Na te pasje procesje hodi že zadnja tri leta in ne le zadnje dni 1tastar.

  4. Farad pravi:

    Janša na te t.i. ˝pasje procesije˝ - odprtju podjetij sam sicer ne bi rekel pasje procesije, na tem področju je bolj izstopal predsednik Drnovšek - s svojo vladno ekipo hodi že celoten mandat in to po vsej Sloveniji, ne spomnim pa se, kolikokrat se je bivša Ropova vlada skobacala iz prestolnice, da bi videla, kaj se dogaja v Izvenljubljanju. Kaj je tako slabega v tem, če se vlada neposredno seznani z delovanjem, težavami, načrti firm, sam sicer ne bi vedel, škoduje zagotovo ne.

  5. zeleni spam pravi:

    @Farad-bivša ropova vlada se ni izkobacala iz prestolnice zato, ker se je vsaj malo posvečala resnim težavam in se celo do neke male mere zakopala vanje, v tem mandatu janševikov pa vidiš njihov moto: “Najpomembnejše probleme/stvari prepustimo same sebi, ker tako se bodo najbolj hitro in najbolj udobno same od sebe razrešile, mi pa si zahvaljujoč svoji bistroumnosti prihranimo marsikatero pekočino v glavi” Izvzeto iz nove knjige JJ: Ekonomija za telebane/poglavje/svetovni izum pri reševanju problemov.
    Spremno besedo je pa napisal Smiljan Morí.:)
    Pa tud v 2 dneh obiskat celo regijo pa skoz se u tistih usranih audijih fijakat pa zaj… tržno-gospodarske politike glumit, kao mi smo za razvoj…ne hvala, u najslabši film žnj kaegorije vas ne vzamejo.

    Še kitajci so najbrš pogruntal kok blefirajo:)) hahaha

  6. zeleni spam pravi:

    No pol je pa še kle drug scenarij, če je recimo sds na hellini donatorski listi/sponzorski/ potem najbrž če so dobili denar, je moral priti pa povedati par besed. Pa če je to on ali pa bi bil kdo drug. Če si mal pameten direktor boš sleherno vlado vsaj mal podpiral- tko za lepši filing enim in drugim:)

  7. soci pravi:

    @zeleni spam, vidim da si zelo velik poznavalec trenutnega dela vlade. Celo naštel si nekaj zelo konkretnih problemov s katerimi se je ta vlada spopadla, vse pohvale, celo ekonomija ti ni tuja, očitno si res velik strokovnjak, ali morda le zunanje politični opazovalec,ki redno prebira časopis. Verjetno si en velik blefer, brez argumentov, in s stališči ki ti jih oblikujejo drugi, mal se zresni pa napiši komentar, ko boš imel stvari argumentirane.

  8. zeleni spam pravi:

    @soci-zelo konkretnih problemov s katerimi se je ta vlada spopadla- zdravstvo, inflacija, razni protesti, stavke- če bi vlada reševala probleme nebi prišlo do dogodkov, ki si sledijo in si še bodo.
    Če delaš dobro in ne bežiš od problemov, oz. če delaš glih tok kokr je treba pa čist niti mal več in NE bežiš od problemov, ne bereš vsak drug dan kako nekdo stavka, na ktermu oddelku ukc-ja so nevzdržne razmere, pa 5,8%, al pa recmo 5% infalcija, tok d ti dam še mal prednosti je tud blefiranje in neargumentiranost, kajne?
    Čudim se kok kr še zmer ratuje, pa d ne gre, pa k bi že mogl zdavni jt u maloro
    Drugače pa kar si tm napisou… Mal preveč cvječka s keslo vodó kajne? Pa mal preveč zananstvene fantastike.
    Preber si kaj je Irglovki Lukšič povedou! Se pridružujem!

  9. zeleni spam pravi:

    aja napaka, 3,5 % pa jo dejmo na 3 %.Se zgodi

  10. soci pravi:

    @zeleni spam, se strinjam s tabo da so v zdravstvu razmere nevzdržne, prav tako se strinjam da imamo sodišča, ki niso neverodostojna, inflacija je zelo velika, se moramo pa zavedati, da je v ozadju velik lobi ljudi, ki na račun vseh naštetih težav ogromno zasluži. Ali jim je v interesu, da se te stvari popravijo? dvomim! Koliko je vlada v različnih interesih lahko naredila, in kdo je kriv da tisti, ki niso sposobni za svojo funkcijo, niso bili odstavljeni, pa mi ne izvemo. Vedno so v ozadju interesi za katere mi ne bomo izvedeli, resnica se zagotovo ne skriva v časopisu in dnevnih novicah. Z raznimi Lukšiči,se ni vredno ukvarjati, jih je preveč.

  11. pesjan pravi:

    sam delam v tej tovarni, prek agencije.. in me briga za našega janeza in use, meni osebno to ne bo nič izboljšalo plače, dobival bom min 500e, jz ne vem kje je naše povprečje 1000e..nej se janša mau bol zavzame za nižji sloj če hoče ljudsko podporo in kwa ma proti tajkunom tok, če tujci kupujejo naše fabrke in odpirajo nove oddelke

  12. Gašpre pravi:

    Hella lux je eno veliko neorganizirano podjetje, že pol leta čakam na rezervno led luč za mojo plovilo. Svojih proizvodov niso v stanju prej dobaviti kot v pol leta, to je skoraj tako kot čakanje na stojadina v bivši jugi.

  13. zeleni spam pravi:

    @socič-lej ne dojameš… pejd komantirat še kam drgam…sumim da si janševik.

  14. Božji prst pravi:

    Aha, tajkun s parkirano jahto!!1 :)

  15. Gašper pravi:

    Jahta 5m, lesena lastna proizvodnja :)

Komentiraj