Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

40 let proge

4. december 2007 ob 7:57 | Črt Butul |

Luka Koper, ustanovljena leta 1957 na začetku svojega delovanja ni imela železniške povezave s celino. 10 let pozneje so zgradili povezavo med Koprom in Prešnico, ki je še sedaj edina povezava med obalo in notranjostjo Slovenije.

Letos torej obeležujemo 40 obletnico proge, ki pa v štirih desetletjih svojega delovanja ni doživela zadostnih sprememb, da bi lahko sedaj zadovoljila vse prometne potrebe. Minister Radovan Žerjav obljublja posodobitve, ni pa znano, kdaj bodo prišle. Direktor uprave Luke Koper, Rober Časar pozdravlja izjave ministra Žerjava.

Črt Butul

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. Fonzi pravi:

    “Zgradili bomo novo progo”.

    žal prepozno, medtem bo dokončan železniški tunel med Avstrijo in Italijo, ki bo pomenil obvoz na koridorju 5 b in s tem progo Koper-Jesenice/Maribor spremenil slepo črevo. Trst bo postal glavna luka Jadrana. Ta država ves denar meče v (pre)drag avtocestni program, medtem pa je na železniški progi Koper - Maribor več kot 50 odsekov z omejitvijo hitrosti, nekje celo na 40 km/h. Pozabite na železnice, vas čas je minil. Amen.

  2. omirp pravi:

    Naj me kdo popravi.Enkrat sem bil v Luki Koper in če se ne motim je to progo financirala prav Luka Koper sedaj se pa država z njo kiti.Drugače je pa to zadnji projekt, ki se je zgodil na SŽ, vsa ostala infrastruktura pa je še iz časov avstro-ogerske.Res smo hud svetilnik, ni kej.

Komentiraj