Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Janša odprl obrat

3. december 2007 ob 22:53 | Nejc Jemec |

Podjetje Hella Lux Slovenija, ki se je razvilo iz podjetja Saturnus, je odprlo, kot je povedal generalni direktor podjetja Andrej Lazar, 10 milijonov evrov vreden obrat za lastno proizvodnjo polikarbonatnih leč za žaromete ter meglenke. Po Lazarjevih besedah bo novost v prihodnje omogočila do 150 novih zaposlitev. Slavnostni govornik na otvoritvi je bil premier Janez Janša.




Podrobnosti z otvoritve in pogovor z Andrejem Lazarjem bomo objavili kmalu (jutri).

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. tiv0li pravi:

    zanimivo… a ustvarjamo nove tajkunčke, da jih bomo lahko potem preganjali? Mislil sem, da vlada nima časa, da gunca jaj*e po raznih odprtijah in se mora posvečati vodenju Evrope? Še mal pa bo treba vsako krčmo odpret, da bo dovolj kapitala za volitve.

  2. zderi pravi:

    Jah pa sej Hella lux je Saturnus, ki so ga nemci prevzeli. KAkšni tajkunčki bodo nastali iz tega je pa preveč celo zame.

  3. omirp pravi:

    Sej po pojmovanju velike vodje so to že tajkuni, vendar so iz tujini in jih je treba z odprtimi rokami sprejet, ker oni pač vejo kaj je kapitalizem.(Nemec je bil vedno gospod, Slovenec pa kmet-taka logika je še danes na žalost zelo prisotna-rabimo novega Gospodarja).Drugače pa hvala bogu da se odpirajo nova delovna mesta, samo ne vem zakaj se vabi ljudi, ki s tem nimajo skoraj nobene veze.

  4. Nevenka pravi:

    No ja, za kakšne hude “naše” tajkunčke tu ne gre, ker je podjetje popolnoma v nemški lasti. Je pa res, da se pod tujo oblastjo tenko piska, dobro živi samo najvišji management.
    Ampak s širšega vidika je pa vseeno dobro, da podjetje ima perspektivo na daljši rok, vsaj toliko, da zagotavlja delovna mesta še za nekaj let.
    Kdo je na otvoritvi prisoten, je stvar politike, želje po ugledu. Zaposlenih je bilo bolj malo.
    So pa zaposleni dobili pri malici “kremšnito” in ledeni čaj, za praznično obeležje.

  5. Politkomisar pravi:

    Pa je začel hoditi še sam na pasje procesije, kot je takšne obiske nekoč imenoval. Zrno do zrna pogača, kamen do kamna, kup kamna.

  6. Danilo S. Potnik pravi:

    Škoda da Sarkiča ni bilo včeraj pred Rtv tako kot pred kratkim, ko je bil Vroči stol o Sovi. Včeraj je pa bil Vroči stol o novinarjih. No še dobro, ker bi ga Markeš…

  7. konec pravi:

    Najbolj zarukan se pa mi je zdel “predsednik” novinarjev in “novinar” Mladine, ne vem pa kako se imenuje. Novinar, kateremu deluje samo pol možganov (samo levi del).

  8. amnik pravi:

    Pa če bi prišel osebno odpirat tudi mojo delavnico? To bi bila dobra reklama za moj bjiznjis.

Komentiraj