Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Brezdomska knjiga

3. december 2007 ob 16:29 | Anej Ivanuša |

V zavetišču za brezdomce je danes bila predstavljena knjiga z naslovom Brezdomstvo v Ljubljani, ki sta jo predstavila Bojan Dekleva in Špela Razpotnik. Knjiga je razdeljena na sedem poglavij; v prvem je teoretično prikazano razumevanje brezdomstva, sledi poglavje o ljubljanskih brezdomcih v številkah, nato opis organizacij, ki se na območju Ljubljane ukvarjajo z brezdomstvom, terensko delo z brezdomci, ocena obsega brezdomstva v Ljubljani ter poglavje o inovativnem akcijskem projektu - cestnem časopisu Kralji ulice kot oblika delovanja na področju brezdomstva.


Anej Ivanuša

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. Mars pravi:

    Hja, saj ne da bi imel kaj proti temu, da brezdomci izdajajo časopis in sedaj celo knjigo ampak, poglejte, če hoče npr. nek profesor na fakulteti napisat oz. izdat kakšno znanstveno revijo mu rečejo, da ni dnarja. Brezdomci pa lahko komot izdajajo časopis. A ni to ironij. No, naj še enkrat poudarim, da je seveda prav, da tudi brezdomci pišejo časopise, ampak vseeno, stvar je vredna tehtnega premisleka ljudi, ki imajo kaj vpliva na to.
    lep dan vam želim

  2. 1tastar pravi:

    Zakaj pa ne. V Parizu je kar precej clochardov z doktoratom. V mojih mladih letih sem v Ljubljani poznal enega, ki je bil akademski slikar.

  3. Morska pravi:

    Uh ravno v petek smo pri gospodu B.D. pisali izpit. :)

  4. Temna pravi:

    JE MORDA ČUDNO….KDO PA MA 3500 E za kvadrat

  5. Danilo S. Potnik pravi:

    Vladimir Gajšek (pisatelj) je tudi brezdomec saj ga je na cesto vrgel izterjevalec. Škoda, da se kdaj ne oglasi na tej strani. Se pa oglašo po vseh internetnih straneh, samo še tukaj ni bil na obisku.

Komentiraj