Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Hiša mladih ostaja

2. december 2007 ob 23:01 | Maja Andlovic |

Pred približno dvema mesecema je ajdovska občina neuradno obvestila številna društva in mlade, ki delujejo v stavbi nekdanje jugoslovanske vojašnice Srečka Kosovela, da se bodo morali iz Hiše mladih, kot so jo uporabniki poimenovali, izseliti. Univerza v Novi Gorici bi stavbo porušila in zgradila novo, ki bi ustrezala njihovim potrebam. Mladi so se uprli, pokazali javnosti, kaj zares počnejo v Hiši, koliko truda in sredstev so vložili v obnovitev prostorov ter koliko jim ti prostori pravzaprav pomenijo.

Na prvi decembrski dan smo jih obiskali na Miklavževem sejmu v Ajdovščini, kjer so poskrbeli za dogajanje preko celega dneva. Pogovarjali smo se s predsednikom Mladinskega sveta Ajdovščina Tadejem Beočaninom, ki nam je povedal več o nastali situaciji.

“Kot so znane zdej informacije iz tega tedna, se je Univerza v Novi Gorici mal premislila glede lokacije.”

Dogajanje v šotoru Hiše mladih zvečer, kjer so med drugimi nastopili tudi Mef - Drago Mislej in skupina Mi familia, ki je tokrat presenetila z malce drugačno izvedbo. Izvedeli smo tudi, kdo je bil avtor skulpture, ki je krasila vhod v šotor.

“Kej Njoki festival 2008 bojo u Wajdušni spejt? Ma vejste, kej bom povejdou? Bodo!”

Vest si je kmalu po objavi novice o izselitvi ogledala, kako poteka navaden dan v Hiši mladih. Delovanje Centra mladinskih dejavnosti nam je takrat predstavila vodja centra Marjeta, prostore Kluba ajdovskih študentov pa predsednik kluba Andrej Černigoj.

Maja Andlovic

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj