Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Miselne igre in šport

29. november 2007 ob 23:03 | Katja Lenart |

Večino državnih institucij čaka v prvi polovici leta 2008 veliko nalog in izzivov in ministrstvo za šolstvo in šport (MŠŠ) ni nobena izjema. Zato so se danes zbrali v Hotelu Mons in predstavili glavne naloge ministrstva v tem pomembnem obdobju.

In v dar smo novinarji dobili tole darilo:

“Ste vidli, ne…se splača it na tiskovke”.

Po besedah ministra za šolstvo in šport Milana Zvera ter generalnega direktorja Direktorata za šport Simona Starčka bosta med drugim glavni nalogi MŠŠ med predsedovanjem organizacija neformalnega srečanja ministrov za šport EU in srečanja nacionalnih olimpijskih komitejev. Najprej uvodne besede ministra Zvera:

“In na nek način se veselim tega izziva”.

Vodja podskupine za program predsedovanja v sklopu širše delovne skupine MŠŠ za predsedovanje EU Viljana Lukas je pojasnila, da je predsedovanje pravzaprav prevzem štafete in nadaljevanje dela predhodnikov, pri čemer Slovenija želi pustiti svoj pečat pri inovativnosti in kreativnosti. Generalni direktor Direktorata za šport Simon Starček pa je poudaril, da MŠŠ ne čakajo samo izzivi, pač pa tudi nekatere nevarnosti, s katerimi se bo potrebno spopasti:

“Šport in zdravje je eden najpomembnejših elemetov, ki ima tut pomembno vlogo že vsa leta”.

Vodja urada za mladino Zorko Škvor je med drugim poudaril pomen medsebojnega dopolnjevanja bele knjige o neformalnem izobraževanju iz leta 2001 ter t.i. mladinskega pakta, s katerim v prvi vrsti nagovarjajo k medresorskemu usklajevanju in spodbujajo prečnost mladinskih politik:

“Ta bela knjiga je predvsem namenjena spodbujanju aktivnega državljanstva mladih.”

Malo je zatajila tehnika, ampak Maja Krušič, ki bo času predsedovanja EU skrbela za odnose z javnostmi, je vendarle pojasnila, kako bo potekala komunikacija z mediji:

“Vi boste imeli stike tako z uradnimi govorci kot tudi z glavni govorci.”

In za konec še vprašanje iz publike (in seveda, odgovor):

“Poskušamo na vse načine spodbujat miselne igre”.

Katja Lenart, Marko Bratuš

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj