Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Dve kratki vprašanji

29. november 2007 ob 1:20 | Denis Sarkić |

Predsednik vlade Janez Janša je danes, prvič po njegovi zmagi na predsedniških volitvah, sprejel novoizvoljenega predsednika države Danila Türka. Po pogovoru na štiri oči je sledila izjava za javnost, ki pa se je končala le z možnostjo dveh kratkih novinarskih vprašanj, Janša pa v bistvu na njih sploh ni odgovoril in se je tako izognil odzivu na pismo predsednika uprave Pivovarne Laško Boška Šrota, besedo pa je prepustil Türku, ki je tako odgovoril le na vprašanji o njuni “pomiritvi” po volitvah in predlogu novih ustavnih sodnikov. Aroganca premiera Janše do novinarjev je bila tako zopet na višku. Hvala vam, gospod predsednik vlade!

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 35 x komentirano
  1. Urška pravi:

    Ja drugič pa probajte it na njegov nivo, pa vprašat glede na sogovornika. Morda clo dobite kak njegov odgovor, al ne? Jaz druge ne vidim…

  2. L pravi:

    Po parlamentarnih volitvah 2008. Naslednji dan na vratih Janševe hiše
    pozvoni državljan. Vrata odpre Urška:
    “Oprostite”, pravi državljan,
    “je predsednik vlade mogoče doma?”
    Urška skrušeno odvrne:
    “Veste, moj Janez ni več predsednik vlade ”
    “Aha” reče državljan, in odide. Čez petnajst minut se spet vrne in pozvoni:
    “Oprostite, je predsednik vlade mogoče doma?”
    Urška začudeno pogleda:
    “Veste, Janez ni več predsednik vlade ”
    “Aha” reče državljan in odide. A se vrne čez petnajst minut. Pozvoni:
    “Oprostite, je predsednik vlade mogoče doma?”
    Urška totalno poživini in zavpije s piskajočim glasom:
    “Pa a vi ne razumete slovensko?!! Janez ni več predsednik vlade!!!!”
    državljan se nasmeje in reče:
    “Saj vem, ampak ko se pa tako lepo sliši..:”

  3. tiib pravi:

    No, zdej se mi pa JJ že skoraj malo smili.
    Dragi volilci, bodite no vsaj malo usmiljeni in ne nalagajte več tolikšnega bremena našemu dragemu JJ, da ga ne zmore prenašati in volite koga drugega! ;-)

  4. help pravi:

    Madonza.
    Tale Ivan je pa res od hudiča.
    12 let je bil v opoziciji in je govoril, kaj bo ko bo on na oblasti.
    Sedaj pa po treh letih vladanja, kar naprej kritizira oblast….
    Nekdo mu mora razložiti, da je sedaj on predsednik vlade.

  5. konec pravi:

    JANŠA TAKO NAPREJ!!!!!!!!
    DRŽI SLOVENIJO V EU; NE DOVOLI, DA JO “PARA-DRŽAVNI” APARATI LEVICE UNIČIJO OD ZNOTRAJ.

  6. Zoki vam o tem pravi:

    kdor se zadnji smje se najslajše smeje!

  7. Ajdowc pravi:

    Dej Denis no…mislm po tem prispevku mi res ni jasno (oz mi je mogoce še bolj) kaj te matra oz. kakšen odnos ti je s strani predsednika vlade bolj všeč. Ne vem no, na take variante kot se ti spustiš (pa so mi vsekakor dostirkat všeč) morš računat tud na enake z druge oz. na istem nivoju. Če si samo in zgolj profesionalen (brez osebnih izpadov) potem lahko pričakuješ to tud z druge strani. Drgač pa najbrž ne tolko.

  8. medek pravi:

    Kako težko je bilo Janši pri kamnu in kako prestrašen je deloval pred novinarji. Ko bežeče gologlavo pišče. Še dobro, da imamo tako dobrohotnega predsednika države, sicer bi bilo “normalno” , da mu “Oče” prilepi eno focno za nadutost. Sarkić tebi je pa ubrnil palce dol, al kaj.

  9. Rok pravi:

    Sarkić, nikar tako čustveno! Tu gre za resne zadeve.

  10. t-mac pravi:

    Jao, kako mi grejo na živce te janševi fake nasmehi za fotografije… pol ko pa fotografi nehajo “škljocat” pa si spet nadene svoj hate face :P

  11. xp pravi:

    Janša je vedno bolj zagledan sam vase. Človek ni sposoben odgovoriti na preprosto vprašanje. Če ga še niste pogruntali odgovarja na novinarska vprašanja tako, da je naučen posamezne sklope na pamet oz. pove to, kar so mu vnaprej napisali svetovalci, če pa gre v studio, pa odgovarja na vnaprej napisana in zastavljena vprašanja.

    Človek je postal beda od bede. Naj že odstopi blefer lažnivi ! Za norca je imel celo Slovenijo!

  12. Rok pravi:

    Vest, xp-jev komentar je žaljiv. Zmerljiv. Predlagam, da ga scenzurirate, kot ste onega zadnjič. Mogoče vas bodo - če boste malo dvignili kvaliteto prispevkov (v smislu preskoka vsaj na dvoumje) in nivo debate na forumu - vrhunski politiki spet začeli jemati bolj resno.

  13. optimist pravi:

    pamet v roke!!

  14. Miha pravi:

    Super je tale naš “president elect” - Natančno umerjena diplomatska govorica, vljudna do tistih, ki so ga skušali očrniti a vendarla majhne in zgorovne geste.

    Medtem, ko trenutni premier kot kak vaški poglavar nekaj meša z roko in s tem urednikuje novinarje, sej bodoči predsednik, na kratko a tudi z gesto obeh rok začudil, da je vprašanj že konec potem pa še Janšo rešil iz zadrege s ponovnim rokovanjem. Mojster res.

  15. Miha pravi:

    In hvala vest.si, da sprašujete kar nas bi lahko zanimalo….

  16. Denis Sarkić pravi:

    Imel sem konkretno vprašanje za predsednika vlade, pa se ga ni dalo vprašati in sicer: “Kakšna bo po Vašem mnenju v bodoče zunanja politika obeh predsednikov, ali bo bolj povezovalna in kako boste gospod premier Vi in gospod zunanji minister Rupel sprejemali ideje in sugestije, morda tudi solo projekte novega predsednika države?”

    Če je v tem vprašanju kaj butastega, potem naj mi konkretno odgovori kdo drug, morda kdo iz Kabineta predsednika vlade!?

  17. Farad pravi:

    No, glede na to, da je D. Sarkić vsem dal vedeti, da ima psa Janšo (s čimer posredno nakazuje svoj odnos in mnenje o JJ), ki je bil vpleten v neke vrste ˝incident˝, ta novinar preprosto ne more pričakovati, da ga bodo vsepovsod sprejeli odprtih rok in bili pripravljeni korektno odgovarjati na njegova vprašanja, če tudi on ni povsem korekten. Ne pravim, da je DS slab novinar, sploh ne, za prolevičarski gverila medij tipa Vest.si (pri čemer gverila v tem primeru ni oznaka za kvaliteto, temveč predvsem metodo poročanja) je zelo primeren in usposobljen, sam si z zanimanjem ogledam njegove prispevke, vendar je dejstvo, da imata tako Vest.si kot DS določen ˝sloves˝, ki po eni strani odpira po drugi pa tudi zapira marsikatera vrata. Aroganca? Prej ignoranca, ta včasih še bolj boli. Je pa res, da si JJ to lahko privošči z manjšimi mediji, ignoriranje večjih ga lahko kvečjemu drago stane.

  18. Maatjazh pravi:

    Srečanje je potekalo dostojanstveno. Povsem podoben prizor bi lahko posneli tudi na kakem srečanju najvišjih svetovnih državnikov iz velikih, mnogo bolj kultiviranih držav, ki se lahko pohvalijo z dolgoletno državniško tradicijo. Oba akterja sta se vedla visoko profesionalno. Kaže, da bo Slovenija s predsedovanjem ustvarila o sebi dobro podobo v svetu, saj bodo tudi tiskovne konference potekale na ustreznem nivoju.

    V času pred začetkom predsedovanja pa bodo očitno tudi novinarji med sabo vzpostavili ustrezna razmerja: kdo je poklican postaviti prvo vprašanje in zakaj, npr., bo postalo bistveno bolj razumljivo tudi njim samim. Vaja dela mojstra.

    Strinjam pa se tudi s Faradovo mislijo o Sarkiću, o njegovih prispevkih in o njegovih neutemeljenih pričakovanjih. Veliki poročevalci so običajno ugledni ljudje, neke vrste ugled pa uživajo tudi pri osebnostih, o katerih poročajo, sicer nastane kratek stik, pri katerem po naravi stvari potegne kratko poročevalec. Moder poročevalec si ustvari dobre stike na vseh straneh, kar mu zagotavlja dolgoletno in uspešno kariero. Morebitna ozka (parcialna) politična usmerjenost pa ga pri tem lahko zelo omejuje.

  19. medek pravi:

    Naprimer kako se bodo uskladili glede Darfurja? Za začetek.

  20. konec pravi:

    Super je tale naš “president elect” - ne ga srat.
    Azijec bo lahko tudi super v Sloveniji ampak Azijec ne spada v Eu , ker sploh ne razume vrednot EU.

  21. Mojemu psu je ime Denis Sarkić pravi:

    Farad, sem mislil to tudi sam napisat. Ne vidim kako je lahko Sarkić tako užaljen, da ne odgovarja na njegova vprašanja, če je sam nesramen do njega. Drugih novinarjev ne ignorira.

  22. medek pravi:

    Janšitek se bo pač ponovno poskušal “posrati” na Darfur.

  23. Denis Sarkić pravi:

    @ Farad & co.

    Premier Janša z moje strani še ni dobil nobenega “butastega” vprašanja, prav tako ga še nisem vprašal ali tudi sam jé od časa do časa star kruh, katerega so bili deležni že skoraj vsi njegovi ministri. Enako tako ga še nisem povprašal nič po poroki z njegovo ljubo Urško, ker sem mi zdi to butasto vprašanje za premiera, saj je to njegova zasebna stvar! Premier z moje strani še ni dobil zastavljenega vprašanja o njegovi novi borbi s tajkuni, mediji, nič o izbrisanih, Romih (beri družino Strojan), nič o njegovih kravatah … Ampak, ko bom prišel na vrsto, bom upam da, posebej zaradi VAS, spoštovani bralci Vesti, dobil kakšen njegov odgovor. Zakaj le? Zato, ker odgovore pričakujem od vprašanih vedno in izključno zaradi VAS!!! Če pa mislite, da ste VI morda drugorazredni državljani, potem tudi prav, potem je za VAS le RTV SLO in POP TV, Vest pa prepustite tistim obiskovalcem, ki jih zanima še kaj drugega kot pa zgolj tisto, kar VAM servirajo dnevno priviligirani mediji!

    Aja, če bi našega premiera motilo ime mojega psa, bi se verjetno že sam javil in protestiral, če ne drugače vsaj s posrednikom, ker pa verjetno ve, da je mojemu psu ime Janša po Antonu čebelarju in to ime nima zaradi zajebancije, ampak zaradi ljubezni do medu, se vedno znova javljate le VI, ki ste vedno bolj prepričani v svoj prav in vedno trobite eno in isto, kar je malo butasto z VAŠE strani!

  24. Rok pravi:

    Denis, ko boš ugleden poročevalec in videoreporter, bodo najvišji evropski politiki veseli, če jih boš prav ti zaprosil za intervju. Tudi Janša (Janez). Tedaj bomo gledalci Vesti prišli na svoj račun tako kot bi vsi skupaj želeli.

  25. yanker pravi:

    ja ja Sarkič, zaradi ljubezni do medu si dal psu ime Janša, škoda k ni psica bi lahko bila Vagina - zaradi ljubezni do sexa!

  26. Denis Sarkić pravi:

    Rok, premiera nisem zaprosil za intervju, ampak je imel izjavo po srečanju s Türkom.

    Yanker, tudi če bi bila psička in bi imela rada med bi ji bilo lahko ime Janša ali pa Janši. Ko greva s psom k zamejcem v Italijo, pogosto mislijo da se pod imenom Janša skriva psička in še nihče se tam ni obregnil ob ime. In od kje ti ideja, da psi ljubijo seks??? Bluziš!

  27. Rok pravi:

    Denis, saj veš, da sem mislil za naprej. Zaenkrat te še ne ceni kot resnega novinarja, zaradi nesrečne pomote v zvezi s čebelarjevim imenom. Ampak ni rečeno, da bo vedno tako …

  28. nogavička pravi:

    @Rok, a si mal užaljen, ker vest ne deli tvojega mnenja o zmerljivosti, žaljivosti ter cenzuriranja s tem v zvezi? Pa še ignorirajo te, tako, brez pojasnila, kot JJ tiste, k ga ne božajo tko kt je prov. Seveda, če te noben ne upošteva, pol si pa le prvošš koga, da se lohk mal spucaš, a ne. Pol je pa kuj laži za žvet.

  29. yanker pravi:

    Se nisva razumela Sarkič! Jaz sem iz tvojih besed razbral, da si psa poimenoval zaradi svoje ljubezni do medu in ne Janšine.

  30. Denis Sarkić pravi:

    Še 1000-krat, moj pes je že v leglu lizal med, ko sem ga prišel izbrat je bil ves zaliman z njim, od takrat naprej ga redno uživa, zato povezava z Antonom Janšo - čebelarjem. Bo zdaj končno konec te blesave zablode, da je povezava med premierom in njim?

  31. doajen pravi:

    Denis le žanje tisto kar seje. In če primerjam zadnje premijerjeve izpade s tvojimi, denis, potem vidim da sta si na zelo podobnem nivoju, le da modri molčijo, ti pa se neki repenčiš. Ste se na vesti vprašali kaj boste počeli ko, bo če bo levica prišla na oblast? Koga bo ste takrat tako vneto obirali, do koga boste gojili tak tip uredniškega dela? Imate le dve možnosti: ali se prelevite v en maxi spletni jumbo plakat za v bodočnosti vladajočo levico ali pa da naredite salto mortale in se prekrstite, pokorite in pokristjanite…. Obstaja še kaj tretjega? Denis ti si inventivna glavca, brez dvoma boš vpičil kaj tretjega…

  32. sanja pravi:

    prepričana sem, da ima DS svojega psa zelo rad; tistim, ki jih imaš rad, pa ne daješ imen ljudi, ki bi jih hotel zasmehovati! zato je ta debata itak smešna.

  33. MarkoNi pravi:

    Prispevki nekaterih tukaj očitno kažejo na to, da kdor noče razumeti, ne bo razumel, pa če mu stokrat razložiš. Obstajata pa še dve možnosti - ali ste neumni ali provocirate. Oboje je malo otročje.

  34. Denis Sarkić pravi:

    Hvala Sanja, res je, če bi ti, ki ne razumejo, malo pomislili, potem bi jim bilo jasno, da bo psu ime enako, ko bo premier kdo drug.

    MarkoNi, jaz sem končal, res je bolje ne odgovarjati, ker bodo provokatorji le tako morda odnehali. Kar je pa smešno, Vest bodo pa še naprej spremljali in klikali, kar je super…

    Doajen, kar se tiče jumbo plakata za levico ali desnico, lepa ideja, bom premislil in ti kmalu odgovorim z enim prispevkom na svojem blogu http://blog.vest.si/jansadogblogco/ do takrat pa uživaj v NEPLAČANEM oglasu!

  35. Carlos Contreras pravi:

    Stari dobri Kalimero.

Komentiraj