Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Milijarde v proračunu

28. november 2007 ob 21:25 | Katja Lenart |

Poslanci in poslanke Državnega Zbora so zaključili obravnavo posameznih delov predloga sprememb proračuna za leto 2008, s katerimi se bo proračunska poraba prihodnje leto povečala na 8,86 milijarde evrov, proračunski primanjkljaj pa zmanjšal na 125,4 milijona evrov oz. 0,3 odstotka bruto domačega proizvoda (BDP). Ob tem so podprli 45 predlaganih prerazporeditev v skupni višini 11,4 milijona evrov.

Že dopoldne so podprli splošni del predloga sprememb proračuna, po obravnavi vseh 115 vloženih dopolnil pa še posebni del ter načrt razvojnih programov. Ker je s sprejemom dopolnil prišlo do neusklajenosti med posameznimi deli proračuna, je državni sekretar na finančnem ministrstvu Žiga Lavrič napovedal, da mora vlada pred glasovanjem o sprejemu sprememb proračuna v celoti pripraviti uskladitveno dopolnilo.

Poslanca SDS Franc Jazbec in Franc Pukšič sta opoldne zatrdila, da predlog sprememb proračuna za leto 2008 ni volilno naravnan. Jazbec je dejal, da se spremembe proračuna niso pripravile samo za to, da bi pozicijski poslanci v volilnem letu dobili dodatne točke volilcev, Pukšič pa je dodal, da je predlog sprememb proračuna naravnan regionalno:

Pukšič: “Skratka, prepričan sem, da smo naredili dobro za to državo”.

Jazbec: “Proračunske razprave pač zgledajo tako, kot zgledajo običajno”.

In potem so, jasno, prišla na vrsto še novinarska vprašanja:

“Tudi če bi bil amandma sprejet, je nemogoče ga realizirat”.

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. AceOfSpades pravi:

    Uff sploh Pukšič je pravi ekspert za finance.. jojojojo

  2. Drago pravi:

    Pukšič je navaden debil. Pojma nima o čem sploh govori. Prejšnja vlada ni gradila ceste v Pomurju!? Ja seveda da ne, saj je bilo potrebno prej narediti cesto do MB, pa proti Kopru itd. On bi začel z gradnjo AC najprej pri Pesnici?!
    Govori o rebalansu proračuna??? Saj sploh ne ve, kaj sprejemajo… kakšen poslanec!!!

Komentiraj