Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

LDS o nasilju v družini

27. november 2007 ob 19:20 | Katja Lenart |

Poslanska skupina LDS predlog zakona o preprečevanju nasilja v družini ocenjuje kot dober. Stališče o zakonu sta danes predstavila podpredsednica LDS-a Zdenka Cerar in poslanec LDS Ljubo Germič. Po mnenju Cerarjeve zakon uvaja precej novosti in obravnava do sedaj izpuščene teme, v LDS-u pa kljub temu menijo, da nekatere zapisane rešitve niso ustrezne, zato bodo k zakonu predložili dopolnila, ki so usmerjena k vzpostavitvi nacionalnega programa o preprečevanju nasilja v družini.

Najprej je spregovorila podpredsednica Cerarjeva:

“In vem, da je treba zakonu pomagat, da čimprej zaživi”.

Poslanec Germič meni, da je treba pripraviti program, ki bi vseboval oceno trenutnega stanja v Sloveniji, opredelil ključne probleme na področju nasilja v družini in določil temeljne cilje, usmeritve in naloge na posameznih področjih. Sicer pa je Germič poudaril, da bi moral nacionalni program opredeliti tudi finančne vire za lastno uresničevanje:

“Se nam zdi ena od pomembnih pomanjkljivosti ta, da zakon ne predvidi, na kakšen način bodo zagotovljena finančna, materialna sredstva za vključevanje tako pomembne vloge nevladnih organizacij, kot jih pripisuje ta zakon.”

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. Drago pravi:

    En aforizem, malo za hec:
    ” NE DOVOLJUJEM NASILJA V DRUŽINI !!! ŽENI NUDIM DOSTOJEN ODPOR !!! “

Komentiraj