Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Boško pisal Borutu

27. november 2007 ob 18:54 | Denis Sarkić |

Boško Šrot in Andrijana Starina Kosem
Boško in Andrijana na rokometni tekmi v Celju Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot, verjetno kmalu bivši član stranke Socialnih demokratov, je poslal pismo prvaku stranke SD Borutu Pahorju v katerem piše, da je začuden nad pasivno držo Pahorja v zvezi z napadi SDS-a na čelu s predsednikom vlade Janezom Janšo na stranko SD in uspešna slovenska podjetja ter medije.

Šrotovo pismo Pahorju:

Dragi Borut!

Vesli me, da si se ob zadnjih dogodkih, ki so močno razdelili Slovenijo, končno tudi ti oglasil. Ob vseh napadih na stranko SD, njen člane, najboljša slovenska podjetja in nenazadnje medije, me tvoja zmernost preseneča. Od vodje opozicijske stranke, ki ima apetite po vodenju naše držav, takšne pasivnosti nisem pričakoval. Še manj pa izrekanja spoštovanja do politične veličine, ki z lažnimi izjavami zavaja slovenske volivce. Nerazumljivo je, da zagovarjaš konstruktivno obnašanje do predsednika Vlade, ki neupravičeno blati slovenska podjetja in etiketira posameznike.
Pričakoval sem, da se boš na popolne laži in politično nekorektnost nemudoma odzval. Predsednik vlade je z napovedjo politično ideološkega boja proti posameznim gospodarskim družbam prekoračil ustavna pooblastila in si prilašča pristojnosti organov pregona in pravosodja. Vodja opozicije bi to moral jasno in glasno povedati. Tvojega odziva ni bilo. Takšno zatiskanje oči spominja na neko drugo državo v preteklem času. Tudi takrat se je začelo z razrednim bojem, ki je bil usmerjen proti premožni manjšini. Kako se je končalo nas opominja zgodovina. Z bremenom krivde so se morali soočiti vsi državljani ne glede na njihovo aktivno ali pasivno vlogo.
Razočaran sem tudi nad tvojo zlorabo zasebnega pogovora, ki si ga v mediji izkoristili za lastno promocijo. Za dovoljenje, da se udeležim kongresa SLS te nisem vprašal. Tvojega soglasja, razumevanja ali privolitve preprosto ne potrebujem. Ne potrebujem niti članske izkaznice SD, čeprav si izrazili željo, da bi bil bolj aktiven. Izjavil si, da je SD stranka v vzponu, h kateri gravitira vse več podjetij in posameznikov. Zato enega člana zagotovo ne bo pogrešala. Na tvoji nadaljnji politični poti ti želim veliko uspeha in obilo modrosti.

Boško Šrot

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 25 x komentirano
  1. Jan pravi:

    Laško vam bo dal vsem po pički.

  2. Farad pravi:

    Kaj je sedaj to, slovenska verzija Trpljenja mladega Wertherja? Lepljivi je očitno pravi heartbreaker.

  3. Rok pravi:

    Pivovar Šrot ima prav. Mislimo, da je Pahor postal resna ovira stranki SD. Z neprestanim nastavljanjem levega lica za novo klofuto in s pretirano zmernostjo ji dela resno politično škodo. Čas bi že bil, da vidni člani poslanskega kluba in komiteja stranke končno nekaj ukrenejo v zvezi s tem in imenujejo novega, preizkušenega vodjo (npr. Milana Kučana), sicer stranka ne bo zmagala na naslednjih volitvah ali pa bo zmagala s premajhno realno prednostjo pred stranko SDS.

  4. Farad pravi:

    Zanimivo, na delu.si se ne da komentirati Šrotovega pisma. What a surprise.

  5. Rok pravi:

    Farad, to so pritiski vlade, veš. Vprašaj Šurca, če ne verjameš.

  6. Štajerski Pero pravi:

    …desno od levice, levo od desnice, 3 metre od tv kamer in 120 km od Boškota.

  7. Nespodobnik pravi:

    Lepo je vedeti

    že veste čigava teta je nova ministrica za zdravstvo?
    Tudi jaz nisem do danes.
    To je teta Janševe zaročenke Urške Bačovnik.
    Sigurno pa je postala ministrica samo zaradi svojih sposobnosti.

  8. joze pravi:

    …in maske so padle. Celjski gospodarsko-politično-medijski kotel je končno stopil iz sence. Dolga leta so s slabljenjem centra, tj. glavnega mesta Ljubljane, poizkušali dolgoročno prenesti “pravice in dolžnosti” glavnega mesta v Celje, kar so dopuščale ljubljanske županje s svojim medlim ravnanjem. Ko je župan postal Janković so v njem dobili zahtevnega in primernega nasprotnika, ki pa mu ne morejo več zlahka parirati, zato se postavljajo v frontalni napad.
    Gospodarsko obvladujejo medije (Delo, NTRC), imajo tudi politiko (SLS), zato lahko vehementno napovedujejo naskok na politični vrh v letu 2012. Podobno je pred leti napovedoval tudi Pahor, kar mu bo drugo leto celo uspelo. Ali bo uspelo tudi Šrotu? Ali bo Celje spet metropola?

  9. joze pravi:

    Zanimivo pa bi bilo malo več vedet tudi o osebi, ki je še na gornji sliki: Robert Šega.

  10. Gaja pravi:

    Meni se zdi, da so se karte sedaj končno približno zložile. Težko je z gotovostjo soditi, saj smo vsi, ki nismo umazani, tudi nepopolno informirani, ampak zdi se, da največja umazanca v tem peskovniku, kljub njuni otroški naravi, nista Pahor in Janša. Tako kot so se centri iz ozadja - pred- in okoliosamosvojitveni (zasledi se npr. ime Janeza Zemljariča) in poosamosvojitevni (kmetijski lobij z lastnico pomebnega dela slovenskih nepremičnin Kmetijsko-gozdarsko zbornico in ostali tranzicijski kapitalski lobij s pivovarskim na čelu) znebili, sicer res nepopolno pismenega, Antona Ropa, ko jim ta ni več ustrezal, se bodo tudi Janeza Janše. In za njima bo prišel Borut Pahor in za njim spet nekdo tretji. Morda bo takrat čas zrel tudi za odkrit prevzem oblasti, kar je skladno z napovedanim tajmingom pohoda na oblast Bojana Šrota. Vodenje te države s strani manekena in bojevnika je zgolj navidezno, uporabljena sta in bosta zgolj kot lutki na bojnem polju in le toliko časa, dokler se njune figurice zaradi odsluženosti in/ali ogrožujočosti ne bodo zamenjale z drugimi. Seveda je pri tem grozljivo to, da je Janša zato da bi se na oblasti uprl klientelizmu in korupciji (seveda je željo po oblasti gonilo še kaj drugega, čeprav bi bilo iskrenosti želje po “detajkunizacji” v določeni meri mogoče verjeti) poteptal najosnovnejše človekove pravice posameznikov do ekonomske in socialne varnosti, kar je popolnoma nesprejemljivo in je zato njegov morebitni “just cause” relativiziran z nelegitimnostjo njegovega prihoda na oblast (sicer najbrž naključno, pa vendarle ne gre spregledati, da je pri tem pohodu sodelovl tudi Borut Pahor, ki je kot predsednik DZ z zamudo roka za vložitev ustavne presoje omogočil izvedbo protiustavnega referenduma). Po drugi strani Borut Pahor o moči kapitala in njegovem vseslovenskem vplivu ne govori dosti in se tej temi pravzaprav izogiba. Kar je razumljivo, saj je tudi iz zadnjega intervjuja za Dnevnik jasno, da ve, kdo so režiserji, vendar jih pusti pri miru, ker misli, da bo s tem dosegel, da bodo oni njega. In ga bodo, vse dokler se jim ne bo zahotelo več luči. In takrat bo nag padel skozi preperele odrske deske.

  11. 007 pravi:

    No Ghandi, pa si javno dobil po p…i zaradi svoje drže.

  12. amnik pravi:

    In v katero se bo sedaj vpisal ?

  13. 008 pravi:

    Komu je Šrot s pismom in izstopom iz SD naredil uslugo?
    -Pahorju, ki ga je označil za (preveč) zmernega politika in hkrati rešil stranko velikega tajkuna?
    -Janši, s katerim je mogoče sklenil kupčijo: oblatil bom SD, ti me boš pustil pri miru…?
    -Bratu, s katerim imata posebne načrte?
    -Ali samo samemu sebi?
    Prepričana sem, da je poteza dobro premišljena.
    @ Gaja,
    ali res misliš, da so politiki samo lutke v rokah tajkunov? In da jih zavržejo in vržejo z oblasti, ko jim več ne služijo? Ali je to preveč poenostavljeno? Mislim, da (vsaj nekateri, beri JJ) izrabljajo eden drugega.

  14. Gaja pravi:

    @ 008,

    brez dvoma imajo tudi politiki od svojega vladarjenja korist (če drugega ne, svojih 5 min), vendar pa mislim, da se ve (zaradi koncentracije kapitala vedno bolj), kdo koga drži za vrat. In tukaj ima Janez Janša prav: za vrat se drži tudi s pomočjo medijev. Smolo ima le, da je sovražnikom svojih sovražnikov, za katere je v zmoti mislil, da so zato njegovi prijatelji, omogočil lahek plen. Zanima me, kaj bo z Janezom Markešem - kaj bo on s sabo in kaj bodo drugi z njim.

  15. Rok pravi:

    Gaja, glede Pahorja se motiš. Saj je ob poimenovanju letališča po Pučniku sam povedal, da je večen.

  16. markopigac pravi:

    Kje pa je ostal brat Šrot? Podpornik Janše?

  17. Od.J.B.T.Zdaj pravi:

    Šrot Janši prav gotovo ni storil usluge - če drugo ne, mora JJ zdaj narisati nove grafe “obvladovanja medijev”.

  18. 008 pravi:

    Šrot in Šrot načrtujeta “sovražni prevzem” oblasti ob volitvah.

  19. srečko jože pravi:

    Celje, nova evropska metropola!

  20. konec pravi:

    SLOENIJA kot RUSIJA???

  21. konec pravi:

    SLOVENIJA kot RUSIJA?’ Ali celo slabše?

    tajkuni povezani s pot-komunisti??

  22. Fonzi pravi:

    A Šrot da bo izstopu iz komunistov? A ja? Kdaj pa je šou tja? A ni bil on ves čs SLS, kaj pravi zgodovinski spomin. Čas tamo, čas vamo….

    Gaja ima prav.

  23. Miro C. pravi:

    Eh, tole je ko na svinjskem placu. Majonezni je dobil brco v ksiht, ko je to najmanj pričakoval. Načeloma, če ste brali intervju Objektivu, ima pahor prav, ko govori o tem, da je jj-ju potrebno omogočiti naj pokaže česa vsega je zmožen. Tuki pa pride do rahle zbrke. Tajming takih izjav in predvsem potez, ki jih namerava pahor povleči je zgrešen za več kot desetletje. Od jj drugega kot hoje čez trupla ni bilo nikoli za pričakovat. Kdor koli se že gre politiko je “ice look” vedno fajn, vseeno pa je treba ob vsej hladnokrvnosti kdaj pa kdaj pokazat velikost depiliranih jajc in zastopat svoja, t.j. strankina načela.

    ZARES recimo, ima jajca in pol. In počasi je skrajni čas, da začne bolj konkretno pridobivati tudi pahorjeve volivce. Tako kot se to dela. Z državniško držo in z dobro odmerjenimi udarci trenutni vladi. Kar se, hvala modremu nebu, dogaja.

    Sicer zna jelinčič dobiti preveč dragocenih odstotkov. Kam pelje nj. politika pa raje ne bi razmišljal.

  24. Carlos Contreras pravi:

    Sliš’te, tudi na Magu se obetajo spremembe. Joj prejoj.

  25. konec pravi:

    TUDI MAG LEVIČARJEM????

Komentiraj