Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kemiplasov konec

24. november 2007 ob 12:30 | Črt Butul |

Koprski Kemiplas, ki leži nekaj kilometrov izven mestnega jedra, je grožnja za okolje. Poizkusi zaprtja tovarne v Dekanih segajo že nekaj desetletij nazaj, a so bili do sedaj neuspešni. Po besedah koprskega župana Borisa Popoviča, bo sedaj le prišlo do - za nekatere - tako pričakovanega konca obratovanja tovarne.

Črt Butul

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 9 x komentirano
  1. Luka Juri pravi:

    Pohvalno.

    Sicer pa me prav zanima, ali bomo sedaj Matozu plačali le tarifo za zastopanje proti Kemiplasu, ali tudi Popovičeve osebne sodne zadeve…

  2. 1tastar pravi:

    VUSU!

  3. 1tastar pravi:

    Vosu! , Glih tako, kot tisti, ki so proti LAFARGEU. Če bi bil pa v pa tvoji lasti, bi bilo, pa OK

  4. 1tastar pravi:

    Zaprimo vse tovarne, ki nimajo pravega lastnika!

  5. doajen pravi:

    Nič posebenga, eno navadno pop(o)(u)listično podpisovanje pogodbe pred novinarčki! Kaj ko bi si podobne manire gospodje omislili tudi pri podpisovanju pogodb npr. za gradnjo koprske marine ali pa plinifikacije Kopra. Gre za milijonske posle v evrih!!! Vem, nadležna vprašanja novinarjev, a zakaj dopustiti zrno dvoma ki sproža pomisleke, “ali je (bilo) vse čisto?” Ta posnetek tu pa je navadna populitična poceni in zelo efektivna samopromocija.

  6. anima pravi:

    Juri junior, na tvojem mestu bi bilo zagotovo bolje, da najprej prešteješ do sto, preden karkoli javno komentiraš o politiki. Aurelio s svojo oldboys network si ne bi niti v najpogumnejših sanjah kadarkoli upal počistiti s Kemiplasom, Iplasom ali kakoršnokoli že ime si je nadel ta onesnaževalec (podobno kot komunisti, Zveza komunistov, Združena lista, sedaj pa so oskrunili še ime Socialnih demokratov)!

    Popovič je seveda daleč od etičnega človeka in zagotovo sodi v politične klopi toliko kot kakšen Miloševič, ki so ga Srbi tako množično podpirali in bi ga še, če bi ga lahko. Toda edino hujši pesjan od prejšnjih pesjanov, ki so obvladovali obalna mesta in okolico, je lahko počistil s staro nesnago, ki je tako dolgo obvladovala politični prostor in dušila vse, kar je bilo demokratičnega, pri čemer pa je po vzoru razsvetljneih absolutističnih vladarjev nagrajevala svoje vazale in podrepnike.

    No, morda pa bo pesjan Popo vendarle uspel - v korist ljudi!

    PS Na bi bilo slabo nekoliko kadrovsko prevetriti tudi koprski Zavod za varovanje zdravja, kamor o se prav tako zvlekli inertni kadrovski kimavčki in poslušneži, da ne govorimo o rdečih kadrih, ki so naselili šolske institucije …

  7. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    v kopru smrdi… …ampak NE samo iz kemiplasa……

  8. bojc1 pravi:

    L Juri, a te skrbi vaša KPS-SDP-ZLSD-SD praksa? Kdaj boste pa ukradeno vilo, kjer imate sedež stranke vrnili? Saj vam bo Janković kaj doniral in našel….Komunisti si res veliko upate, zakaj pa niste vi tovarne zaprli, ko ste bili še na oblasti?

  9. Mirjana pravi:

    Ok, sem se dala sprovocirat.
    anima…morda le podatek…takoj ob začetku vladavine poslednjega župana je na UOP MOK bila že izdelana študija vplivov na okolje ter posledično na zdravstveno stanje domačinov v neposredni bližini Kemiplasa, njegovem kontaktnem območju in na območju občine kot celote. Že tedaj so bili rezultati odstopajoči in zaskrbljujoči. Pa ne gre le za onesnaževanje zraka, temveč tudi tal in podtalnice.
    Gradiva, podatkov in dejstev je bilo več kot dovolj za zaprtje tovarne. Zgodilo pa se ni nč.
    Vprašanje Luke J je povsem na mestu.
    A MOK resnično ne premore kadrov, ki bi bili usposobljeni, da na podlagi aktov zakonov, dokumentov in uradno znanih dejstev izpeljejo postopek sami?. Kaže, da lahko vse zaposlene na MOK kar odpustimo, pa prepustimo vodenje in delovanje dvema gospodoma.
    Znimivo pa je predvsem, da se problem Kemiplasa pojavi v javnosti pred vsakimi volitvami, (MOP in MOK), kadar je nujno potrebna PR promocija.
    Morda je napočil čas, da zadevo vzame v roke preprosto civilna družba (in s tem ne mislim koordinacijskega odbora, ki je zgolj podaljšana roka MOK).
    tastar, lepo je brati tako širokopotezno dušo, ma ja, sama faušija in zakrnjenost nas je…kar mi ni jasno pa je, zakaj si se tolk matrau da si nehau kadit?….morda ker gre za tvojo *itko?

Komentiraj