Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SDS še o Kosu

23. november 2007 ob 0:23 | Denis Sarkić |

Poslanec SDS Dimitrij Kovačič je na novinarski konferenci dejal, da bi moral predsednik komisije za preprečevanje korupcije Drago Kos spoštovati razsodbo vrhovnega sodišča. Sodišče je po mnenju poslanca s svojo razsodbo ugotovilo, da je Kos leta 1999 storil nezakonito dejanje s tem, ko je brez odredbe sodišča pridobil izpisek klicev na mobilni telefon novinarja Tomaža Ranca. Po Kovačičevih besedah vladi ne more biti vseeno, “da ima na čelu komisije človeka, ki ni neodvisen, ki ni objektiven, ki je pristranski”. Ob tem je poudaril, da je leta 1999 takratna vodja skupine tožilcev za posebne zadeve Barbara Brezigar že pripravila kazensko ovadbo zoper Kosa, “a je morala zadevo odstopiti zaradi tedanje generalne državne tožilke Zdenke Cerar.


from Vest1 on Vimeo.

O Kosovi napovedi, da bo čez približno pol leta javnost seznanjena z nekaterimi rezultati dela komisije, ki so povezane z nekaterimi možnimi nepravilnostmi v poslovanju posameznih ministrstev, je poslanec Kovačič poudaril, da bi “moral Kos, če bi izvedel kaj nezakonitega, takoj ukrepati in vložiti prijavo na policijo ali državno tožilstvo”.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 11 x komentirano
  1. 007 pravi:

    A sedaj pa govorite o doslednem spoštovanju sodbe Vhovnega sodišča. Ko pa je treba spoštovati odločbo Ustavnega sodišča (izbrisani) takrat si pa zadevo razlagate po svoje in le-tega ne spoštujeje. LICEMERNOST čez vse. Sram naj vas bodi.

  2. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    KDO SE BOJI SKORUMPIRANIH ZDRAVNIKOV ?…

  3. konec pravi:

    Od kaj politične osebe “spoštujejo” razsodbo vrhovnega sodišča ali podobno (si jo razlagajo po svoje - kar je čisto normalno).
    in ker Kos je tam, ker ima politično vlogo (to upam je vsem razumljivo), si tudi on razlaga po svoje (strankarsko) - - v drugačem ne bi ravnal tako.

  4. medek pravi:

    Orlič in jastreb. Nič ne delamo , drek mešamo, sds.

  5. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    katera tožilka laže ?… SAJ NI ČUDNO !!!…… :-(

  6. Carlos Contreras pravi:

    Aha, sem že mislil, da je Bolek zraven samo zaradi lepšega.

  7. lucko pravi:

    Hm mogoce vprasanje za 99 novinarsko na to temo, ki bo vrjetno sklicana pojutrisnem. Ce v SDS trdite, da je ta sodba obremenilna za Kosa, koliksno kazen je dobil. Ce je ni dobil, kdo jo je dobil in koliksna je. Vrjetno bodo kar utihnili no ampak pripravi se pa tudi na laz. Preberi sodbo in jo imej s seboj. No ampak glede na to, da je tukaj kar precej poklicnih Jansistev, zadnje case, dvomim, da bodo se kaksno konferenco sedaj sklicali…

  8. SpominNiOdvec pravi:

    emm… koliko ovadb so podali ti vrli janseviki? jaz se spomnim zelo obsirnega, kot kaze zdaj ocitno le gobcanja o korupciji in sorodnem s strani teh ljudi. a za njih pa ne velja, da morajo prijaviti kazenska dejanja, ce za njih vejo? ali pa morda za njih ne velja, da ne bi smeli samo gobcat o resnih stvareh, ce nimajo verodostojnih podatkov? malo neresno je obtozevat ljudi necesa, kar so sami na veliko poceli.

  9. bojc1 pravi:

    007
    a ti to o spoštovanju odločbe US o večinskem volilnem sistemu? Sram vas bodi…..

  10. bojc1 pravi:

    medek, tudi pri tebi malo smrdi - nič te ne moti, da je vrhovni poveljnik in honorarni sodnik (nepridobitna dejavnost in javni uslužbenec) in preganjalec korupcije Kos dokazano kot kriminalist ravnal nezakonito - glavno da je vaš….

  11. ervinator pravi:

    Tudi SDS je že bila žrtev neizpolnjevanja odločb ustavnega sodišča, sedaj pa odločbo ustavnega sodišča sama krši. Res je pa je tudi, da je Drago Kos zaradi protizakonito vodenega postopka (čeprav je kot operativni vodja samo “objektivno” kriv) izgubil kredibilnost za vodenje protikorupcijske komisije.

Komentiraj