Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Primer Ranc

21. november 2007 ob 19:13 | Katja Lenart |

Poslanca slovenskih demokratov Mirko Zamernik in Miro Petek sta predstavila zahtevo za sklic nujne seje parlamentarne komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti. Razlog? SDS zahteva, da se tam razpravlja o sodbi v primeru novinarja Tomaža Ranca in zahtevo je vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko danes že posredoval predsednici omenjene komisije.

V SDS-ju komisiji predlagajo, da obsodi vsakršno nespoštovanje pravice do komunikacijske zasebnosti ter da v okviru svojih pristojnosti dosledno izvaja nadzor nad spoštovanjem z ustavo zagotovljene pravice.

Zamernik vidi povezavo med nezakonitim policijskim prisluškovanjem takratnega novinarja Tomaža Ranca leta 1999 s še vedno nepojasnjenim napadom na takratnega novinarja Mira Petka. Slednji je na današnji novinarski konferenci pojasnil, da je tudi sam, ko je bil dopisnik Večera na Koroškem, pisal o aferi Vič-Holmec:

“Da ne bodo tisti, ki so v primeru Tomaža Ranca kršili človekove pravice, večji medijski junaki, kot pa vaš kolega Tomaž Ranc, ki so mu bile pravice kršene”.

Prvo novinarsko vprašanje se je seveda nanašalo na izjavo predsednika komisije za preprečevanje korupcije Draga Kosa, ki je danes izjavil, da se bo “čez približno pol leta jasno videlo, od kod sedaj ta nervoza pri predstavnikih predvsem ene politične stranke, od kod pritiski, od kod želja, da se rešijo predsednika komisije“:

“Je pa stvar zdaj pripeljana do tam, o čemer je govoru takrat gospod Kos”.

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 9 x komentirano
  1. Drago2 pravi:

    Že tretja konferenca ta teden.

    Kos je res trn v peti koruptivni vladi.

  2. 007 pravi:

    Mirko, ti raje ostani v zapečku pri Evici in ji pihaj namesto ajdovske burje na dušo. Pokazal si se pri raziskovanju zadeve Petek, ko so vse barabe na prostosti. Seveda jih ti nisi obravnaval ter spustil, ampak gre krivda vsaj objektivno tudi tebi, ker si z Dunajskim dečkom vehementno nastopal po neodvisni RTV SLO (takrat LDS). Tebi Miro pa svetujem, da se končno otreseš živčnosti, razen če nisi kje zraven pri švercu železja v kar pa ne verjamem. Takrat, ko se je to delalo očitno še nisi bil zaslepljen s sijem Mesije s Kaščakovga hriba. Stavim, da bo g.Kos postregel z nečem, kar bo imelo rep in glavo in bo zelo,zelo obremenjujoče celo za Mesijo (seveda po končanem predsedovanju EU, da ne bo spet izredne seje DZ).

  3. Štajerski Pero pravi:

    @007
    He he važno da se nekaj najde pa karkoli je že, nekako tako si lahko razlagamo tvoj veleum

  4. Štajerski Pero pravi:

    Se bo pa to prišparalo za predvolilni čas?…

  5. Mirjana pravi:

    # Štajerski Pero pravi:
    22. november, 2007 ob 0:25

    Se bo pa to prišparalo za predvolilni čas?…
    Si pomislil na to, da je zasedanje EU, pa je sam JJ apeliral na time-out?

  6. Mirjana pravi:

    Zaniivo in pohvalno pa je, da ob gnojnici, ki je bila pred par dnevi zlita na novinarsko kasto, se sedaj nenadoma borimo za pravice le teh…je pa za pozdraviti, ni kaj..

  7. lacko pravi:

    Vaša tradicija je nasilno nadaljevanje že zaključene zgodbe.
    Vam je vaš lider vcepil ubogljivost, poskus, ki je iz vas ustvaril sužnje ali bodoče upornike.

  8. bojc1 pravi:

    o dokazano nezakonitem ravnanju vrhovnega preganjalca korupcije Kos pa levi agitpop pisunčki spet nič…v EU bi tak uradnik sam od sebe odstopil ali pa bil odstopljen…minister Virant in Šturm pa nič….

  9. 007 pravi:

    @Bojc1
    težko mi tole gre z ust, ampak priznam, da ga je Drago tukaj fejst usral. Ma kaj bi se z njim obremenjevala, važn je, da tvoj in naš Veliki Vodja, ups.Mesija nikoli nič ne userje. A ne Bojči??? Božanstva ga pa že ne serjejo nikoli in nikdar, ker so nezmotljiva.

Komentiraj