Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Aktualni Golobič

21. november 2007 ob 1:37 | Nejc Jemec |

Gregor Golobič je na današnji novinarski konferenci spregovoril o včeraj izglasovani zaupnici vladi in o aktualnem političnem dogajanju nasploh. Po besedah predsednika stranke Zares je bil včerajšnji razplet pričakovan, ključno težavo pa po njegovem predstavlja dejstvo, da so bili s strani predsednika vlade Janeza Janše uporabljeni različni protislovni argumenti. Aktualno politično dogajanje je po njegovem pokazalo Janševo nedovzetnost za kritiko in njegovo samokritičnost, ki da lahko otežuje normalno delovanje parlamentarne demokracije. Z načinom prikaza stanja je bilo po Golobičevem prepričanju, zaradi negotovosti, najbolj moteno delo ministrov. Glede prikazovanja domačega stanja v tujini je dodal, da gre za napačno perspektivo, saj da Evropa ni več tujina. Primer Lukenda pa je po njegovem prepričanju lep primer delovanja Evropske unije in obravnave razmerij med Slovenijo in EU - ob pritožbi Franja Lukende na evropske institucije naj ga ne bi nihče obtoževal črnenja Slovenije v tujini.

Gregor Golobič: “Vse skupaj se je končalo pričakovano.”

Novinarska vprašanja.

Gregor Golobič: “Tega nagajanja bo bistveno manj, kot ga je bilo v času, ko je bil on vodja opozicije …”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 51 x komentirano
  1. bojc1 pravi:

    če ne bi bilo vaših sodišč, se tudi primer Lukenda ne bi zgodil, nehajte mešati prej in potem, cinični filozof in kučanžižkov ljubljenec in dajte prostor novim obrazom, sam pa nazaj v ozadje, tam ni odgovornosti, le strahoigra….

  2. xp pravi:

    Jaz tudi mislim, da se je Gregor Golobič pokazal kot pokvarjenec in je očitno, da je tale prispevek eden izmed mnogih prozornih. Tudi zaradi njega je padla LDS na zadnjih volitvah on in njegova Ultra. Zdaj se prodaja za nov obraz. Mogoče za bebčke z kratkim spominom. Glede Janše pa je itak škoda zgubljati besede. Kaj mislite da lahko še skojevec Gregor Golobič ponudi Sloveniji razen svojega cinizma…

  3. Štajerski Pero pravi:

    Veliki dreki malega goloba.

  4. lacko pravi:

    Naša, po uspehu hlepeča družba, ni družba, v kateri velja le uspeh, marveč družba pod vodstvom gospoda JJ , njegovih prisklednikov oziroma takoimenovanih ritoliznikov, ki določajo, kaj uspeh je in kdo izmed njih si ga lahko privošči.
    Kolikor razumem kritiko demokracije gospoda GG, v Sloveniji je po njemu vsaka demokratična družba, ki svojih konfliktov ne razčisti, ampak jih hoče konzervirati s prepovedmi, preneha biti demokratična, še preden je sploh doumela demokracijo. In tu se jaz z g.Golobičem popolnoma strinjam.
    Vedno trdim, da bi morala biti politika stvar najboljših, ta garnitura pod vodstvom g.Janša, ji ni več kos.

  5. 1tastar pravi:

    GGG pa nikoli ni protisloven. On zmeraj ve, kaj je pri drugih narobe, sam pa zmeraj od nekod iz ozadja podjebava.

  6. Zlata lisica pravi:

    Golobic je zal veliki hinavec.

  7. ervinator pravi:

    Golobičeve manipulacije (vseh nisem naštel, ker je podtonov preveč):
    - poslanca manjšin je razglasil za del vladne koalicije
    - zaupnico je razglasil izključno kot podporo koalicijskih strank; to seveda ni res, saj poznamo tudi manjšinske vlade
    - ponovil je manipulacijo, ki se je v medijih že dodobra prijela, namreč da so volivci neprimerno ali slabo volili, kar je stalinistična reinterpretacija Janševe izjave, da so rezultati slabi.

  8. Rob pravi:

    Lahko je v ozadju pametovat,pa čeprav si njega res ne želim na oblasti,me vseeno zanima kako bi se znašel v vlogi,ko bi ga vsi napadali.Resnično me zanima kaj bi naredil “Mr.Perfect”.

  9. lucko pravi:

    Vidim, da SDSov oddelek pisalcev po forumih ne ignorira vec Vesti. A to delate iz drzavne uprave ali imate kje drugje to zaposlitev?

    Aja pa cestitke Vesti, postali ste groznja trenutnemu diktatorju.

  10. Zlata lisica pravi:

    lucko: motis se…

  11. Luka pravi:

    Janševe manipulacije (vseh nisem naštel, ker bi jih pisal cel teden):
    - odstopam, ker ste volili napačnega predsednika. (70 % je po moje dober rezultat, dober kandidat pa je pač tisti, ki jih je prejel. A demokracija je bila vedno trn v Janševi peti)
    -odstopam, ker novinarji blatijo Slovenijo v tujini.
    1. ne blatijo je v nobeni tujini, ampak v Evropski uniji, kamor si je sam želel in ki je zdaj naša skupna domovina.
    2. (in to je največja manipulacija) niti slučajno ne blatijo Slovenije, temveč blatijo vlado, ki počne neprimerne stvari v Sloveniji, in to ravno zato, ker imajo Slovenijo radi in nočejo, da bi se njeni dosežki izničili. In Janša mirno že en teden ponavlja to laž. Nihče ne blati Slovenije, blatijo NJEGA.
    - SD-jevci naj bi bili najbogatejši Slovenci, ki so si tekom privatizacije nagrabili denar na sumliv način. Nedvomno so tudi taki, ampak ali ima Janša to govoriti? Ali bi morda malo povprašali Hrvate, koliko tolarčkov je dobil za puške in ga počasi dodali na listo neuadno najbogatejših Slovencev.

  12. Luka pravi:

    Errata corige:
    - 11. vrstica: sumljiv (ne sumliv)
    - 12. vrstica: “ali ima Janša pravico to govoriti?”
    - 13. vrstica: neuradno

  13. Uncle_Meat pravi:

    Sami DEMO-KRADIČNI MONEY-ŽDERI …(demokratični managerji)

  14. Peter Božič pravi:

    Ti komentarji so zelo neduhoviti razen enega samega-veliki drek malega goloba-pa še ta je nekoliko vulgaren.Zgodba pa je zelo kratka.Ali ste kdaj videli da bi katera vlada zahtevala zaupnico zaradi tega,ker so mediji vlado kritizirali .Še nikoli in nikjer.In kritika je naprimer grda in umazana za vlado,saj ni res,da je vlada odvzela mestu Ljubljani kulturno prestolnico Evrope,saj ni res,da je vlada izločila glavno mesto Slovenije iz predsedovanja EU in to locirala na Brdu,Bledu in drugod,saj ni res,da je vlada odvzela Ljubljani iz proračuna nezakonito,kar je ugotovilo Ustavno sodišče ,6o miljonov E na leto.Kaj pa če je res?Če je res,nima Janša za kaj jokati,saj si je namesto Ljubljane in Jankovića za predsedovanje EU izbral Destrnik in Pukšiča.To so prave odločitve in uspeh vlade je na vseh koncih in krajih zagotovljen.Peter Božič

  15. 4000 pravi:

    Monodrama v izvedbi Janše je dokaz, da si Janša želi igrati. Zato je uspešno prestal avdicijo in sledi film Janša goes to Hollywood! Dobesedno! Čim prej tem bolj.

  16. Smoker pravi:

    Me zanima kam se bo Zares povzpela na naslednjih volitvah?

  17. grili pravi:

    GG, dober povzetek dogajanj. Žal. Vladajočim je, sicer kot kaže danes, po “zgrešeni” volji ljudstva, že težko prenašati naložena bremena odgovornosti in bi jih malo, seveda le, kjer jim “odgovarja”, porazdelili.

    Vsega pa so krivi novinarji. Doslej se jih je pod peticijo o razmerah v novinarstvu podpisalo 571. Verjamem, da jih še enkrat toliko čaka na podpis. Med podpisniki je bil tudi urednik Studia ob 17-h, oddaje na Radiu Slovenija, Sandi Frelih. Direktor Vasle ga je, berem danes v nesramnih medijih, odstavil.
    Točnih razlogov za to ni pojasnjenih. Jih bomo od Vasleta sploh dočakali, če vemo, da gre za eno najboljših in dolgoletnih “zabetoniranih” oddaj v kateri radi sodelujejo prav vsi povabljenci, saj ima odlično poslušanost in še v “komunizmu” izbran pravšnji dnevni termin. Oli je potrebna barvanja?

    Z načelno držo v “Zares”, pa GG že utrjuje položaj na političnem odru. Lahko dobi zelo vidno vlogo, tudi če bo Janši uspel manever z odstopom, kot posledico neuspelega poskusa menjave ljudstva. Odtod namig o možnosti, ki je še neizkoriščena. Vlaganje našega denarja v kloniranje.

  18. jojme pravi:

    A vi na Vesti veste, da je Sarkić polbrat od Golobiča?

  19. ervinator pravi:

    Luka, je Zares zares slaba kopija SDS-a ali je SDS zares slaba kopija Zaresa? :)

  20. ervinator pravi:

    Vprašanje zaresovcem. Zakaj ne sklanjate imena stranke Zares? Sploh ne znate ali samo preventivno raje ne, ker ne znate? :(

  21. Denis Sarkić pravi:

    Jojme, kaj ne poveš? Kdo je pa tvoj informator, a morda kdo iz porodnišnice???

  22. Carlos Contreras pravi:

    Mogoče pa poštar?

  23. Denis Sarkić pravi:

    Ne, moj fotr je zobozdravnik!

  24. Carlos Contreras pravi:

    To misliš ti! :P

  25. Igor Đukanović pravi:

    Ne, ne, Denis Sarkić. Ti nič ne razumeš. Zdaj si že drugič ali tretjič intervjual Gregorja Golobiča in tako si spremenil zgodovino in si postal njegov brat. Po še dveh intervjuih pa boš lahko izbiral ali si brat ali sin. ;-)

    Zdaj pa k malo bolj resni temi. Če bi JJ iskreno želel dobiti glasove čisto vseh poslancev, bi na glasovanje dal “Resolucijo o prestižnem pomenu predsedovanja Svetu EU za Slovenijo”, ne pa podpore njemu in njegovi ministrski ekipi za vodenje Slovenije.

    In še nekaj. Do sedaj so samo v eni državi imeli volitve med predsedovanjem. To je bila Italija, ki se je nekoč radi kitila z nazivom “najbolj katoliška država”. Španija pa ji je poskušala vzeti ta naslov. A zaman, saj se za ta naslov zdaj potegujemo mi. Pokazali bomo kako malo nam je mar protestanstkih evropskih birokratov in se med predsedovanjem posvetili domači gasilski veselici. Živela ohcet. Juuhuuuhuuuuu.

  26. Rok pravi:

    @Đukanović, jaz sem pa mislil, da boš res načel kakšno resno temo, ko si okregal Denisa. Pol delaš pa reklamo za ohcet. Če preskočim resolucijo, ki res ne bi bila dobra ideja. Saj je Barbika že podpisala eno tovrstno pogodbo. Samo kaj ji pomaga, če pa tovarš Potrč ni za.

  27. doajen pravi:

    Ko tega tipa gledam, se mi zdi primeren edino za direktorja kakšnega javnega zavoda. Ta človek bo vedno jedel iz državnih jasli. Grotesknost trenutka me malo spominja na brat nadpoštenjaka, ki zaenkrat še vztraja pri statusu poslovneža. Lahko pa si tudi on premisli, vrže Šrota s stola in zasede piedestal. Si predstavljate odzive? si?

  28. Sestra Marija pravi:

    @doajen, ti pa si verjetno kakšen podjetnik, ki služi z gradbenimi posli prek DARSA.

  29. Denis Sarkić pravi:

    Ne Carlos, jaz vem, ker imam krvni test, ki pa ne laže…

  30. Sideralka pravi:

    Gregor Golobič je najboljši!!! Janša mu ne seže do kolen. Tudi kot ženska lahko povem, da je mnogo privlačnejši kot pa Janša. Je vključujoč, razumevajoč do vseh (razen do nizkotnežev kot je JJ in njegove bande) in pameten, kar je pa mnogo bolj SEXY kot pa jokcanje. Oh, bogi Janša; pismu tko se vede kot bi hotel, da se ga podoji, pa pismu a si dec al nisi. “Mediji mi nagajajo, pa opozicija teži, pa jest ne morem tko vodit vlade. Joj, no!!” Pa pismu Janša, če pa take odločitve sprejemaš, kaj ti mormo, pač si pustu pamet nekje. V bistvu mi ga je žal, po drugi strani se pa bojim. Neumnost je lahko nevarna ali trdoglavost. Ni mi sam še jasno kaj Janša sploh hoče, s kom on drži, pa sej on ni kakšen hud klerikalc, kakšen je njegov motiv. Jest ne vidim nobene vizije. Gregor Golobič! Prosim nadaljuj, edino upanje za Slovenijo, da se reši teh delitev in ne verjami nekaterim, ki pravijo, da ti gre bolje, če deluješ iz ozadja. “Just follow your way, conscience and heart” . Peace, truly yours.

  31. MarkoNi pravi:

    Uuu, fanica :-)

  32. lacko pravi:

    Ko sem bil mlad, sem verjel, da mora biti politik inteligenten.
    Pri politiki gospoda Golobiča zdaj vem, da inteligenca vsaj škodi ne.

  33. anima pravi:

    Dvignil se je kot ptič Feniks iz LDS-ovskega pogorišča in se vzpel pri Zaresu (kot da bi se prej hecal ali pa se gre zdaj hecanje naprej)… To je bivši LDS-ovski sekretar, ki mu je nepristransko slavo celo nekoč v Sobotni Prilogi pel v svetu najpopularnejši slovenski filozof vseh časov, Žižek, zaradi katerega so angloskasonski založniki bojda celo uvedli strešice nad šumniki! Najbolj ciničen izmed slovenskih politikov, politični rotvajler, kot so ga imenovali v Mladini…

    Da, zares smo rabili na slovenski politični sceni “nov” obraz - in seveda je to lahko bil samo in edino - Golobič, ki zna z jezikom sekati kot z rezilom, verbalni virtuoz arijskega izgleda. Pravi človek na (nepravem) mestu! Samo tako naprej, Slovenija, z nanovo vstalimi politiki, z “novimi” idejami in silami tipa Majda Širca , ki sanja liberalizem nizozemskega tipa (najbrž tudi “coffee” shope in četrti rdečih luči ter razgaljenimi, same sebe prodajajočimi deklicami v izložbah), Gantarjem, ki ga je povozil čas…

    Le kaj smo Slovenci hudega storili, da si moramo v javnosti absorbirati golobe takšnega kova?
    Nekoč je bila znana krilatica “narod si bo pisal sodbo sam”. Se bomo na naslednjih volitvah obsodili na permanentno Golobičevo javno soljenje pameti, na pridiganje neuspešnega filozofa, propadlega tajkuna, ciničnega intrigantskega politikanta…?! Bog nas obvarji!

  34. lacko pravi:

    Bog ? Tisti veliki, nori, ki še vedno verjame v ljudi vašega kova.Če ne bi bilo Boga, bi ga vi morali iznajti.
    Ne moremo si Slovenske državljanke in državljani več privoščiti, da bomo bodočnost Slovenije prepustili vojaškim ekspertom JJ, drugače v letu 2008 lahko doživimo neprijetno presenečenje, da bodo dejansko ugasnile luči.
    Bodočnost ljudi Slovenije je na kocki; vendar je zagotovljena, brž ko bo dovolj ljudi to mnenje sprejelo in sprejelo politiko, ki bi morala biti stvar najboljših, ta garnitura, ki sedaj vodi Slovenijo, ji ni več KOS.

  35. Lolek pravi:

    In kaj točno se ti tako slabo godi oz. v kakšno luknjo bomo padli, če se “zares” ne bo zgodilo?

  36. anima pravi:

    Lacko, najbrž naj Slovenci, če hočemo postati sodoben, civiliziran narod, svojo usodo zaupamo amoralnim cinikom, ki jih vodi makiavelistični kredo in ki so prepričani, da etika nima česa iskati v politiki. Gremo naprej preko gor in brd, kot lokomotiva, ne meneč za trupla, ki padajo pod topotajočimi kopiti turbo neokapitalisti, ki svoj pravi obraz in namene skrivajo za krinko levičastva

  37. lacko pravi:

    Prosti trg, ki razdeljuje socialni produkt, je seveda nepravičen. Ta nepravičnost pa je hkrati vzpodbuda za druge ljudi, da socialni produkt sploh ustvarijo. Če ne bi bilo razlik v dohodkih, kdo bi se sploh trudil, da jih izravna ?
    Kdo je cinik ? Predvsem gospod JJ, ki pozna ceno sleherne reči, NJENE VREDNOSTI PA NE, kajti on pove resnico v napačnem trenutku.
    Lepo pozdravljen !

  38. konec pravi:

    THE PRINCE OF LIARS!

  39. konec pravi:

    Če pridejo taki bedaki ponovno na oblast je bolje , da se Slovenija vrne na Balkan. Tam bodo vsaj veseli in delali kar si želijo!

  40. peter pravi:

    Psihoanalitična analiza besedil anime pokaže:

    - tip je neinteligenten, zato ga neskončno moti GGjeva inteligenca,
    -ker je neinteligenten, dojema inteligenco kot cinizem in soljenje pameti (ki njemu sicer ne bi škodilo),
    - negotovost vase kompenzira z vulgarnimi in negativističnimi sodbami drugih, kar kaže na čustveno prikrajšanost v otroštvu.

    Predlog: veliko seksa in čimmanj mesa. Oboje bo zmanjšalo pritisk v želodcu, posledično pa polepšalo pogled na svet in izboljšalo kvaliteto življenja v njegovi okolici.

  41. bojc1 pravi:

    lacko, a si ti tud v državni službi?

  42. bojc1 pravi:

    grili
    a ti si tudi vabljen v studio ob 17-ih?

  43. bojc1 pravi:

    peter
    stara komunajzerska šola - če anime ne moreš z argumenti, jo pa s “psihoanalizo” - pozabil si ji še svetovati, s katero roko naj si rit obriše…vsekakor ne s tvojo, levičrarček ubogi, ti v otroštvu niso dovolj pogosto menjali plenic in si bil do vrha (glave) usran? potem pa še pralnica možganov - in imamo “psihoanalitika” petrčka…
    PS se priporočam za psihoanalitično analizo besedila….tvojega!

  44. Od.J.B.T.Zdaj pravi:

    Dobro jutro, bojcl, prav pogrešali smo te že. Zadnje dneve je bila naša celica v dvomih zaradi tvojega neoglašanja - si zgolj prezaseden, ker si nastopil službo v diplomaciji / prevzel položaj kakšnega urednika / popravljaš zakon o izobraževanju? Ali pa nas ne maraš več?

    Hvala, da si se vrnil, tudi mi te imamo radi.

  45. grili pravi:

    bojc1 -

    ja, večkrat, kot poslušalec. Tudi ti bi bil lahko kdaj gost kakšne radijske oddaje, za začetek predlagam lokalno postajo, saj bi bil, kot kažejo tvoja pisanja, rad mnenjski voditelj. Upam, da ti bo uspelo in boš v svoji grapi uzrl dovolj sonca in razpršil jesenske meglice ter razjasnil poglede okrog tebe zbranim.
    Vidiš, tudi Janša je uspel. Najprej je bil komandant v pohodni brigadi Avnoj, pri ZSMS se verjetno še vedno pomnijo njegovi uspehi, nato hrabrim dejanjem, ki je vtisnilo njegovo ime v narodov spomin, nato malo manj opazno trgovino z bogatim izplenom, o katerem nihče ne ve, kam je izginil, nato z veliko trgovino v okviru vladanja in končno mu bo, kot kaže, uspelo tudi v borbi z mediji. Je že našel skesance, ki bojda nezavedajoč podpisujejo peticije. Uspelo mu bo tudi, zagotovo, še bolj razdvojiti Slovence.
    In tu sedaj nastopiš še ti.(GG se je za nastopanje že odločil) Rad ti bom prisluhnil. Če boš le znal z dejstvi podpreti povedano. Tudi v studiu ob 17-h. (opomba: pravijo, da ga bodo ta novi prenovili)

  46. grili pravi:

    anima@
    Ne vem, če se splača kaj povedat, vendar poskušam.
    Osebnostne diskvalifikacije so seveda možne, vprašanje pa je, kaj z njimi dosežeš. Janšo v politiki, od katere smo navsezadnje odvisni vsi, mnogi poskušajo diskvalificirati zaradi dejanj, ne govorjenja. Golobič je bil kar nekaj let tiho, za njegova dejanja v tem času pa je vedela le njegova bližnja okolica. Oba, JJ in GG sta verjetno zaskrbljena nad usodo, ki nas čaka. Janša jo danes oblikuje, Golobič želi oblikovati. Janši je že uspelo pokazati, seveda ne v celoti, kaj zna, za kar nekateri hvalijo boga, drugi pa ne. Golobič bo to s stranko Zares šele poskusil. Komu bo uspelo, je pripuščeno ljudem, vsaj v parlamentarni demokraciji. Upam, da je zaradi prihajajoče politične krize vladi ne bo uspelo nadgraditi v parlamentarno diktaturo, z vso “obsežno” poslansko podporo.
    Enemu mediji danes nagajajo, drugemu šele odpirajo prostor za govorjenje, enemu bodo naklonjeni, drugemu v pogubo. Je že tako, kot je prav. Mož ima ženo, kakršno lahko dobi, država voditelje, kakršne zasluži. Njihova vrednost je skrita v dolžini mandata in ponovitvah. Bomo videli, kakšen bo končni izplen.
    Naj le prišepnem. Po kuloarjih se govori, da JJ-ju ne kaže najbolje, da se tudi med “njegovimi” že slišijo želje po obračunavanju in ločevanju. Saj veš. Ločitve so drage. SLS se je preoblekla, SDS slekla, SD bolj spametovala, LDS že plačala. “Zares” pa nastaja. In politika je kljub vsemu še vedno k….

  47. igor pravi:

    @ anima: Tako desne kot leve, sredinske in še kakšne politike etika zadnje čase zanima samo toliko, kolikor imajo od nje trenutne koristi. Drugače pa, verjemi, z njo nimajo nič več veliko skupnega. Veliko zaslug za to ima naš ministrski predsednik, še več pa njegove t.i. oprode. Prav nič jim ni sveto, prav nobena laž prevelika.
    Kdor je že imel opravka z oprodami in JJ, to ve. Tudi jaz.
    Ampak saj zanje ni problem, saj bodo šli k spovedi in potem bo zanje spet vse v najlepšem redu.

    Prav všeč mi je bil včerajšnji Vroči stol, kjer je Stojan Zdolšek oprodo Jožeta Tanka postavil na njegovo pravo mesto. In to je dejstvo!

  48. Zahec pravi:

    Golobič je velik car. Boste še videli…

  49. anima pravi:

    Peter, sicer ti je že bojc1 odgovoril, zato ni kaj dosti dodati. No, vsaka psihoanaliza se začne najprej pri psihoanalitiku, zato sedi na stol, sprosti vse mišice, zapri oči, se umiri, globoko zajami sapo, izdihni in umiri dihanje, nato se postopno poglabljaj vase, počasi, vse bolj, vse tja do tvojih najglobljih spominov do otroštva in ga podoživi, vsako svojo še najmanjšo travmo, vsak neuslišan jok, prehitro odmaknjeno dojko, preden si bil sit materinega mleka in objema, vsako prepozno zamenjano plenico, povdignjen glas, prvo navajanje na kahlico… Srečno na pot v neznano, marsikaj znaš še odkriti o sebi, svoji inetligenci, socializaciji, tabujih, transferjih… No, je pa psihoanaliza zares pripraven instrument za diskreditiranje drugih. če se z njimi ne strinjaš, potem so bedaki, frustriranci, zakompleksani, spolno potešeni in kar je še takšnega repertoarja, tako rekoč napad “ad hominem”, ki ga ne poznaš, zato pa ga je tem lažje s priho prijemi dati v nič. Saj psihoanaliza vse prenese…

    Grill, po tvojem postavljanju paralel med JJ in GG sta tadva v marsičem podobna, stvar posameznika pa je, koga si izbere: “temnega” ali “svetlega” princa… Da pa naj bi Golobič danes šele začenjal, se ne morem strinjati. Mislim, da je imel več kot veliko priložnosti v 12-letni LDS-ovski vladavini, še celo Drnovšek v svoji najboljši vladarski dobi se ga je raje odrekel, dovolj je moder, da je vedel, zakaj. če bi bil res nov na sceni, bi bilo seveda najprej treba počakati, kaj zna, kaj ima pokazati, kaj nudi - njegovo sedanje reaktiviranje pa je “deja vu”, iz svoje volčje kože pač ne more. In kaj je bila LDS pod njegovo neposredno taktirko, smo videli. Skratka, svetli princ ni tako svetel, kot bi se v tem trenutku rad pokazal.

  50. brez-vizionar pravi:

    12-letna LDS vladavina (ne pozabimo, vedno v velikih koalicijah) je bila uspešna in barka je peljala mirno, tako da je to lahko za GG-ja samo pozitivna referenca. Kaj vam ne paše, republikanci?

  51. keri pravi:

    Jaz mislim, da če bi on kdaj kaj naredil za državo, vsaj tolko, kot je JJ, potem bi se lahko oglašal, vendar se mi zdi, da je vsaj za zdaj državi samo v slabo. Ne rečem, da je JJ briljanten, ima pač svoje slabe in dobre lastnosti, vendar je zaenkrat, neglede na vse, njegova vlada najuspešnejša do sedaj.

Komentiraj