Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Med protestniki

17. november 2007 ob 21:37 | Maja Andlovic |

Današnjih delavskih demonstracij za višje plače se je po ocenah organizatorjev udeležilo okoli 70.000 protestnikov, po oceni policije pa od 15.000 do 17.000 ljudi. Niso pa protestirali samo delavci, ampak so se demonstrantom pridružili tudi upokojenci in študentje.

Ekipa Vesti se je podala naravnost med protestnike. Kaj so povedali, kako so bili opremljeni, kakšne volje so bili …


(www.vest.si) Med protestniki 17.11.2007 from Vest 3 on Vimeo.

Barbara Žgajner Tavš: “Ocenjujem, da je politika, tukaj gre za vladno politiko, ki se je odločila, da bo izrazito stala na strani kapitala, nepravična do tistih, ki ustvarjajo kapital.”

Dogajanje na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Maja Andlovic, Jaka Blekovc

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 15 x komentirano
  1. Dr.Drnovšek pravi:

    Če je bilo danes 70 tisoč ljudi naj mi takoj odpade spolni organ :)
    20 tisoč je že zelo optimistično :) Koga hočejo sindikati zavajati s 70k je jasno. Ampak lahko bi uporabili vsaj neko verjetnejšo številko (ajde, 30k bi še nekako “kupil”), ker namreč 70k je skorajda absurdno.

  2. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    PREPOZNO !… :-(

  3. Zlata lisica pravi:

    A je vazna stevilka ali to zakaj so vsi ti ljudje prisli?
    In vprasanje gdc. Maje “kako ste prisli, a z organiziranim prevozom?” je povsem absurdno.
    A se sploh zavedate, da vsi ti ljudje nimajo dovolj velike place, da bi si v tej majhni derzavi lahko “privoscili” izlet v Ljubljano?

  4. pijano pravi:

    lepo je bilo na shodu veliko pozitivne energije

  5. 1tastar pravi:

    Saj je bil to res izlet, na tuje stroške.

    Jaz sem samo enkrat demonstriral. Ko so nas iz šole nagnali, naj vpijemo DAJTE NAM PUSKE, GLEMO U TLST!

    Drugače pa vsako ruljo sovražim. Pa naj bodo demonstracije, fuzbal tekma, strankarski tabor, civilna iniciativa za (vsako pizdarijo)…. Tudi, ko je Tito umrl, nisem gledal. Je bilo kot v Cerknici, ko pokopavajo pusta. Oziroma, me je že zjutraj partijski sekretar nagnal domov z besedami: “Domov, saj te poznam. Boš spet kaj trapastega govoril, mene bodo pa iz partije vrgli!”

  6. lidijah pravi:

    “Beloruskih novinarjev” pa ni bilo?

  7. Pavlinček pravi:

    Medtem ko se menažerji na mrazu trudijo po igriščih za golf in razmišljajo, kako še bolje poslovati, se ti delavci mirno sprehajajo po Ljubljani! Tistim rudarjem bi morali zaračunati še dvigala v jaških in vožnjo z vlaki po rovih!! Kaj si pa mislijo, to stane!!

  8. Miha pravi:

    Jap, dobra energija je bila na demonstracijah. Ogromno ljubljanskega ne-proletariata je bilo zraven. Govori sindikalnih predstavnikov so bili glede na priložnost zelo trezni. Parole v smislu “evropske cene, evropski dobički, evropske nagrade menedžerjev,zakaj ne evropske plače?” pač pašejo zraven. Lepo je videti, da imamo Slovenci občutek, da lahko spremenimo stvari in da gremo na ulice, ko nas kaj moti.

  9. Neja pravi:

    Meni se zdijo mnenja skoraj vseh komentatorjev na tej strani cinična. Ni čudno, da se vsake toliko časa v zgodovini, dogajajo revolucije.

  10. Drago pravi:

    @Neja: Žalostno je, da se tudi pri protestih razdelimo na dva pola! Čeprav se vsi strinjamo, da bi delavci tudi morali deliti vsaj nekaj dobička, se nekateri postavijo na drugo stran. Zakaj? Ker protest povezujejo z JJ. Smatrajo, da protestniki ogrožajo vlado. Seveda, vlado pa branijo z vsemi štirimi. Zato taki komentarji, po mojem.
    Pa še aforizem:
    “JAZ SE MITINGOV NE UDELEŽUJEM. TAM NAJBOLJŠA MESTA VEDNO ZAVZAME POLICIJA!”

  11. 1tastar pravi:

    Še policija ni več, kot je bila. Nobenega protestnika niso namočili z gasilsko brizgalno!

  12. kokalj pravi:

    Mislim, da niso najbolj pomembne številke. Bilo nas je mnogo več, kot nekateri mislijo! V duhu in solidarnosti smo bili z vami tudi slovenski ZDOMCI!

    http://www.zdomci.2hp.eu

  13. anica pravi:

    neverjetno poslanci s 5000 tisoč eurov in več plače na mesec odločajo o usodi ljudi, ki se prebijajo skozi mesec s 500 euri ! Absurd!

    Če pa pomisli tak revež, da je dolžan še 8000 eurov kolikor znese puf države na glavo vsakega smrtnika v tej državi se lahko tako in tako samo obesi od obupa !

  14. Animl pravi:

    Delavci v mariborskem SWATIJU so pričeli s stavko…Po neuradnih a zanesljivih podatkih se bodo stavki pridrućili tudi snemalci na televiziji, in delavci v tekstilni, predelovalni industriji…

    Tako da kar se tiče se je v Mariboru sprožil val stavk in tako je tudi prav!!!!

    Naj živi revolucija

  15. bebe pravi:

    bum

Komentiraj