Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Avtonomna podpora

17. november 2007 ob 20:33 | Nejc Jemec |

Avtonomi blok se je pridružil delavskim demonstracijam v Ljubljani. Neformalno združenje so sestavili, kot je povedal Andrej Pavlišič, Avtonomna tribuna, začasni uporabniki nekdanje tovarne Rog, predstavniki Študentske organizacije Slovenije (in študentje nasploh), iniciativa Vstaja lezbosov, Feministična pobuda za socialne pravice vseh, kolektiv iz A-infoshopa na Metelkovi ter nekateri izbrisani. V nasprotju z napovedmi sindikatov, da bodo demonstracije uperjene zgolj proti delodajalcem, so omenjeni iz Avtonomnega bloka protestirali tudi proti aktualni vladi, izražali nasprotovanje privatizaciji šolstva, zahtevali zaustavitev kriminalizacije vseh družbenih potencialov in bili, kot so sporočali z večkrat ponovljenim geslom, “tako v tovarnah, kot na univerzah, proti diktaturi kapitala.”

Omenjena skupina protestnikov, po naši oceni jih je bilo 350, se je zbrala nasproti železniške postaje, pri spomeniku Rudolfu Maistru, od koder so krenili proti Gospodarskemu razstavišču in naprej proti Kongresnemu trgu. Svoja stališča in glasbo so razširjali s pomočjo “avtonomnega tricikla” opremljenega z ozvočenjem.

Preden so se pridružili ostalim protestnikom, so nekaj svojih stališč prebrali na zbirnem mestu nasproti železniške postaje.

“Brez upora ni obstoja!”

Nekaj vprašanj smo postavili Tamari Voštinič in Petru Trčku, sicer iz Avtonomne tribune.

Tamara Voštinič: “… preslišat nas ne morejo.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 29 x komentirano
  1. bojc1 pravi:

    sami avtonomni debili (avtonomni lezbosi….) princi svetlobe

  2. Sibirijski swiftboat veteran pravi:

    Gal, idealist! Le tako naprej.

  3. Farad pravi:

    Zakaj se mi zdi, da so tile ˝avtonomneži˝ samo ena klapa večnih študentov, ki jih po možnosti zajetno financirajo očki oz. mamice, oni pa, namesto, da bi naredili iz sebe (za sebe) nekaj koristnega, protestirajo, negodujejo, med drugim zahtevajo ˝ zaustavitev kriminalizacije vseh družbenih potencialov˝ (uh, kako fancy šmensi in kvazistrokovno se sliši ta besedna sestavljanka, kdo vas je tega naučil, mogoče Lukšič?) in se plazijo po Maistrovem kipu? Dajte že priznati, da ste bleferji, in ne vaših lenih riti omenjati v povezavi z delavstvom, ker ste od njega oddaljeni par tisoč svetlobnih let.

  4. / pravi:

    Mah teli so tak kr eni, pomoje je vse skup zato da izpadejo hudi, kao lejte mi pa protestiramo….Pač mel bojo za pripovedovat zgodbe vnukom,….nej se grejo rajš dam piflat, da bojo končal faks v naslednjem desetletju, ne pa da bluzijo tuki od dolgčasa….jajcarji, delu nebi pa noben, ap vsi v domovih s štipendijo, starci pa odvetniki po možnosti…

  5. SLS-Štajerski odbor pravi:

    Kje pa je bil Joscha Fischer?

  6. Farad pravi:

    Hehe, za njega so bile demonstracije danes premalo nasilne, če bi se razbijalo avte pa steklenice metalo naokrog, potem bi bil verjetno zraven.

  7. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    … in kaj bi porekel Neri ?… :-),:-),:-)

  8. hhhhh pravi:

    fu”ing looseerrrrrsssssss
    ]

    sram vas naj bo!!!!!!!!!!

    poglejte najrazvitejse druzbe!!!!

    ali protestirajo za za taksne pizdarije?

    sweden, nederland, denmark, …. ok norwaz je polna nafte samo vseeno majo vsi ti ki sem jih nastel druzbeni konsenz ki opredeljuje napredek skozi ustvarjanje druzbe!!! TO
    NE POMENI DA BODO VSI UMETNIKI!!!! podjetnik je beseda ki jo iscete !!!

  9. r pravi:

    http://video.google.co.uk/videoplay?docid=-2983830080549543089

  10. 1tastar pravi:

    350! Približno toliko je duhovnikov v ljubljanski škofiji.

  11. Delavske demonstracije od konjenika do Kongresnega « glokalna kronika pravi:

    […] Avtonomna podpora: vest.si […]

  12. en01 pravi:

    Človeku postane kar slabo ko posluša kaj skupina študentov govori. Same ideje socializma in komunizma . Borijo se proti šolninam, čeprav je zamrlo razmišljanje da bi jih uvedli.

  13. kriptoproletarec pravi:

    Človeku postane kar slabo ko posluša kaj skupina komentatorjev piše. Same ideje neoliberalizma in kapitalizma.

  14. 1tastar pravi:

    Živel klasični liberalizem in kapitalizem! Pa dve na gobec!

  15. Sestra Marija pravi:

    Ej, dobri so tile študenti!

  16. Jan pravi:

    zele pa fižol

  17. RA pravi:

    Matr ste določen pogumn in pametn prek neta “vedno”-pršu bi tja in bi mi reku de sm debil itd…..!!!
    Nebi več tuk u izi gobca vrtu-jedu bi pa tud sam še župco skoz slamco!!!
    Black Bloc!!Jebeni kapitalisti!!!

  18. kriptoproletarec pravi:

    RA - tako se govori. Sicer pa to niso nikakršni kapitalisti, ampak zafrustrirani s.p.-jevci, ki ne bodo nikoli dosegli toliko kot Bill Gates. Pa so prebrali vse knjige, kako uspeti v življenju. Jebat ga, v kapitalizmu je vrh zelo majhen, ni placa za vse vas. Če se boste še naprej trudili, boste mogoče nekoč prišli do Toyotinega terenca. Vsaj v svoji ulici boste mogoče ta večji frajerji. Eh, to bodo zlati časi.

  19. 1tastar pravi:

    Na http://drugidom.net/ so imeli anketo o kruhu, pa je imela premalo odgovorov.

    Jaz bi dodal še:

    >X plesen obrežem, ostalo pojem
    >X pa kil starega kruha prinesem na demonstracije in tam vržem v smetnjak, da bo JJ videl, da se sindikati iz kruha norca delajo
    >X vržem ga v košarico ZA KARITAS, da ga bodo oni vrgli v smetnjak, in bo JJ lahko rekel, da so še klošarji presiti.

  20. martello pravi:

    RA

    Pisat se nauči

  21. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    FIDES - koliko kapital.kriminalcev je vpisanih v ta zdravniški sindikat ?…

  22. RA pravi:

    martello-ne pametuj!!

  23. ervinator pravi:

    Avtonomni anarhisti so beden poskus, kako onečastiti socialdemokracijo s komunistično umazanijo.

  24. bojc1 pravi:

    /
    tokrat se pa popolnoma strinajm s tabo!

  25. RA pravi:

    “socialdemokracijo” hahahaha pa kaj ti sigurno živiš v sloveniji?
    Matr…samo belogardisti in “wannabe” intelektualci!
    Določeni smo res anarhisti (ne Avtonomni-samo dali smo jim podporo-smo člani BB-ja (in se nas lepo vidi-in še se nas bo)) in zato še nepomeni da smo hotli kaj umazati s”komunizmom”!!!Samo na KURAC nam gre da živimo v BEDIIIIIIII…mogoče ti razmišlajš drugače…..(pač si POFUKANI kapitalist…in boš raje preganjal delavce….samo zato, da boš lahko kupil svoji prasici pofukan KRZENI plašč in de se boš okrog pederiral v BMW-ju (čapac en))!!!
    Drugi se pa proti temu borimo ali pa saj trudimo…….!!!!

  26. highkick pravi:

    topla voda

  27. ¡No Pasarán! pravi:

    Kar slabo mi rata ko gledam komentarje res. Debilizem ne pozna meja. Če že niste za to “sceno” usaj ne prjavlejte debilnih provokativnih izjav (brez prave osnove), ter poizkušate s tem diskreditirati nas, ki želimo spremembe, ter posledično boljše življenje tudi za vas, pofukane debile, ki tega niste vredni…

    //sarcasm on
    Retardiranci…
    //sarcasm off

  28. živela svoboda pravi:

    A ste se, komentatorji, zares vprašal kaj delamo, al vam je GOSPOD opral mozgić?
    Kdo nas je naučil fancy šmansy besed? Ni bil Lukšič, dejansko si sami tudi kaj preberemo, predvsem pa ne nasedamo Demokraciji, Družini in podobnim “časnikom”, ki niso nič drugega, kot provladna propaganda od koder vi očitno črpate “verodostojne” informacije, ki jih brez kritike vzamete za resnične. To potrjuje stric, ki je napisal, kaj je z nami - bluzimo o šolninah - saj se več o tem ne govori, ne namreavajo jih uvest. Dej se zbud iz Janšinih sanj, ker take ovce hoče.
    Od kod ideje o skupini faliranih študentov? A tisti, ki se ne zanimajo za aktualno stanje pa vsi po vrsti delajo faks po reglcih, v roku, z destkami. Come on!!! Poleg vseh obveznosti smo si vzel čas, da delujemo proti slabemu, za dobro (kakorkoli nerealno se to sliši, ni), in predvsem ne delamo ZASE, ZA SVOJO RIT!
    To so mogoče te -za vas- sporne točke, zametki komunizma, socializma, s katerimi vas pita lider.Čez čas, ko se bo namesto demokracije uvedel drug sistem, bodo enako govoril o demokraciji, “kok so vas nategoval!”. Ja, dragi komentatorji, tudi tega mita bo konc, kaj boste pa pol? Bo socializem v redu….ne,
    dobro bo to kar bo reku novi nategator.

  29. joze pravi:

    …bolš šnopc k voda!

Komentiraj