Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

“Pahor je votlo drevo”

16. november 2007 ob 17:30 | Denis Sarkić |

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je danes spregovoril o aktualnih zadevah, dogajanju v zvezi z vlado Janeza Janše in njegovo zaupnico v DZ ter odgovoril tudi na novinarsko vprašanje o ZOFVI, ki je ravno danes na razpravi na parlamentarnem odboru. Seveda se je v svojem uvodu dotaknil tudi medijev in podpisnikov peticije proti cenzuri ter seveda še posebej opozicije in stranke SD kot tudi njenenega predsednika Boruta Pahorja, ki je v političnem smislu, kot je “to dejstvo” spoznal poslanec Tanko, le “votlo drevo”.

Uvodne misli Jožeta Tanka o aktualni situaciji glede vlade:

Novinarska vprašanja za Tanka:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 46 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Ko bo Pahor spet kaj povedal za vest, naj se potrka po čelu. Pa mikrofon daj blizu, da se bo slišalo, kako votlo doni!

  2. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    A ROP ŠE VEDNO LAŽE ?…

    kje so državni tožilci -ke ???…aaaaaaaaaa,mogoče jim pa ni še nihče povedal,da ROP trdi,da se je sedanji predsednik vlade takrat,ko je bil on predsednik vlade,dogovarjal…
    ja,ja…verjetno bo to…nihče jim še ni na papir napisal z velikimi črkami ?…da rop trdi,da se je šlo za dogovarjanje,ne pa za pogovarjanje…in da je to in pa tako on vpričo podbregarja celo prebral…ja,ja,verjetno bo to … nihče jim ni še tega skupaj in na istem listu napisal ?!…in pa verjetno jim nihče tudi tega ni napisal,da podbregar dotičnih ropovih trditev NI potrdil ?…

    SVASCHTA ! ! !… :- (

  3. Neja pravi:

    Tanko,Tanko,

    nihče ni rekel, da morajo za oblikovanje nove vlade biti tudi nove volitve. Opozicija pa ni neumna, da bi v tej situaciji vlado prevzela.. Ob novih volitvah pa tebe in še koga s takim negativnim govorenjem mogoće več ne bo v državnem zboru.

  4. šlag pravi:

    Tanko naj gre v danko:)

  5. cro_hot pravi:

    in tako rejting vlade pada in pada…
    oh sveta preproščina

  6. anica pravi:

    ta človek grozi z golim otokom

  7. duševni pastir pravi:

    uvodne misli Jožete Tanka ? ne vem. meni to niso njegove misli ali sploh misli…bolj zamisli

  8. duševni pastir pravi:

    sicer pa bo tako, da bo zaupnica nepotrjena, furali pa bodo naprej kot vlada v odstopu…vsaj do julija.

  9. Mirjana pravi:

    Neja…..Ob novih volitvah pa tebe in še koga s takim negativnim govorenjem mogoće več ne bo v državnem zboru.
    da ki mogoče?!???

  10. Carlos Contreras pravi:

    Po latinsko? Veliki ANALitik vsakič znova preseneča.

  11. Gozdni gumb pravi:

    Kdo je Pahor? #8?() …

  12. 007 pravi:

    Velikega analitika sprašujem? Ali nima vlada svojega PR (Valentin Hajdinjak). Zakaj pa on prejema plačo, če si ti javno trobilo stanja v t.i. vladni koaliciji. V prispevku tudi jamraš, da je opozicija v vseh 3 letih vašega vladanja dajala ponudbe, predloge, sedaj jih pa noče preleviti v dejanja. Ja Tanko, pa vsaj enkrat se pejt poslušat in temeljito razmisli kaj blebetaš. Ja poslušali bi jih budale, vsaj nekajkrat, ne pa da ste s svojih glasovalnim strojem vedno vsak amandma potokli, ker je prišel iz t.i. levice. Ritolizniki, so očitno mislili, da je luštno in fejst samo vladat, se kazat na svoji RTV SLO in budalit, pri tem jih podpIra multinacionalna RKC in KDO JIM KAJ MORE?

  13. Matjaž pravi:

    Kaj si o vladi in njenimi fevdalci mislijo v tujini ne bom pisal osebno, saj se mi zdi bolj primerno da tukaj objavim tale članek objavljen v drugem slovenskem dnevniku. O Janševem obnašanju pove namreč vse!
    ____________________________________________________________________

    Dr. Christoph Kotanko, odgovorni urednik dnevnika Kurier, Dunaj:

    “Avstrijski mediji o Sloveniji ne poročajo slabo, prikazujejo le realnost, nanje ne vplivajo slovenski opozicijski politiki. Res pa je, da so ti, predvsem socialdemokrati, bolj pripravljeni komunicirati z nami kot vlada.

    Kurier je bil eden prvih časopisov, ki je že v juniju in prvi polovici septembra poročal o predsedniških volitvah (intervju s predsedniškim kandidatom Peterletom, do besede pa je prišla tudi socialdemokratska opozicija). Prav tako smo obširno poročali o prvem in drugem krogu volitev.

    Nekoliko zadržan odnos avstrijskih medijev do Slovenije je posledica komunikacijske strategije slovenske vlade. Kot primer naj navedem: Že leto in pol poskuša Kurier (in drugi časopisi) dobiti intervju s predsednikom vlade Janezom Janšo. Ne gre za to, da bi naša prizadevanja zavrnili, težava je v tem, da nam nihče niti ne odgovori. Je to aroganca moči? Kadar njegov kabinet pokličemo po telefonu, nas preprosto odpravijo.

    Tudi slovensko veleposlaništvo na Dunaju se ne vede konstruktivno. Že, če jih prosimo le za ime in telefonsko številko tiskovnega predstavnika katerega od ministrov, nam odgovorijo, da tega ne vedo, da se tega v njihovem telefonskem imeniku ne najde, trdijo. V nasprotju z drugimi veleposlaništvi članic Evropske unije slovensko diplomatsko predstavništvo na Dunaju ne informira o prihodnjem predsedovanju. Pozitivno je sodelovanje s slovenskim zunanjim ministrom in državnim sekretarjem za evropska vprašanja v Ljubljani. Za to sodelovanje se lahko zahvalimo avstrijskemu veleposlaniku Valentinu Inzku, ki se zelo zavzema za avstrijske novinarje.

    Če torej povzamem, slovenska vlada ostaja, še posebno kabinet predsednika vlade, nekaj dolžna. Gospod Janša ne naredi ničesar, da bi ovrgel očitke, da cenzurira medije (neposreden poseg v televizijo in časopise), da se gre klientelizem in vlada avtokratsko. To so očitki, ki ne prihajajo s strani opozicije, temveč so jih izrazili tudi diplomati in uradniki EU.

    Mislim, da je to težava, ki bi se lahko med predsedovanjem Evropski uniji še okrepila.”vk

  14. jaz pravi:

    Pa ta človek je tolko paradoksalnih stavkov izvedel, da sem bil 5 min. čisto zmeden :)
    To je že ni več farsa, amopak tragikomedija.

  15. bojc1 pravi:

    007
    ne jim zamerit, no, če imajo glasovalni stroj-po 12 letih LSD se pač človek marsičesa navadi. In tudi obrisi tvoje-vaše rdeče multinacionalne Internacionale so vsak dan jasnejši in bolj umazani, vključno z 500 špehkahlarskimi kvazinovinarji in pisuni in Pahorjevo Belorusijo vred!
    Dobr partijec-hladen partijec!

  16. bojc1 pravi:

    Matjaž,
    ob sklicevanju na Kurier in dr Kotanka še povej usmeritev tega časopisa - v avstriji velja za levega. Sploh pa, kje piše, dabi moral dati Janša inervju pav za ta časopis? Naj pridejo na tiskovno konferenco, kaj vprašajo in korektno povzamejo. Zanimivo- z MZZ sodelujejo odlično, z našim veleposlanikom na Dunaju pa ne - kdo je tam? Morda kak opomin pred izgubo službe? Naj razmisli Rupel.

  17. bojc1 pravi:

    neja,kaj če bi kar ti kandidirala-nam bo vsem lažje…..morda bi v sd celo uspela

  18. bojc1 pravi:

    šlag, te na blato?ne moreš prdnt?ipij malo gnojevke in sirupa za odprtje komunismus unicujotis - ti bo takoj bolj prijetno.

  19. bojc1 pravi:

    jaz,
    ti bo Sarkić zrihtal podnapise in počasen posnetek, boš lažje dohajal…

  20. Matjaž pravi:

    Žal opažam, da ste tudi tukaj nekateri enoumneži tipa Tanko, Grims, Jerovšek……., saj vas razumem, pač ne zmorete misliti s svojo glavo, kaj šele, da bi jo uporabljali.

  21. Furja pravi:

    Tanko ni NI ANALITIK Ampak je ANALNItik

  22. bojc1 pravi:

    a to sodiš po svoji glavi? Ti svojo znaš uporabljati? Kako se pa to vidi/naredi?

  23. bojc1 pravi:

    Matjaž,
    še enkrat - moja teza, je, da Janša ni dolžan dati vsakemu, ki to želi, intervjuja - zakaj ne hodijo iz Kurierja na tiskovke? Si vedel ali nenamerno da je to levo usmerjen časopis v Avstriji? Če si, ne zavajaj!

  24. Matjaž pravi:

    @bojc1
    Če mački stopiš na rep se pač zadere in to tudi jasno kažeš. In JA, jaz mislim in delam s svojo glavo in predvsem delam, ne tako kot ti, ko samo cviliš tukaj! In moral boš še dosti žgancev pojest, da boš dovolj odrasel, da bom tebi in tebi podobnim pokazal kako se vidi/naredi!

    Zato pojdi raje k JJ v cerkveni peskovnik in bosta lahko skupaj……

  25. Matjaž pravi:

    še to
    ni važno ali je levi ali desni časopis. Pravila bontona narekujejo, da na pismo ali klic odgovoriš. In tu je poanta bojcek1

  26. Matjaž pravi:

    še to
    ni važno ali je levi ali desni časopis. Pravila bontona narekujejo, da na pismo ali klic odgovoriš. In tu je poanta bojcek1, seveda pa ti tega nisi sposoben dojet

  27. šrorka pravi:

    Komunjarji z kučano na čelu. Razbili smo vas na 30 strank ,razbili smo jugoslavijo in razbili smo LDS NA PARAFAKTORJE in ko boste komunajzarji spet skup zlezli vas bomo razbili na1000 delov.

  28. / pravi:

    Kolk se lepo sliš ko se govori kolk so Kučan in SDjovci ter LDSovci in ostala “levičarska zalega” navadni komunajzarji in oh in sploh…..medtem se pa pozablja da je biu tut Herr JJ član partije in ko so ga vrgl vn iz partije je hotel it nazaj noter vendar niso odobril njegovih prošenj. Torej PROSIL je za PONOVEN VSTOP V PARTIJO in so ga zavrnili. In pol so seveda levičarji hinavci. Še velik se boste mogl pozanimat o vašem ljubljenem vodji…….

  29. yanker pravi:

    Jao tega tipčka “Dejstvo je…” se mi res ne da gledat. A v SDS res ne premorejo nekoga, ki zna komunicirati z novinarji. Najboljša je pa tista, ko pravi da je Janša dal ponudbo SD oz. kritikom za vodenje vlade. Sploh nisem vedel, da lahko takšno funkcijo kar ponujaš naokrog. Zakaj ne da oglasa v Oglasnik?

  30. bojc1 pravi:

    /
    človek je bil pač neomajen vernik in idealist, želel si je biti družbeno aktiven in vnašati pozitivne spremembe znotraj sistema, ki je hinavčil, da je edini za to poklican in uspostavljen,a poglej kam je prilezel - a niso ti kadrovniki v KPS nesposobni, da so tako sposobnega ven vrgli? Res se bost levičarji morali še velik naučit….predvsem pa delat in biti bolj tiho, kot sedaj, ko vpijete na ulicah, pod mizo pa si naskrivaj delite plen in privilegije. Fej in fuj bi rekel Ciciban (T Pavček).

  31. bojc1 pravi:

    yanker
    o Dejstvih so polna usta tudi tvojega Pahorja…smo pač dežela dejstev - najlepši dokaz: “dejstva” (LAŽI) izdajalca Ropa!

  32. Carlos Contreras pravi:

    Oton Župančič, ne Tone Pavček.

  33. / pravi:

    bojc1
    V kratkih črtah, hočeš rečt da mu ni ratal izkoristit članstva v KP in od takrat je veliki nasprotnik. Če bi bolj izkoristu članstvo bi bil tih ko bubica.
    Kaj je blo pa po tem ko so ga vn vrgl? Aja, začel je pisat za Mladino proti oblasti-torej dokler je bil v KP je blo vse fajn in je bil tiho, pol ko so ga vrgl vn je vidu kr naenkrat kolk je oblast slaba in nepoštena-ko je bil še član pa itak vse ql in OK in vsi smo kolegi pa od Maršala sliko v denarnici Aja pol je začel pisat za Mladino-tisto, proti kateri ma dans tolk za povedat, kolk je nesramna do njega in njegove vlade, ko je bla pa “nesramna” do prejšnje oblasti je JJ lepo izkoristu in je bla Mladina zakon in še plačan je bil za članke..
    OK….
    Pol je bil minister za obrambo v Drnovškovi vladi, vse je fino fajn, JJ je tiho in “lepo” fura obrambno ministrstvo; z Drnovškom in ostalimi je tahud kolega….. Ko se zgosi Depala vas in ga Drnovšek razreši. JJ in njegova stranka se poberejo vn iz koalicije in spet kr naenkrat JJ rata težek nasprotnik “levice” in ostra opozicija takratni vladi. Opozicija tisti vladi, ki jo je še pol leta nazaj hvalil in ji pel ode. To se prav ko je bil v vladi problemov ni blo in vse je v najlepšem redu, ko pa ni več del oblasti pa kr naenkrat doživi razodetje, kolk slabo dela ta vlada.

    A že vidiš vzrec??

    Ampak nej uganem-JJ je najbolj pošten in zavesten Slovenec, ki misli samo na dobro državljanov in nič na svojo rit. Vedu sm da ste “ta desni” naivni, sam da vas pa tkole obrača je pa žalostno.

    Kolk je pa eno leto pred prejšnjimi volitvami JJ napadu in bil nesramen do takratne vlade? In jo sramotil in kazal v slabi luči v tujini-se spomniš vseh izrednih sej, interpelacij, referendumov….? V tujini so mislili da bo vsak čas državljanska vojna. Ampak ko isto orožje uporabijo proti njemu, gre jokat ko pičkica, kolk ga noben ne mara…to je drža predsednika vlade? Sam še manjka da bo jok in na drevo pa vse igrače s sabo vzet.

    Zdele se je pokazu njegov značaj-pičkica brez primere. Mami mami, SD mi pa nagaja, oči pejt jih prebutat. In tazga vi volte na volitvah-no ja vsak voli svoje-torej pičkice za pičkico. Fak kaki softiči vodijo to državo, ajej….

  34. / pravi:

    Dodajam:
    nej uganem-zihr sm opran levičar ki nima pojma ane? Patetično res.

    Ko je prejšnjič zmagala pičkica in naredu koalicijo skupi s kristjanarji, sm si reku ajde, da vidmo kaj je sposoben narest. Pač tolk je kurcu, da že more obvladat in narest kej kot se šika. Ni mi blo žal da so LDS in SD zgubil volitve. Ker mi je vseeno kake barve je vlada, sam da je fajn. In ja prejšnji so delal pizdarije, zato mi jih res ni blo žal niti malo ko so zgubil. In pride JJ in je svar ista oz deloma še slabša. Ampak ne, mi smo oprani levičarji ki nimamo pojma…

    Pri nas v občini recimo vedno volim SLS in najbrž oz. sigurno bom naslednjič spet, ker ko so bli LDSovci na oblasti ni blo vse skup nič, pol so pršl SDSovci in je blo spet nič. No zdele so spet SLSovci in je občina iber napredovala, vedno se neki gradi in nasploh je fajn tuki živet.
    Tko da enim nam je vseen kdo je na oblasti in kdo fura zadevo, sam da zadeva laufa. Nekateri ste pa očitno tolk užaljeni, ker bo vaš preljubljeni vodja zgubu na naslednjih volitvah (vse tako kaže) da tega ne morte skrit in ste čist frustrirani zarad tega. Kr vsi so krivi, madona, prej ko vidiš da so vsi glih, bolš bo.

  35. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    …sa šlagom ili bez ?… … … (rofl) !

  36. sproscena.slovenija pravi:

    Stopnja zaljenja je premosorazmerno povezana s stopnjo zivcnosti, pri tem pa velja se eno pravilo: bolj ko je IQ cloveka podoben sobni temperaturi, bolj verjetno je, da se bo scenarij odvil v skladu s prvim pravilom. Pri tem je JJ izjema, ker ga imam za inteligentnega cloveka (napacne so druge lastnosti), pravilo pa vseeno velja. Medtem ko je Stanko tipicen predstavnik ljudi, pri katerih veljata obe pravili. Pravo zaljenje se torej sele zacenja. Zaenkrat je ugotovil, da je Pahor votlo drevo. Vseeno je zanimivo dejstvo, da puhloglavec lahko sploh karkoli ugotovi…

  37. vilek pravi:

    Jaz sem za NOVINARSKO VLADO (katere lista je že sestavljena), iz tistih najboljših, ki pišejo Dnevnik + še morda kdo. To je/bo intelektualni vrh in cvet slovenske politike. Potem bomo mirno spali. Škoda je samo, da jih ni nihče izvolil. Sicer pa to ni pomembno, niti po zaupnico bi jim ne bilo treba, ker so najboljši.

    In ne bi bilo razburjanja, ker gre JJ zdaj po zaupnico !

    In potem jeseni 2008, s številnimi uspehi, lahko kandidirajo na listi S D, namesto da pošiljajo pamflete v tujino. Ker to niso samo najpametnejši, ki pišejo….. To so seveda strokovno najkompetentnejši ljudje, ker pogoj za priznanje neoporečne strokovnosti, je predvsem to, da si levičar.

  38. sproscena.slovenija pravi:

    007, Drago:
    nas “prijatelj” s Temne strani je ponovno dokazal svojo razgledanost - Tone Pavček ?!!! Ne me basat…

  39. Drago pravi:

    Že pred časom sem se odločil, da Tanka ne bo več gledal, ker imam občutek, da podcenjuje ljudi, narod, prebivalstvo in misli, da so vsi Slovenci neumni ter da jim lahko “flanca”, kar se mu zazdi. Pa sem vseeno pogledal to tiskovko, predvsem zaradi komentarja SS, ki ga rad berem.
    In prišel sem zopet do spoznanja, da mislim prav. Celo upam si napisati,da toliko pokvarjenosti Tanko do sedaj še ni pokazal!!!
    Pravi, da je bila dana pobuda-ponudba za spremembo vlade. Kakšna pobuda? Pa saj to ni tržnica! Ponudba-povpraševanje je stvar ekonomije in ne politike.Na to ponudbo se opozicija ni ustrezno odzvala? Ja, Tanko misli, da ljudje pač ne vedo nič in mu bodo verjeli, sam pa dobro ve, da vlada lahko ODSTOPI, lahko da v DZ glasovanje o ZAUPNICI in šele nato pride na vrsto opozicija. Če resnično hoče vlada odstopiti, ima enostavno rešitev danes in zaupnice ne izglasuje. Ampak bodo ZA zaupnico, opoziciji pa bodo očitali, da ne prevzame oblast. Dvolično!!! Kot “dokaz” navede, da se je vlada že menjala brez volitev. Ja seveda se je, vendar ni dobila zaupnice, nikakor pa ne na ponudbo-povpraševanje. Tanko sedaj že pripravlja temo za naslednjo tiskovko, če pozorno spremljamo njegovo izjavo. Če bo opozicija v ponedeljek proti ZAUPNICI (jasno,da bo), bo na naslednji tiskovki govoril, da se bojijo prevzeti odgovornost, da nimajo sposobnih ljudi ipd. Pravi, da je ta vlada naredila velike korake naprej, v primerjavi s prejšnjimi vladami. Kakšne korake? Vse velike stvari je naredila prejšnja vlada (Evropa,Nato,Evro), tudi odločitev za predsedovanje. Samohvala brez osnove!
    Tanko, škoda je nakladati. Če bi radi spustili iz rok odgovornost, glasujte proti zaupnici, pa se boste vsega rešili!!! Same tega ne boste storili!!!

  40. bojc1 pravi:

    Drago, zakaj res ne zagrabite priložnosti in pokažete, kako se dela, ne le laže….

  41. bojc1 pravi:

    ss
    če te tišči, se sprosti, saj si že pojasnil, kako ti odleže, ko se poserješ…se obrišeš z desno roko?

  42. bojc1 pravi:

    / JJ je bil tudi na čelu obrambe in osamosvojitve. Interpelacije, seje DZ (tudi izredne) niso isto kot laži novinarjev v tujino. V vseh parlamentih prihaja do kresanja mnenj, tak novinarski fiasko, ki meče slabo luč na vse novinarje, pa je v EU možen le v SLO!

  43. Drago pravi:

    Bojc, kakšno priložnost? Saj vlada ni odstopila!!!! Zdajle je ura 23.20, glasovanja še ni bilo, glasovanja z 51 glasov ZA. Ne vem, kaj vsi (tudi Tanko) govorite o priložnosti za levico! Zavajate!!! Odstopiti je treba, šele potem bo priložnost!! Tega pa ne boste storili, a ne. En teden nakladanja, rezultat pa se ve vnaprej.

  44. Drago pravi:

    No Bojc, kot sem napovedal pred 5 minutami. 51 glasov ZA! Izguba časa! Ukvarjanje sami s sabo, inflacija pa raste….

  45. 007 pravi:

    Menim, da je t.i. opozicija izgubila priložnost Mesijo pustiti samega v DZ.Lepo bi odšli ven iz dvorane in naj govori svojim. Saj je itak šlo samo za to, da je trobezljal svojim vojščakom in idiotom po Sloveniji, ki mu še verjamejo. Rezultat je bil vseskozi znan že vnaprej. Mesija je samo velik manipulant, kateri se najbolje znajde v incidentni situaciji in zase potegne kar najbolje pa magari sladoled z jagodkami. Tokrat folk ni štrajkal za njega na Kongresnem trgu, ampak proti njemu. Sedaj bi se moral spet pojaviti Bavčar ter organizirati odbor, vendar proti titoizmu Velikega vodje. Jaz bi se takoj včlanil.

  46. sproscena.slovenija pravi:

    Drago, 007:
    bojči je fukjen, kaj se sploh ukvarjata z njim in izgubljata cas…

Komentiraj