Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kiksi v kampanji

16. november 2007 ob 22:13 | Denis Sarkić |

Ker uradni rezultati letošnjih predsedniških volitev priromajo v javnost šele 27. novembra, smo se na Vesti odločili, da lahko na temo kampanje še kaj povedo v najverjetneje zmagovalnem taboru enega izmed dveh finalistov. Podpornik Danila Türka na zadnjih volitvah in “človek za politični marketing iz ozadja”, predsednik stranke Zares Gregor Golobič je za Vest v intervjuju komentiral nekatere marketinške prijeme pri volilni kampanji za predsednika v Sloveniji in hkrati direktno okrcal nasprotni tabor Lojzeta Peterleta z Igorjem Arihom na čelu predvolilnega marketinga.

Izbrani del intervjuja z Golobičem:

Celoten intervju z Gregorjem Golobičem (za sladokusce):


(www.vest.si) Gregor Golobič o volilni kampanji from Vest1 on Vimeo.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 33 x komentirano
  1. bojc1 pravi:

    “človek za politični marketing iz ozadja”
    še na volitve si 2004 ni upal, pol so ga pa kar na čelo novoustanovljene ad hok stranke cinikov in destruktivcev postavl v forumu21.
    Ma srečo, da se preživlja v glavnem z intrigami,spletkarjenji in negativno podobo države v tujini. Ko ima priložnost za vladanje (tudi brez volilcev), pa v znanem filo spletkarskem jeziku brusi o mandatu, ki naj ga Janša izpelje do konca.
    Brez volilcev je Golobič prišel na položaj v novi stranki, ki bi po vsaki logiki morala biti izvenparlamentarna, vladati pa si ne upa, to je vsa njegova praznina! Mojster ozadij, le tako naprej - trpi pa skupna blaginja,njlaže je udobno iz ozadja vleči niti in kritizirati. Zgrabite vendar ponujeno rokavico in pokažite,kaj zmorete v tem letu dokončati - če boste dobri, vas bodo volilci morda končno enkrat javno in uradno tudi izvolili - in ozadje bo malenkost manj tajno.

  2. Zlata lisica pravi:

    Pomota g. B(l)ond, najmanj aktiven evropski poslanec je BORUT PAHOR.

  3. lidijah pravi:

    Namig, da bi moral Peterle nosit črn puli, je na mestu.

  4. lacko pravi:

    @Bojc1
    Ni res, da so ga (GG) na čelo novoustanovljene stranke postavili v forumu 21, še najmanj pa ciniki in destruktivci. Na ustanovni konvenciji je bilo namreč najmanj 70% novih obrazov oz. ljudi, ki v politiki doslej še niso delovali. A vam to kaj pove? Vam zagotovo ne, marsikateremu državljanu in državljanki, ki je sposoben vsaj malo (politične, pa tudi politikantske, če hočete) analitičnosti, pa vsekakor veliko.
    Ni res, da je brez volilcev prišel na položaj, saj so bile volitve za predsednika stranke prve tovrstne neposredne demokratične volitve, ki si jih doslej še nobena politična stranka ni “upala” izvesti. Mislite, da člani in članice stranke Zares niso volilci, mislite, da so člani stranke mladoletni otroci, ali kdo da so?
    To, da bi stranka Zares-nova politika morala biti izvenparlamentarna stranka je le vaše osebno mnenje in mogoče še mnenje Cukjatija, ali direktorja RTV SLO, ali kakšnega urednika, ali kakšnega voditelja oddaj(e), drugi se o tem sploh ne sprašujejo(mo).
    In nenazadnje, tudi to, da naj bi zgrabili ponujeno rokavico, ne vzdrži, kajti nihče je doslej ni še nikomur ponudil (JJ ne bo nikoli in kar tako izpustil oblasti iz rok - niti ne želi, niti ne namerava). Torej se tudi glede tega (kot glede marsičesa) motite, zato vam svetujem, da se pred komentiranjem pozanimate, poučite, preverite… dejansko stanje in po pridobitvah resničnih podatkov zadeve komentirate v javnosti.
    Glede javne in uradne izvolitve (na prihodnjih DZ volitvah - predvidevam, da ste misli te) bo potrebno še malo počakat, vendar glede na to, da stranka Zares, v slabem mesecu obstoja, zaseda trenutno odlično mesto v javnomnenjskih raziskavah, se ni bati zanjo in njeno preseganje volilnega praga. GG lahko ostaja optimističen, čeprav pri volitvah nikoli ne veš (primer predsedniških volitev je jasen pokazatelj, kajne!)!?!

    Spoštovani, sedaj pa na demonstracije - tukaj ni levih in desnih!

  5. bojc1 pravi:

    lacko, si videl kakšnega Krjavlja so mu (so si) “nastavili” nasproti? Kako veš, kako sta npr. Janša ali Pahor bila izvoljena na čelo svojih strank - po tvoje nedemokratično?
    ZAres pač 2004 ni niti obstajal še manj kandidiral na volitvah - sam razumem, da če v nekem okolju ne moreš delati ali nisi zaželen, pač greš drugam (beri vrneš mandat LDS in kandidiraš ponovno na naslednjih volitvah) - a teha izdajalci Rop,Lahovnik,Cvikl,Bebler,Širca,Gantar,Oražem..niso ne zmožni ne sposobni - je preveč denarja v igri (za razliko od Ruparja!). TOrej da je Zares parlamentarna straka, je le tvoje osebno mnenje. Kolikor sem gledal odličen intervju z Janšo na RTV SLO (kaj takega na pop tv seveda ni mogoče) je pozval vse, ki želijo pomagati, naj pomagajo, da ne bežijo od zdrave (ne tvoje/vaše) bolestne kritike, parv tako pa tudi, da je pripravljen odstopiti, če je kaka druga opcija pripravljena prevzeti oblast in s tem odgovornost.
    Žal se je zopet izkazalo (za razliko od Bajukove vlade 2000, ki so jo prav tako mediji raztrgali in je doživela totalen medijski linč in posledično fiasko na volitvah) da t.i. “levičarji” (ne vem kako si lahko levičar z milijardami v žepu ala Janković) - preprosto nimate jajc, da bi rekli -spokajte, mi znamo bolje. Pojma nimate, za kaj gre in kako se stvari vodi, razen zase, seveda.
    Na demonstracijah bodo levi in zavedeni - ne predstavljam si, zakaj npr. nezadovoljna trgovka v Tušu ali pa v Mercatorju ne uperi svojega besa proti delodajalcem v Celju,Laškem - in ne po nareku maipulanta rdečih sindikatov, ki so le sami sebi namen in pobiranju članarine ter demonstriranju na ulici. Zakaj se pravi sindikati ne lotijo konkretnih pogajanj glede delavske zakonodaje z vlado in praktičnemu izvajanju le-te pa po posameznih podjetjih? Zakaj delavcem svetujejo čim večjo produktivnost (da bo kaj deliti), manj bolniških (ki se pogosto izkoriščajo), čik pavz, goljufanja pri prevoznih stroških (podjetja urejajo sama tudi s pomočjo detektivov!)…..zdravo živjenje (delovni pogoji,prehrana,stres,družabno športno-rekreativne prireditve)….pa nam bo vsem skupaj bolje - kar bi moral biti naš temeljni cilj!

  6. Q pravi:

    ….komaj čakam na kakšen dvoboj med Golobičem in ĐĐjem.

  7. 1tastar pravi:

    Predlagam kratico za Golobiča: GGG (general Gregor Golobčič). Po bitki so vsi generali.

  8. bojc1 pravi:

    kmalu bo kmalu, škoda le, ker bomo po njem zaradi GG jevega pregovornega cinizma in laži, zavitih v spretno retoriko filozofa še bolj skregani in razdvojeni med sabo, kot če bi se poenotila/i vsaj v minimalnih standardih ravnanj in smeri, po kateri naj bi se razvijali. Gre za nasproten koncept razvoja in ciljev, zato bo res še “krvavo” - kvazilevičarski lopovi se pač ne pustijo kar tako odgnati od korit…..

  9. 4000 pravi:

    Gregor uporablja za slovensko politiko najbolj nevarno orožje- ARGUMENT! To je zagata brez primere. Drugo hudo orožje je samokritičnost in dvom. Klasična politična nomenklatura se s tem ne more boriti.
    VRO (vsestransko razvita osebnost) je bil že socialistični nateg in tega bi se morali zavedati Arih&comp. Ne dvomim, da bodo takšni intervjuji postali šolsko gradivo političnega marketinga.

  10. lidijah pravi:

    @4000: Nekomu mora biti lojalen, ker je - ravno zaradi samokritičnosti in dvoma - po osebnostni naravi No.2?

  11. bojc1 pravi:

    cinik brez primere (in bogat tudi), kaj čmo, takle mamo - če ne gre drugače, naredijo stranko pa s prestopi in izdajo - preparkirajo poslance, tako kot so navajeni z delnicami…..pa sami strai preverjeni mački bi se šli “novo” politiko - a je že zmanjkal u žaklih? Velik troš, ta mladina, noben pa ne bi delou!

  12. splavMeduze pravi:

    @zlata lisica
    predno uporabiš svoj “licence to spill”, bi se bilo dobro malo poučiti o dejstvih; eno je aktivnost v EU parlamentu, drugo pa servilno klanjanje pred velikaši črne internacionale. Tule za začetek:
    http://razgledi.net/blog/2007/09/03/po-stevilkah-je-lojze-peterle-najmanj-aktivni-slovenski-evroposlanec/

  13. Zlata lisica pravi:

    Splav Meduze: eno so statistike, drugo je realnost.

  14. Pero pravi:

    Golobič bo lahko govoril po naslednjih volitvah.
    Do sedaj ni pokazal še ničesar.

  15. Antigona pravi:

    @zlata lisica
    “Splav Meduze: eno so statistike, drugo je realnost.”

    Imaš prav… statistično smo vsi v povprečju enako butasti… realno pa si v tem nedosegljiv.

  16. kavbojc1 pravi:

    kumunajzerji europski Lojzetu igranja orglic sploh niso šteli ker bi potem pa čisto use premagnal

  17. Antigona pravi:

    @4000
    Meni se zdi, da v tem primeru ne gre za bodoči učbenik, pač pa za odlično post-analizo šahovske partije, v kateri je šele na koncu postalo očitno, da je na eni strani igralec, na drugi pa vizažist (kfc, heh).

  18. splavMeduze pravi:

    @Zlata lisica
    ja, realnost uslužnega nastopaštva a la “bečki konjari”!

  19. janezm pravi:

    hehe ta golobic je cedalje boljsi, pa se res je peterle isti kot tist starcek ki prodaja pecene kolbice v tujini:)

  20. cro_hot pravi:

    1tastar @

    Predlagam kratico za Golobiča: GGG (general Gregor Golobčič). Po bitki so vsi generali.

    Predlagam kratico za Janšo JJJ ( jokavi Janez Janša). Časten poraz utrdi človeka.

  21. Igor Đukanović pravi:

    @bojc1

    Zakaj bi morali biti izvenparlamentarna stranka. Leta 2004 sem volil LDS, čeprav mi več ni bila najbolj všeč smer. In še marsikomu. Marsikdo pa je celo nehal voliti LDS. In s temi našimi glasovi smo si izvolili poslance, ki so zdaj v stranki, s katero sem bolj zadovoljen. Komu naj zdaj ti poslanci vrnejo mandat? Meni? Volilcem? Bomo zaradi prestopa imeli predčasne volitve??

  22. miro pravi:

    LDS je pač razpadla, tako kot nekdanja Jugoslavija. Kar je od nje ostalo pa so kupili “trgovci z novci”. Tako je LDS postala najbolj desna stranka v rokah kapitala. Si še zadovoljen s to stranko?

  23. Igor Đukanović pravi:

    Ne vem. Puščajo mi podoben okus kot stari Rupel-Kacinovi demokrati. Popularna stranka na političnem centru. Lahko delajo grde napake, lahko pa so čisto prijeten koalicijski partner. Ne vem - ne bom obsojal, niti hvalil. Prav gotovo pa jih ne bom volil (glej moj link :-) ).

  24. scan pravi:

    Gregor Golobič, bivši kadrovik LDS, pomemben člen pri kraji slovenskega družbenega premoženja.
    Le zakaj se je vrnil nazaj v politiko? Ja res je, ZLOČINEC SE VEDNO VRNE NA KRAJ ZLOČINA.

  25. 1tastar pravi:

    Kje pa! GGG je super pokroviteljski in prijazen. Nasprotnika uči, kaj ga je posral. Tako kot JJJ-a uči, kako naj dela s koalicijo.

    Od same dobrote se mu bo še zmešalo, zares!

  26. lidijah pravi:

    The Prince of Light!

  27. ervinator pravi:

    Argumenti Gregorja Golobiča so tipično zaresovski. On bolje “ve”, kaj je v resnici nekdo mislil kot pa tista oseba sama. Manipulira z izjavami, osebam podtika svoje konstrukte. Ni se znebil niti stalinističnega refleksa iz LDS-a, in vladajoče stranke pošilja kar ven iz aktivne politike. Itd.

  28. 008 pravi:

    Ervinator,

    da ni morda GG, po tvojem opisu sodeč, janšist?

  29. konec pravi:

    The prince of liars!

    blahhhhhhhh

  30. gašper pravi:

    Komaj čakam volitve, upam da predčasne po končanju predsedovanja EU, prav zanimivo je brati vaše komentarje, GG črno na belem razlaga kakšni amaterji so Arih-Peterle&Co., prav mirno spim, ker vem da JJ nima šanc za naslednjo vlado. Nihče ni neumen, da bi sedaj prevzel vlado od JJ-a, saj je tako “zafurano” da se v bistvu v 1 letu ne da nič narediti. Kar si je JJ skuhal naj kar sam poje, kalimero.

  31. bojc1 pravi:

    gape,
    malo si se zmotil - nihče od tvojih palčkov nima jajčk, da bi delal in kaj otipljivega pokazal - brezjajčniki pa bolje, da sploh ne kandidirajo - ne predčasno, ne začasno, ne redno, ne izredno, skratka - nikoli s takim obnašanjem ne bodo zmagali in uspeli v svoji rdeči/črni blasfemiji in nebulozah.
    Res ne razumem, zakaj čakaš/čakate do konca predsedovanja, pokažite no svoje sposobnosti, res vas pozivamo, skoraj prosimo, pokažite, kako votlo vam zvoni v glavah in žepih - saj za to gre, a ne, nimate več kaj krasti, ni seskov in proračuna, svetovalnih pogodb……skratka, naj crkne, kar ni sposobno preživeti. In ne podcnjuj nas, klenih Slovecev - če smo zdržali ZKS-SDP-ZLSD-SD.ZSMS-LDS, bomo pa še GG in zares naredili to državo sebi prijazno in po meri. Konec je bilo z vami komunajzerji v enem tednu - veliki vodja JJ vas je razonteral z eno samo potezo, pa kar 570 slug in oprod ste si najeli, da blatijo in lažejo po tujini. Si tudi ti med njimi?

  32. bojc1 pravi:

    Igor Đ,
    če ti igra v peskovniku ni všeč, greš na drugo igrišče, narediš lepši in boljši peskovnik in skušaš privabiti otroke - torej, izstopite iz DZ, poiščite medijsko pokritje za projekte (absolutno ne bi smelo biti težko ob zvezah, ki jih imate) - in končno zamenjajte stare obraze z novimi, pa vam bomo lažje verjeli, ok?

  33. gašper pravi:

    Veliki vodja JJ ne zna angleško pa se je ustrašil, bojči pojdi mu pomagat, da ne bo zopet opozicija kriva.

Komentiraj