Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

“Center iz ozadja”

16. november 2007 ob 19:35 | Denis Sarkić |

Novinarska srenja, ki v zadnjih dneh intenzivnivno spremlja dogajanje v zvezi z vladno krizo Janeza Janše je danes zaprosila za komentar tudi nekdanjega predsednika republike Milana Kučana na to temo. V času, ko se sam že počasi seli iz pisarne na Langusovi, je Kučan o tej temi povedal nekaj besed in tudi kako pričakuje, da se bo v naslednjih dneh zadeva razpletla.

Prva tri vprašanja za bivšega predsednika Kučana:

Naslednja faza vprašanj za Milana t.i. “centra iz ozadja”:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 38 x komentirano
  1. Brez Kučana zgodba ne bi bila kompletna « Neodvisni politični dnevnik pravi:

    […] znižal ugled Slovenije v svetu. V tem se Golobič ujame z Milanom Kučanom, ki je tudi tokrat z manipulativno retoriko nakazal nadaljevanje propagandne vojne: „Gre za neodgovorno ravnanje, kar državi jemlje […]

  2. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    USI GLIH ?…se bojim,da ja ! … … …

  3. lidijah pravi:

    Denis, dobro vprašanje o strahopetcih! Se je čutilo, da ni bilo mišljeno ironično.

    Drugače pa: ali v demoratični državi vlada, ki uporabi institut glasovanja o zaupnici, res meče s tem na državo slabo luč? (Pred osamosvojitvijo bi od izvršnega sveta SRS kaj takšnega res NE pričakovali. Tudi CKZK ne bi vprašal skupšćine, ali mu zaupa, hehe.)

  4. bojc1 pravi:

    Milan Kučan je:
    1. oceni odkupil svojo hiško v Murglah, mnoga druga gospodinjstva (družine) pa niso imele in nimajo te možnosti (sploh na primerljivi lokaciji, ne na Kozjanskem!);
    2. podpisal ukaz o razorožitvi TO in hrambi orožja pri JA tik pred osamosvojitvijo (veleizdaja?);
    3. zavrl demokratičen razvoj nove samostojen države z polarizacijo,intrigami in ogromno (tudi medijsko podprto) močjo zaradi nelustracije - prepovedi 10 letnega javnega delovanja vsem funkcionarjem prejšnjega režima (vključno z zaostalim rdečim sodnim sistemom, ki je pravno ščitil njihove malverzaije);
    4. zbral v svojem forumu najbogatejše tajkune, obogatele po zaslugi poznanstev in položajev, pridobljenih pod njegovo “opcijo”;
    5. še naprej pijavka javnih financ v obliki instituta bivšega predsednika (pisarna,avto,šofer,osebje) cca 500.000 EUR letno!
    6. eden najzaslužnejših, da se delitve, nasprotja in prepiri v narodu med Slovenci nadaljujejo (logično na njegovo poreklo - koliko pa javnost ve o njegovi družini -mami, očetu);
    7. ne želi jasnih opredelitev ob kvazi izjavah in tožarjenju,žaljenju in blatenju naše države v tujini, saj ne bo “pljuval” po “svojih” zvestih novinarjih in drugih pisunih”.
    8. bo v zgodovino zapisan kot popolnoma nekredibilna oseba -predsednik, ki ni zmogel dvigniti nivoja demokratičnih standardov (ne v smislu formalnih temveč vrednsotnih izhodišč!) - z njim se je podaljšala doba tranzicije, da so lahko bivši partijci obogateli do nepredsatvljivih zneskov (njegov veliki prijatelj Janković se vedno sklicuje nanj v javnosti, (so)delavke v Mercatorju pa so morale delati po 4-5 let za eno njegovo uradno mesečno plačo, kje so še vse druge ugodnosti - služben avto, provizije…).

    Naj preživi čim več zdarvih in zadovoljnih let, morda bo kdaj spoznal, kako veliko krivico je naredil Sloveniji, ker se ni zmogel ali hotel otresti partijske maksime: najprej dikvalifikacija, nato likvidacija, če je potrebna tudi fizična….in se je zgodila Depala vas - začetek največjega dvoboja Kučan -Janša, ki ga nadaljuje Kučanov politični posvojenec Golobič in “zet” koruznik Štrukelj! Delitev na naše in nenaše je stara partijski princip, ki danes ni več uspešen - ljudje se kljub različnim veroizpovedim ali nevernosti, barvi kože ali spolni usmerjenosti povezujemo na podlagi različnih interesov - in tako je edino prav.

  5. 1tastar pravi:

    Drnovšek pa nič. Je že zdavnaj preroško rekel: “saj se bodo pobili med sabo!”

  6. 007 pravi:

    Svaka čast predsednik Kučan. Na vaših tiskovkah se vsaj novinarji (in seveda Vi) smejijo. Ni nobene primerjave s tiskovkami Velikega Vodje ( ki je včeraj dobil novo ime PRINC TEME) in rečmo Analitika.

  7. bojc1 pravi:

    007
    rdeča partija še kar ne crkne!

  8. Neja pravi:

    Gospod Kučan,

    ljudje že vedo in čutijo, zakaj vas imajo še zdaj radi. Samo nekateri neobjektivneži, z zoženim pogledom na situacijo in bližno zgodovino, vas lahko s svojim izživljanjem blatijo. Ob tem pa zaslepljeni ne vidijo, da so ravno njihovi maliki tisto, kar pripisujejo vam.

  9. bojc1 pravi:

    007 res je! Žal so vrednote rdeče partije slabe, a tudi zlo mora obstajati, da se ve, kaj ni prav!
    PS zakaj nisi na demonstracijah?

  10. bojc1 pravi:

    neja, ti kar veselo malikuj - pri tebi argumenti ne štejejo, saj je prav tako, sebe in svoje mora človek imeti rad, upam da tudi ti uživaš v senci teh malih ljudi (iz stališča zgodovine) - in imaš podobno topel in na 3/4 zastonj dom, kupljen pod podobnimi pogoji kot bivši tov. Kučan.
    Mimogrede - zakaj so se preimenovali v gospode? Če si zvest sebi in svoji liniji, bi se lahko še naprej imenovali tovariši.
    Si opazila tudi, da je komunizem skoraj po celem svetu popolnoma propadel? Uničenje, ki ga je pustil za seboj, verjetno ob tvoji slepoti zaradi privilegijev, ki si jih in jih očitno še uživaš, težje opaziš….

  11. Neja pravi:

    Kadar so argumenti in kvaziargumenti upirjeni samo proti nekomu ali nekaterim in so nekritični do drugih, je zame to zaslepljenost . Če se v “argumentaciji” uporabljajo žaljivke, veliko pove o človekovem značaju. In jaz se s takimi ljudmi ne želim pogovarjati, polemizirati, ker iščejo samo možnost, da bi sebi dokazovali “moč”, pri sebi reševali svojo samopodobo na tuj račun. Hvala lepa!

  12. šrorka pravi:

    Bandit kučan .Sedaj si ku… od ovce Si propadli komunjar ki je popolna nula.Ti si solil pamet 50 let v komunizmu sedaj pa utihni z svojimi umsko zaustalimi pripombami.

  13. Pero pravi:

    Ko je bil Kučan na oblasti, pred osamosvojitvijo, so politične zapornike pošiljali na Goli otiok,
    Je res ali ni res?

  14. Furja pravi:

    šorka:

    Po tojem izrazoslovju sodeč si pa ti JJ-jev volivc a ne?

  15. krtek pravi:

    Pa kaksen “gospod predsednik”? Gospod Kučan že kar dolgo NI več predsednik republike.

  16. rock pravi:

    pero,…

    ja pa danes ko je Janša presednik, delajo v Koreji atomsko bombo in ljudje umirajo od lakote.

  17. ED pravi:

    @ bojc1:

    Tipično za desnaka - laznivec…
    1) Kuki je odkupil hišo po ‘Jazbinškovem zakonu’, tako kot še nešteto drugih državljanov…
    2) Kuki ni podpisal ukaza o razorožitvi, pač pa je preprečil odbvoz orožja iz skladišč TO. Slovensko predsedstvo je po opozorilih s terena reagiralo naslednji dan (tj. dan po začetku akcije JLA), 18. maja, in ukazalo, naj se preneha odvažati orožje iz vojašnic.
    3) Edina legitimna lustracij so – volitve.
    4) Tajkunizacija in tudjmanizacija RS se dodobra začenja z razprodajo dobrih slo-podjetji pod oblastjo janševikov. Janševiki razprodajajo (deleže KAD in SOD) ‘družinkso srebrnino’ in mirno opazujejo tajkunizacijo….
    6) O deležu k delitvi, če te že deluitve motijo, naroda bi lahko premislil tudi sam, sploh pa – delitve in različnost niso nekaj slabega, prej nasportno, celo zaželjenega. V tem je ‘poanta’ odprtih družb…
    7) Očitki o ‘tožarjenju’ v tujni zdajšnih ablastnikov spominja na obtožbe Bučarja, ko je v tujini kritiziral socialistično oblast. Jep, zadeva je pač takšna, da zoper butalsko ablast včasih pomaga le intervencija od zunaj.
    7) Doba tranzicije pri nas je ‘podaljšana’ ravno radi gradualističnega pristopa oblasti tako v ekonomiji kot v politiki, ‘tranzicija’ je sinonim za – hitro razpordajo premoženja, tajkunizacijo, politični voluntarizem, vladavino ‘kompatibilna’, razslojevanje družbe, korupcijo, natsavljanje ‘kompatibilnih’, ipd. Vse to pa doživljamo ravno in v največji meri pod janševiki. Kos mo že menili, da se bomo izognili tranzticiji vzhodno-evropskega tipa, so se zgodili janševiki. Sicer jim ni uspelo izpeljati nakan v celoti (npr. uvedba enotne davčne stopnje), pa vendar so nas ravno oni ‘tranzicijsko’ premaknili na Vzhod…. Najprej so hoteli Estonijo in Slovaško, vse pa se je ‘izrodilo’ v Belorusijo… He! He!

  18. bojc1 pravi:

    neja, malo me je zmotilo ker si me razglasila za neobjektivneža z zoženim pogledom - a sem si oddahnil, saj ti ne žališ, si objektivna, nisi naperjena proti nikomur in VEČ poveš o sebi kot o drugih…lepo..pa več sreče z limanicami, na katerih kar tebi spodrsne, prihodnjič. Veš, v življenju je pač tako - si ali pa nisi, velja tudi za Kučana -naš/nenaš, od tega je bilo v preteklosti veliko odvisno (poglej samo primer glavnega in prvega srba v mestu JAnkovića!)

  19. bojc1 pravi:

    ed
    tipično za ultra kvazi levaka:
    1. ne jaz ne kdorkoli v moji širši družini (pa tudi velika večina prijateljev in znancev) ni odkupil nobenega družbenega stanovanja po J. zakonu, ker nam predhodno ni bil dodeljen. Tudi hiše smo si zgradili sami, tudi s popoldanskim fušem, v glavne brez kreditov (zlasti tistih, ki jih je pojedla inflacija). Torej nismo bili med mnogimi -bili pa smo med še več tistimi, ki smo bili v neenakopravnem položaju - čeprav so plačevali v solidanostni sklad 0,5% plače!
    2. bom natančneje preveril, ti odgovorim;
    3. se deloma strinajm - v pogojih normalne demokracije, ne po 45 letih enoumja!
    4.to se je v veliko večji meri dogajalo pod LSD, a manj o tem govorilo - na srečo dokumentacija za nazaj obstaja, naj jo vlada kar objavi! Mimogrede - če ta vlda skuša na javnih razpisih prodati premoženje (sam bi ravnal drugače) tudi v skladu z liberalnimi pogledi na gospodarstvo - je zopet kriva, kot bi bila, če tega ne bi storila. Veliko večji kraji sta bila primera BTC in AUTOCOMMERCE….pa PL,PIDI,Mercator,Union,Lek….
    5 si izpustil?!?
    6. delitve ki niso zdrave in ne bogatijo, ampak negativno vplivajo na stanje v državi in počutje državljanov, predvsem na to sem mislil, sem pa vsekakor za demokratično dojemanje razlik.
    7. budale ste edino somišljeniki kvaziultralevičarskih pisunov (neki upokojenci, ki da so bili predčasno upokojeni?!?,pa fotoreporterji in drugi sopodpisniški priskledniki..če bi bil sam lastnik takega medija in bi širili laži in neresnice, bi jim razdelil knjižice, tako pa nas še naprej terorizirajo in posiljujeo s svojimi levičarskim sranjem kar iz javne ga radia in televizije! Tu ne bi žalil niti butalcev, da resnica boli, pa vam verjamem, saj ni niti enega podobnega primera, da bi kje v razvitem in demokratičnem svetu to počeli neuveljavljeni a dobro plačani držani novinarji, sami popolnoma neobjektivni (narobe so presodili trenutek - valjar javnosti, ki še ima nekaj občutka za zdravo pamet in občutek za to, kaj je prav in res, se je že obrnil proti njim. Kje so že koga vrgli iz službe ali ga odpustili?
    8. Beloruska pravljica se bo nekomu še zelo opletala - gradualizem in antireforme ala LSD so pač višek, ki ga zmore vaša intelektualna ubornost. Ni poanta le v EDS - tu so še soc.transferi,osebni indrugi davki,varčnost države…a to je že malo bolj poglobljena zgodba. Niste hoteli sprememb,sindikate ste poslali na cesto, sedaj pa prevzemite še odgovornost….

  20. nogavička pravi:

    @bojc1, če bi te Nejino pisanje tudi v resnici vsaj malo zmotilo, bi povzel tudi tisti drugi del, kjer govori o zaslepljenosti; vsaj zavolj objektivnosti … v življenju je tudi tako, da predvsem za tiste, najbolj obremenjene, vedno obstaja strokovna pomoč za zdravo samopodobo. Fovšija ni tvoja ravno najbolj cenjena vrlina, je pa zagotovo najbolj prisotna.

  21. Deal Ema pravi:

    Bojc1, mi lahko prosim razložite v čemu je razlika med levičarskimi pisuni, ultralevičarskimi pisuni in kvaziultralevičarskimi pisuni. Če je možno, s primeri.

  22. bojc1 pravi:

    nogavčka, o kakšni fovšiji pa zdaj ti? Si tudi na zdravljenju ali pravkar odhajaš?

  23. bojc1 pravi:

    D Ema
    imate prav - razlike vam težko pojasnim, ker gre za eno in isto pisanje - eden najžlahtnejših primerov pa je zvezdni dvojec Zgaga-Ščurc - citiram:
    “…To potrjujejo novi primeri cenzure, pritiskov in odpuščanj v največjih slovenskih medijih.

    Peticijo zoper cenzuro smo poslali na več kot 320 naslovov v tujini. Doslej je o njej poročalo več kot 180 tujih medijev, kljub temu pa večina slovenskih državljanov o peticiji še vedno ni obveščena v zadostni meri.

    Hkrati opozarjava, da se vlada doslej ni odzvala na poziv Mednarodnega tiskovnega inštituta (IPI) in Novinarjev brez meja (RSF) k ustanovitvi neodvisne komisije, ki bi temeljito preučila stanje medijske svobode v Sloveniji. ” konec citata.
    Ti je jasno, zakaj gre? Ne vem na koga,kako pritiskajo,kdo je bil odpuščen,kdaj bomo v zadostni meri obveščeni o njiovih nebulozah, in biser: vlada naj ustanovi neodvisno komisijo, ki bo preučevala samo sebe?!? D Ema, upam da ti je vse jasno!

  24. Deal Ema pravi:

    Hvala Bojc1, to mi je odprlo oči. Nisem mogla ne opaziti kako se ti kvaziultralevičarski pisuni spravljajo nad vas in vaše žlahtno pisanje s svojimi nebulozami. Ne dajte se jim!!1

    Ema

  25. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    uff,kako mi je sedaj odleglo !…upam,da tega K.ne bom nikoli več nikjer videl !?… :-)

  26. ED pravi:

    @bojči 1:
    Desno-sučni Kekec:
    1) Da so bili z Jazbinškovim zakonom privilegirani le nekateri (tisti ki so imeli stanovanjsko pravico v občinskem ali državnem szanovanju), je jasno. To, da ti nimaš nič od tega zakona nima veze s Kučanom, tudi jaz nisem in nimam imel nič od tega, pa ne krivim Kulčana za to. Kuki je bil en od mnogih, ki je živel v ‘javnem’ objektu in ga odkupil po veljavnem stanovanjskem zakonu, sprejetem leta ‘91, tj. za časa Peterletove vlade. Žali se njemu, tepec…

    3) Jep, ljudje so bili na prvih in drugih volitvah, ter vseh drugih volitvah /razen 2004) tako enooumni, da so povečini volili levo opcijo. Vi, in ti enoumneži so glasovali tudi za samostojnost, vstop v EU, in celo, žal, NATO.

    4) Tajkuizacija se dogaja ravno tukaj in zdaj, pod janševiki. Namreč predpogoj tajkunizacije (prodaje ‘družoinske srebrnoine’) je prodaja državnih deležev s strani KAD in SOD. Če ni prodajalca, ni kupca (tajkuna). Razni Mićo Mrkaići pa so prejšni vladi očitali celo to, da je pod upravo države in v lastništvu le-te več premoženja, kot za časa socializma. Ergo – tudi iz tega je jasno, da se pod LDS ni veliko prodajalo, sploh pa ne dobrih podjetji. Kar se dogaja danes. Danes pa ne samo, da se dogajajo posamični primeri (zlorabe položajev s strani na novo nastavljenih uprav, ki tajkunizirajo podjetja, dasiravno za njih uspeh niso bveliko zaslužna), pač pa se to početje celo spodbuja. BTC, ki ga omenjaš, se ni zgodil radi LDS, še več, prejšna vlada je celo začela pregon zoper upravo. Lek ni bil tajkunizirabn, pač pa prodan Novartisu, ki je napovedal prevzem, ceno delnic pa je dvignila (nad tržno vrednost) ravno intervencija državnih skladov, konkretno Leniča. Pivovarna Laško je bila v veliki meri stajkunizirana pod zdajšno vlado, oškodovanje države s pod ceno prodanimi delnicami Mercatoirja in tudi brez prevzmne marže (najman 200 mio EUR) se zgodi takisto pod zdajšno valdo, takisto se je ta prevzem zgodil s strani Šrotov in blagoslopvom Jajčka Janše, preko teh vez v Mercator tui proide ’seksana’ Starina Kosmova (članice SDS). PIDI, ki jih omenjaš pa so posledica certifikatskega lstninjenja, ki ga je uzakonil Peterle. V tem primeru pa ne gre toliko za nezakonitosti, kot za fakt, da so delničartsva neuki ljudje, svoje certifikate pod ceno prodajali raznim Gantarjem.

    5) Pravice bivših predsednikov ureja zakon, Kuki je bil prvi bivši, in vse, kar je imel na razpolago, je bilo o zakonu. Očitno janševikov zakon ne moti, sicer bi ga sprenili, tudi drni bo deležen istih pravic kot Kuki.

    6) Jasno, kaj je zdravo in kaj nezdravo deljenje, pa boš ’standardiziral’ ti, kne?

    7) Očitno si tako zabit in omejen, da ne veš niti to, kaj se dogaja okoli tebe. Očitno sploh ne bereš medijev, pa vendar komentiraš. In ker je temu tako, ne veš niti za nezakonito odpuščanje novinarjev, niti za kršenje novinarskih standardov (cenzura, spreminanje člnalnov brez dovoljenja avtorjev, poseganje uprav medijev v uredniško in novinarsko delo, ipd.), za za državo škodljive posle (v ekonomskem smislu), ko janševiki preko netransparentne prodaje Mercatorja državo oškodujejo za 200 mio €, ta prodaja pa je bila del deala, ki je predvideval prevzem Dela, očitno tudi nisi opazil podržavljenja RTVS, itd. In spregledal opozorila tako tujih kot domačih medjskih strokovnjakov, novinarskih združen, ki pričajo o manj medijske svobode, ipd.

    8) Tipično za janševistične pezdete in diletante a la bajuko, ko zaserjejo, se umikajo odgovornosti. Jasno, zdaj ko so (ali še kanijo v bližnji prihodnosti) razmontirali zdravstveni, socialni (družbena razlojenost, manj socialnih pravic), pokojnski (deindexacija penzij), šolski sistem (vdor politilčnega voluntarizma in priviligiranje farških šol), ipd., drugim malodane ponujajo oblast. Jep, za vami bo potrebno pospravljati, kot prvo znižati inflacijo, kar bo nedvomno težje kot nekoč, ko RS še ni bila del evro-landa, in je imela na razpolago še monetaro politiko. Takisto bo ostala rekordna zadolžitev, prociklična (pregreta) ekonom-politika, davčni odpustiki za premožnejše, razsuta GZS, razprodana podjetja, janševistično ‘kompatibilni’ in nesposobni kadri v javnih podjetjih, ki so prvo, kar so storili ob prihodu, sebi dvignili finančna nadomestila, itd. Veliko dreka bo potrebno pospraviti za vami, in stabiliziratoi ekonomijo v državi…

  27. Drago pravi:

    @Ed: odličen komentar, eden boljših v zadnjem času!! Ampak… odgovarjati Bojčiju… ne bo niti prebral. Samo drugo insinuacijo bo odprl. Jaz sem že obupal in samo še berem…

  28. oo8 pravi:

    Drago,

    saj ni treba prepričevati Bojca. Lahko pa napišeš svoje mnenje, ker ga radi beremo, vsaj jaz ga vedno.

  29. medek pravi:

    Ja kolk Gargamelou se pa podi za Papaštumfom? :)

  30. 007 pravi:

    Kupček denarja od prodanega orožja se je zmanjšal, saj je Mesija kupil stanovanje na Komenskega v Ljubljani. Kaj pa to Bojči??

  31. bojc1 pravi:

    oo7
    ni bilo nikoli dokazano, žal!

  32. bojc1 pravi:

    Drago,
    sva že debatirala (izbrisani), v glavnem se žal nisi tako točno držal odgovorov po točkah, kot ED. Mi je pa žal, da se ne moreš in nočeš pogovarjati, a sprejmem, da teže argumentiraš in repliciraš.

  33. bojc1 pravi:

    PS
    ne vem zakaj ti bolje veš kaj bom naredil in prebral - ED ima vsaj pogum, da argumentirano odgovarja - demokratična debata in razprava na osnovi argumentov je edino, kar me zanima, je pa res, da na žaljitve pač v istem tonu odgovorim.

  34. bojc1 pravi:

    ED,
    za začetek imam za najino nadaljno razpravo en predlog - znižava žaljivo obkladanje na minimum in se posvetiva vsebini.Torej:
    1. seveda je šlo za Jazbinškov zakon - vendar, če je predsednik države ena najvišjih (tudi) moralnih avtoritet, ni prav, da ga zakon “pokrije” v smislu neenakosti glede vseh državljanov - eni so, drugi pa nismo mogli kupiti, čeprav smo prispevali vsi. Lahko bi ostal sklad stanovanj še naprej, se počasi odprodal po tržnih cenah pod ugodnimi pogoji…a to je že mimo, država se je vzpostavljala…Kučan ni protestiral, vplival ali oblikoval drugih predlogov (pa bi lahko) - veselo se je držal pravil igre, pisane njemu in samo nekaterim na kožo. To se mi tudi danes, ko mnogi mladi kupujejo stanovanja po 3-4000 EUR (Lj.) nepoteno in celo nezaslišano. Vemo pa, kako je z zakonsko pridobljenimi pravicami za nazaj, zato le opozorilo, nihče mu (Kučanu) je (hiše) ne more vzeti in vrniti v last R Slovenije.
    3. mislim da se je oblast zamenjala v 1990,1992,2000 (za nekaj mesecev ob strahovitem medijskem linču Bajukove vlade) in 2004 - kar se mi zdi sicer normalno ob upoštevanju normalne medijske pokritosti, ne pa kot sedaj, ko smo v 2007 priča strahoviti medijski gonji - karkoli naredi vlada Janeza Janše, vse je narobe, katastrofalno, škodljivo, “stroka” je proti…Ni poštenega poročanja niti nepristranskih komentarjev - še huje, v zadnjih mesecih smo priče lažem in podtikanjem, ki so značilne za totalitarne in nedemokratične sisteme.
    Mimogrede - se spomniš dobrih starih rdečih časov, ko je bil Kocjančič, bivši šef SDP in član CK ZKJ do 1990, šef na TV SLO in je prevzel predsedovanje SDP (stranke demokratične prenove, neposredne pravne naslednice KPS) neposredno za Cirilom Ribičičem (enak status, danes “neodvisni in nepristranski” ustavni sodnik) - tedaj je bila TV SLO še trdno v rokah starih, nedemokratičnih sil. Ko so izgobili oblast tudi v javni RTV, se je zagnal cel val kritik, žalitev, pristranskih stališč in predvsem nekonstruktivnih predlogov - vse z namenom čim bolj zavleči spremembe in ohranjati status quo. Oprosti za kratek izlet v stran, le za boljše razumevanje.
    4.o preglednosti prodaj prej in sedaj je dovolj dokumentacije - prej, pod LDS se o tem sploh ni govorilo,pisalo (zanimivo), sedaj, ko se država kolikor toliko pregledno umika iz lastnine podjetij (tudi sam imam zelo nasprotno mnenje od tega, kar počne ta vlada in bi ravnal zelo previdno z družinsko srebrnino - ne vem pa, zakaj nisi protestiral proti razprodajam, tudi nepreglednim, že v času LDS. Tudi Mercator je bil ena takih slabših potez te vlade, koliko je bila izigrana in kakšna referenca je komu lahko A.S.Kosem, tudi velika izdajalka ne le svojih strankarskih kolegov ampak tudi poslovna dama sumljivega slovesa, o kateri se že širijo vesti o pritiskih in sugestijah urednikom na Delu (zanimiva teza, da si je v NS “kupila” stolček pri lastniku Dela P Laško po uspešnem “prenosu” lastništva na PL).
    Kje je največ tajkunov, kakšnega političnega pogleda in preteklosti so (Turnšek,Šrot,Mermal,Bavčar,Horvat,Lah,Rigelnik…da ne navajam, kje so vse bili ali so še člani strank,združenj, forumov…) naj se prepriča vsak sam - zame so to pač bivši direktorji, nihče nesposoben, da ne bo pomote - kot jih razumem, da želijo biti tudi lastniki tistega, kar vodijo - naj to le storijo pregledno in evropsko primerljivo.
    5. institut bivšega predsednika ni najbolj posrečen, pisan na kožo Kučanu kot darilo LDS v zadnjih zdihljajih, a ker gre za sredstva manjšega ranga, čas postpredsedovanja pa se izteka, naj mu bo. Škodo, ki jo je storil in še dela s svojim forumom v smislu delitev in neustreznih odzivov za povečevanje ne le ugleda države, ampak gospodarsko močne, notranje trdne, povezane in žive (rojstva!) države, to so problemi, ki jih je tudi sam zaznaval, ravnal pa izključno v bran starih sil, svojih prijateljev, ki so si našo skupno državo predstavljali kot vsak svoj kos peskovnika.
    6.Pojmovanje zdravih in razlik, ki bogatijo - mar ni dovolj zdrava pamet, ne moje ali tvoje mnenje. Ena takih bogatenj naroda je tudi RKC, s svojim pretežno pozitivnim doprinosom k narodovi kulturi, pa tudi kakšnim neprimernim (ob koncu 2. sv. vojne celo žalostnim kolaboriranjem, ki pa je pogojeno z ravnanjem partije v 1941-42!). Zažig križa, podtikanje podgane…se spomniš reakcij muslimanov na dansek karikature? Kdo je tu bolj (ne)strpen?
    7. nisi navedel niti enega primera prislino upokojenega novinarja, cenzuriranega s strani vlade,, odpuščenega, mučenega…sploh pa - se res delaš, da ne veš, kdo so lastniki (večinski!) medijev? RS in vlada ima lastniške deleže v 3 časopisih od 918 tiskanih medijev. Halo?!? Res prosim za konkretne podatke, da boš verodostojen.
    8. Belorusija ni he he he…ali je bil gradualizem (postopnost reform) bolj v korist za pripravo in sedaj, ob zaključku tranzicije dokončno tajkunizacijo gospodarstva, naj presodi vsak sam. Menim, da bi bilo bolje izpejati resne reforme čim hitreje, a ob upoštevanju mehkih socialnih učinkov -kar se absolutno da. O tem zopet ob drugi priliki.

    Zmerjanje s pezdeti, levaki (v kolikor si v razpravi dobronameren, se ti opravičujem za negativno označbo) in desanki nas ne bo daleč pripeljalo. Kot telo potrebuje obe roki, tudi v politiki potrebujemo žlahtno, konzervativno in meščansko desnico ter napredno, liberalno, socialno levico. Ko nam bo to vsem jasno in bosta Borut (brez izdajalca Ropa) in Janez združila moči in talenta za našo skupno prihodnost in blaginjo tistih, ki radi živijo od svojega konkretnega in kvalitetnega dela, tedaj tudi žolčne, neprimerne in žaljive razprave brez argumentov ne bodo potrebne - saj bomo bolj veseli, zadovoljni in tudi v prijetnejših odnosih drug z drugim.
    Vse dobro tebi in vsem, ki ne dele mojega političnega prepričanja - to pa je zdrav razum in kritika, tudi distabnca do vsake nelogičnosti pozicije ali opozicije. Trenutno se žal vlado bolj blati, kot je primerno, opozicija pa ne le dokazuje svojo šibkost, ampak laže in z neprimernimi metodami zavaja, da bi prišla na oblast. Izbrali so si napačne metode. Zaenkrat. In žal, saj so sposobni več (prof.Pavliha!).

  35. konec pravi:

    bojc1 kar tako naprej!!!!

  36. konec pravi:

    bojc1 zvem več stvari od tvojih postov kot iz poročanja medijev.
    Hvala!

  37. nina pravi:

    a bi mi gdo plissss najdu kko stran k so gor ozadja za računalnik (monitor) ful bom vesela!!! tnx !!!!

  38. nina pravi:

    pa nej bo hudo ozadje tm k enga koljejo al pa lobanje al pa pč neki grozlivga tnx!!!

Komentiraj