Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Ministri o odstopu

15. november 2007 ob 22:51 | Marko Bratuš |

Ministre smo po današnji 146. redni seji povprašali o stanju v vladi po premierovi izjavi, da je v prihodnosti možen tudi odstop celotne vlade zaradi “črnjenja vlade v tujini pred predsedovanjem EU”. Nekateri so bili zgovorni, drugi malo, tretji skoraj popolnoma nič, Karel Erjavec, Dimitrij Rupel, Dragutin Mate in nazadnje še predsednik vlade Janez Janša pa so pohiteli v svoje avtomobile in se po hitrem postopku odpeljali. Nenavadno, a Janša se je v BMW-ju odpeljal le čez cesto do poslopja stare vlade.

Ministri z vrečkami I Feel Slovenia o stanju v vladi:

Valentin Hajdinjak o naslednjih korakih premiera:

Denis Sarkić

P.S. Predsednik vlade Janez Janša je v nocojšnjem pogovoru z Jožetom Možino za Televizijo Slovenija napovedal, da bo predlagal glasovanje o zaupnici vladi. Glede na rezultat glasovanja se bo premier odločil o naslednjih korakih.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. ED pravi:

    Ha! Ha! Ha! Kalimero Janša se je še enkrat – posral! V čem je fora? Po slovenskih zakonih je možna ZAUPNICA VLADI (na njeno zahetevo) takrat, ko se zgodi da vlada v parlamentu izgubi večinsko podporo, da pa ta nova večina notranje ni homogena in zato nove vlade ni sposobna formirati. To pomeni, zaupnico vlade lahko premier predlaga v primeru NOTRANJIH KOALICIJSKIH NESPORAZUMOV, tj. ako vlada nima več večinske podore v parlamentu!!! Ali torej Jajček Janša z razpustom vlade grozi in disciplinira koacijske stranke? Zakaj potem očitki opoziciji?

    Jasno, še ena prozorna Jajčkova poteza. Predlaga glasovanje o zaupnici valde, ker ve, DA KOALICIJSKE STRANKE NE BOJO GLASOVALE PROTI!!! V tem primeru glasovi opozicije sploh niso pomembni…

    Če bi bi strahopetec Janša dosleden, bi enostavno odstopil in predsedniku predlagal razpis predčasnih volitev, tako pa… še en slepini manever. Očitno je tudi za Jajčka Janšo oblast presladka, ne bo on odkorakal kar tako. Neče on od korita.

  2. ED pravi:

    Ne pozabimo, da je Kalimero Janša najprej govoril o MOŽNOSTI ODSTOPA(!!!) in ne o zaupnici, ki naj jo izglasuje DZ. Očitno se je Jajček Janša premislil, tj. mu nič ne diši, da bi zares odstopil, vsled tega prihaja v parlament po zaupnico, za katero pa potrebuje le koalicijske glasove, ne pa opozicijskih. Glasovanje o zaupnici se uporabi takrat, ko pride do nesoglasji v vladni koaliciji, in ne takrat, ko očitaš opoziciji, da te ruši in kritizira (kar je itak njena naloga). Še enkrat - najprej je govoril o odstopu, zdaj pa o zaupnici! Kar pomeni, da se je še enkrat pokakal. Jep, zarečenega kruha se bo tale Janezek zagotovo nažrl… He! He!

  3. ervinator pravi:

    ED, Janša je rekel, da so odprte vse možnosti. Iz te izjave je bilo jasno(čeprav sploh ne večini komentatorjev), da ne gre za prazne besede, ampak bo sledilo konkretno dejanje, in ne samo besede.

  4. zeleni spam pravi:

    @ervinator-in kaj je sledilo? Prazne besede.

  5. ervinator pravi:

    Imel sem prav, niso bile prazne besede, sledile so korenite spremembe, boj proti tajkunom.

Komentiraj