Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Odzivi na izjavo

13. november 2007 ob 18:02 | Denis Sarkić |

Po za nekatere šokantni izjavi premiera Janeza Janše, ko je v Ormožu komentiral izide predsedniških volitev, smo se odpravili v Državni zbor in posneli nekaj komentarjev poslancev različnih političnih strank. Izjave na izjavo so prispevali Matej Lahovnik (Zares), Jožef Horvat (NSi), Katarina Kresal (LDS), Franc Žnidaršič (DeSUS), Zmago Jelinčič (SNS) in Jože Tanko (SDS).

Matej Lahovnik, Zares:

Jožef Horvat, NSi:

Katarina Kresal, LDS:

Franc Žnidaršič, DeSus:

Zmago Jelinčič, SNS:

Jože Tanko, SDS:

Denis Sarkić, montaža Marko Bratuš

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 59 x komentirano
  1. tommb pravi:

    mislim Tanko … po njegovih besedah nam še nikoli ni šlo bolje - dejstvo pa je, da življenje še nikoli ni bilo tako drago.

  2. yanker pravi:

    juhuhu… meni najljubši Tanko je iz rokava spet navrgel nekaj dejstev, med temi tudi dejstvo, da je ta vlada pocenila življenje.

  3. lacko pravi:

    kot sem napovedal na prejšnjem komentarju - prišlo bo do spremembe koalicijske sestave:

    SDS - SD - NSi DeSUS in SLS adijoooo

    ZATO PA NA TEH POSNETKIH NI NOBENEGA PREDSTAVNIKA SD (Pahor se le pisno odziva!), ker si ne upajo govoriti, ker mislijo na jutri (pokvarjenci)

  4. sproscena.slovenija pravi:

    Lep pozdrav vsem skupaj, čas je, da se ponovno oglasim tudi jaz. Pa začnimo.
    Začel bom v slogu Stanka:”Dejstvo je…”.

    Torej, dejstvo je, da je zmagal Turk, s tem je zmagala levica. Tu ne gre samo za zmago, gre za pravi knockout v drugi rundi. Kabum. 70:30 je izjemen in zaslužen uspeh levice in katastrofa za desnico. Še bolj pomembna je morda zmaga z enakim procentom na referendumu. Ta rezultat je dejansko v prenesenem pomenu povedano fuck off vlada. Kako so že rekli za generala Mamulo ? Aja, Janša go home.

    OK, malo bolj podrobna analiza ali komentar.

    Odzivi Janšofilov na tej strani so pričakovani. Šikaniranje Sarkića, bodrenje svojega firerja, ampak vse slabo deluje. Kot vlada. Ki si je sama kriva, da je prišlo do tega.

    JJ se je oglasil šele po dveh dneh. Ne bi rekel, da gre za ignoranco, kot nekateri komentirajo. Po mojem je v skrajni užaljenosti tuhtal kaj se mu je zgodilo in kako to komentirati. Po dveh dneh razmisleka je spravil skupaj samo nek užaljen odgovor. Ta bi bil logičen in upravičen, če bi bil direktna reakcija na rezultat, morda kar v živo. Ampak ne, bil je po premisleku, kar kaže, da ga je zadelo močno, prizadelo. Morda kaže celo na rahlo čustveno nestabilnost. Zagrozil je z odstopom vlade. Najslajšega (ablast !), kar je v življenju dosegel, poleg nekaj orgazmov, seveda.
    Z grožnjo po odstopu vlade je najbrž želel pritisniti predvsem na NSi in DeSUS, ki pa se mu v tekmi za premoč tokrat sigurno ne bosta dala speljati na led. Še posebej ne DeSUS, ki vidi možnost drugačne koalicije prihodnje leto, v kateri bi se gotovo tudi rad videl.

    JJ je užaljen. Vprašanje pa je ali je končno pogruntal, da ga dejansko večina volilcev ne mara. Da če ljudje pridejo na volišča v normalnem številu, da nima šans. Zmaga na prejšnjih državnozborskih volitvah ni bila njegova zmaga. Samo levica ni zmagala. Levičarski volilci so šli spričo naveličanosti vzvišenega prepucavanja v LDS raje na izlet, kot na volišča. Kar je bilo konec koncev dobro, ker se je levica reorganizirala in se bo v naslednjih mesecih gotovo ponovno in zelo konkretno sestavila. JJ, večina ljudi ti je rekla ne, hvala.

    Zanimivo bo videti premik moči po kongresu SLS, kjer bo krmilo prevzel Šrot, ki ima tudi svoje ambicije in za sabo veliko volilno bazo. Očitno JJju slabo kaže. Še posebej, ker se med predsedovanjem EU ne bo imel časa ukvarjati z notranjimi stvarmi. Njegovi pajdaši pa razen dveh izjem niso sposobni peljati stvari v pravo smer. JJja najbrž grabi panika. In to upravičeno. Na srečo vseh nas.
    Morda želi z odstopom vlade izsiliti status mučenika.
    Morda se želi izogniti odgovornosti za nerodnosti, ki se bodo v Sloveniji dogajale med njegovim predsedovanjem EU.
    Ali se ne čutite več sposobni odgovarjati na vse izzive, gospod Janša ?
    Ali je luč v svetilniku Evrope crknila ?
    Ali se bojite, da bodo tujci RES feelali (ZAČUTILI) vašo Slovenijo ?
    Primerjate Slovenijo z Belorusijo. Z vašo vladu na čelu Slovenije je še slabše. In primerjati Slovenijo s tako vlado, s katerokoli drugo državo, je žalitev za tisto državo !!!

    V akcijo je baje poslal tudi svojega zvestega novinarja Voduška, ki je preverjal pri poslanskih skupinah ali se morda katera zanima za vstop v vlado. Bili bi nori. Da bi v vlado, ki razpada, v kateri sta ministrica za zdravje in šolstvo dve gospe (ena brez izkušenj, druga pa z veliko, samo pokvarjenimi in z drugega področja) na stolčkih, ki jih še znotraj koalicije nihče pameten ni želel v dani situaciji zasesti, kdo vstopil iz opozicije ?! Pa taka misel kaže na popolno nesposobnost predvidevanja in ocenjevanja trenutne situacije.

    V intervjuju Janša užaljeno in jezno pojasnjuje, kako ga opozicija ovira pri delu. Kako ga želi očrniti v tujini. Kako delujejo sile iz ozadja. Najbrž je vse do neke mere res. Ampak, gospod Janša, ali vam metoda ni znana ? Ste pozabili kaj ste delali s svojimi pajdaši pred zadnjimi državnozborskimi volitvami takratni vladi… ? Dobro vržen bumerang se vrne. Takrat ste ga dobro vrgli, zdaj pa se po isti metodi lepo vrača na svoje izhodno mesto. Hecno, a ne. ?!

    Vlada se s problemi, ki jih je s svojimi dejanji povzročila, ki jih s svojo ignoranco samo eskalira in ki jih s svojo nesposobnostjo ne more rešiti ne ukvarja. Jih ne opazi. Kot, da jih ni. Ampak, JJ, občutijo jih državljani, ki nimajo tako visoke plače, ki ne morejo igrati golfa in ki nimajo nagrabljenega denarja od raznih poslov (lahko rečemo sumljivih ?, gotovo nerazjasnjenih ?!, si upamo špekulirati, da poslov z orožjem ?!!!, stanovanje kupljeno v sklopu izgradnje Pediatrične klinike ??!). Račun prihaja.

    Kot trenutnemu predsedniku vlade vam svetujem, da ste močni, da poskušate prebroditi krizo, ki ste si jo zakuhali, pojejte svoj golaž, obnašajte se demokratično. Saj se ni zgodilo nič drugega, kot ste sami nekoč tako zagovarjali: zgodila se je ljudska volja na najbolj demokratičen možen način, na volitvah.
    Če ne zaradi ugleda, ki bi ga ponovno po vaši zaslugi (odstop vlade) Slovenija še dodatno izgubila v svetu zaradi čudnega stanja, ki bi nastalo med predsedovanjem EU (ali nam bodo tako možnost sploh še kdaj ponudili). Če ne zaradi tega, pa zaradi vaših volilcev. Izvolili so vas. Njim ste dolžni ostati močni, voditi to državo po vaše do konca mandata. Dokončajte svoj mandat, razprodajte cerkvi čimveč državnega, izkopljite vse kosti. Zato so vas volili. Ne smete jih razočarati. Odgovarjajte na izzive prihodnosti. Ti pa bodo zagotovo veliki. Ali priznate že zdaj, da jim niste kos ?
    Aja, pa še to: izpolnite vsaj eno predvolilno obljubo. Bo vsaj izgledalo bolje.

  5. Zlata lisica pravi:

    Pa sej vse to, vklucno z odstopom vlade, je povsem normalno. Zakaj delate zdaj iz tega neko paniko???

  6. sproscena.slovenija pravi:

    Sploh ne gre za paniko. Gre samo za analizo zanimive in užaljene reakcije Janše na preprosto rezultat volitev predsednika republike. Ej, saj ni šlo za nič drugega. Na volitvah je zmagal nekdo, ki Janši ne leži, ta pa se je kot otrok usedel v peskovnik in začel cepetati. In groziti, da bo odstopil. Popolnoma nezrelo. Janša sam sprovocira take reakcije z nepremišljenimi in čustvenimi reakcijami. Popolnoma nezrelo. In izjemno zabavno.

  7. sproscena.slovenija pravi:

    Aja, pa še to: 25 % volilcev SDS je volilo Turka. Ponižujoče za JJja…

  8. Zlata lisica pravi:

    Se enkrat povdarjam, ne gre za peskovnik…
    ta situacija je popolnoma normalna. Ampak Slovenci pac mislijo, da je kaj takega mozno samo v Sloveniji. ne nires. Dober primer, kjer se je podobno ze zgodilo, je Francija!
    Torej, ne delajte panike, ker je normalno.

  9. 007 pravi:

    Veliki Analitik se je spet pojavil na odprti sceni. Nekoč sem napisal, da na TV SLO vedno začne svoj govor z besedami NO POGLEJTE. Danes je to izjavil kar 6 krat, dočim je uporabil DEJSTVA prav tako 6x.
    Navadil pa se je uporabljati besedico PONDER, za katero sploh ne ve kaj pomeni.
    V eni sapi govori o odlični situaciji, za kar je seveda zaslužna njihova črna vlada, po drugi strani pa opozorja javnost na besede Velikega Vodje oz.Mesije, da je treba Slovence opozorit na kritično stanje in se je potrebno usest. V nasprotnem primeru lahko vlada celo odstopi. Ja, črnuhi, sedaj , ko je vsega lepega skoraj že konec bi pa radi odgovornost prenesli na druge. To storite z lahkoto, saj vas lepi Gandi komaj čaka.
    Ob porastu inflacije so POCENILI ŽIVLENJE. Ja pa to smo pa res svetovni fenomen in nas zaradi tega EU postavlja drugim za vzgled. Res se mu vid, da ni hodil na ekonomski faks in da se je ukvarjal samo z lesom v Inlesu Ribnca.

  10. Zlata lisica pravi:

    SAMO V SLOVENIJI JE VLADA KRIVA ZA INFLACIJO; PODRAZITVE, itd………………….
    Nikjer drugje ljudje ne razmisljajo tako.
    Katarina Kresal - DOL!

  11. sproscena.slovenija pravi:

    Ej, zlata lisica, a vodi makroekonomsko politiko in jo udejanja Pepe iz Horjula ali vlada neke države, v tem primeru Janševa. V času JJja in pajdašev je šla inflacija gor, pa če oni stokrat čivkajo, da ni šla. Država se je prekomerno zadolžila, pa če stokrat čivkajo, da se ni. Razmere za življenje za povprečnega državljana se slabšajo, pa če stokrat čivkajo, da se ne. Veliki magnatarji (cerkev in posamezni tajkuni) pa bogatijo. Pa naj, samo naj se JJ ne čudi, če ga potem ne bodo izvolili. Kajti izvolila ga bo raja, plebs. Oz. ga ne bo. Oz. ji to najbrž niti ne bo dal na voljo, ker se očitno misli izmakniti odgovornosti. Vsa tri leta je govoril, kako ne more nič narediti, ker da je zasrano od prej. Zdaj, ko prihaja račun, pa se bo izognil odgovornosti še tako, da bo odstopil. Odstopi, mona, ampak zadnjič in za vedno.

  12. Zlata lisica pravi:

    Se strinjam v dolocenih delih tvojega komentarja. A priznaj, samo v sloveniji ljudje govorijo, da je vlada kriva za vse. Ali res? Ali so morda ljudje malo zblojeni?

  13. sproscena.slovenija pravi:

    Ja, glede glavnih vprasanj, glede glavne usmeritve pomembnih odlocitev je ze vlada tista, ki je kriva za vse. V dobrem in v slabem. O svojem gospodinjstvu v vecini primerov odlocam sam. Ne morem pa a bo sla cesta cez moj travnik, a se bo drzava zadolzila za ceste in s tem povzrocila skok inflacije, a se bo zapufala za dodatne stvari in bomo to mi placevali, a bomo sli v tak razvoj ali v drugacen. Kdo pa potem odloca o teh stvareh, ce ne vlada. Pepe iz Horjula in jaz ze ne. Pa tudi ti ne. Razlozi mi, kdo o teh stvareh odloca. Po mojem vlada. In ta je na ablasti ze tako dolgo, da se ne more izmikati glede posledic dolocenih lastnih odlocitev in se izgovarjati na prejsnjo… Enako se seveda naslednja ne bo mogla na vse od te. Na nekatere pa se seveda lahko bo. Odplacevati bo treba pufe, ki jih je naredila ta, hoces noces. Ta bo pocvirnala rep med noge, vedno bolj ocitno. Sranje pa bo ostalo. In skidat ga bo mogu nekdo drug.

  14. Zlata lisica pravi:

    Odplacevati pufe, ki jih je naredila ta vlala?
    Ha - ha.
    Kdo si je zmislil EU in vstop v EU?
    Kdo si je po drugi strani zmislil denacionalizacijo in s tem veliko aslovenskih druzin brez “strehe nad glavo “?
    Kdo si je izmislil NATO?
    Se vec bi se dalo nastevati, pa se mi ne da…
    Slovenci pac razmisljajo tako, da je za vse krviva “trenutna” vlada. In da so za stanje v Sloveniji krivi levi ali desni…Pa naj bo tako, ce zelis…A s tem ne resimo nic.
    Kdaj bodo Slovenci dobesedno “poppizdli” zaradi obstojecega stanja in sli na ulice?
    Kdaj bodo prenehali verjeti praznim besedam politike?

  15. sproscena.slovenija pravi:

    Zlata lisica:
    a se ne ves ?
    Nehali so ze verjeti besedam trenutne politike. Dokaz je volilni rezultat in uzaljenost JJja.
    Popizdili so tudi ze in to izkazali na voiltvah.
    Na ulice ? V soboto, 17.11.2007 v Ljubljani…

  16. sproscena.slovenija pravi:

    Zlata lisica:
    EU in NATO ? A nismo to vecinsko podprli na referendumu o vstopu v EU in NATO. Sam sem bil sicer proti vstopu v NATO, ker je ena sama izguba denarja. Proglasiti bi se morali za nevtralno drzavo.

  17. Zlata lisica pravi:

    17. 11. vsi na ulice!
    Pa ne za samo visje place, ampak zato, da pokazemo da smo Slovenci vredni dostojnega zivljenja v svoji drzavi. In da smo vredni tega, da smo srecni.
    KDO JE ZA?

  18. sproscena.slovenija pravi:

    Denacionalizacija je pa zoprno vprasanje. Krivico je treba popraviti. Vprasanje samo komu ? Po mojem bi bilo treba vrniti vse tistim, ki so si to lastnino sami nekoc prisluzili oz. njihovim potomcem. Pri tem se seveda naredi dolocenim ljudem skoda. Ne bi temu rekel ponovna krivica, ker so dejansko dolocen cas uzivali nekaj, kar ni bilo njihovo. Pac bi morali misliti, da se to lahko kdaj zgodi in prisparati denar. Kot vsi ostali, ki tega privilegija niso bili delezni in so si morali stvari kupiti sami. Tudi RKC je treba vrniti vse tisto, kar si v preteklosti kupila sama, s prihodki, ki so bili legitimni in obdavceni enako, kot velja za rajo. Ne bi pa jim vrnil nic, kar je bilo kupljeno iz neobdavcenih prispevkov v pusici in kar je bilo pridobljeno z blefom o vecnem zivljenju v raju po smrti in s prepisom na zupnijo tik pred smrtjo ces, da so s tem odplacani vsi grehi v tem zivljenju in podobnimi bedastimi triki…

  19. BOTA pravi:

    Drži, v bistvu smo krivi državljani, ker preveč kupujemo :) Samo kaj, ko je treba preživeti.
    Pa še to, drugje je odstotek inflacije nižji. Pa še kako je kriva vlada, saj ima večino niti v svojih rokah, sam znati jih je potrebno pravilno vleči.

  20. Štajerski Pero pravi:

    Ob današnji kajli Janše sta se opozicija in Karel dobesedno usrala, edino raji se jebe kaj se zgodi z vlado. Slaba podpora vladnemu delu je Janši dobesedno dala alibi da odstopi, levica niti ni računala da ji lahko antipropaganda vlade, ki jo za levico opravljajo nosilci javnega mnenja, sindikati idr., škodi. V danem primeru bi bilo veliko bolje če bi bila podpora vsaj več kot 40% (npr. referendum)v tem primeru Janša odstopa nebi mogel ponujati. Z vseh koncev prihajajo nekakšni spravljivi toni, da tudi gospodarsko socialna situacija ni tako grozna kot se kaže, sindikati kar naenkrat sobotni protest ne uperjajo direktno v vlado. Skratka svašta. Vprašanje je seveda samo koliko bo levica s svojimi prijemi in signali uspela disciplinirati medije, katerim nekonfliktne situacije ne povečujejo naklad in rejtingov.
    Prestano glasovanje o nezaupnici bi Pahorja in njemu sorodne stranke pahnilo pod 20%. Sodelovanje le teh v tehnični vladi pa pod 15% in to brez medijev.

  21. Zlata lisica pravi:

    “Denacionalizacija je pa zoprno vprasanje. Krivico je treba popraviti. Vprasanje samo komu ? Po mojem bi bilo treba vrniti vse tistim, ki so si to lastnino sami nekoc prisluzili oz. njihovim potomcem. Pri tem se seveda naredi dolocenim ljudem skoda. Ne bi temu rekel ponovna krivica, ker so dejansko dolocen cas uzivali nekaj, kar ni bilo njihovo.”

    Kdo je placeval 40 let najemnino za te sedaj “denacionalitzirane” stavbe?
    Kdo je 40 let skrbel za te stvabe, da se niso porusile?
    Avstrijci ali Slovenci, ki so pridno placevali najemnino “komurkolipac” in skrbeli za svojo streho nad glavo? In renovirali taksne “denacionalizirane” hise s svojim denarjem?
    Dejstvo je, da se takoimenovani potomci niso brigali za svojo lastnino vsa ta leta, zdaj pa jim drzava podarja stare bajte, ker sama drzava Slovenija nima denarja, da bi jih obnovila.
    Ali ne obstajajo morda Evropski projekti za obnovo kulturne dediscine?
    Ojoj, kako razmisljao nekateri…

  22. Štajerski Pero pravi:

    @ sproščenko
    ….EU in NATO ? A nismo to vecinsko podprli na referendumu o vstopu v EU in NATO. Sam sem bil sicer proti vstopu v NATO, ker je ena sama izguba denarja. Proglasiti bi se morali za nevtralno drzavo….

    če bi bili nevtralna država bi ti žrl (z malo pretiravanja) en mesec star kruh. Slovenske obale pa nebi bilo več. Res pa je da bi morda lahko enostavno regulirali raven inflacije kar danes ne moremo kr tako.

  23. sproscena.slovenija pravi:

    Pero:
    Ne vem, ce je Jansa dal kajlo. Prej kot to, je uzaljena rekacija. Zalo nepremisljena. Ce pa je misljeno kot kajla, pa je samo pokazal, da je nenacelen. Nacelnost pa je nekaj, kar je tako rad zagovarjal. Nacelnost in postenost. Da postenja nima, je ze dokazal. Na nacelnosti pa lahko tudi pade z dejanskim odstopom. Levica ni nora, da bo nasedla. Najbrz bodo vlekli pravne postopke kolikor se bo le dalo. Izpadli pa bomo otrocje pred EU. Kdo bo kriv za to je jasno. Tukaj pa res nihce ne more reci, da se krivde ne da zvaliti na to vlado. Kajti samo ona lahko odstopi.
    In ce bo, bo povzrocila tezave drzavi, ki jo ima tako rada, kot povdarja sama. Hkrati pa bo svojim volilcem pokazala, da ni sposobna v hudih casih delovati naprej za “stvar”. Jansa to seveda lahko naredi, mislim pa, da si dejansko to tezko privosci.

  24. sproscena.slovenija pravi:

    Pero (z malo pretiravanja), a mislis tistega, ki strli iz smetnjakov ?

  25. Štajerski Pero pravi:

    seveda tebi ni dal kajlo oziroma je ne razumeš kot tako (tvoja interpretacija je vzrok različnih dejavnikov) in se ti tudi jebe kaj bo z vlado in kdo bo na oblasti magari mandat prevzame Ahmadineđad samo da ni rkc ali Janša, jo pa lahko kot takšno razume levi pol od A do Ž še najbolj pa SD,njim lahko odstop samo škodi. Slaba podpora vladi mu daje legitimno pravico da odstopi.

  26. sproscena.slovenija pravi:

    Kdaj smo pa formalno preverjali podporo tej vladi. Vse so le interpretacije, ki seveda pomenijo to. Samo dokler ni formalnega preverjanja, je rekacija vlade zgolj uzaljena reakcija. Zmaga Turka je bila izraz ljudske volje na najbolj demokraticen nacin. Uporabljeno so besede Janeza Janse. Formalno je to to in nic drugega. Na podlagi tega odstopiti je zgolj izkoristiti trenutek za nek svoj cilj, kar je nenacelno. In je bedno pateticno. Narediti kup dreka in spizditi v trenutku, ko je treba zaceti polagati racune, kup pa naj skida kdorkoli je bedno pateticno.

  27. Štajerski Pero pravi:

    He he polaganje računov bo na volitvah! Bomo videli kaj se bo vzklikalo v soboto. Kup dreka pa je danes dobesedno naredila levica. Morda bo prišlo celo do nasilne prisile vlade da vlada, v načlu z Karlom kot capotom obrambnega ministrstva in Drnovškom kot poveljnikom vojske. He he Pakistan ni daleč v obrnjeni situaciji

  28. Štajerski Pero pravi:

    Danes so bljuvki ostali dobesedno v gobcih levih poveljnikov ( se opravičujem za negentlemensko formulacijo stavka, še posebej pristašem Katarine Kresal)

  29. Štajerski Pero pravi:

    Kar naenkrat je 75% procentov državljanov proti odstopu vlade, pa saj to ne more bit res, zdaj me pa naj samo še strela udari če v soboto ne bodo demonstracije v podporo vladi oziroma skupaj proti kapitalistom.
    Vir: Dnevnikova anketa ki naj bi bila opravljena že v ponedeljek zvečer.
    Nekaj je seveda že lahko prispevala oddaja Kako smo volili ko se je Pahor na vse načine dobrikal Zveru.
    Če pa sumljivo podvomim v anketo, ko bi lahko bila objava ankete samo vir za discipliniranje volilnega telesa in signal češ naj tako ne kriči k odstopu premierja saj nas je večina kao proti odstopu. Če pogledamo površno statistiko mnenja internetne populacije se mi zdi da je rezultat ravno obraten.

  30. sproscena.slovenija pravi:

    Pero:
    Pa saj nihce ni zahteval, da odstopi vlada. Ta je sama zagrozila z odstopom. Ljudje so z volilnim rezultatom sicer pokazali, kaj si mislijo o desnici. Ocitno je tudi sama desnica zacela razmisljati o tem, kaj si ljudje mislijo o njej. In prisla do istega zakljucka, kot ljudje, ki so pokazali kaj si mislijo o njej. Da je ne marajo. In nehali so marati sami sebe. Ponudili so predajo. Rezultati ankete, ki jo omenjas pa kazejo, da ljudje zelijo, da opravi mandat do konca, kot je obljubila. Predvsem pricakujejo in po treh letih se vedno cakajo, da bo izpolnila vsaj eno predvolilno obljubo. Pa je se ni. Koncno so spregledali to tudi sami volilci SDS, saj jih je 25% oddalo svoj glas Turku. To je bizarno.
    Kje je cenejsa narocnina na RTV ?
    Kje so pluralni mediji ?
    Kje je znizanje inflacije ?
    Kje so evropske place ?
    Kje je vecja socialna varnost ?
    Itd…
    Vlada naj kar lepo spelje svoj mandat. Naj predseduje evropski uniji. Naj se koncno ze enkrat izkaze…

  31. bojc1 pravi:

    tommb
    sicer ne razumeš osnovnega monetranega pojava - ker je inflacija,gredo cene vsako leto gor - torej je res življenje v 2007 dražje, kot je bilo v 2006 in cenejše, kot bo v 2008. Nasvet - povečuj svoje prihodke, stroški ti sledijo do smrti….pa ne poneumljaj sovolilcev (zakaj se nisi oglasil, ko je imel Drnovšek 10% inflacijo?)!

  32. bojc1 pravi:

    yanker - na nekaterih področjih ga je res - uvedba več telekom.operaterjev,trgovcev,ukinitev nalepk, brezplačni vrtec,znižanje dohodnonske stopnje….slediš?

  33. bojc1 pravi:

    lacko
    opozarjam-lacko spet vse ve - no, kakšna pa bo koalicija 2100? Ne bo je, če komunjazerji spet zavladajo, ker bo Slovenija pokradena do konca!

  34. bojc1 pravi:

    007
    če bo še kdaj na abasti tvoj rdeči hudič, bodo cene padale,plače pa rasle in vsak dan bo 24 ur sijalo sonce.
    in vsi bodo zdravi….
    imaš prav, res ne rabiš doktorata, da je inflacija 10% (kot npr. pod DR Drnovškom)….

  35. bojc1 pravi:

    SS
    ker kar naprej kopiraš svoje dolgovezna čreva brez repa in glave me zanima, kdaj si bil v Belorusiji in ali si tam doživel kakšen orgazem od navdušujočih družbeno socialističnih razmer,spominjajoč se na stare slabe nedemokratične komunajzerske čase?
    Če pa nisi bil v Belorusiji in ne veš, kako je tam pa ne nakladaj - in birgaj se za svoje orgazme, ne svojih političnih prijateljev!

  36. bojc1 pravi:

    SS
    a ti % pobiraš iz svojih/vaših anket? Res verodostojno, jaz sem zadnjič prebral eno, kjer piše da je bilo skoraj 29% volilcev SD neopredeljenih - si predsatvljaš to blamažo - niti partijska disciplina ni več to, kar je nekdaj bila….

  37. bojc1 pravi:

    SS lahko pojasniš, kam politično (in v kateri forum) pašejo naslednji tajkuni: Janković,Gantar,Bohorič,Kordeš,Mermal,Oven,LAh,Horvat.Zakeršnik,Bavčar,Šrot,Turnšek,Rigelnik,…………? Morda na levico? Kako to?

  38. bojc1 pravi:

    zlata lisička,
    sobotne demonstracije rdečih sindikatov so en sam blef - osnova je fer delodajalec in dober,priden,vesen,natančen in na svojem področju z znanjem podkovan (so)delavec - in njuno pogodbeno razmerje,predhodno izpogajano! Trg to relativno dobro uravnava. Pri nas je preveč bolnišk,malic,prevozov,čik pavz - v kapitalizmu smo silno lahko merljivi (realizacija,učinek,produktivnost) - zato - nizki davki in prispevki (manj birokracije-JU),višje neto plače in več zadovoljstva,sreče,zdravja,blaginje za vse - v povprečju. Pa ne hodi za svojo srečo na cesto - po napornem in koristnem delupojdi raje na prislužen počitek v naravo…

  39. bojc1 pravi:

    PS
    večina ljudi, ki jih je prejšni komunistični režim naselil v povojni ukradena stanovanja,so bile totalne gnide - niti kadrovskih ali družbenih, ki so jih pozneje za bagatelo odkupili si niso uredili,ker so bili prepričani,da bo podarjena kraja trajala večno. V kakšnem stanju so (tudi zaradi dolgotrajnih sodnih postopkov) pokradene nepremičnine, ni treba posebej razpravljati “enormni” vložki so dobro vidni. Ne vem, kako bi se ti počutil/a,če bi tvojim prednikom pokradli nepremičnine in jih oddajali tujcem,najemnino pa zadrži KPS?

  40. bojc1 pravi:

    ss
    Kje je cenejsa narocnina na RTV ? = prispevek pada z inflacijo (večja je, manjši je)
    Kje so pluralni mediji ? = jih ni,vse imajo pod (lastniško) kontrolo “levičarji”-partijci (izjeme:Družina,Ciciban,Ognjišče,Demokracija….)
    Kje je znizanje inflacije ? =takoj ko pride dr Drnovšek
    Kje so evropske place ? = ko bomo tudi pridni (produktivni) kot v evropi
    Kje je vecja socialna varnost ? =sistem ne prenese,v kapitalizmu zdravi posamezniki kvalitetno poskrbijo sami zase (ob ustreznih davčnih vzpodbudah/olajšavah).

    Še kako vprašanje?

  41. bojc1 pravi:

    ss
    citiram (ponovno):”Narediti kup dreka in spizditi v trenutku, ko je treba zaceti polagati racune, kup pa naj skida kdorkoli je bedno pateticno.” konec citata.
    Zakaj JJ in tej vladi ne predlagaš, naj TAKOJ preneha s čiščenjem KPS-ZSMS-LDS-ZLSD DREKA?

  42. 1tastar pravi:

    NOVE VOLITVE?

    Novih volitev ne bo! Se jih vsi bojijo, zato ne bo nihče tvegal razpustitve parlamenta.

    Če bi bile volitve danes, bi bil verjeten izid takle:

    SD 35 – 40% (po pričakovanjih)
    SDS 35 - 40% (Janša je kot »žrtev« izboljšal položaj)
    SLS 5 – 10% (Volivci SLS so zbegani; ne poznajo Šrota)
    Nsi 5 – 7% (Zaradi Peterletove negativne kampanje in inflacije)
    DeSUS ne pride v parlament
    SNS 25 – 30% (volijo nezadovoljni s predsedniškimi volitvami)
    LDS 1 – 6% (morda bo imela 1-3 poslance)
    ZARES 8 – 10% (zaradi meglenega programa)

    Možne vlade:
    SD + SNS, SDS + SNS, SD + SDS

    Katastrofa ali še hujše sranje kot danes!

  43. Mirjana pravi:

    Zlata lisica pravi:
    13. november, 2007 ob 23:07

    17. 11. vsi na ulice!
    Pa ne za samo visje place, ampak zato, da pokazemo da smo Slovenci vredni dostojnega zivljenja v svoji drzavi. In da smo vredni tega, da smo srecni.
    KDO JE ZA?

    Običajno se z ZL ne strinjam, a tukaj se 100%!
    SEM ZA! :)

  44. Mirjana pravi:

    proba …1,2,3,

  45. Lolek pravi:

    Pred 3-mi leti ste se pa skoraj zjokali :) Prav lepo vas je bilo videt tako posrane …

  46. 1tastar pravi:

    17.11. se bo lahko kadilo! Samo da ne boste kakšne rdeče pelerince zasmodili!

  47. Invalidna vlada, invalidna država « Neodvisni politični dnevnik pravi:

    […] odzivov se nagiba k razlagi, da gre za trenja znotraj vladne koalicije. Mnogi ne verjamejo, da gre za […]

  48. TaxiDriver pravi:

    Zaradi slabega volilnega rezultata in blatenja s strani opozicije…….????!!!!!

    1. SLAB VOLILNI REZULTAT - to je namreč oznaka za nelegalen, protiustaven, zmanipuliran, ponarejen volilni rezultat. Dvomin, da je tukaj JJ mislil, da so volilci slabo volili (hehehe)

    2. To so za JJ-ja najverjetneje pogoji za vzpostavitev nekega izrednega stanja, ki bi pripomoglo k ohranitvi demokracije v Sloveniji. Nekaj sličnega je storil tisti Musharaf v Pakistanu….

    3. ALI SE NAM OBETA DRŽAVNI UDAR ? (retorično vprašanje)

  49. 007 pravi:

    @Bojc 1
    a ti je spet prišlo na suho, da si popizdil na vse. Tokrat res zadnjič: brigaj se zase in komentiraj ostale, mene pust na miru, ker mi je komentirat s takim debilom izpod časti. Prišel je konec črnuhi in to je vaša žalostna resnica. In beseda je meso postala: Svetilnik v EU (iz berila po Sv.Janezu). Pa poglejmo ven iz sobe, zdi se mi, da že rohnijo helikopterji MORIS-a v rezervi in letijo nad MORS.

  50. Matjaž germ pravi:

    Zanimiva anketa na linku :)

  51. sproscena.slovenija pravi:

    Au kako nekatere boli…

  52. 1tastar pravi:

    Denisa v vlado!
    Bo še en nesposoben med nesposobnimi.

  53. moya pravi:

    A ste vidl. RTVSLO je danes “ukinila” Jonasa, ker bo spregovoril veliki vodja JJ.

    Kriza v drzavi. JJ resi nas.

  54. lib pravi:

    jst se vedno upam na koalicijo LDS,ZARES,SD,SNS + madzar in italian = 55% !!!!,…un Desus, naj kr popoka domov, izdajalcev nočemo, če jih ne rabimo,…

  55. lib pravi:

    Turk pa če je pameten, naj čimprej razpiše predčasne volitve, da ne bo podpora Sd-ju padla na 10%…HAHA

  56. moya pravi:

    JJ se je tega ustrasu, ker pri predsedovanju je potrebno tudi kaj v tujem jeziku povedat:

    http://www.youtube.com/watch?v=ZnxEheJ-F_o&NR=1

    ne vem kako to RTVSDS ni cenzurirala.

  57. 007 pravi:

    Ja kakšna cenzura neki na RTV SLO? Jonas je zanič, zamenja ga lahko zgolj Veliki Vodja in Mesija s Kaščakovga hriba. Cukjati debilni, poglej si oddajo, če slučajno ne veš zanjo pa potlej komentiraj podpise preko 500 slovenskih novinarjev za katere trdiš, da lažejo. Ja kaj pa je to, če ne vplivanje politike na medije. Pa pizda smo bedaki, da trpimo te prfuknjence črne. Dons bo Mesija zadevo do konca zaostril in v taki situaciji se počuti najbolje. Napadel bo Gandija, da nima jajc prevzeti vlado pri tem pa pozabil, da so mu mandat dali volilci, da ga izpelje do KONCA, ne pa spizdit tik pred zdajci.

    P.S. malce pa priznam, da je za nastalo situacijo kriv tudi Gandi s svojo nekonsistentno držo napram Velikega Vodje. Vseskoz mu je držal štango ter naivno mislil, da bo ta situacija trajala do državnozborskih volitev drugo leto, ko bo lepo zmagal. JJ ga je tu zajebal na celi fronti, Na koncu bo kriv za vse slabo v Sloveniji. Ja kaj pa je podpisal pakt o nenapadanju. Zdaj pa ima. Ampak pakt je podpisal JJ, kateri se poserje na to saj je Veliki Vodja oz.Mesija.

    Dons sem pred kinom Vič prebral tale originalen GRAFIT: NAGRADNA IGRA 17.11.2007, KDO NAJDE ŠTRUCO KRUHA V SMETNJAKU?.

    Pa še to: baje so črne zastave v Ribnci ter v Trebnjem obešene na pol droga. Se sprašujem ZAKAJ.

  58. konec pravi:

    Če pride Potrč na oblast, bo treba,da Eu narediti isto, kar se je z Haiderjem zgodilo pred leti.
    Slovenija je nezrela demokratična država, ker ni pluralnega poročanja - vsi novinarji imajo ista prepričanja.

  59. 007 pravi:

    @bojc1
    ker ne daš miru te prosim, da bodi s svojimi kometarji v sedanjosti ne pa v času ko so svinjarije delali tudi tvoji komunajzarji. Za debato preberi knjigo TRGOVCI S SMRTJO pa potlej komentiraj. To se je dogodilo po l.91 in vpleteno je tvoje jajoglavo božanstvo ali pa kar Mesija s Kaščakovga hriba s svojimi podrepniki. Preberi tudi v sobotni prilogi ,,rdečega,, Dnevnika izjavo dr.Čanžka, kako je po Mesijinim diktatom telefoniral žandarjem v MB, da je ob predstavitvi knjige KUČANOV KLAN podstavljena bomba. Preber si tud, kako ga je komunajzar Mesija po financiranju ideološko čistega časopisa DEMOKRACIJA nategnil za solde. Ko prebereš in zato imaš ponoči cajt ,se pa oglasi.

Komentiraj