Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Ljudski glas 0019

13. november 2007 ob 16:30 | Maja Andlovic |

Vest se je odpravila na teren in mimoidoče spraševala, kakšen je njihov komentar glede izjave predsednika vlade Janeza Janše, ki je danes v Ormožu dejal, da so rezultati predsedniških volitev slabi, razmere, ki so privedle do njih, pa zaskrbljujoče. “Odprte so vse možnosti, vključno z odstopom vlade,” je povedal.

“To, kar pa je do zdej blo z inflacijo, da nas farba, da mamo nizko …”

Maja Andlovic

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 21 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Dobra beseda dobro mesto najde!

  2. Štajerski Pero pravi:

    To! Goli otok, Sibirija…. Bruh
    Itak pa se ljudem jebe, važno da so proti.

  3. niko pravi:

    Ljudem se sploh ne jebe. Ljudje so tisti ki občutijo inflacijo oziroma ne občutijo gospodarske rasti…

    Mislim da so časi ko so ljudje volili in hodili kot čredna živina(en za drugim) davno mimo.

  4. 1tastar pravi:

    Ljudem se jebe VSE razen inflacije! Saj vlada nič ne more, ampak ne bi pa smela dajati vtisa, da se inflacija tudi njej jebe.

  5. Simonitius pravi:

    Najbolj so še pod vplivom črednega nagona volilci levice. Vse kar jim povejo njihovi voditelji je za njih suho zlato.

    Tudi prekop Rožmana.

  6. sproscena.slovenija pravi:

    Lep pozdrav vsem skupaj, čas je, da se ponovno oglasim tudi jaz. Pa začnimo.
    Začel bom v slogu Stanka:”Dejstvo je…”.

    Torej, dejstvo je, da je zmagal Turk, s tem je zmagala levica. Tu ne gre samo za zmago, gre za pravi knockout v drugi rundi. Kabum. 70:30 je izjemen in zaslužen uspeh levice in katastrofa za desnico. Še bolj pomembna je morda zmaga z enakim procentom na referendumu. Ta rezultat je dejansko v prenesenem pomenu povedano fuck off vlada. Kako so že rekli za generala Mamulo ? Aja, Janša go home.

    OK, malo bolj podrobna analiza ali komentar.

    Odzivi Janšofilov na tej strani so pričakovani. Šikaniranje Sarkića, bodrenje svojega firerja, ampak vse slabo deluje. Kot vlada. Ki si je sama kriva, da je prišlo do tega.

    JJ se je oglasil šele po dveh dneh. Ne bi rekel, da gre za ignoranco, kot nekateri komentirajo. Po mojem je v skrajni užaljenosti tuhtal kaj se mu je zgodilo in kako to komentirati. Po dveh dneh razmisleka je spravil skupaj samo nek užaljen odgovor. Ta bi bil logičen in upravičen, če bi bil direktna reakcija na rezultat, morda kar v živo. Ampak ne, bil je po premisleku, kar kaže, da ga je zadelo močno, prizadelo. Morda kaže celo na rahlo čustveno nestabilnost. Zagrozil je z odstopom vlade. Najslajšega (ablast !), kar je v življenju dosegel, poleg nekaj orgazmov, seveda.
    Z grožnjo po odstopu vlade je najbrž želel pritisniti predvsem na NSi in DeSUS, ki pa se mu v tekmi za premoč tokrat sigurno ne bosta dala speljati na led. Še posebej ne DeSUS, ki vidi možnost drugačne koalicije prihodnje leto, v kateri bi se gotovo tudi rad videl.

    JJ je užaljen. Vprašanje pa je ali je končno pogruntal, da ga dejansko večina volilcev ne mara. Da če ljudje pridejo na volišča v normalnem številu, da nima šans. Zmaga na prejšnjih državnozborskih volitvah ni bila njegova zmaga. Samo levica ni zmagala. Levičarski volilci so šli spričo naveličanosti vzvišenega prepucavanja v LDS raje na izlet, kot na volišča. Kar je bilo konec koncev dobro, ker se je levica reorganizirala in se bo v naslednjih mesecih gotovo ponovno in zelo konkretno sestavila. JJ, večina ljudi ti je rekla ne, hvala.

    Zanimivo bo videti premik moči po kongresu SLS, kjer bo krmilo prevzel Šrot, ki ima tudi svoje ambicije in za sabo veliko volilno bazo. Očitno JJju slabo kaže. Še posebej, ker se med predsedovanjem EU ne bo imel časa ukvarjati z notranjimi stvarmi. Njegovi pajdaši pa razen dveh izjem niso sposobni peljati stvari v pravo smer. JJja najbrž grabi panika. In to upravičeno. Na srečo vseh nas.
    Morda želi z odstopom vlade izsiliti status mučenika.
    Morda se želi izogniti odgovornosti za nerodnosti, ki se bodo v Sloveniji dogajale med njegovim predsedovanjem EU.
    Ali se ne čutite več sposobni odgovarjati na vse izzive, gospod Janša ?
    Ali je luč v svetilniku Evrope crknila ?
    Ali se bojite, da bodo tujci RES feelali (ZAČUTILI) vašo Slovenijo ?
    Primerjate Slovenijo z Belorusijo. Z vašo vladu na čelu Slovenije je še slabše. In primerjati Slovenijo s tako vlado, s katerokoli drugo državo, je žalitev za tisto državo !!!

    V akcijo je baje poslal tudi svojega zvestega novinarja Voduška, ki je preverjal pri poslanskih skupinah ali se morda katera zanima za vstop v vlado. Bili bi nori. Da bi v vlado, ki razpada, v kateri sta ministrica za zdravje in šolstvo dve gospe (ena brez izkušenj, druga pa z veliko, samo pokvarjenimi in z drugega področja) na stolčkih, ki jih še znotraj koalicije nihče pameten ni želel v dani situaciji zasesti, kdo vstopil iz opozicije ?! Pa taka misel kaže na popolno nesposobnost predvidevanja in ocenjevanja trenutne situacije.

    V intervjuju Janša užaljeno in jezno pojasnjuje, kako ga opozicija ovira pri delu. Kako ga želi očrniti v tujini. Kako delujejo sile iz ozadja. Najbrž je vse do neke mere res. Ampak, gospod Janša, ali vam metoda ni znana ? Ste pozabili kaj ste delali s svojimi pajdaši pred zadnjimi državnozborskimi volitvami takratni vladi… ? Dobro vržen bumerang se vrne. Takrat ste ga dobro vrgli, zdaj pa se po isti metodi lepo vrača na svoje izhodno mesto. Hecno, a ne. ?!

    Vlada se s problemi, ki jih je s svojimi dejanji povzročila, ki jih s svojo ignoranco samo eskalira in ki jih s svojo nesposobnostjo ne more rešiti ne ukvarja. Jih ne opazi. Kot, da jih ni. Ampak, JJ, občutijo jih državljani, ki nimajo tako visoke plače, ki ne morejo igrati golfa in ki nimajo nagrabljenega denarja od raznih poslov (lahko rečemo sumljivih ?, gotovo nerazjasnjenih ?!, si upamo špekulirati, da poslov z orožjem ?!!!, stanovanje kupljeno v sklopu izgradnje Pediatrične klinike ??!). Račun prihaja.

    Kot trenutnemu predsedniku vlade vam svetujem, da ste močni, da poskušate prebroditi krizo, ki ste si jo zakuhali, pojejte svoj golaž, obnašajte se demokratično. Saj se ni zgodilo nič drugega, kot ste sami nekoč tako zagovarjali: zgodila se je ljudska volja na najbolj demokratičen možen način, na volitvah.
    Če ne zaradi ugleda, ki bi ga ponovno po vaši zaslugi (odstop vlade) Slovenija še dodatno izgubila v svetu zaradi čudnega stanja, ki bi nastalo med predsedovanjem EU (ali nam bodo tako možnost sploh še kdaj ponudili). Če ne zaradi tega, pa zaradi vaših volilcev. Izvolili so vas. Njim ste dolžni ostati močni, voditi to državo po vaše do konca mandata. Dokončajte svoj mandat, razprodajte cerkvi čimveč državnega, izkopljite vse kosti. Zato so vas volili. Ne smete jih razočarati. Odgovarjajte na izzive prihodnosti. Ti pa bodo zagotovo veliki. Ali priznate že zdaj, da jim niste kos ?
    Aja, pa še to: izpolnite vsaj eno predvolilno obljubo. Bo vsaj izgledalo bolje.

  7. bojc1 pravi:

    ss
    izponjenih je že preveč predvolilnih obljub, zato pa ste se partijci orgnizirali v falango in ni važna cena,samo da uničite prvo pravo slovensko vlado po 1945, ki ni komunjazerska. Pa še nekaj - ne bebavi o tujih orgazmih, če jih sam nimaš, ok? Saj se tudi nad Brodijem ni nihče zgražal, če je bil kastriran. Poslanec Tanko pa je toliko Stanko, kot Potrč Potrčko….Naj te ne skrbi preveč za to vlado,ampak cunami, ki ga bodo uprizorili tvoji, če jih ovce a la ti še kdaj spustite h koritu! Če nisi ti sam tov. Koritnik….
    PS ne podvajaj komentarjev-bodi izviren vsaj malo, potrudi se jedrnato izbljuvati svoje nebuloze.Se mi pa lepi Borut kar smili, ko ima take somišljenike in podpornike-te njegovi orgazmi nič ne skrbijo?

  8. bojc1 pravi:

    ss
    pa ne ti o Belorusiji,premalo veš kako je tam,ok?

  9. bojc1 pravi:

    SS
    a 10% inflacija pd Drnovškom te pa ni nikoli motila? Pa v tvoji SFRJ -100% in več……

  10. snoop pravi:

    aaaa, sproščena slovenija, sj ne rečem, zanimiv komentar in vse, se v marsičem strinjam.., ampak da ga pa postaš pod vsak člank na vesti, to pa ni nobena on-line kultura. Omisli si svoj blog in v komentarjih kvečjemu objavi link, ker tole, kar delaš, je spam spam spam spam spam!!!

  11. Miško pravi:

    Bojc1, skuliraj se, tisto o ovčkah, črednem nagonu in črednem pastirju je tako ali tako tipično cerkvena.

    Ko pa smo že pri tem, mislim, da Janša ni skužil, da ni pravzaprav on osebno tako napačen, ampak da dela hudo napako, ko vesoljna RKC z njegovim privoljenjem prek NSi ekpandira v nekaj, kar nima nobene zveze z vero - (šolska reforma, rehabilitacija kolaboracije, poniževanje reformacije, Rožman, uničevanje SOVE, in še..).

    Če je bil poziv J.J.-ja opozorilo, da se na račun podeljevanja daljnih koncesij RKC lahko odžaga drevo, na katerem sedijo in da naj se zato umirijo - je bil to edini smiseln argument da je izustil tisto o “možnosti odstopa”. Pač sporočilo, da ne misli plačati za njihovo perverzno gledanje na svet (naj pustijo šolstvo, zgodovino in narodno bogastvo pri miru !).

    Kljub vsemu pa dvomim, da ima famozna Janševa izjava (takšno ali pa drugačno) racionalno ozadje; vse prej kaže na totalni “knok out”, v katerem je naš vrli premier izgubil živce.

  12. amnik pravi:

    Predlagam, da kritika vlade postane najhujše kaznjivo dejanje, potem bodo razmere za delo vlade takoj bolj sproščene.

  13. Rob pravi:

    @bojc1,inflacijo se gleda glede na razmere,KI trenutno vladajo in 10% v Drnovškovem času je bil izjemen uspeh,glede na obdobje v katerem smo se takrat nahajali in leta poprej.Ta tvoja izjava je žal populistična,ker je brez prave vrednosti.
    In ja za inflacijo ni kriva samo vlada,ampak za vsaj 1% točko je kriva.Največji problem pri inflaciji je psihološki vidik in to je tisto,kar vsi zamerimo vladi,ker se dela kot da ni nič,kar povzroča dodatne dvige cen.Imamo krizo,najbolj pomembne so pa sile iz ozadja in obtoževanja levo in desno itd.
    Mislim to je tako smešno kot situacija pri “kolegih” republikancih,ko prehajajo v recesijo gospodarstva, imajo vojno v Iraku,najbolj pomembno je pa seveda vzeti pravice homoseksualcem,ker bo to rešilo vse probleme.Yea right

  14. marjeto pravi:

    ja, svet gre u kurac in men se, RES, jebe !

  15. miki pravi:

    Zares je absurdno : Sedaj se užaljena vladajoča kasta jezi na najbolj OBJEKTIVNO OGLEDALO, ki ga družbene strukture premorejo in ga kažejo vladajočim - NA VOLITVE. Kakorkoli so in zakaj so volilci glasovali na obeh izbirah (predsednik in zavarovalnica) tako kot so - imajo VEDNO PRAV. Ali so spoštovani desničarji to pozabili in sedaj krivijo vse mogoče - tudi “blatenje” vlade v inozemstvu !! Ja kako za vraga pa so lahko vplivali inozemci na naše volitve ?? Absurd za absurdom se koipiči ob teh jokavih reakcijah vlade in večinskega parlamenta !

    Obenem ta reakcija dokazuje, da nam vladajo totalni politični ANALFABETI. Vsaka kredibilna politična opcija bi vzela resno številne signale, ki so najmanj pol leta nazaj kazali na to, da narod postaja vedno bolj nezadovoljen z vladno politiko skoraj na vseh segmentih ! Pritožbe novinarjev, sindikatov, šolnikov, bolnikov, raziskovalcev, kulturnikov in vseh drugih družbenih segmentov so označevali kot izmišljotine in laži - češ da vrag sploh ni črn in da nam gre vsem nebeško dobro, saj smo na vrhu itd…In če so vse to ignorirali, so popolni politični laiki, brez posluha za voljo tistih, ki jim vladajo. Že to dejstvo kaže, kako bolana je ta naša demokracija in kako nekompetentna ekipa nam (še) vlada !!

    In sedaj seveda krivijo vse skupaj - najraje pa bi okrivili volilce (saj namigujejo, da so bili zavedeni z medijskimi in drugimi lažmi - o sancta simplicitas !!). Res, najbolje bi bilo, da bi ZAMENJALI NAROD, ki je po njihovem GLUP in TUP ter sploh ne ve, kaj je zanj dobro !

  16. sproscena.slovenija pravi:

    Snoop:
    se opravicujem. Dolgo sem razmisljal ali naj to naredim ali ne, ker se strinjam, da ni kulturno. Samo sem zelel dobiti cimvec odgovorov in kakor vidis je uspelo. Se posebej se je na limanice ponovno ujel bojči, ki je ocitno totalno popizdil in zacel v svojem slogu onanirati s komentarji, dokler ni ejakuliral s svojimi ze prezvecenimi tezami. Ce spremljas nase debate potem ves, da sem to naredil prvic. Vcasih posebne okoliscine pac zahtevajo odklon od ustaljenih navad… Se opravicujem se enkrat.

  17. sproscena.slovenija pravi:

    Miki:
    zelo se strinjam s tabo. Ce je LDS rabil 3 mandate, da se je aroganca in vzvisenost razvila do te mere, da so izgubili stik z realnostjo in niso imeli vec uses za opozorila, se je to tej vladi zgodilo se pred koncem prvega mandata. Pravzaprav, se preden so zares zasedli stolcke. Nekje med volilnim rezultatom 2004 in prihodom v vladno palaco. Nekaterim morda ze prej. Prvo sporocilo, ki ga izvoljena ablast nikoli ni razumela in iz cesar izhaja njihovo zaletavanje v zid je dejstvo, da volitev v vsebinskem smislu nikoli niso dobili. Samo ni jih dobila danasnja opozicija, ker so se njeni volilci zaradi zgoraj omenjene arogance raje odlocili za izlet v naravo kot za sprehod do volisca. Zmagali so s %, ki tej vladi nikoli ni dajal vsebinske kredibilnosti.

  18. sproscena.slovenija pravi:

    lucko:
    nimas prav. zanalasc sem napisal taN in ne taM, da ne bi kdo pomislil na bobnanje. bognedaj na bobnanje pred padcem skozi loputo…

    Carlos Contreras:
    nimas prav, vsekakor pa zanimiv clip, primeren za dansnje case…

    Drago:
    nimas prav. Glede nasega intelektualca bojčita (me prav zanima, ce sedi v kaksnem svetu SDS in svetuje JJju, me sploh ne bi presenetilo) sem ze povedal. Nimam casa za, hm, no… Grem raje v zivalski vrt. Drago, ni iz Titanika. Titanik je bil lepa ladja. Ce bi ga poskusal primerjati s to vlado, bi delal krivico arhitektom…

    007:
    neke vrste…

    Neja:
    ni Ravelov Bolero

    Ajvar:
    BINGO, Ajvar ima prav. Seveda je. Imperij je gradil Zvezdo Smrti in vsi vemo kako se je koncalo. Anakina ze zdavnaj ni vec, zdaj je samo se Lord Vader. Padme ? Ja naivna je…

  19. sproscena.slovenija pravi:

    sorry, prejsnji post je namenjen drugemu prispevku…

  20. seba pravi:

    bojc1

    Kaj pa je narobe s “komunajzeri” ?

    Tvojim starim so dali službo,bajto,zastojn pojstlo staremu fotru pri operaciji prostate,mami bele najlonke da so se ji fajn dlake skoz vidle ko je šla delat na kartonažno,pa še stoenko (al pa lado na plin) ,tebi pa sisato razredničarko,možnost izbire med tortico ali hrenovko pri sprejemu med pionirje, manj uspešno telovadbo in pingo sok na končnem izletu v jamo pekel.
    Pa še študirat si mel možnost it…

    Na zunanji - državni dolg.

    Idi si dohodnino preverit.

  21. popaj pravi:

    komunisti

Komentiraj