Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Janša o odstopu

13. november 2007 ob 16:28 | Denis Sarkić |

Vlada Republike Slovenije je bila danes na delovnem obisku v Spodnjem Podravju. Premier Janez Janša je po vrnitvi iz Kitajske podal prvo izjavo o nedeljskih predsedniških volitvah. Janša je povedal, da so rezultati predsedniških volitev slabi, razmere, ki so privedle do njih, pa zaskrbljujoče.

Po izjavi premier na novinarska vprašnja ni odgovarjal.

Odprte so vse možnosti, vključno z odstopom vlade,” je ocenil Janša.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 158 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Pa ne, da se je blogarjev ustrašil!

  2. Peter pravi:

    Sarkič, ali si se utrudil?
    Spokaj paradajzar podkupljeni.

  3. highkick pravi:

    Če bo vlada odstopila boste Jugonostalgiki iz vest.si verjetno presrečni :)?

  4. Štajerski Pero pravi:

    Hudič tole pa je bla kajla.

  5. Tilen pravi:

    Denis Sarkić je plačan novinar,ki piše v korist levice.

  6. Štajerski Pero pravi:

    Kako bo sestavljena tehnična vlada? Pahor premier? Kresalova ministrica za pravosodje…, Rop finančni minister, Golobič minister za notranje zadeve…..

    Jao jao

  7. Denis Sarkić pravi:

    Ja, sem že rezerviral en otoček na Pacifiku, ki ga bom kupil s tem denarjem … in od tam še vedno delal za Vest!!!

    BTW, premier je naredil super stvar, da je svoj prvi kometar o volitvah podal v Ormožu, ker sem lahko postavil nov osebni rekord, LJ - Ormož = 1 ura in 11 minut! Gorivo in gume se niso šparale, saj sem vendar podkupljen, a ne?!

  8. Nenad Kriljiv pravi:

    “Odprte so vse možnosti, vključno z odstopom vlade”
    Eh, ko pa samo obljubljajo…;)

  9. Kaktus pravi:

    “Velike sile so se usmerile” da očrnijo trenutno vlado.

    Pa ti si ja nor. Spet teorije zarot.

    Slovenija kot Belorusija! (kaj je s tem mislil?)
    (kdo je to reku in kdaj, al je spet na Ivanovem zelniku zraslo)

    Aja pa vladi so volitve za predsednika škodile, najbolje je da jih ukinemo! :)

    In Janšisti slepo sledijo. Aja pa RTV je leglo levice in velikih sil. Ne me jebat. Kaj pa dokumentarec meseca Otroci z Petrićkega (predvajan 3-krat v zadnjem tednu volitev, nevem mogoče celo večkrat, jaz sem ga trikrat zasledu, pol je bil pa Rožman podtaknjen)

    Aja o Turku pa nič.

  10. yanker pravi:

    Meni tko zgleda kot, da bi kakšen otrok, ki je igral med dvema ognjema, dobil žogo v glavo, potem pa vsem zabrusi jaz se ne grem več in jokajoče odirja domov k Urški!

  11. Peter pravi:

    Sarkič priznaj, pa se ti pol oprosti. Si podkupljen novinar,ki pišeš po nareku…

  12. Katja pravi:

    Fantje, popolnoma ste zašli z bistva prispevka, bi rekla. Zakaj imamo glavo?

    :)

  13. Rob pravi:

    Marsikaj izrečenega je res,predvsem tisto o tem,da ne morejo delati normalno v teh razmerah,ampak kdo je že kriv za te razmere? Več kot “sile iz ozadja” so si krivi sami,če ne želite tega,da se ljudem meša, zakopljite Grimsa,Tankota in še koga tja kamor ste Zamernika,pa ne delajte stvari pri katerih vam vsi nasprotujejo.Vsaj po moje je pa to o odstopu vlade bolj opozorilo vladnim strankam(SLS,DeSus). In upam,da bodo vsi doživeli streznitev ob tej izjavi,da se bodo znali zmeniti kako spraviti skozi predsedovanje EU-ju,ker če nam je všeč ali ne so edini,ki lahko predsedovanje spravijo skozi tisti,ki nam trenutno vladajo.

    @Tilen,@Peter,če vam kaj ni všeč obiskujta druge novičarske portale,brez Sarkića ni Vesti,brez vas pa je

  14. huh pravi:

    JJ ne more delat, vsi ga štopajo. Zvito. Veliki taktik, ki se celo lahko umakne. Preseneča. Ne vem kaj je slabše: da bo držal besedo ali pac ne.

  15. Denis Sarkić pravi:

    Kot prvo, zelo malo pišem ampak snemam video prispevke, če niste opazili. Kot drugo, nimam suflerjev, ne delam pod pritiskom urednika ali kogarkoli drugega, vprašanja zastavljam iz svoje glave in ne po nareku, prispevke z odgovori objavljam pa v celoti in necenzurirane. Torej, kaj naj še priznam? Da je moj žep bolj prazen kot še nikoli prej v življenju!!! To vam pa res lahko prizanam! Imam pa zato čisto vest! In ne me več zajebavat, ker se mi smilite…

  16. highkick pravi:

    Ja Sarkić ja taglavn, čeprav ga kultura malo jebe. Ko je Peterle čestital Turku se je čez celo dvorano drl kokr ena opica(da rokovanje ni pristno). Balkanska “kultura” kaj češ!

  17. Rob pravi:

    Denis,ne obremenjuj se

  18. Denis Sarkić pravi:

    Nisem se zadrl, da rokovanje ni pristno, ampak da bi želel posneti fotografijo bolj pristnega hendšejka, ker brez veselja in sreče na eni strani ter razočaranja in žalosti na drugi strani, v svet ne bi romale tako dobre fotografije, kot so po moji “balkanski” intervenciji! Kdor zna, pač zna! Poglejte si svetovne agencijske fotke, pa vam bo jasno zakaj je potrebno biti “freh klovn”!!!!!!!!!!!!!!!!!

  19. lacko pravi:

    Ta izjava je kalimerovski (JJ) emocionalni izbruh, ki ne pomeni nič resnega, le apel opoziciji:
    “dovolj ste nam pokazali do sedaj, zdaj pa se vsi skupaj posvetimo predsedovanju EU, ki ga tudi ogrožate.

    Pa da ne bo kdo mislil, da je ta izjava posledica predsedniških volitev. Ne. Zadaj je čisto nekaj drugega, o čemer so Zagrebški mediji na veliko poročali (beri: orožje in vpleteni JJ), RTV SLO pa niti slučajno.
    Ja, to so ta pravi vzroki tovrstnega razmišljanja, ne pa Peterle.

    Sicer pa izjavljati, da so rezultati slabi (kakor za koga!), da želi opozicija osmešiti Slovenijo v tujini, in da ne morejo (beri: niso sposobni) opravljati niti rutinskih zadev ter da nismo Belorusija (po moje smo glede inflacije in podražitev hrane še bolj na dnu od nje), so neboluze ala JJ. Ja kdo pa forsira tako “nezdravo” šolsko zakonodajo, kdo počne neumnosti zrele za referendum, za interpelacijo, za odstop, nenazadnje.

    Pojdite čim prej, predsednik Drnovšek pa naj za finale razpiše volitve PO HITREM POSTOPKU (kakor je tudi ta vlada sprejemala najrazličnejšo zakonodajo.

    Le pojdite, da ne naredite še več škode!!!!

  20. Denis Sarkić pravi:

    Aja, “freh klovni” so v svetu cenjeni, pri nas pa opice!!! Mogoče pa res postajamo bolj podobni Belorusiji…

  21. Dr.Mate pravi:

    Ko bo sprejet nov zakon, bom radar postavil tam, kjer divja Denis. Dvakrat 9 točk in adijo reportaže!

  22. Mihies pravi:

    Denis, LOL. To je klasika. Ko nekaj pišeš, se takoj obesi enih par “entuzijastov” in pljuvajo kar nekaj. Zame je Vest super in ti (in ostala vaša posadka) čisto dober novinar, ki si upra vprašat konkretne stvari, ne pa da nekaj motoviliš.
    Skratka, imej “entuziaste” za spodbudo :-)

  23. cro_hot pravi:

    Madonca, sem že mislil, da poslušam Popita …

  24. ervinator pravi:

    Bolje, da Janša sam odstopi, sicer ga bo kak skrajni “levičar” prej pljunil, orožja je v slovenskem političnem podzemlju še za cel kominternovski arzenal.

  25. sanja pravi:

    mi pa v jok!! ali kaj??? ker nam je povedal, da bom že videli hudiča, ker nismo volili drugače!!
    Denis je pa najboljši govoreči in pišoči snematelj, kar jih je!!!

  26. Dr.Drnovšek pravi:

    SarkiĆ je podkupljen, to je dejstvo. Lepšo bi bilo da priznaš.

    Se pa stvar odvija tako da se krepi nacionalizem. Ni daleč dan ko bodo skinheadi korakali po ulicah. Za to ste si pa krivi izključno sami. Zapomnite si te besede.

    V 60 letih ste dosegli to da 60% ljudi živi z manj kot 700EUR prihodkov. NORO NORO. Očitno uničevanje slovenije še ne bo konca.

  27. Štajerski Pero pravi:

    Ma pustite reveža Sarkiča pri miru. Skuša pač prodajati kar se prodajati da in mnogim novinarjem je pač tako lažje.Če Vest nebi oznanjevala “ustreznih” novic o RKC in Janši je pač noben nebi povohal. Kaj se pa danes prodaja (tabloidne vesti) pa tako ali tako vemo in tako je novinarjem najlažje. Poglejmo samo novinarje, ki so skušali objaviti dvomljivo resnico Ropa o prisluškovanju. Izpadli so kot največji novinarski heretiki-riti, če si pa manjša riba je pač bolje pluti z velikimi roparicami propagande pa ni važno če pišeš besedne komentarje ali delaš komentarje t.i. vizualizacije ali drugega načina.

  28. lucko pravi:

    Denis, drugega kot podporo ti ni za izrazit… Pac nekateri se pocutijo ogrozene in posledicno napadajo vse kar njihove idole pokaze v resnicni in ne olepsani luci.

    Za zep pa tako. Odprite moznost prostovolnih prispevkov. Jaz bi z veseljem vesti prispeval kakega, saj je moje razumevanje novinarskih konferenc, politike, inteligince posameznikov… zelo naraslo odkar vas spremljam.

    Aja pa se to. Ful ampak res ful so mi dobra tvoja vprasanja. Svaka cast!!!

  29. KRPAN pravi:

    Denis&Vest najboljši medij na Slovenskem.

    Za janšalandijo pa seveda niste dobri ker razmišljate s svojo glavo.

  30. Mirjana pravi:

    Denis, ….o čisti vesti pač nekomu ne boš nikoli dopovedal….le tako naprej vest.si :)

  31. Matto pravi:

    Sarkić- si O.K, prava osvežitev med novinarskimi kadri. AntiVodušek takorekoč. Koga pa nej človk kritizira, če ne tistih, ki imajo vzvode oblasti in z njimi ne znajo upravljat.
    Glede Janše pa; če resno misli, da smo Slovenci eni papki, ki nimamo lastnih možganov in nam volilno voljo v glavo vcepljajo neki centri iz ozadja se močno moti- ni tako nenadomestljiv, kot si misli.
    Me res zanima, kje je pobral to primerjavo z Belorusijo (mogoče bi bila bolj na mestu primerjava s Kitajsko). Mogoče pa samo rabi malo časa, da se aklimatizira.

  32. Jaka pravi:

    Bogi Janez! Še zjokal bi se kmalu.

    Naj odstopi, on in vlada, potem bo pa mir!!!! Kdo bo pa kar naprej poslušal njegovo jamranje!

  33. ekonomist9 pravi:

    Tole je najvčeji ˝nateg˝ leta s strani Janše.

    Po mojem mnenju želi odvrniti pozornost od nečesa drugega..

  34. Denis Sarkić pravi:

    Mojster, odloči se že enkrat, ali boš Peter ali Tilen! Če pa si upaš, bodi kar si v resnici, tako kot tisti, ki nas je nekaj v hlačah…

  35. Matto pravi:

    Od poroke z Urško ? :)

  36. Drago pravi:

    Janša reče, da so krivi centri iz ozadja in za nekatere je že ubogi revček. Takoj napadejo Sarkiča, ki s tem prispevkom nima nič. Ne komentarja, ne izjave, nič. Pa je kar Denis kriv. Seveda za tiste, ki mislijo, da so krivi novinarji. Zame je kriva vlada sama!!! Grožnja po odstopu, hahaha! Ni variante, se bo rajši nastavljal evropskim novinarjem v prvi polovici leta, nato pa bo tako in tako odletel na volitvah. Zdaj bi rad dosegel, da bi postal ubožec, napadan z vseh strani, brez svoje krivde. Pri meni to ne bo palilo! Preveč napak se je nabralo, projekti so vsi nedokončani…
    @Denis, delaj naprej in ne obremenjuj se s komentatorji, ki padajo na take prefinjene finte.

  37. Neja pravi:

    Pa saj ni nič novega z njegove strani. Zdaj bo pač 70% Slovencev krivih za napačno ravnanje vlade , posebno njegovo. Da nas ni sram! Le kdaj bo JJ toliko odrastel, da bo znal sprejeti odgovornost. Kalimerovstvo se mu res več ne poda.

    Denis, tudi meni si všeč. Verjamem, da znaš različne žaljive komentarje sprejeti na pravi način.

  38. Janez Kranjski pravi:

    Vlada je kriva če cene, nafte, pšenice in koruze na svetovnih borzah rastejo, vlada je kriva, če naši trgovci podražijo kruh za 100% namesto da bi ga samo za toliko kot je relano dražja pšenica.

    Pri nas je vlada kriva za vse in to zato ker so mediji še vedno v rokah levice in ni nedvisnih medijev, ki bi realno predstavili situacijo ampak se ves čas in načrtno minira karkoli vlada naredi. Poglejte samo način poročanja Kanala A, POP TV-ja in Dnevnika + še nkeaj spletnih portalov vključno s temle, kje rmi tale Sever vsakič ko napišem post le tega pobriše ker je prepričljiv in razkriva njegove namene.

    Ko so začeli urejati kriminalno dejavnost zaposlenih na Sovi so bili tarča napadov čeprav jebil namen postaviti to občutljivo organizacijo v zakonske okvire.

    Ko se želeli narediti spremebe v gospodarstvu so so pokonci dvignili vsi sindikati in začeli groziti z generalno stavko, ulične demosntracije itd Ve se čigav je Semolič od kje izhaja in kdo mu diktira poteze.

    Čuvaji Kavčičevega mafisjkega kapitala še vedno držijo vse pomembne niti v rokah in na obzorju ni zaznati svetlobe za narod. Če bi bil jaz Janša bi definitivno odstopil in naj potem raja bode vladana od hišnika in njegovega klana, ta boj je namreč Don Kihotovski.

  39. Carlos Contreras pravi:

    Desničarje je popadla panika … ali verbalna diareja? Priporočamo riž na vodi in pravi čaj.

  40. yoyo pravi:

    Hipoteza v množici teorij zarote:
    je mar primerjava z Belorusijo napoved uvedbe izrednih razmer, preklica volilne pravice za nazaj in razveljavitev predsededniških volitev?

    Nebuloza na nebulozo na nebulozo nebuloze do končne zmage ….

  41. ervinator pravi:

    Sarkić je v prav fajn poba, ki zna poslušati in ob utemeljeni kritiki tudi premisliti o pravilnosti svojega početja (tak občutek sem na koncu dobil pri poročanju o Strojanih). Priznati mu moramo, da zna iz sogovornikov izvleči stvari, na katere drugi novinarji sploh pomislili ne bi oziroma bi že zdavnaj odšli pretipkavat. In poglejte zgoraj, resno mislim, ta dialog: - Grem do okna! - Ne, ne greš! - Samo do okna grem! - Nikamor ne greš! … Na koncu vidimo njegov (?) posnetek z okna, kako se Janša odpelje … ;)

  42. ervinator pravi:

    Mato, kritizirati je mogoče tudi opozicijo: mediji so vse do leta 2000 počeli skoraj izključno samo to, vlade pa so začeli kritizirati šele po Drnovškovem padcu.

  43. Katja Lenart pravi:

    točno tako, ervinator. in tisto je njegov posnetek.

  44. hoki pravi:

    Po prvih analizah, ki jih je vlada opravila po volitvah, ugotavljajo da so rezultati slabi!!??
    Hallooo! Ja slabi so za njih pa za Petrleta, verjetno pa so za Turka in opozicijo OK, mar ne?
    Ja in velike sile so se združile, da obračunajo z vlado namesto da bi se usmerile v razreševenaje prihodnosti Slovenije. Pa dobr, a so ti normalni? Če je kdo potegnu vlado v kampanjo sta to naredila sama Petrle in Janša, ki sta visoko dvigovala roke po zmagi v prvem krogu, po komentarju zunanjega ministra itd…
    Petrle in kompletna pozicija bi se mogla za čas finala predvolilne kampanje umaknt iz Slovenije,pa bi šli velik boljš skoz.
    Vi razni Tilni in Petri in ostali kao “antikomunisti”, sedanjo oblast in Petrleta ne jebe nič drugega, kot lastna neumnost. Tok hitr izničt občutno prednost, lahko rata res samo našim takozvanim desničarjem.
    Pa še to, a Sarkić vam je kriv al kaj? A je on ta temna sila, ki iz sence vleče niti? Res bolno!
    Go Sarkić!!

  45. Dr.Drnovšek pravi:

    Hehe opa. Zanimivo bo spremljati to izjavo o tem da je SD klientela širila dezinformacije in škodljiva sporočila v tujino. Tukaj ne gre za nič drugega kot izdajo nacionalnih interesov. Ampak v imenu partije je vse dovoljeno kajne. Če se izkaže za resnično seveda. Kar pa bo lahko dokazljivo po primerjanju tiska! Tukaj je velika možnost da se SD totalno diskreditira. S tem ko so postavili na kocko nacionalne interese in cilje…upam da ljudstvo sprevidi kakšni fejkerji so SD… v nacionalnem interesu se takšnih stvari pač ne dela. Bomo videli kako bo tist “pošten” že s tem koliko časa bo ta debata potekala… nekako voham da jutri ne bo omenil nihče več. V nasprotnem primeru bi pa mediji s Sarkićem na čelu že veselo udrihali … hehe precej se utapljate

  46. lacko pravi:

    nova sestava koalicije je:

    SDS - SD - NSi
    DeSUS in SLS sta “popušila” ha ha ha

  47. desni pravi:

    Denis tako kot večina drugih novinarjev ni čisto nič podkupljen, to je ziher. Je pa prav tako kot dobršen del novinarjev nekoliko bolj levo usmerjen, kaj čmo, ima vso pravico.

    Fora Vesti je pa ravno v tem, da pojme “levo” in “desno” sam pokapiraš v vprašanjih in izjavah, ki jih dajo politiki in novinarji na posnetku.

    Evo, jest sem bolj desni, pa se mi zdi, da je Denis super novinar ;) Morda bi bil vesel, če bi imeli na Vesti še kakšnega bolj desnega za uravnoteženje, ampak rahlega neravnotežja smo tako ali tako že vajeni.

    (p.s. s pojmoma desno/levo mislim na dipol: pomladne stranke/vse ostale)

  48. amnik pravi:

    Kritiziranje oblasti bi moralo biti takoj opredeljeno kot hudo kaznivo dejanje. Pa bi lahko vladala takoj dobila boljše pogoje za svoje delo. Tako je nekoč pri nas tudi že bilo.

  49. Tine pravi:

    Lepo Sarkič, da gledaš ip-je, bi moral narediti še kakšen prispevek o ovaduštvu.
    Mi pa je Pigac povedal kar nekaj stvari, tako da ne mleti prazne slame. Vemo kdo si in kaj delaš in za koga.

  50. Mihies pravi:

    @Tine: ROTFL

  51. Dreychee pravi:

    Janez Kranjski, daj malo pomisli, kaj blebetaš. Kaj pa RTVSLO pa DELO, ki sta največja medija in pa seveda najboljša revija Demokracija. Si pa res zvesti vernik JJ.

  52. Staš pravi:

    Kje je pa fajt? :D

  53. sproscena.slovenija pravi:

    Lep pozdrav vsem skupaj, čas je, da se ponovno oglasim tudi jaz. Pa začnimo.
    Začel bom v slogu Stanka:”Dejstvo je…”.

    Torej, dejstvo je, da je zmagal Turk, s tem je zmagala levica. Tu ne gre samo za zmago, gre za pravi knockout v drugi rundi. Kabum. 70:30 je izjemen in zaslužen uspeh levice in katastrofa za desnico. Še bolj pomembna je morda zmaga z enakim procentom na referendumu. Ta rezultat je dejansko v prenesenem pomenu povedano fuck off vlada. Kako so že rekli za generala Mamulo ? Aja, Janša go home.

    OK, malo bolj podrobna analiza ali komentar.

    Odzivi Janšofilov na tej strani so pričakovani. Šikaniranje Sarkića, bodrenje svojega firerja, ampak vse slabo deluje. Kot vlada. Ki si je sama kriva, da je prišlo do tega.

    JJ se je oglasil šele po dveh dneh. Ne bi rekel, da gre za ignoranco, kot nekateri komentirajo. Po mojem je v skrajni užaljenosti tuhtal kaj se mu je zgodilo in kako to komentirati. Po dveh dneh razmisleka je spravil skupaj samo nek užaljen odgovor. Ta bi bil logičen in upravičen, če bi bil direktna reakcija na rezultat, morda kar v živo. Ampak ne, bil je po premisleku, kar kaže, da ga je zadelo močno, prizadelo. Morda kaže celo na rahlo čustveno nestabilnost. Zagrozil je z odstopom vlade. Najslajšega (ablast !), kar je v življenju dosegel, poleg nekaj orgazmov, seveda.
    Z grožnjo po odstopu vlade je najbrž želel pritisniti predvsem na NSi in DeSUS, ki pa se mu v tekmi za premoč tokrat sigurno ne bosta dala speljati na led. Še posebej ne DeSUS, ki vidi možnost drugačne koalicije prihodnje leto, v kateri bi se gotovo tudi rad videl.

    JJ je užaljen. Vprašanje pa je ali je končno pogruntal, da ga dejansko večina volilcev ne mara. Da če ljudje pridejo na volišča v normalnem številu, da nima šans. Zmaga na prejšnjih državnozborskih volitvah ni bila njegova zmaga. Samo levica ni zmagala. Levičarski volilci so šli spričo naveličanosti vzvišenega prepucavanja v LDS raje na izlet, kot na volišča. Kar je bilo konec koncev dobro, ker se je levica reorganizirala in se bo v naslednjih mesecih gotovo ponovno in zelo konkretno sestavila. JJ, večina ljudi ti je rekla ne, hvala.

    Zanimivo bo videti premik moči po kongresu SLS, kjer bo krmilo prevzel Šrot, ki ima tudi svoje ambicije in za sabo veliko volilno bazo. Očitno JJju slabo kaže. Še posebej, ker se med predsedovanjem EU ne bo imel časa ukvarjati z notranjimi stvarmi. Njegovi pajdaši pa razen dveh izjem niso sposobni peljati stvari v pravo smer. JJja najbrž grabi panika. In to upravičeno. Na srečo vseh nas.
    Morda želi z odstopom vlade izsiliti status mučenika.
    Morda se želi izogniti odgovornosti za nerodnosti, ki se bodo v Sloveniji dogajale med njegovim predsedovanjem EU.
    Ali se ne čutite več sposobni odgovarjati na vse izzive, gospod Janša ?
    Ali je luč v svetilniku Evrope crknila ?
    Ali se bojite, da bodo tujci RES feelali (ZAČUTILI) vašo Slovenijo ?
    Primerjate Slovenijo z Belorusijo. Z vašo vladu na čelu Slovenije je še slabše. In primerjati Slovenijo s tako vlado, s katerokoli drugo državo, je žalitev za tisto državo !!!

    V akcijo je baje poslal tudi svojega zvestega novinarja Voduška, ki je preverjal pri poslanskih skupinah ali se morda katera zanima za vstop v vlado. Bili bi nori. Da bi v vlado, ki razpada, v kateri sta ministrica za zdravje in šolstvo dve gospe (ena brez izkušenj, druga pa z veliko, samo pokvarjenimi in z drugega področja) na stolčkih, ki jih še znotraj koalicije nihče pameten ni želel v dani situaciji zasesti, kdo vstopil iz opozicije ?! Pa taka misel kaže na popolno nesposobnost predvidevanja in ocenjevanja trenutne situacije.

    V intervjuju Janša užaljeno in jezno pojasnjuje, kako ga opozicija ovira pri delu. Kako ga želi očrniti v tujini. Kako delujejo sile iz ozadja. Najbrž je vse do neke mere res. Ampak, gospod Janša, ali vam metoda ni znana ? Ste pozabili kaj ste delali s svojimi pajdaši pred zadnjimi državnozborskimi volitvami takratni vladi… ? Dobro vržen bumerang se vrne. Takrat ste ga dobro vrgli, zdaj pa se po isti metodi lepo vrača na svoje izhodno mesto. Hecno, a ne. ?!

    Vlada se s problemi, ki jih je s svojimi dejanji povzročila, ki jih s svojo ignoranco samo eskalira in ki jih s svojo nesposobnostjo ne more rešiti ne ukvarja. Jih ne opazi. Kot, da jih ni. Ampak, JJ, občutijo jih državljani, ki nimajo tako visoke plače, ki ne morejo igrati golfa in ki nimajo nagrabljenega denarja od raznih poslov (lahko rečemo sumljivih ?, gotovo nerazjasnjenih ?!, si upamo špekulirati, da poslov z orožjem ?!!!, stanovanje kupljeno v sklopu izgradnje Pediatrične klinike ??!). Račun prihaja.

    Kot trenutnemu predsedniku vlade vam svetujem, da ste močni, da poskušate prebroditi krizo, ki ste si jo zakuhali, pojejte svoj golaž, obnašajte se demokratično. Saj se ni zgodilo nič drugega, kot ste sami nekoč tako zagovarjali: zgodila se je ljudska volja na najbolj demokratičen možen način, na volitvah.
    Če ne zaradi ugleda, ki bi ga ponovno po vaši zaslugi (odstop vlade) Slovenija še dodatno izgubila v svetu zaradi čudnega stanja, ki bi nastalo med predsedovanjem EU (ali nam bodo tako možnost sploh še kdaj ponudili). Če ne zaradi tega, pa zaradi vaših volilcev. Izvolili so vas. Njim ste dolžni ostati močni, voditi to državo po vaše do konca mandata. Dokončajte svoj mandat, razprodajte cerkvi čimveč državnega, izkopljite vse kosti. Zato so vas volili. Ne smete jih razočarati. Odgovarjajte na izzive prihodnosti. Ti pa bodo zagotovo veliki. Ali priznate že zdaj, da jim niste kos ?
    Aja, pa še to: izpolnite vsaj eno predvolilno obljubo. Bo vsaj izgledalo bolje.

  54. pionirka pravi:

    Tirk, ajde, na delo se spravi!

  55. hoki pravi:

    A tud Sarkič vam je kriv al kaj? Ja pa kdo še?
    Bolano!
    Go Sarkić…

  56. BOTA pravi:

    Premije Janez Janša po svoji stari navadi vzpostavlja dramatične razmere in poskuša s tem mobilizirati svoje podpornike. V demokraciji ni nič posebnega če vlada odstopi, če meni, da ne more opravit svojih nalog. Samo v tem primeru je problem predvsem v vladi sami. Komentar bivšega ministra Drobniča vse pove.
    Če menijo, da morajo odstopiti, naj odstopijo. Samo naj ne stokajo in jamrajo, kako jim vsi mečejo polena pod noge. Tako to je v politiki in tudi to je treba prenesti. Samo v konkretnem primeru gre bolj za to, da se hočejo elegantno umakniti in vse probleme prepustiti drugim. To je pa vseeno malo prepoceni.

  57. sskj pravi:

    Pa sem mislil, da si bodo določeni ljudje po prorazu Petrleta man zgovorni na teh forumih. Sem naiven kot Petrle :-)

    DENIS ne se pustiti provocirati - si eden boljših, če ne celo (še posebej pa v trenutnih razmerah) najboljši SARKastIČni novinar, ki svoje delo opravlja, tako kot se za četrto vejo oblasti spodobi!

  58. sskj pravi:

    Pa sem mislil, da bodo določeni ljudje po porazu Petrleta manj zgovorni na teh forumih. Sem naiven kot Petrle :-)

    DENIS ne se pustiti provocirati - si eden boljših, če ne celo (še posebej pa v trenutnih razmerah) najboljši SARKastIČni novinar, ki svoje delo opravlja, tako kot se za četrto vejo oblasti spodobi! :-)

  59. BOTA pravi:

    Pa še to! :)

    Premije je zopet uporabil zelo trde besede in namigoval na neke domnevne črne sile in sporočila, ki so jih nekateri pošiljali v tujino, s katerimi so slikali Slovenijo kot Belorusijo. Bere se kot kak politični triler. Napaka je samo v tem da ni povedal nobenega konkretnega podatka. Kdo je tisti, ki je to pisaril v tujino? Kdo vodi te črne sile?

  60. sproscena.slovenija pravi:

    sskj: ljudje bodo na teh forumih vedno bolj aktivni. Eni in drugi. Čaka nas namreč zanimivo leto. Pokvariti ga zna edino Janša, če bo uresničil svoje grožnje o odstopu vlade. Samo po mojem, bi bilo to potem konec njegove politične kariere. Njegovi volilci bi v njem prepoznali ne pragmatika, pač pa revo. Tega pa njegovi volilci, kleni Slovenci, ne marajo preveč. Je preveč babje. Iti mora do konca. Šele potem bo lahko piskal kako so ga vrgli z oblasti, kako je vse skupaj sranje in zarota in delo sil iz ozadja…

  61. Zlata lisica pravi:

    To niso groznje.
    T
    o

    j
    e

    n
    o
    r
    m
    a
    l
    n
    o
    !!!!

  62. Zlata lisica pravi:

    Slovenci, zbudite se! Slovenija NI sredisce sveta!

  63. tajkun pravi:

    Se pravi Tilen = Peter = Štajerski Pero = Tine? Hmmmmm Torej v bistvu sta tu samo dva, ki gobcata čez Sarkiča? Fajn to. To sem vedno govoril - malo vas je, samo goljufate, kradete in lažete za petkrat več ljudi. Ko pa pridejo volitve, se pokažejo bolj realistične cifre, kot se je zgodilo sedaj.

    Kar se tiče Belorusije, nihče ni silil zunanjega ministrstva, da je skušalo z lažmi oblatiti enega izmed kandidatov. Janša bi se rad izvlekel iz sranja in na naslednjih volitvah SPET napadati iz opozicije: “Lejte kaj so naredili v 15 letih na 45 let podlage, mi bi radi to popravili, volite za nas, dajte nam priložnost.”

  64. U3buna pravi:

    Dokler spet nekdo ne ‘najde’ zabojev z orožjem, ‘dekonzerviranim in pripravljenim za uporabo v državnem udaru’, lahko mirno spimo.

  65. tommb pravi:

    Denis ne pusti se tem ultradesničarjem !!!

  66. dr.Mockba pravi:

    Ko je bil g.Jansa v opoziciji je stalno kritiziral in ustvarjal razne afere- in prav je tako. Za to obstaja opozicija. Kljub njegovim nenehnim pritiskom se je vlada pogumno borila in vladala DO KONCA SVOJEGA MANDATA. In ne samo enega. Izpolnili so voljo ljudstva- njen dolg do volilcev in ,po mojem mnenju, prav tako nevolilcev.

    Na zacetku mandata g. Janse je bila njegova opozicija se v soku (shoku) in je, bolj kot kritizirala, resevala svoje notranje probleme. Zdaj pa, ko so se vsi bolj ali manj postavili na svoja mesta, pa se je zacela prava dejavnost opozicije- kritika in protiutez vladi. Kaj stori g. Jansa- konca s samomorom in nasprotnike obtozi, da so ga umorili. Najlazja moznost.

    Tisti, ki kritizirate g. Denisa- on opravlja svoje delo in po mojem mnenju, zelo profesionalno in unikalno. Ne vidim potrebe, da ga osebno napadate, ce razmislja drugace kot vi.

  67. doajen pravi:

    Prispevki g. Sarkiča so v glavnem objektivni, seveda če izključim rahlo negativen - tendenciozen nastop do sogovornikov ki prihajajo z desnega pola. Glavni problem vidim v uredniškem izboru tem. Na Vesti se izbirajo teme, ki bi eventuelno lahko prinesle politični kapital levici. Že to da o dobrih potezah desnice ni ne duha ne sluha, je z vidika presoje objektivnosti, več kot pomenljivo kam pes taco moli. G. Sarkič pa jo bo prej ali slej dobil po nosu. Pa ne od mene, veliko je namreč takih, ki na veliko klatijo nadležne muhe, ki se zbirajo okrog dreka.

  68. Zlata lisica pravi:

    Zakaj smo morali gledati na tej strani reklamo za Tirka?

  69. Mirjana pravi:

    Da Denis morda bolj odkriva desnico se mi zdi več kot normalno. Saj ona vlada. Če in zakaj gre to v korist levice, …pa naj se vpraša desnica…sploh pa..Denis, kar tako naprej,…čista vest je nekaj, kar boš nekaterim zelo težko razložil… .)

  70. Drago pravi:

    @SVOBODNA.SLOVENIJA: ODLIČEN KOMENTAR! nič ni potrebno dodati!!!

  71. Škot pravi:

    G. Janša je, vsaj po mojem mnenju, svojo potezo precej slabo premislil. Polarizacija stališč obeh ’strani’ je nujna posledica… Odstopa si, se mi zdi, ne more privoščiti, ker bi s tem vse spravil v popoln političen kaos. Edini možni scenarij za prehodno vlado bi bil, če bi uspel g. Šrot po svoji nastopitvi predsedniške funkcije v SLS svoje poslance tako disciplinirati, da bi podprli kateregakoli interesom kapitala všečnega mandatarja.

    Trenutna vlada je v Sloveniji naredila veliko dobrega, vendar je po svojem prihodu na oblast (popolnoma nelogično) izgubila vse svoje propagandne sposobnosti. Že samo dejstvo, da so uspeli dobiti toliko glasov na volitvah, kot so jih leta 2004, pove, da demokracija v Sloveniji normalno delujejo - da je torej z raznimi mehanizmi možna diskreditacija vsakega, še tako stabilnega in prijetno ugnezdenega političnega sistema.

    Preprosto povedano: ne verjamem, da so pogoji dela v vladi tako nemogoči, kot jih dramatizira g. premier. Če vladajoča koalicija teh ‘elementov iz ozadja’ ne more oziroma ne zna utišati, potem je legitimizacija njene moči vprašljiva. In ljudstvo to zazna. Priznati moram, da mi je bil ‘princip indiferentnosti’ mnogo bolj všeč. V nasprotju s splošnim prepričanjem se nekatere stvari DA pomesti pod preprogo, kadar je to pomembno.

    Bilo bi mi mnogo bolj všeč, če bi g. Janša odprto čestital g. Türku za zmago in izrazil upanje, da bo v bodoče sodelovanje s predsednikom bolj konstruktivno, kot je bilo dosedaj. Reči, da so ‘rezultati volitev slabi’, je daleč od državniške drže, če gre za predsedniške volitve. S tem je g. Janša sam priznal, da je funkcija predsednika po trenutni interpretaciji ustave bolj kot ne ceremonialna - s čimer se, mimogrede, popolnoma strinjam.

    S takimi izjavami si g. Janša, skratka, ne dela velikih uslug - za kar mi je zelo, zelo žal.

    Število zares državniško kompetentnih politikov v tej državi tone vse globlje pod nič.

  72. Zlata lisica pravi:

    Temu se rece demokracija. Ljudstvo je volilo in izbralo! Ne iscite izgovorov zdaj.

  73. sproscena.slovenija pravi:

    Zlata lisica: ker je Turk reklamo narocil in placal ??!!

  74. sproscena.slovenija pravi:

    Drago: nisem SVOBODNA.slovenija, ampak SPROSCENA.slovenija. Ali si mislil na koga drugega ? Ce si mislil name, potem hvala. Zakaj nisem svobodna in sem sproscena ?
    Svoboda ti je polozena v zibko, vendar se v realnem svetu, ko se enkrat odtrgas od varnega cuclja starsev izkaze za zelo drago dobrino. Paradoksno: biti bi morala vsem dana in najcenejsa, pa je najdrazja. Sem pa sproscen. Vsak dan. Se posebej po vsakodnevnem jutranjem opravilu. Pa tudi sicer. Dolgo casa sem vedel da sem, sproscena namrec, pa nisem znal opisati. Potem pa je prisla nasa vrla vlada in mi je ta obcutek ponovno verbalizirala. Hvala za tega od treh edinih dobrih strani te vlade: 1. verbalizacija obcutka sproscenosti in 2. branje Mladine je postalo precej bolj zanimivo in 3. pojavila se je Vest.si.

  75. lordwales pravi:

    Janša je zaskrbljen zaradi volitev, ni pa zaskrbljen zaradi mizernih plač in penzij in bede ki vlada v tej državi / da o galopirajoči inflaciji ne govorimo /
    Če bo Janša odstopil bomo sproščenejši, nihče vas ne bo pogrešal, dragi premier!

  76. lordwales pravi:

    Vlada narodne rešitve:

    - Premier: Boris Pahor
    - Zunanji minister: Lukšič
    - notranji: Mate
    - gospodarstvo: Desna provienca
    - šolstvo: Gaber
    - ostalo: Desna provienca

    ali predčasne volitve

    pat pozicija je pokazala d atako anprej ne gre,
    a ni čudno da je drugi krog predcedniških volitev, nameto d ase gre janša in vlada turista
    na kitajskem so turisti na kitajskem!

    Kje je bila podpora vlade Petrletu?

  77. lordwales pravi:

    Kot prvo, zelo malo pišem ampak snemam video prispevke, če niste opazili. Kot drugo, nimam suflerjev, ne delam pod pritiskom urednika ali kogarkoli drugega, vprašanja zastavljam iz svoje glave in ne po nareku, prispevke z odgovori objavljam pa v celoti in necenzurirane. Torej, kaj naj še priznam? Da je moj žep bolj prazen kot še nikoli prej v življenju!!! To vam pa res lahko prizanam! Imam pa zato čisto vest! In ne me več zajebavat, ker se mi smilite… / Denis Sarkič /

    Vest.si je edini neodvisni emdij na Slovesnkem, kjer se spoštuje vest in nobenega ne peče vset - samo tako naprej -ste najboljši!

  78. lordwales pravi:

    Najboljši ste!

  79. t-mac pravi:

    A se bodo komentarji iz mladina.si preselili sem? Dejte Peter, Pero, Tilen ipd. nehat že enkrat pa se preselite na portal maga, demokracije ali pa družine…

  80. Zlata lisica pravi:

    A res? Tirk je placal reklamo na Vesti na Vesti? Ojoj, kam gre ta svet…

  81. Denis Sarkić pravi:

    @# Dr.Mate pravi:
    13. november, 2007 ob 17:38

    Ko bo sprejet nov zakon, bom radar postavil tam, kjer divja Denis. Dvakrat 9 točk in adijo reportaže!

    Hja, a ne veš, da so mi ob pravem času priskrbeli pravo opremo za radarje in nevidni avto, ki se po potrebi spremeni v policijskega z lučkami. Pa tudi izkaznico imam ta pravo…

    @# ervinator pravi:
    13. november, 2007 ob 19:32

    Sarkić je v prav fajn poba, ki zna poslušati in ob utemeljeni kritiki tudi premisliti o pravilnosti svojega početja (tak občutek sem na koncu dobil pri poročanju o Strojanih). Priznati mu moramo, da zna iz sogovornikov izvleči stvari, na katere drugi novinarji sploh pomislili ne bi oziroma bi že zdavnaj odšli pretipkavat. In poglejte zgoraj, resno mislim, ta dialog: - Grem do okna! - Ne, ne greš! - Samo do okna grem! - Nikamor ne greš! … Na koncu vidimo njegov (?) posnetek z okna, kako se Janša odpelje … ;)

    Me je prav razveselil tvoj kompliment. Upam, da ti bom lahko kdaj v živo izrekel zahvalo.

    @# Dr.Drnovšek pravi:
    13. november, 2007 ob 19:48

    Hehe opa. Zanimivo bo spremljati to izjavo o tem da je SD klientela širila dezinformacije in škodljiva sporočila v tujino. Tukaj ne gre za nič drugega kot izdajo nacionalnih interesov. Ampak v imenu partije je vse dovoljeno kajne. Če se izkaže za resnično seveda. Kar pa bo lahko dokazljivo po primerjanju tiska! Tukaj je velika možnost da se SD totalno diskreditira. S tem ko so postavili na kocko nacionalne interese in cilje…upam da ljudstvo sprevidi kakšni fejkerji so SD… v nacionalnem interesu se takšnih stvari pač ne dela. Bomo videli kako bo tist “pošten” že s tem koliko časa bo ta debata potekala… nekako voham da jutri ne bo omenil nihče več. V nasprotnem primeru bi pa mediji s Sarkićem na čelu že veselo udrihali … hehe precej se utapljate

    Jaz ne udriham, še posebej pa na čelu nekoga, tudi medija ne! To morda počne nek drug novinar, mislim, da mu je še vedno ime Vladimir.

    @# desni pravi:
    13. november, 2007 ob 19:56

    Denis tako kot večina drugih novinarjev ni čisto nič podkupljen, to je ziher. Je pa prav tako kot dobršen del novinarjev nekoliko bolj levo usmerjen, kaj čmo, ima vso pravico.

    Fora Vesti je pa ravno v tem, da pojme “levo” in “desno” sam pokapiraš v vprašanjih in izjavah, ki jih dajo politiki in novinarji na posnetku.

    Evo, jest sem bolj desni, pa se mi zdi, da je Denis super novinar ;) Morda bi bil vesel, če bi imeli na Vesti še kakšnega bolj desnega za uravnoteženje, ampak rahlega neravnotežja smo tako ali tako že vajeni.

    (p.s. s pojmoma desno/levo mislim na dipol: pomladne stranke/vse ostale)

    A se javiš, bi delal na Vesti? Bi res rabil še enga, ki še ni prepričan, da svizec zavije čokolado… Če misliš s svojo glavo mi piši na denis.sarkic@vest.si, pa bomo videli. A Vest ni “uravnotežena”? A ta floskula je še vedno aktualna?

    @# Tine pravi:
    13. november, 2007 ob 20:10

    Lepo Sarkič, da gledaš ip-je, bi moral narediti še kakšen prispevek o ovaduštvu.
    Mi pa je Pigac povedal kar nekaj stvari, tako da ne mleti prazne slame. Vemo kdo si in kaj delaš in za koga.

    Jaoooo, zdaj sem pa že ovaduh in verjetno delam za kakšno UDBO, ki še vedno živi in deluje v Sloveniji! Matr me zanima, kdaj bo na vrsti naslednja plača, sem si že ogledal enga novega BMW-ja, bencin pa tako ali tako plačam z službeno zlato Mastercard kartico.

    Mene tudi zanima, kaj ti je rekel marko pigac, morda se bo sam javil na tem postu in pojasnil, kaj vse dragi Marko ve, če pa ne, ga bom pa že povprašal in vam poročal sam. Me res zanima, ker mora biti verjetno sila zabavno, morda celo obstaja še kakšen moj klon…

    @# sskj pravi:
    13. november, 2007 ob 20:55

    Pa sem mislil, da si bodo določeni ljudje po prorazu Petrleta man zgovorni na teh forumih. Sem naiven kot Petrle :-)

    DENIS ne se pustiti provocirati - si eden boljših, če ne celo (še posebej pa v trenutnih razmerah) najboljši SARKastIČni novinar, ki svoje delo opravlja, tako kot se za četrto vejo oblasti spodobi!

    Sarkazem je prava formula tistih, ki jim prav dol visi za vse politične stranke in politiko nasploh! Eden takih sem sam.

    @# doajen pravi:
    13. november, 2007 ob 21:31

    Prispevki g. Sarkiča so v glavnem objektivni, seveda če izključim rahlo negativen - tendenciozen nastop do sogovornikov ki prihajajo z desnega pola. Glavni problem vidim v uredniškem izboru tem. Na Vesti se izbirajo teme, ki bi eventuelno lahko prinesle politični kapital levici. Že to da o dobrih potezah desnice ni ne duha ne sluha, je z vidika presoje objektivnosti, več kot pomenljivo kam pes taco moli. G. Sarkič pa jo bo prej ali slej dobil po nosu. Pa ne od mene, veliko je namreč takih, ki na veliko klatijo nadležne muhe, ki se zbirajo okrog dreka.

    Okoli katerega dreka se pa jaz zbiram? Levega, desnega, rdečega, roza, rumenega, oranžnega, črnega ali belega, morda pa okoli mavričnega… In kaj počnem v tem dreku? Poročam vam, da si lahko ustvarite svoje mnenje! Če moram zato dobiti po nosu, pa tudi prav!

    @# Zlata lisica pravi:
    13. november, 2007 ob 21:35

    Zakaj smo morali gledati na tej strani reklamo za Tirka?

    Na Vesti ste v volilni kampanji gledali tri reklame: Gaspari, Peterle in Türk - vse tri so plačali njihovi štabi, po volitvah pa dobijo nazaj vsak po nekaj centov po glasu in to iz vaših in naših žepov, kar pomeni, da smo pravzaprav vsi mi plačali njiohove oglase na Vesti, kar je za moje pojme totalno bizarno!!!

  82. Denis Sarkić pravi:

    Vem, da je v prejšnjih odgovorih tudi kakšna SLOVNIČNA!!! napaka, ampak boste že preživeli, edino ki bi jo rad popravil je tale: marko pigac je v resnici Marko Pigac, z vsem spoštovanjem do imena in priimka njega samega!

  83. Zlata lisica pravi:

    Dragi Denis, tvoje delo spostujem, drugace ne bi bila redna obiskovalka teh Vesti…Tvojih Vesti, ce sem iskrena. Ker enostavno POP tv-ja in RTVslo ne prenesem… Nadaljuj svoje delo, tako kot do sedaj, verjamem, da s svojim trudom samo zelis pomagati Slovenkam in Slovencem, da zacnejo “razmisljati” s svojo glavo. Morda…nekega dne…bodo ljudje dojeli, da politika ni bistvo sveta, da je pomembneje, da smo skupaj, da vsi delujemo v dobro svojih bliznjih in v dobro Slovenije!
    Kaj pravis na to, da se morda v decembru srecamo v Ljubljani?

  84. Q pravi:

    Sarkić, samo tako naprej. Raw intervjuji so 100x boljši od speglanih in zreduciranih na dva stavka.

  85. sproscena.slovenija pravi:

    Denis, po mojem res nima smisla odgovoriti na vsako provokacijo. Delaj svoj posel, ki ga delas odlicno. Ne izgubljaj casa s provokatorji, ker je kot tuljenje v luno. No, razen ce te ne zabava ;)

  86. srečko jože pravi:

    Bravo naši! dol z Janšo in ostalimi desničarčki! Nazaj kamor spadajo, v opozicijo!

  87. sproscena.slovenija pravi:

    Glede na dejstvo, da se je sel JJ pogovarjat z vrhom komunisticne partije na drug konec sveta, je zanimivo vprasanje: ali je naslednja destinacija Kuba, pa potem Gadafi ali obratno ?
    Vcasih so rekli: nema Tita posle Tita… Kaze, da so se motili. Ima Tita posle Tita, to je nas Janez Jansa.

  88. kriptoproletarec pravi:

    Vest.si je odlična, le tako naprej! Nerazgledani desničarji pa v jok.

  89. fredisdead pravi:

    Stran od okna, ti si mu pa samo želel pomahat v slovo, ker se ti je tako lepo nasmeju na v1 (0:11).
    Sarkič, sikator, ti si itak mojster vseh teh ceremonij. Dober kvalitativen preskok, na 15 let fotopodlage.
    Najhuje pa grobe poddaje vest.si zabolijo simpatizerje SDS, ker njihove tiskovke, nezmontirane, so pa material za vivisekcijo dotičnih glav in vsega kar predstavljajo. “Slabo” sesuva samo sebe.
    JJ: naredite mi to deželo belo… rusijo, smeha, užaljenček se bi kr ubou. Ni kos. Saj situacija je zavožena silovito, je pa dobra lekcija za vse državljane.

  90. markopigac pravi:

    @ Denis, poznam samo enega Tineta, o njem pa se ne pogovarjam o tebi, saj imamo svoje življenje :)

    @ tine, oz karkoli že si - ne mene mešat v svoje privide. Če že pišeš neka kvazi podtikanja, se raje podpiši s svojim imenom in priimkom. Mlatenje prazne slame pod “anonimno” ni vredno emperja tople vode.

    @Denis - če delaš za UDBO in če je plača dobra, me lahko vedno pokličeš, ko boste širili kader. Da lahko svojo prisluškovalno opremo vsaj pametno vnovčim, če ne druga..

  91. bojc1 pravi:

    ss
    kaj pa tvoji orgazmi? So tudi največ,kar se ti je zgodilo v življenju? Spet same nebuloze, nimaš pojma o analizi stanja(citiram:”Primerjate Slovenijo z Belorusijo. Z vašo vladu na čelu Slovenije je še slabše. In primerjati Slovenijo s tako vlado, s katerokoli drugo državo, je žalitev za tisto državo !!!,”;konec citata), kaj šele iskanju zdrave prihodnosti!
    PA ne opletaj s čustveno nestabilnostjo,flancanjem v stilu starih bab,ki nimajo zob in že dolgo niso počele tistega zgoraj, citiram “Morda se želi izogniti odgovornosti za nerodnosti, ki se bodo v Sloveniji dogajale med njegovim predsedovanjem EU.
    Ali se ne čutite več sposobni odgovarjati na vse izzive, gospod Janša ?” konec citata - kaj če bi to raje vprašal svoje mojstre destrukcije,bogate in lepe zaggovornike pravic okradenih, boruta,dušana,milana,…kam nas bodo zopet zafurali? si čito izgugil stik z realnostjo - da je pri nas slabše kot v belorusiji?si totalen debil?sploh veš o čem govoriš?pol se pa kar tja presel,če je tko fajn,sam se bojim,da boš hitr nazaj!

  92. Samski pravi:

    Denis, vidim da imaš nekaj v glavi in prav tako se vidi da so tvoja vprašanja striktno raw objektivna. Leva in desna stran pa se pokaže, kot je že nekdo omenil ob podajanju odgovorov intervjuvancev. In sarkazem je tvoje srednje ime. Keep up the good work!

  93. bojc1 pravi:

    lacko
    ti si pa kot sem te že enkrat pohvail eden pametnejših-se na vse spoznaš,šolstvo,zdravstvo…sam nikoli na nobeno vprašanje in argument ne odgovoriš,sam počez tolčeš,kot v zlati dobi komunizma - bolj si neumen,višje prilezeš!
    Citiram:”…da nismo Belorusija (po moje smo glede inflacije in podražitev hrane še bolj na dnu od nje), so neboluze ala….” - TI!!!!!!!

    “Le pojdite, da ne naredite še več škode!!!!” - a ti to o sebi in tvojih kvaziultrabogatih tajkunskih levičarjih tipa Janković? Zakaj npr. še vedno teži z 2 stadionoma,ko ga vprašaš,pa ne odgovori (in prizna provizij?)?!?

  94. bojc1 pravi:

    vsem škodoželjnim, priviligiranim in zaslepljenim
    mrhovinarji in jastrebi so zavohali kri - in so pijani od navidezne zmage, a ko bo lepi borut z duškom semuličevim pokuril zadnje rezerve (beri analizo Boštjan Ložar v zadnji Sobotni o produktivnosti in globalni primerljivosti) - bo res tema in lakota za nekatere seveda, žal.
    t.i. levičarji se sploh ne zavedajo dolgoročne škode in posledic, ko zavajajo svojo rajo s floskulami o denacionalizaciji,rkc, namesto da bi skupaj z vsemi močmi delali za napredek in blaginjo vseh, ki živimo od svojega dela. Ta bumerang se jim bo še zelo maščeval - žal na škodo ljudstva, ki ga peljejo v propad. Stalni prepiri in razdvajanja prihajajo od forumov in drugih centrov, ker nekateri nimajo nikoli dovolj - oblasti.
    Pravi in zavedni partijec nikoli ne prevzame odgovornosti za svoja ravnanja,posledice pa mu niso do konca jasne.

  95. sproscena.slovenija pravi:

    tan, tan, tan, ta, ta ran, ta, ta ran….
    tan, tan, tan, ta, ta ran, ta, ta ran….
    tan, ta tararan, ta, tan tatararan, ta tan, tan ta, tan, ta, ta tan, tan, ta tan…

    A kdo pogrunta katera znana melodija je tole in komu je namenjena ?

    P.S. za pomoc: iz filma

  96. lucko pravi:

    Ce sem tole melodijo prav prebral, je to bobnanje preden nekoga spustijo skozi loputo v na nekoliko dvignjenem odru. Da ne pade na tla pa ga pa ustavi zanka okoli vratu. Kako pa se melodija imenuje pa nimam pojma.

  97. lucko pravi:

    Nadaljevanje pa je tako logicno, da mi vrjetno ni treba pisat ane:)

  98. Jernej pravi:

    Sam neki bi reku…glede Sarkića… eden najbolših novinarjev postaja po mojem mnenju…in definitivno se mi ne zdi levičar…četudi globoko v sebi je, ko je v službi je kdaj že kar izjemna njegova objektivnost in distanca ki jo premore…

  99. Carlos Contreras pravi:

    Mene spominja na tole: http://www.youtube.com/watch?v=UCkT8prQZMo

  100. Kanjec pravi:

    Denis, ne sekiraj se. Že dlje časa sumim, da ima SDS najetih petdeset pregledovalcev forumov in novičarskih strani, kjer pišejo raznorazne njihove resnice in žalijo vse drugače misleče. Pogumno naprej, tudi če je treba čez zid, vse je lomljivo ;)

  101. miro pravi:

    “Velike sile so se usmerile” da očrnijo trenutno vlado. - verjetno je tle mišljen bog
    Slovenija kot Belorusija! - verjetno glede na to, na kakšen način vlada premier

    Pa Sarkić je vsekakor kriv za morebitni odstop vlade; le kako si je drznil posneti to, kar so posneli tudi drugi mediji.

    Primerjava: Janševa izjava je nekaj takega, kot če ti crkne žarnica pri avtu, ti pa: “Odprte so vse možnosti tudi ta, da bom avtomobil odpeljal na odpad.
    Bolj verjeten razlog za tako obnašanje je strah pred generalno stavko sindikatov in nova knjiga o trgovanju z orožjem.

  102. Simon pravi:

    Komentarjev bralcev sicer nisem bral, komentar na novico pa je sledeč: odlična poteza predsednika najboljše vlade Slovenije do sedaj, tako rekoč optimalna. Raja - baza levih volilcev opozicije raja, vodstvo pa je zbegano kot jih že dolgo nisem videl - in, jasno, tudi zaskrbljeno.

    Jasno jim je namreč, da niso sposobni spraviti skupaj vlade, ki bi bila sposobna prevzeti predsedovanje EU.

    To jim pravi tudi (njihova) vest, če so vsaj opravilno sposobni državljani.

  103. Drago pravi:

    Sproščena.slovenija: oprosti, sem se zmotil, ko sem napisal svobodna.
    Škoda, da ne odgovarjaš več Bojcu. Bi bilo zanimivo na strani “Janša o odstopu” govoriti o dveh štadionih!!!
    Glede tvoje melodije: nisem uganil, čeprav sem poskušal, vendar moja asociacija je na Titanik - namenjena Janši and co. Verjetno sem se zmotil, ampak saj veš, asociacija…..

  104. Mirjana pravi:

    Ne zdi se mi narobe, da je forum pisan, komentiran iz najrazličnejših “vetrov” , se komentarji vsaj konfrontirajo, .. na kraju pa si lažje vsakdo izlušči svoje mnenje.
    Mislim, da Denisu ni težko odgovarjati na pripombe vseh vrst,…saj kdor ima čisto vest mu je to v zabavo. Lepo bi bilo, ko bi tudi JJ tako reagiral na “natolcevanja”, ki so že zelo zelo huda…Čanžek, Lucu, …pa še za Ropa je rabil celo večnost, …pa še nisem štekala al je tožba končno prijadrala na tapravo sodišče.

  105. 007 pravi:

    @SS

    da ni to žalna koračnica???

  106. pika pravi:

    povejte mi zakaj se naš pogumni janez tako boji hrvatov in rusov???

  107. Neja pravi:

    Sproščena Slovenija,

    je mogoče Ravelov Bolero?

  108. Ajvar pravi:

    @ss: Imperial March? Ampak naš Anakin še ni poročen s Padme. :)

  109. Comodus pravi:

    Le kaj boste novinarski levičarski propagandisti, kot je Sarkič in ostali opranomožganci iz Miheljakove šole počeli, ko Janše ne bo več na oblasti. Barbiki boste v rit lezli in mu boste hodili v drogerijo po šminko. Ko bo vaša leva opcija, katero tako fanatično podpirate, spet na oblasti, boste seveda takoj pozabili na vašo “krtitičnost” do oblasti, saj to vašo “kritičnost” ste itak odkrili šele leta 2004, prej ste bili pa vsi po vrsti 12 let LDS vladno trobilo…

    Tale vest.si je pa še večje sranje od Mladine. Na vest.si se skrbno filtrirajo novice in objavlja se samo tisto, kar je v prid levici in v škodo desnici. Pa sem že misli, da ne more biti bolj pristranskega sranja, kot je Mladina, pa sem se zmotil…

  110. Tine pravi:

    COMODUS
    na vidiku je novo novinarsko združenej,ki ga ustanavlja Peter Jančič. Upam, da bo pisal v imenu vseh slovencov in ne samo ene strani.

    Bo pa deležen hitre diskreditacije s strani demokratične levice, na to bodi pripravljen, tako pač je v naši dolini Šentflorjanski, žal.

    Plačanca Sarkiča pa pozivam, da ljudi pozove na sobotne demonstracije,kjer naj se zahteva Janšev odstop. Če bo odstopil, bo boljše za vse. Včasih so potrebne velike žrtve, za manjše zlo. Pa naj bo tako.

    Lep pozdrav tovariši

  111. Tine pravi:

    In še Sarkičevo mnenje o Janezu Janši

    http://www.youtube.com/watch?v=CvxeAOJZifg

  112. konec pravi:

    Janša odstopi!
    Pokaži kar je Slovenija v resnici, in ne lagaj se po Eu, da je zrela demokratična država.
    Odstopi in pusti SD-jevce, da jo odpeljejo nazaj na Balkan!!

  113. Matej pravi:

    Janša je PEZDE (to izjavljam z vso odgovornostjo :) ).

    Zamislite si, da preberete podobno novico: Npr.: ”Madzarski premier” razmišlja o odstopu vlade pred prvim ”zgodovinskim” (celo prvim slovanskim) vodenjem EU, ker mu je težko vodit vlado ter čuti pritisk.

    Kakšen status bi si mislil/a o madzarskem premierju? —- PEZDE!

    Seveda bi se dalo razmišljati, da je to del širše taktike (morda spet divide et impera + kanček posipanja s pepelom), toda taka izjava je vredna le PEZDETA!

  114. xp pravi:

    Morda je Urška naučila Janšo kakšne posteljne vrline, pa se mu več ne da biti predsednik vlade. Malo za šalo malo za res. Janša, če sem te izvolil spelji mandat do konca, ker te drugo leto itak več nebom. Pravzaprav sem te volil trikrat prvič, zadnjič in nikoli več. Glede, na to, da sem že volil vse žive stranke, pa so vsi eni in isti lopovi, koga naj še sploh volim? A je že čas za Gorazda Drevenška?

  115. PiPi pravi:

    xp, to je bistvo pri nas, kolobarjenje z vsemi politicnimi akterji pri nas se mora najprej dokoncat, da bodo potem vsi dojeli kako malo maneverskega prostora ima pri nas vlada kot taka …. do takrat pa se dajajte vsi, ki se vam da :)

    .::PiPi::.

  116. tajkun pravi:

    Tine, raje se odzovi na komentar markapigaca…

    Mimogrede tako Tine kot konec uporabljata v svojih komentarjih nekaj, kar v slovenščino ne sodi - balkanizme. Slovnica na nuli, sramota za ta narod, sta (si).

  117. amnik pravi:

    Predlagam, da kritika vlade postane najhujše kaznjivo dejanje, potem bodo razmere za delo vlade takoj bolj sproščene.

  118. brez-vizionar pravi:

    Še en glas za “freh klovna”.

  119. desni pravi:

    @# Denis Sarkić A Vest ni “uravnotežena”? A ta floskula je še vedno aktualna?

    Jah, to se zdi floskula samo tistim, ki pravijo, da ni nobene polarizacije in da je tako ali tako vse eno in isto. Ampak polarizacija je pač dejstvo, imamo jo, če nam je všeč ali ne. Z uravnoteženjem pa mislim samo to, da imate 30 procentov avtorjev, ki so podprli Peterleta in 70 procentov avtorjev, ki so podprli Turka (oz. podobno glede na druge volitve, valda z enim milim povprečjem)

    Ideja za Vest, če imate jajca:
    Pod vsak komentar napišite seznam avtorjevih odločitev na zadnjih 5 volitvah. Tako boste vsem militantnežem zaprli goflje.

  120. Invalidna vlada, invalidna država « Neodvisni politični dnevnik pravi:

    […] množico spletnih uporabnikov. V svojem prvem odzivu dva dneva po volilni nedelji je v Ormožu povedal, da situacija zaradi zaskrbljujočih razmer, ko se sile že dlje časa usmerjajo v blatenje […]

  121. Denis Sarkić pravi:

    @ Tine

    Nisem z gorenjskih koncev, ni moj glas na posnetku in ne kličem na radio in glasujem za špotrnika tedna. Na youtube-u pa objavljam pod svojim imenom, ker imam jajca! Šel si že res malo predaleč, ker trosiš same laži!!!!!

  122. brez-vizionar pravi:

    Comodus, ko sem Mag zadnjič odprl leta 2005, je bil veliko “bolj pristransko sranje” kot Mladina. Samo brati je treba in malo zdrave pameti. Zna kateri od fanatičnih republikancev tukaj sploh povedati, kaj v principu očita levici? Zahtevo po laični državi? Zahtevo po ohranitvi in boljši skrbi za javi sektor v šolstvu, zdravstvi un sociali? Poudarjanje socialne pravičnosti nasploh? Kaj se levici sploh očita???????? Kaj “levica” očita sodobnemu slovenskemu republikanizmu, je po treh letih tega sranja menda dovolj jasno.

  123. miro pravi:

    Simon je napisal, da je poteza predsednika vlade Slovenije odlična, tako rekoč optimalna (in s tem bi se strinjal). Vendar je to potezo napačno razumel.
    Janši se vodenje države sedaj ne splača več, ker temu ni kos. Tako bo raje sestavil tehnično vlado, ki bo bolj kot ne životarila (spomnite se zamenjave treh ministrov, kakšne kadre smo dobili v zameno), sam bo pa prevzel slajši del pogače; namreč vodenje EU (srečevanje z najvišjimi predstavniki evropskih držav je pač prijetno in godi egu-izbrane večerje, morda golf? ).
    Zato bi bilo bolje, da bi zahtevali (če že želi premier odstopiti) naj Janša odstopi od vodenja EU.

  124. konec pravi:

    levičkarji, do včeraj ste hoteli da odstopi, danes ne več?
    kaj sploh hočete? saj ne veste, ker vam novinarji niso še povedali……..
    počakajte malo, novinarji čakajo na SD-jeve ukaze

    Največja sramota pa je ta, da bo taka komunajzerska državica vodila Eu.
    Kakšna sramota!

  125. lib pravi:

    Uf…ste se pa razpisali,..no pa da še jst povem svoje mnenje, če lahko seveda…-
    Ja tko no,…JJ zna vladati predvsem v izrednih razmerah,..če le te niso ponujene na pladnuu, jih ustvari sam,…,…če 10 tisoč študentov demonstrira v ljubljani,…on pošlje prvaka SLS, da se meče v DRagonjo,……ni še koc,…Če nima kandidata, ki bi bil kos levici,…Podpre Peterleta,..da se osramoti namesto njega…ni še konc,…če bombe padajo v sloveniji,…je kitajska pravi raj za pobeg,…je pa dosegel namen, namesto debati usmerjeni levim rešitvam, se folk usmerja k popravljanju JJ-a,…kar paše le njemu,…saj če samo malo vklopiš možgane, je to ipak najhujša promocija JJa,…
    naslednje leto je predvolilno leto,..prvič v zgodovini bo JJ bil v koaliciji več kot 3.5 leta, itak bo vse letelo na njegovo vlado,…hudi manevri bodo v igri,…predsedovanje eu-ju, bogi jj, sej je kr sam ponudil odstop,..plus poroka z ursko,…kaksen bo pa rezultat?,…sej vemo kakšen pahor, sej vemo,…koalicija z SD-jem,…žal g.pahor nisi 5krat po tvju povedal da ne bos sel v koalicij z jj,em, da bi te volil,…žal, pa si mel to priložnost,..jo imaš še vedno??

  126. xp pravi:

    Žalostno je to, da bo narod volil SD in Pahorja zgolj zaradi forme. Za njim pa stoji armada jastrebov, ki bo požrla tole malo državo. Pravzaprav je vsepovsod isto sranje, tudi s Turkom smo dobili Golobiča in ostale “poštenjake”.

  127. Gozdni gumb pravi:

    ZA tiste nabijače, ki NE VestE!
    Eno splošno znanih in statistično dokazljivih dejstev je ta, da imajo ljudje z zdravo inteligenco (-ami), od sredine proti levi usmerjen politčen pogled na svet in vest. Recimo mu kulturni obrat, ker naravno stanje je lahko, kot nas uči zgodovina ćloveštva, hitro barbarsko, sebično, neodgovorno, uničevalsko. Dokaz je izjemen razvoj kreativnega uma v obdobju svetovnega mira po wwII, katerega sadove lahko uživamo dandanes.
    Levost je urban in relativno mlad pojav in, po moje, motiviran socialno s tem, da čeprav mi gre dobro, mi ne bo lepo, če bo dobremu sosedu, zaradi krivične razporeditve skupnega, šlo slabo. Je odraz razvoja človeške zavesti, spoznavanja in poznavanje človeka in njegovih potencialov ter zakonov narave in vesolja (ker je Vseeno, ni vseeno).
    Zato nas je velika večina, v JJevem mandatu spregledala, (s spoštovanjem do svetlih izjem) da se za PR puhlicami, skriva živalska sla po plenjenju, obračunavanju in nadzorom prisvojenega teritorija, kar je razumljivo, a primitivno in slepo. In nevarno v obdobju globalnih turbolenc.
    Upajmo, da bo naslednja garnitura uspela kreativno in vestno pristopiti k obdelovanju vrtička. Kot dobra gospodinja, zaradi časti poslanstva in dobrega vtisa, ne egoističnih interesov, itak pa nikoli ne veš, kdaj ti zraste buča velikanka.
    Tok ud mene o nivoju neuravnovešenih medijev na mediju.

  128. m pravi:

    @ gozdni gumb

    problem tukej je samo ta, da v sloveniji nimamo levice

  129. m pravi:

    problem slovenije je, da levice nimamo

  130. brez-vizionar pravi:

    Gozdni, v nekem globalu in povprečju bo tole nekako držalo .. v visoko izobraženi skandinaviji se zato konistentno ohranja neka politika, ki le malo niha levo-desno, in nikoli povsem ne izgubi občutka za DRUŽBO, tudi ko se gre liberalizem. mpak ni vse v inteligenci/ah (pa še teh je veliko). V ZDA analitiki ugotavljajo, da je za republikansko miselnost značilno predvsem frapantno pomanjkanje empatije in sočutja za “underdogs” .. kar si pravzaprav tudi nakazal v zapisu. Tak republikanec ne bo nikoli opazil, da je kje deficitaren, ne pri inteligenci, ne pri empatiji. Zato pa o politiki (v demokraciji) v resnici odločajo in jo uravnovešajo volilci na sredini.

  131. Gozdni gumb pravi:

    Levica postaja, po naravi, tista (kvazi) elita, ki se bo uspela toliko obrzdat, da bodo šibkejši, manj iznajdljivi-motivirani-privilegirani …, še vedno imeli priložnost živeti prijetna življenja. In ta linija zna biti zelo tanka, simbolično in dejansko. Podganja dirka na tako malem prostoru in v tako gosti socialni mreži povzroči splošni krč.

  132. sproscena.slovenija pravi:

    lucko:
    nimas prav. zanalasc sem napisal taN in ne taM, da ne bi kdo pomislil na bobnanje. bognedaj na bobnanje pred padcem skozi loputo…

    Carlos Contreras:
    nimas prav, vsekakor pa zanimiv clip, primeren za dansnje case…

    Drago:
    nimas prav. Glede nasega intelektualca bojčita (me prav zanima, ce sedi v kaksnem svetu SDS in svetuje JJju, me sploh ne bi presenetilo) sem ze povedal. Nimam casa za, hm, no… Grem raje v zivalski vrt. Drago, ni iz Titanika. Titanik je bil lepa ladja. Ce bi ga poskusal primerjati s to vlado, bi delal krivico arhitektom…

    007:
    neke vrste…

    Neja:
    ni Ravelov Bolero

    Ajvar:
    BINGO, Ajvar ima prav. Seveda je. Imperij je gradil Zvezdo Smrti in vsi vemo kako se je koncalo. Anakina ze zdavnaj ni vec, zdaj je samo se Lord Vader. Padme ? Ja naivna je…

  133. Ajvar je ta pravi:

    Hvala, hvala, hvala. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil mami, ker me je rodila in bojclnu, ki mi popestri turobna jesenska jutra. Za nagrado si želim zgolj padec imperija. In mir na svetu.

  134. miro pravi:

    @Gozdni gumb
    Se podpišem pod tvoj post. Janševa vlada ves čas ustrahuje svoje pristaše s tem, da naj bi se vrnili v real socializem. Realno pa za to ni nobene možnosti. Nihče si tega ne želi. Kar hoče tako imenovana levica, je samo malo več poštenosti in možnosti za normalno življenje za vse.

  135. pepelka pravi:

    Samo dve varianti sta in samo ena verjetna. Okej, naj omenim prvo, zgolj za štos. Janša si želi mirnejšega življenja s svojo drago, pa še s sinom in hčerjo mora spedenat odnose. No, predvsem s sinom.
    Druga, edino možna: Janša želi preplašiti Slovenijo s svojim odhodom in razpustitvijo vlade pred predsednikovanjem evropski uniji. Hoče se izpostaviti kot žrtev in iskati zaledje. Ko se ti nekdo zasmili, ima spet možnost za zmago ali vstajenje. Gre za nenadzorovano užaljenost ali prefrigano strategijo? To slednje je bolj možno. Janša ne odneha kar tako. Ampak, tudi brez te vlade lahko Slovenija predseduje. Zakaj bi se tega ustrašili? Kaj je mislil Janša s tem “ustrahovanjem”? Hoče postati mehak in ranljiv in všečen kot antijunak? To ni ravno njegova lastnost!?

  136. moya pravi:

    RTVSLO je danes “ukinila” Jonasa, za potrebe nagovora JJ ob veliki krizi v drzavi.

    JJ resi nas.

  137. moya pravi:

    Aja se tole: Oblast je svoje opravila in sedaj lahko odide v opozicijo. Sefi na SKB-ju so prazni. SOVA spucana. Gospodarstvo in mediji pod nazdorom. Poprava krivic za domobrance bo urejena,…cerkev je dobila svoje in se vec.

    Dokazi uniceni. Opozicija jim bo zdej res prov prisla. Tam bojo sedel,…”nergal”,..”nabijal”,…itd,…tako kot so to dosedaj pocel.

  138. moya pravi:

    Denis: Na okno grem….na okno grem,…
    Varnostnik: NIKAMOR NE GREŠ!

    Hahahaha….

  139. moya pravi:

    JJ se je tega ustrasu, ker pri predsedovanju je potrebno tudi kaj v tujem jeziku povedat: http://www.youtube.com/watch?v=ZnxEheJ-F_o&NR=1

    ne vem kako to RTVSDS ni cenzurirala.

  140. Johny pravi:

    Ko pride jnekdani fotograf s srednjo poklicno šolo, Sarkić ,na tiskovno vse si novinarji za glavo primejo: joj, samo ne spet ta Sarkić…

  141. lucko pravi:

    Johny, mislim, da recejo nekaj drugega. Jupi ne bo dolgcas…

  142. Denis Sarkić pravi:

    Ko pa pridejo sami tapravi študentje, pa žal ni vprašanj in se konča v treh minutah. Za glavo se primejo tisti, ki se jim mudi poročat samo tisto, kar so jim natrosili na tiskovki, brez vprašanj…

  143. Denis Sarkić pravi:

    Ko si enkrat fotograf, si celo življenje fotograf, ne moreš biti “jnekdani”!

  144. Nenad Kriljiv pravi:

    Sarkić, keep-up the good work!!!!;)

  145. konec pravi:

    Kakšen drek prihaja v EU. Take demokratsko nezrele države (kjer ni pluralizma in ne postaneš noviar, če nisi levičar) bi morale iti ven z EU-ja!

  146. bojc1 pravi:

    Kaktus
    zakaj spet lažeš in podtikaš? Žalostni hrib v okolici Celja se imenuje Petriček, brez Ć! Običajno RTV SLO ponavlja oddaje 1x, torej si si dokumentarec o komuističnem nasilju nad svojimi otroki lahko videl pred volitvami 2x. Turku to ne le da očitno ni škodilo, tudi sam je zavzel kritično in jasno distanco do povojnih pobojev ter prišel do rahlega konflikta celo s samim “šefom” NOB-ZZB Stanovnikom.
    Škoda da npr. ni svojega dokumentarca posnel in objavil še major Ribičič (npr. Kako smo pobijali (po) domače, alo pa npr. Krvavi ples….Oblast za vsako ceno (ali od tod do pekla)…

  147. bojc1 pravi:

    konec
    Sarkić ni novinar-nima diplome in formalne izobrazbe - le hitri tečaj provokacije in dobro politično zaledje ter veselje do mešanja dreka tu namesto dol, kje so doma njegovi predniki!

  148. bojc1 pravi:

    Pepelka,
    kaj če bi se še malo poglobila v družinske odnose med Borutom in Tatjano, pa lažnivcem in izdajalcem Antonom Ropkom in Jadranko? Družinska ananmneza usranetov, ki se ne upajo sprejeti tvojih scenarijev in popeljati Slovenijo lepšim časom (nižji inflaciji, visokim plačam in gospodarski rasti) bi morda marsikaj razkrila.
    Res je lepo tuliti iz opozicije in tožariti/blatiti državo v tujino, a to se vse vrne kot bumerang….
    Nenavadno, kako se je opozicija ob ponujeni možnosti vladanja usrala, nisem pričakoval, da imajo tako mlahava jajca, ko kar naprej z njimi opletajo. No, saj bo še priložnost, naj le uredijo svoje vrste….

  149. bojc1 pravi:

    ROb
    “….če nam je všeč ali ne so edini,ki lahko predsedovanje spravijo skozi tisti,ki nam trenutno vladajo.”
    pohvalno - in nenavadno - saj je Pahor &co taku sposoben in uspešen…
    Pa še nekaj si pozabil zaradi objektivnosti - 540 priviligiranih vazinovinarjev laže o cenzuri in vladnih medijih - kdo bo popravil škodo, storjeno naši državi? (ali pa mi na ti dve laži argumentirano odgovori!)

  150. bojc1 pravi:

    lacko (”…..Belorusija (po moje smo glede inflacije in podražitev hrane še bolj na dnu od nje)……”)
    res si debil, ki se na vse spozna - sploh veš, kako je v Belorusiji? Si že bil tam? Veš koliko je BDP,povprečna plača,gospodarska rast in inflacija?
    Spoka naj se tvoja opozicija nekam, ker ona res dela škodo! Nima(te) jajc prevzeti odgovornosti za kvalitetno vodenje države,višje plače…..

  151. bojc1 pravi:

    lucko pravi:
    “…Za zep pa tako. Odprite moznost prostovolnih prispevkov. Jaz bi z veseljem vesti prispeval kakega, saj je moje razumevanje novinarskih konferenc, politike, inteligince posameznikov… zelo naraslo odkar vas spremljam.
    Aja pa se to. Ful ampak res ful so mi dobra tvoja vprasanja. Svaka cast!!!”

    tvoja naraščujoča inteligenca in razumevanje nas vse navdaja z navdušenjem in komaj čakamo, kaj se bo iz tega dreka razsmrdelo….Si že kaj nakazal?

  152. bojc1 pravi:

    Mirjana,
    veš tako kot z neumnostjo in pametjo, ki se je ne da videti ali izmeriti (praviloma,obstaja le subjektivna ocena,testi…) je tudi s čistostjo vesti. Nekateri provokatorji (Sarkić) kljub temu tu gor skrbno negujejo laži,izkrivljajo resnico,manipulirajo podatke,prirejajo dejstva in uživajo v enostrankarskem enoumju. Toliko o vesti. Mi je pa všeč, da se s Sarkićem strinjaš v monogo pogledih, še en dokaz, da kri ni voda in kakšne volilce in simpatizerje ima Pahor - tudi večino (ne vse!) južne priseljence in slovenske priviligirane riti…

  153. bojc1 pravi:

    krpan
    laži, manipulacije in blatenje naše države v tujini - to je glavni rezultat komunajzersko-partijskih razmislekov….s svojo glavo!

  154. Denis Sarkić pravi:

    Bojči, spet bluziš… in žališ, ker nimaš drugega argumenta!

  155. Đoko pravi:

    Sarkiću, ne seri….em, zašto nisi htio u armiju, ajde malo ovo pokomentiraj….ili ću ja…?

  156. Denis Sarkić pravi:

    Kar izvoli ti, ker zadnje čase itak vsi več veste od mene samega…

  157. Đoko pravi:

    ćuj ti sine, u Domžalama svi sve zanju, tvoja majka me ućila u školi ono, znaš..druže Titio..mi ti se…….i nemoj da se pravš budalo, ako neznaju neki ljudi o tvome Ć, možda bih trebao nekim ljudima reći, da provjere istinitu istinu Denisu, možeš ti to i sam !!! A o armiji lakše češ sam objasniti nekim čorcima, ako imaš jaja, vjeruješ ?
    Ili moram ja, da obasnim tvojima kolegima, zašto sereš sada i zašto ćeš to i uvijek stvarat…i ona štorija o Bosni…ima poante…..pričaj sine …..istinu. Možeš i tek sada da startaš, bolje sada nek nikada.

    Đ.

  158. Đoko pravi:

    ..šta je Sarkiću, nema replike..??

Komentiraj