Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

V Türkovem štabu

12. november 2007 ob 2:22 | Nejc Jemec |

Delni neuradni izidi predsedniških volitev (Državna volilna komisija) po preštetih 992.303 glasovnicah kažejo, da je Danilo Türk dobil 68,26 Lojze Peterle pa 31,74 odstotka glasov volilcev. Zaenkrat še neuradni predsednik Republike Slovenije je rezultate od 18.00 dalje pričakoval v restavraciji Glažuta na Dunajski cesti v Ljubljani, kjer so se zbrali njegovi podporniki - med njimi tudi Milan Kučan, Borut Pahor, Karel Erjavec, Gregor Golobič in Zoran Janković. Po koncu volilnega molka je Türk podal uradno izjavo, se poveselil z zbranimi in se za konec še uzrl v nebo - zaradi ognjemeta. Družbo sta mu vseskozi delali žena Barbara in hči Helena.

Danilo Türk: “… ni bila dolgočasna, bila je vsebinska kampanja.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 14 x komentirano
  1. bojc1 pravi:

    Iskrene čestitke in še naprej veliko uspeha in dobrega dela v korist R Slovenije - pa na daleč se izogibajte manipulanta Golobiča in tajkuna Jankovića!

  2. GAMBINI pravi:

    vredu je tako kot je ……..(TURK)
    obljub tako al tako ne bodo izponili………. ampak 18 stoletja smo se rešili (brez Petrleta in cerkve)
    …….. mojo mnenje jeeeeeee da (TURK) bi znal dobro prisluniti mlajini in z njimi delovati……..ćas bo pokazal svoje…….
    Peterle zagovarja cerkev in prekrito pedifelijo itd…….(cerkev je (SEKTA) (Vsaka reliigija ima svoje ambicije za zaslužek……….z dobrodelnimi akciami zabrišejo dejansko stanje (izkoriščanja šibke osebe,finančno al premožensko) al duhovno prepričanje nestabilnosti osebe ki je v stiski)
    ..Temu fenomenu (popi/župniki)/notarji/sodniki) pravijo (DEMONI ZLA)/(NEPRIŠTEVNOST)/(DAJ/DAM)

    ——–

  3. Jasna pravi:

    Tudi naša družba se veseli vašega uspeha.
    Čestitke pa gredo seveda v paketu z željo za lepši jutri! :)

  4. Sibirijska "Gospa Barbara!" pravi:

    Servus Helena. Sem vodnar in imam rad sprehode ob plazi, dolge pogovore in obiske savne. Ce te mika, da bi me spoznala pusti sporocilo pod nadimkom “Globoko v srce.” Ce smem uporabiti malce spremenjeni slogan prijatelja Lojzeta, “2025 je lahko najino.” (Pa cestitke atiju!)

  5. Neja pravi:

    Od srca vam čestitam, gospod predsednik! Zaupam vam, da boste poskušali uresničiti vse, kar ste obljubljali. Koliko se bo pa to v resnici dalo, pa na žalost, ni odvisno samo od vas.

  6. andlen pravi:

    Sedaj je dostavljač metel in gospodinjskih pripomočkov na stroške davkoplačevalcev končno oplel.

  7. konec pravi:

    Narod je povedal svoje in sem tega tudi vesel (kajti se je izkazalo popolnoma pravilno to kar sem pravil).
    Slovenci so izrazito levičarski narod in torej stereotip, ki velja v tujini SLOVENEC=KOMUNAJZER velja.
    Upam samo, da bo končno začel Eu malo opazovat, kaj se na kulturnem področju dogaja v Sloveniji (popolna prevlada nazadnjaški, skrajno-levičarskih nazorov na kulturnem nivoju, čeprav dvovim.kajti Slovenija je tako majhna).
    Ampak konec koncev bo Slovenija predsedovala Eu-ju, sporočilo pa, ki ga je na teh volitvah poslala (70% skrajni levičar -30% zmerni demokrat) pa ni najboljše.
    Slovenija bo tistih 3000 glasov razlike med Azijcem in Gasparijem še kako hudo plačala.

    v bodoče pa smatram, da bodo post-partijci (in torej akademiki, novinarji in sodstvo), potem ko so uničili zmernega “katolika”, napadli in redno blatili jelilčiča - kot ksenofoba itd.).

    Peterle pa ne naredil kar nekaj napak: 1. sploh se ni zavedal realnega kulturnega stanja 2. da je smatral, da sta Azijec in Gaspari podobna (kar pa nista, za Slovenijo bi bil gaspari veliko boljši).

  8. medek pravi:

    A je JJ že izdavil izjavo? Glede na to, da se je že pošteno zdanilo? ü :)

    Sicer pa hčerka lepa Helena trdi, da bo oče Danilo odličen predsednik in čakamo le to , da se bo Rupel na vse kriplje trudil “urediti” drugače.

    V začetku pa še “Drnovškovi” ustavni sodniki.

  9. jure pravi:

    Čestitke, g. predsednik! Pregazili ste kler. Phantastique! Torej, če lahko tako rečem: dobili smo prvi krog. Janšisti, vidimo se v drugem krogu čez leto dni, he, he…

  10. konec pravi:

    Azijci v središču Evrope.
    Nedopustno!!!!!

  11. Joško pravi:

    Spoštovani neznanaec, ki se imenuješ konec!

    Oba sva gledala isti film, vendar zanimivo, nisva videla istih dogodkov. Če je v prvem krogu izgledalo, da je Peterle “zmeren demokrat” se je v drugem krogu pokazalo, da je bila ta drža le zaigrana. In zato sem spremenil mnenje ter volil Türka. Veselilo bi me, če bi bil predsednik tisti Peterle, ki je začel kampanjo pred letom dni in ne človek, ki bruha žveplo in ogenj na diplomata, ki se mu je pomladanska opcija večkrat zahvalila za njegov prispevek k osamosvojitvi, ki je bil zelo zanesljiv in pomemben član diplomatskega zbora, celo v ZN bi lahko napredoval, če ne bi bilo treba zadovoljiti politikantstva mednarodne kadrovske kuhinje. Pa tudi v tisti situaciji je pokazal pokončno držo, dal dostvojanstveno odpoved in se vrnil v domovino kot profesor.

    Glede komunizma pa ne velja zgubljat besed. Dejstva so bolj kot jasna. Se vidimo čez eno leto na volitvah v DZ.

    L.p.

  12. Mustafa pravi:

    Pomojem sta danes Pahor in Golobič vsa opečena, ker sta se tako lepo sončila v predsednikovi senci. :-)

  13. konec pravi:

    Peterle ni imel, nima in ne bo imel nikoli možnosti, da bi ali bo postal predsednik.
    Mora sprejeti realnost, kajti Slovenija je izrazito komunajzerska državica. Če pa v medijih ne bo prišlo do svobodnih izven-slovenskih investicij (kar pa na žalost ne zanima nobenega) se bo pranje možganov nadaljevalo.
    Sramota!

  14. honesty pravi:

    Hmmm… Tale gospod, ki je postal predsednik, je dal novinarki izjavo s komentarjem lastne zmage ob 18:32, jaz pa sem glas oddal 10 min pozneje..

    ?

    Če drugega ne, malo nehigienično?

Komentiraj