Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pomembni čestitki

12. november 2007 ob 20:18 | Denis Sarkić |

Ob vseh čestitkah in voščilih tako iz Slovenije kot iz tujine, ki jih danes po svoji zmagi na predsedniških volitvah prejel Danilo Türk, smo na Vesti izločili dve bolj pomembni. Čestitko predsednika vlade Janeza Janše in predsednika Slovenske škofovske konference in slovenskega nadškofa msgr. Alojza Urana.

Ali je morda od Janše in Urana prejel kakšno spodudno ali tolažilno pismo podpore tudi poraženec Lojze Peterle, žal iz obeh uradov niso poročali medijem.

Denis Sarkić

Danilo Türk in Lojze Peterle v CD
“Pristno” rokovanje Türka in Peterleta v Cankarjevem domu Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Čestitka premiera Janeza Janše:

REPUBLIKA SLOVENIJA
KABINET PREDSEDNIKA VLADE

SPOROČILO ZA JAVNOST
12. november 2007

Premier Janez Janša čestital novoizvoljenemu predsedniku republike

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes čestital dr. Danilu Türku za izvolitev za predsednika Republike Slovenije.

»Volitve so čas, ko ljudje povedo, kaj si želijo in suvereno izrazijo svojo voljo,« je v čestitki novoizvoljenemu predsedniku zapisal premier Janez Janša ter ob tem izrazil željo po sodelovanju pri delu za blaginjo Slovenije.

Barbara Miklič Türk in Danilo Türk
Novi predsednik Danilo in žena Barbara v Cankarjev domu Foto:DENIS SARKIĆ/VEST

Čestitka nadškofa Alojza Urana:

Št. 173/07
Ljubljana, 12. november 2007

Voščilo predsednika Slovenske škofovske konference, msgr. Alojza Urana novoizvoljenemu predsedniku Republike Slovenije, dr. Danilu Türku

Ljubljanski nadškof in metropolit ter predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK), msgr. Alojz Uran je v imenu vseh katoliških škofov in vernikov novoizvoljenemu predsedniku Republike Slovenije, dr. Danilu Türku čestital in mu zaželel uspešno izvrševanje visoke in odgovorne službe.

Nadškof Uran je poudaril, da je velik odstotek glasov, ki jih je dr. Türk prejel, zavezujoč za prihodnost, saj je povezan z velikimi pričakovanji. Katoliška Cerkev na Slovenskem kot zelo pomemben del civilne družbe pričakuje, da bo dr. Türk na osnovi izkušenj, ki si jih je pridobil na odgovornih mestih v dosedanjih službovanjih, prispeval k dvigu politične kulture v Sloveniji in da bo tudi položaj Katoliške Cerkve v naši državi primerljiv s položajem v sosednjih evropskih državah. Katoliška Cerkev pričakuje podporo pri spoštovanju in uveljavljanju vseh tistih moralnih in duhovnih vrednot, ki so bile odločilne za naše narodno preživetje v preteklosti in bodo to tudi v prihodnosti.

Predsednik Slovenske škofovske konference je izrazil željo po konstruktivnem dialogu glede najboljših poti za uresničitev legitimnih pričakovanj Katoliške Cerkve ter novoizvoljenemu predsedniku voščil Božjega blagoslova za uspešno izpolnjevanje naloge, ki jo sprejema za nadaljnji razvoj blaginje slovenskega naroda.

dr. Andrej Saje
tiskovni predstavnik SŠK

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 22 x komentirano
  1. robi pravi:

    Kaj je v teh tekstih napaka ali pisci ne poznajo 1. osebe ednine,….!?!?!

  2. nichiren pravi:

    grenke čestitke,saj so oni najbolj pomagali peterletu da je izgubil

  3. nebodigatreba pravi:

    tudi neke vejice delajo slovenskim škofom hude preglavice,,, morda bi se morali učiti pri superškofu Hrenu,,,

  4. Tine pravi:

    Ne glede na polarizacijo pa je to vseeno gesta,ki zasluži pohvalo.

  5. Miško pravi:

    Pa saj teli iz RKC niso normalni. T tem so samo pokazali, kako fanatično si prizadevajo za “božjo deželo na zemlji” - po možnosti v južnoameriškem slogu. Menim da je čestitka škofa pravzaprav skozi zobe stisnjena vljudnost, pri kateri pa ni možno prikriti glasno tuljenje, ker tako peče volilna klofuta…

  6. toni pravi:

    pa kaj se sekirate, saj sami sebi pluvajo v skledo, poglejte rezultat pa boste videli, RKC si je naredila ravno nasproten učinek!

  7. Ajvar pravi:

    “tudi neke vejice delajo slovenskim škofom hude preglavice,,, morda bi se morali učiti pri superškofu Hrenu,,,”

    Lahko je z vejicami, če se profesionalno z ognjem in s poleni ukvarjaš.

  8. Mojcej pravi:

    Hmm, kaj neki so “legitimnima pričakovanja Katoliške Cerkve” ?
    Najbrž to, da je ostalo še nekaj nekaj večjih zgradb in gozdov, ki (še) niso v lasti RKC.

  9. Pepe pravi:

    Za RKC je vsako pričakovanje legitimno,z razliko od pričakovanj navadnih državljanov katereih pričakovanja so legitimna le ,če jim to legitimnost prizna RKC.Konkretno pa gre verjetno za verouk v šolah,oprostitev davkov od njihovega premoženja,100% kritje stroškov zdravstvenega in pokojninskega zavarovanja in še kaj.

  10. highkick pravi:

    Kako ste nestrpni do RKC…

  11. konec pravi:

    nestrpnosost slovenskih levičarjev do cerkve je zelo podobna nestrpnosti do “ciganov, pedrov, črncev itd”.
    konec koncev so komunisti in fašisti isti.

  12. konec pravi:

    “pričakuje, da bo dr. Türk na osnovi izkušenj, ki si jih je pridobil na odgovornih mestih v dosedanjih službovanjih, prispeval k dvigu politične kulture v Sloveniji in da bo tudi položaj Katoliške Cerkve v naši državi primerljiv s položajem v sosednjih evropskih državah”.

    Krasno napisano.
    Upajmo, da se je Turek česa naučil s tem ko je potoval kaj po svetu.

  13. Danilo S. Potnik pravi:

    Izdajam versko fatvo o prepovedi kajenja v Sloveniji.

  14. lucko pravi:

    Konec, s cem pa primerjas kristjane? Ce pravis, da smo komunisti fasisti… Sej ves na kaj namigujem, Krizarski pohodi, inkvizicija…

    In ves kje je napaka? To da je to pocela cerkev in kristjani nimajo nic s tem… Tako kot komunisti…

  15. Škof Bonaventura pravi:

    dr Türk je čestitko mojega naslednika sprejel, torej je “naš človek v (havani)” Ljubljani.

    Udri po njem, antikristi!

  16. Staš pravi:

    Živali.

  17. Zlata lisica pravi:

    Kdo je silil ljudi, naj bodo verni?
    Peterle????
    hahaha

  18. Ivan pravi:

    Ma to je pa višek arogance, da je bila krščanska vera osnova za narodovo preživetje. Ma kaj so bli pa protestantje, in kaj so nam pisal naši velecenjeni literati in poeti, ena sama mizerija, ki sta jo delala cesar in cerkev, še dobr da se je na koncu cesar spravu na cerkev - upajmo, da se bo tud država prej al slej spravla nad cerkev, ker če ma kdo s prevaro in lažjo pridobljeno bogastvo potem so to naši prečastiti

  19. Carlos Contreras pravi:

    Ko si škofje želijo, “da bo tudi položaj Katoliške Cerkve v naši državi primerljiv s položajem v sosednjih evropskih državah”, imajo v mislih seveda zlato Hrvaško, kjer gospodarijo že od leta devetdeset. Kaj bi sploh še radi, to je vprašanje.

  20. Darko pravi:

    zadnje čase velikokrat slišim besedi “na Slovenskem”. in potem se sprašujemo zakaj nas zamenjuje z Slovaško (Slovensko), ko pa najvišji predstavniki države uporabljajo to besedno zvezo. torej, od sedaj naprej uporabljajmo besedi ” v Sloveniji”.

  21. Dope pravi:

    Beranič v ozadju druge fotke :)

  22. EndoPeak pravi:

    EndoPeak is a male health supplement with a wide range of natural ingredients that improve blood circulation and vitality.

Komentiraj