Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

“Dan ljubezni”

12. november 2007 ob 4:08 | Nejc Jemec |

Nekaj pred deseto zvečer, po govoru v Cankarjevem domu, je Lojze Peterle v svojem včerajšnjem volilnem štabu nagovoril še mlade in skupaj z njimi tudi zapel. Mladim je Peterle povedal, da so prav oni tisti, ki so ga med kampanjo najbolje razumeli. Zahvalil se jim je za podporo, povedal, da v kampanji ni bilo dovolj možnosti za pogovore o prihodnosti in obljubil, da bo še naprej delal za Slovenijo. Peterle pa je izrazil tudi nerazumevanje nad referendumskim izidom in dodal, da “smo edina država na svetu, v kateri upokojenci nočejo denarja, ki bi ga lahko dobili jutri.”

Prepevanje.

Nekaj malega petja in predvsem nagovor Lojzeta Peterleta mladim.

Lojze Peterle: ” … jaz celo smatram, da sem v teh okoliščinah dobil še kar dober rezultat.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 23 x komentirano
  1. Carlos Contreras pravi:

    A ti “mladi” so vsi Lojzetova žlahta? No, saj tista hčerka, ki ni podobna mami, sploh ni napačna… Drugače pa povprečna veroučna skupina. Boscaroli pa v ozadju mesedžira, nadrealizem!

  2. Sibirijska "Gospa Barbara!" pravi:

    Zdrav kot nabornik, pojoc kot skavt. Lojze! Lojze! Ju-ju-juhuhu! In pa seveda: V boj, v boj! Po nove zmage. (Sem kaj pozabil? Ah ja, 2025, ljubezen in prihodnost, matrika in komanda, dokoncna osvoboditev. Ubogi g. Ivo, kako neprijetno mu je bilo ob prijatelju porazencu.)

  3. Svizec pravi:

    Če bi v svojo volilno kampanijo vključil mlade željne dogodivščin inovativne in inteligentne, pol poraz mogoče ne bi bil tako boleč, ker pa je v svojem štabu imel bolnike kot so pogorevc, boskaroli, ki niso nič drugega kot dve požrešni hijen se je pač moralo zgoditi kar se je zgodilo, poraz, pa še to zakaj je peterle izjavljal, da mora pogorevc v tem zadnjem tednu na pot v tujino, ko pa se je ves čas hinavsko smejal v ozadju vsakega govora, tudi ilc ni kaj prida!
    Pa nam bo g. Peterle več dobrega naredil v Evropskem parlamentu, še posebej sedaj, ko bomo predsedovali celi evropi!

  4. turandot pravi:

    Ena sama ’sveta preproscina’ je tega looserja .))))

  5. Žan pravi:

    komunajzarjem priporočam naj se pogledajo v ogledalu, potem ko pogledajo film Otroci s petrička.

  6. 007 pravi:

    Kaj je tačrni? A, se vam bliža konc ali kaj? Po dolgem času ste spet dobil po p…i. Ne pomagajo vam tudi pojoči skavti oz.Dunajski dečki. Kje pa je že Mesija? Aja, na teniškem oz.golf turnirju v Šangaju.

    p.s. za spremembo danes preberte intervju z dr.Ludvikom Čanžkom v časopisu Dobro jutro in za hipec spustite iz rok Družino oz.Ognjišče.

  7. 007 pravi:

    Lojz, nategnu te je Mesija tko kot vse okol sebe, ki niso z njim. Za konec pa še moja ocena za prihodnje parlamentarne volitve. Mesija bo vzpostavil takšno stanje z aferami in afericami, da bo na koncu poskušal še s kakšnim vojaškim udarom kot l.94 ob aferi Depala vas. Nikakor ne bo dopustil, da zgine s političnega prizorišča.

  8. nogavička pravi:

    @007, s tvojo zadnjo trditvijo se popolnoma strinjam. JJ za konec pripravlja salto mortale, oz. bolj njegovi zvesti jurišniki. Seveda me pa zanima tudi kdaj se bodo zaceli prestopi in še bolj kdo bo prvi zapustil barko z argentinskim kompasom in zavrtim krmarjem … da le kapitan nosi nova oblačila.
    Ta sestop z oblasti bo veliko bolj boleč; upam da zgolj v prenesenem smislu.

  9. Animl pravi:

    Res je Petrle,

    Sam pomisli kod je polariziral volilvce?

    Kdo je začel z osamosvajanjem, kdo ni premogle osebne integritete da bi pošimfal podražitve kruha in osnovnih dobrin…

    Kdo je začel z pomladnimi strankami in kdo je začel z podlo igro….

    Seveda se bo moralo tudi raziskati ozadje hotela Metropol - hotel Miklič in povezana denacianalizacija z njim in 9 mio nemških mark odškodnine (kdo je bil hitlerjanc int…), kdo je porebegnil v tujino int….

  10. nogavička pravi:

    Tale Čanžek je pa faca. Ne vem zakaj se mi vse to ne zdi tako nemogoče.

  11. babun pravi:

    “Peterle pa je izrazil tudi nerazumevanje nad referendumskim izidom in dodal, da “smo edina država na svetu, v kateri upokojenci nočejo denarja, ki bi ga lahko dobili jutri.” ”

    Kaj pa če upokojenci nočejo te vlade?…Oziroma ji ne verjamejo?

  12. 1tastar pravi:

    Jokam :)

    Škoda, da ni kandidirala moja muca. Ne bi bilo nobene škode, saj je že sedanji predsednik dokazal, da predsednika sploh ne rabimo.

  13. ambala pravi:

    Ko sem tole vidu sem še posebej zadovoljen, da ni postal predsednik. Obup!

  14. yanker pravi:

    Raje bi zapeli “Nesretnik sam od malena, od sve muke pjesme pevam”

  15. aly pravi:

    upokojenci mislijo, da bodo od naslednje vlade dobili več…

  16. Štajerski Pero pravi:

    Ni zmagal Türk ampak je močno izgubil Peterle.

    Seveda čestitke novemu predsedniku. Svojo funkcijo bo verjetno opravljal zadovoljivo in dostojno, najverjetneje nekonfliktno. Takšen je njegov značaj-diplomatski, benigen in tudi njegove politična neizgrajenost bo prispevala k temu največje vprašanje pa je koliko dodane vrednosti bo prinesel k predsedniški funkciji kaj šele k Sloveniji kot blagovni znamki.

    Zgodi se lahko, če postane predsednik vlade še nekdo iz njegovega pola, da bo svojo in s tem nasploh predsedniško funkcijo iztrošil do te mere da bodo ljudje občutili funkcijo predsednika kot popolnoma nepomembno, neservilnosti njegovim gospodarjem pač ni za pričakovati.
    Bo kritičen do svojih predlagateljev, podpornikov, ki so ga postavili na noge? Kaj mu še preostane? Mednarodni teren? Turka kot salonskega diplomata lahko pošljemo kamorkoli, vprašanje pa je ali bo zmogel toliko sproščenosti in originalnosti kot bi jo v tem primeru za Slovenijo vnovčil Lojze Peterle. Funkcija predsednika bi lahko postala samo izboljšana verzija varuha za človekove pravice 2.1 za mednarodno uporabo.

    In zakaj je izgubil Peterle? Zgubil je ker je sproščen, ker prihaja iz podeželja in predvsem ker je rimokatolik.
    Dejstvo je da družbeno-politična klima v Sloveniji takšna, da bi namesto Turka proti Peterletu lahko zmagala celo Monika Piberl, morda z manjšo razliko, pa vendar. Da tudi njo bi se dalo narediti za zmagovalko letošnjih volitev. (sem sicer brez slabega mnenja o gospe Piberl).
    Torej zmaga za levico in Turka vendar verjetno bolj kot ne pirova zmaga za Slovenijo, ampak pustimo se presenetit.

  17. lucko pravi:

    Kar zatiskajte si oci… Turk je zmagal. Tudi ce bi testirali s poligrafom, da preprecijo protestne glasove. Zakaj? Ker je zadnji teden svinaril Peterle je mobiliziral volilce levice, ki niso hoteli predsednika, ki bi tako zmagal, desni volilci pa niso hoteli takega predsednika, ki govori eno in dela drugo in so ostali doma. 2 krog je imel vecjo udelezbo kot prvi. To se je zgodilo prvic…

  18. nogavička pravi:

    @Štajerski Pero, dejstvo je, da je družbeno-politična klima v Sloveniji takšna.
    Pa še kakšno dejstvo bi se našlo.

  19. konec pravi:

    Štajerski pero:
    indoktrinirani akademiki, novinarji in intelektualci nadaljujejo “ideološko” vojno zadnjih volitev, samo imam občutek, da se tega ne zavedate.
    Dejsvto, da so bili 60 let na popolni oblasti, si želijo po naslednjih volitvah nadaljevati z pranjem možgančkov in nazadnjaštvom.

  20. 1tastar pravi:

    Zmagal je Nepeterle!

  21. Dare pravi:

    To ni dan ljubezni, to je dan bolezni….

  22. jojme pravi:

    KONČNO SMO SLOVENCI S TURKOM V PAKETU DOBILI TUDI SLOVENSKEGA MICHAEL JACKSONA.

    UPAM, DA NISEM EDINI, KI VIDI PODOBNOST MED NJIM IN GOSPO TURK.

    PINOCHIO IN MICHAEL JACKSON RULES !!!

  23. Nejc Jemec » Blog Archive » Volitve 2007 pravi:

    […] se je koncal politicni dogodek letošnjega leta. Bil je to Dan ljubezni. Konec dobro vse dobro. Ne da bi namigoval na karkoli, a tako je pac bilo. Zadovoljen zmagovalec, […]

Komentiraj