Meso je varno
10. november 2007 ob 13:09 | Denis Sarkić |Na predstavitvi akcije Meso je varno, ki je potekala v prodajalni mesa in mesnih izdelkov MIP pod Plečnikovimi arkadami ljubljanske tržnice je minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Iztok Jarc za medije izjavil: “Namen kampanje Meso je varno, kakovostno in s poreklom, ni bil v pospeševanju prodaje mesa, želeli smo opozoriti na sisteme, ki zagotavljajo, da je potrošniku na voljo kakovostno meso.” Z akcijo bo izpostavilo sistem, ki z delovanjem služb v njegovi sestavi v Sloveniji zagotavlja potrošnikom varno in kakovostno meso znanega porekla. Minister je z veseljem opozoril na veliko možnost, da bo Slovenija prav na področju mesa uspela pridobiti projekt za promocijo perutnine tudi v okviru EU. Gre za prvi tovrsten projekt, ki bo financiran z evropskimi sredstvi.
Ministrov prihod in predstavitev akcije:
Demonstracija uživanja rdečega mesa:
Primož Likar, tehnolog v MIP-u:
Direktorica Veterinarske uprave (VURS) Vida Čadonič Špelič je novinarjem razložila, da se nadzor mesa s strani njihove službe prične že v hlevu oziroma pri krmi in se nadaljuje prek načina reje do klavnice in na koncu do mesnic. Opozorila pa je, da od lani živali poleg potnega lista spremlja tudi izjava o prehranski varnosti, s katero lastnik živali jamči za pravilno hranjenje živali. Trenutno je v Sloveniji registriranih 33 klavnic za rdeče meso, VURS ima pod kontrolo 597 mesnic, poleg rednega nadzora pa se vrši tudi jemanje inšpekcijskih vzorcev.
Vida Čadonič Špelič o izvajanju nadzora pri prozvodnji mesa:
Denis Sarkić
10. november, 2007 ob 18:21
Sam de je mesu, pa sm čist hepi!
10. november, 2007 ob 20:12
Jaz bi en wiener schnitzhel!!!!
11. november, 2007 ob 14:03
Klinc, ne maram prezel! :(