Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Konec Podobnikov?

10. november 2007 ob 15:08 | Denis Sarkić |

Predsednik Slovenske ljudske stranke (SLS) Janez Podobnik je napovedal umik kandidature za predsednika SLS-a in tako naj bi po kongresu SLS vodil Bojan Šrot. Še v sredini tedna je Podobnik zatrjeval, da od kandidature ne bo odstopil, saj čuti veliko podporo na terenu, takšnega mišljenja pa je bil vseskozi v zadnjih tednih, še posebno očiten je bil kot “katalizator” v stranki. Po sestanku glavnega odbora stranke pa je povedal, da z veseljem podpira Bojana Šrota in da v ozadju njunega dogovora ni ničesar, razen resnega premisleka. Sprenevedanje ali kaj drugega? Morda pritisk določenih članov, ki morda pričakujejo prihod novega svežega kapitala v stranko. Podobnik je nato še dodal, da je odločitev za takšno potezo v njemu zorela kar nekaj časa, za “gentelmenski dogovor” z Bojanom Šrotom, pa je ta ideja dozorela šele na seji glavnega odbora stranke v Slovenski Bistrici. Podobnik bo tako na kongresu 17. novembra kandidiral le za podpredsednika stranke.

Tabor SLS Janez Podobnik
Janez Podobnik na 16. taboru stranke še ni kazal znakov zorenja misli Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Tabor SLS in Bojan Šrot
Ob govoru Podobnika na taboru je očitno pri članih zorela želja za dogovor Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Šrot je zanikal, da bi zamenjava na vrhu SLS-a kakor koli spremenila odnos stranke do vladajoče koalicije in za medije pojasnil, da je ljudska stranka znana po tem, da gradi svojo politiko na ekipi in ni odvisna le od predsednika. Po njegovih besedah bo stranka “posodobila” svoj program, sam pa bo še naprej opravljal župansko funkcijo. Dogovoru med Podobnikom in Šrotom sta izrekla podporo tudi vodja poslanske skupine Jakob Presečnik in (zanimivo?) tudi predsednik Slovenske narodne zaveze pri SLS-u Marjan Podobnik, kar morda pomeni, da je vpliv Podobnikov v SLS in hkrati tudi starih “kmečkih sil” v rahlem zatonu.

Tabor SLS Ciril Smrkolj in Marjan Podobnik
Ciril Smrkolj (center) in Marjan Podobnik (desno) - počasen zaton starih sil v SLS? Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 14 x komentirano
  1. bongo pravi:

    Skrajni čas. Ta Janez je čist en kekec. Šrot obeta veliko, upam da to tudi bo pokazal.

    Drugače se je to itak pričakovalo in vedelo že dosti prej.

    Drugo leto volitve bodo zanimive. Koalicija pa tudi. :D

  2. racman pravi:

    Šrot, ta je šele pacient… skupaj z bratoma misli, da bo kar prevzel državo, kot so prevzeli Pivovarno Laško… naduteži zagamani!!!

  3. Dr.Drnovšek pravi:

    racman: ne bi se čudil da čez 5 let dobijo ogromno število glasov na volitvah ;)

  4. pijano pravi:

    skrajni čas sit sem nakladanja

  5. 1tastar pravi:

    Glasujte za SLS! Zastonj pir!

  6. t-mac pravi:

    @tastar: se mi zdi da tvoj komentar tudi malo spada v sfero kršenja molilnega volka :D . A si boš poklical 080? :lol:

  7. alfa samec v turnu pravi:

    Za brati Podobnik so sedaj na vrsti bratje Šrot.

    SLS res ne more brez “bratstva”.

    Ne verjamem, da bo sedaj prispel nov kapital v stranko razen v Celje, ki je tik pred bankrotom. Sicer pa je SLS bila stalno prisesana na avtocestni program tako, da je tam v logih SLS a še in še miljard ……..

    Prognoza: z brati podobnik ali brati dalton SLS, če bi bile sedajle volitve ne bi bilo več v parlament in bi pristali na smetišču zgodovine skupaj z vsemi njihovimi župani, ki so zapufali svoje občine za pet generacij.

  8. Štajerski Pero pravi:

    Podobnika sta bila idealen kanonenfuter za medije, sploh ker sta prihajala iz podeželja, kjer so doma neumni volilci-kmetje, ruralci ki niso pravilno sproščeni, nimajo kulture skratka kvarijo ugled Slovenije po svetu (na Balkanu) kot sodobne meščansko-intelektualne države. Starejši Podobnik je stranko vodil razumno, seveda pa je stranka pravilno ugotovila, da se bo z Šrotom še približala sredini in bo z SD in SDS resen tekmec za prevzem mandata.

  9. lacko pravi:

    Ja Pero, ampak zares si pozabil na Zares! Tudi ta se bo gibal v zgornji polovici vseh strank in kvazi strank, zagotovo, verjemi…

  10. Štajerski Pero pravi:

    @lacko
    Mislim da zares nimajo šans, Zares nima niti predsednika, ki bi vzbujal zaupanje sredine kot ga ima SD s Pahorjem. Še Lds ima več možnosti.

  11. marko pravi:

    sam sus u glavo vsem 4.im.

  12. Matrica pravi:

    smrkec na sliki zgleda kot hrček ki se je zadnjih 15 let nazobal zrnja za 15 let naprej

  13. anica pravi:

    na sklikah delujejo vsi skupaj kot jara gospoda

  14. 007 pravi:

    Men se pa zdi, da gre v ozadju za neko finto Podobnika, ki je pripravljen storiti vse sam, da se čez 1 leto spet z lahkoto uvrsti v poslanske klopi. Tu gre itak za človeka, ki je pri koritu od samega začetka in je ,,sposoben,, opravljati vsak posel ob vsakem trenutku. Ta je sposoben voditi tudi Inštitut Ježef Štefan v Ljubljani in se hkrati počutiti kot edini kandidat na svetu za Nobelovo nagrado. Dokaz temu je včerajšnji volilni rezultat, ko je ogromno glasov šlo dr.Turku. Podobnik že računa na volilni poraz tačrnih drugo leto in na ta način nagrado zaradi letošnjih glasov levici.

Komentiraj