Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Vsi na referendum!

9. november 2007 ob 10:39 | Denis Sarkić |

Poslanec SD Milan Martin Cvikl za Vest pojasnjuje kaj pričakuje od nedeljskega referenduma o podpori vladnemu zakonu za lastninsko preoblikovanje Zavarovalnice Triglav in kaj sam svetuje volilcem v tej zadevi.

V poslanski skupini SDS pa so prepričani, da se problem lastninjenja zavarovalnice Triglav lahko reši v največjem javnem interesu le z novelo predloženega zakona, o katerem se bodo volilci to nedeljo odločali na referendumu. Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je danes v izjavi za javnost poudaril, da se bodo z zakonom zagotovili dolgoročni sistemski viri za pokojninsko blagajno, obenem pa se bo znižala prispevna stopnja zaposlenih in delodajalcev. Tanko je še prepričan, da se z omenjeno novelo zakona ureja zastarano vprašanje, ki ga niso rešile prejšnje koalicije. Pri razpravah proti noveli zakona se po njegovem mnenju pojavljajo tudi diametralna stališča znotraj samih poslanskih skupin, tudi stališče državnega sveta je po njegovem mnenju dokaj neenotno.

O očitkih nekaterih poslanskih skupin, da novela ne vsebuje varovala, s katerim bi Kapitalski družbi (KAD) omejili neomejeno razpolaganje z deležem, je Tanko poudaril, da iste poslanske skupine v fazi obravnave zakona v državnem zboru niso predlagale nikakršnih dopolnil. Ob tem se Tanko tudi sprašuje o sami dobronamernosti sodelovanja v državnem zboru in pri zakonskih projektih. Vlada je po njegovem prepričanju predlagala zakon, s katerim se bo s prenosom lastništva na Kad zagotovilo, da bodo rezultati poslovanja namenjeni izključno pokojninski blagajni. Zakon je po njegovem mnenju treba sprejeti, saj je zaradi manjka dokumentacije nemogoče ugotoviti vse upravičence iz leta 1990. V primeru, da bi upravičence, takratne zavarovance Triglava, vendarle našli, pa bi bili upravni postopki zelo dolgotrajni.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 16 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Sem že enkrat rekel, da je listek za ta referendum samo za rit obrisat!

  2. amnik pravi:

    Res ni nobenih resnih zagotovil, da bo ta denar namesto za maslo namenjen za “topove”. Zato bo moj glas PROTI!!

  3. flayo pravi:

    @ 1tastar
    verjamem, da tako mislis, ko pa imas pokojnino iz Argenitne…

  4. Neja pravi:

    @1tastar, a potem hočeš reči, da amnik dobro pozna Bajuka in ima prav, da bo proti. Proti bom tudi jaz, čeprav poznam ministra samo iz medijev.

  5. 1tastar pravi:

    Imam kar našo pokojnino. Bi bila pa velika oslarija, če bi ta denar raztalali med žive in mrtve.

    Vsi pokojninski skladi po svetu se financirajo zlasti iz naložb v nepremičnine in delnice. Oslarija je pa bila, ko so KAD in Vzajemno osamosvojili, namesto da bi ostala del ZPIZ oz. ZZZS.

  6. 1tastar pravi:

    Cvikel je pa itak za vsako oslarijo, samo če je Janši zoprna.

  7. Neja pravi:

    @1tastar,

    zakaj ti je JJ tako všeč, ko pa ne maraš neenakosti, bogatenja, vladanja, sprenevedanja, zgodovine po lastni meri………………………………………………………………????????????

  8. Zlata lisica pravi:

    Neja - v jok pa na drevo.

  9. Štajerski Pero pravi:

    Neja @

    Če smem prašat? A ti si tut SD podmladek, ali ti je samo Borut všeč?

  10. Neja pravi:

    @Štajerski Pero,

    seveda lahko vprašaš. Res me politika tako ne zanima, da bi bila podmladek katerekoli stranke. Všeč mi je usmerjenost v pozitivno pri Borutu. Kako se bo to kazalo, če bo slučajno na oblasti, pa še ne vem. Vzbuja mi vsaj upanje. ( Drugače me metro-seksualci prav posebno ne privlačijo.)

  11. caPPo pravi:

    Raziskovalci so oznanili, da so našli gen, ki povzroča levičarstvo. Gen pod imenom LRRTM1 je izredno povezan z genom, ki povzroča duševno bolezen Shizofrenijo.

  12. 1tastar pravi:

    Porkaduš, Vest! WTF?! Včeraj in danes bi moral ta post zablokirati! :(

  13. bojc1 pravi:

    neja
    vse kar pišeš, samo obrnejno, delajo komunisti-govorijo pa isto kot ti!

  14. bojc1 pravi:

    flayo, mislim da si tastarmu dolžan opravičilo -drugič pa vprašaj,preden obsodiš!

  15. bojc1 pravi:

    cvikel je izdajalec LDS,volilcev,liberalizma in nacionalnih interesov,kontrer…še do nedavna so vpili: država iz gospodarstva…danes delajo kontra. Kako naj jim še kdo zaupa?

  16. pijano pravi:

    G Cvikl jim kar dobro meša štrene

Komentiraj