Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

O privatizaciji NKBM

9. november 2007 ob 9:50 | Marko Pigac |

Poslanec SNS in podpredsednik Državnega zbora Republike Slovenije Sašo Peče je na novinarski konferenci v mariborskem Rotovžu predstavil stališče do privatizacije Nove KBM, predloge sprememb in učinke le-teh na proces privatizacije in prihodnost Mariborske banke.

Peče je povedal, da je bila privatizacija NLB zgrešena in katastrofa. Enakih napak pa si pri NKBM ne bi smeli več privoščiti. NKBM je po mnenju Pečeta generator razvoja Maribora in širše okolice, zato je na finančnega ministra pred kratkim naslovil štiri predloge (povečanje deleža delnic, ki bodo namenjene za prodajo malim vlagateljem; vključitev pravnih oseb med upravičence do nakupa banke: cena delnice za domače fizične osebe bi bila v višini knjigovodske vrednosti; ter poziv naj država poskrbi za transparentnost drugega kroga privatizacije) od katerih bi naj dr. Bajuk neuradno upošteval prva dva.
Peče je poudaril, da bi moral minister upoštevati sanacijo davkoplačevalcev (državljanov), zato bi morali biti upravičeni do popusta (ne iz naslova dobrote države) pri ceni delnice od njene institucionalne cene. Povedal je tudi, da se za nakup institucionalnih delnic zanima Mestna občina Maribor. Na razburjenje novinarjev, da to več ni privatizacija, temveč le preoblikovana državna last, je Peče odgovoril, da nihče ni izrazil želje po 100 odstotnem deležu.

“Omenu sem ga pa izključno zaradi tega, ker bote vidl, da se Vlada Republike Slovenije, ki jo danes vodi ta isti g. Janez Janša, namreč noče spomniti, kakšen zakon je predlagala v tistih letih pred letom 2000 in da je bil vse to skupaj en velik blef!”

Marko Pigac

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Udri narode po delnicah. Recept pri meni na:
    http://1tastar.blog.siol.net/2007/11/04/kupite-banko/

  2. Aschmodei pravi:

    Končno nekdo, ki namesto stalnega “državljanke in državljani”, kdaj izusti tudi “državljani in državljanke”.

Komentiraj