Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Soočenje na Zboru

8. november 2007 ob 5:52 | Denis Sarkić |

Po v torek izvedeni novinarski konferenci članov sveta Zbora za republiko, na kateri niso hoteli razkriti nič več kot le dejstvo, da bo soočenje kandidatov Lojzeta Peterleta in Danila Türka v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma zagotovo zanimivo in na pravem nivoju. Zato smo na Vesti posneli celotno soočenje, ki vam ga bomo tudi prikazali verjetno do današnjega večera. Za uvod v to najavo pa vseeno objavljamo tista dva najbolj vroča dela in komentarja obeh kandidatov po koncu soočenja.

Intervenca Petra Jambreka z vprašanji iz osamosvojitvene zgodovinske učne ure (skupaj z odgovori Türka in Peterleta):

Vprašanje Toneta Jerovška za kandidata o predsedniških pooblastilih in ustavi (posnetek brez odgovorov):

Danilo in Lojze po soočenju samo za Vest:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 17 x komentirano
  1. lacko pravi:

    Politika bi morala biti stvar najboljših, ta garnitura pod vodstvom (ex) OROŽNIKA JJ in njegovih prisklednikov oprostite RITOLIZNIKOV, ji ni več kos, zato je nujno za Slovensko družbo, da pride čimprej do korenitih sprememb, da ne bo iz dneva v dan več revežev.
    Gospe, ki prisostvuje zboru za Republiko pa tole, da se briga rajši za klinični center, kjer imajo zelo velike težave z njenim vodenjem tega zavoda.

  2. medek pravi:

    Meni gredo ti dreki na kozlanje. Kdo za fuka pa je Jerovšek. Butalci.Peter Jemdrek

  3. Mirjana pravi:

    Nisem uspela v celoti pogledati, vendar dobi človek občutek, da je za zbor služil bolj avtopromociji, kot pa soočenju kandidatov. Najprej dolgovezno že nevemkatero obujanje spominov, nakar poskus kandidata, da odgovori, ki je prekinjen z drugim rafalom avtopromocijskih sparad…skratka, bolj tipanje kdo nam bo še z lončka pil, kot kaj drugega. Kar pa se tiče svetlolase gospe, pa se popolnoma strinjam z lackovim komentarjem.

  4. Urška pravi:

    Super. Jambrek me spominja na Black Adderja oz. Černega Gada. Slini slini slini….

    http://www.bbc.co.uk/comedy/blackadder/

  5. BojanF pravi:

    Poiskušal sem poslušati prvi video. Zadeva je vsaj prvih 11 minut nemogoča. Kakšno oglasno sporočilo bi lahko vmes dali, da bi bilo gledljivejše.

  6. tajkun pravi:

    Se povsem strinjam, Mirjana. Neverjetno klamfanje in dolgovezenje Jambreka. Vsa čast obema kandidatoma, da sta zdržala in da sta razumela vprašanja. Türk je izredno jasno in korektno odgovoril na vse očitke in samo največji bebci bodo še kaj pripomnili na temo tistih časov. Posebej citiranje članka Peterleta, v katerem pove enako kot Türk, je pika na i. Torej zgleda, da tudi Peterle ni osamosvojitelj in je edini slovenski osamosvojitelj Jambrek.

  7. aly pravi:

    demokracija je prav lahka stvar, če se ‘ljudstvu’ sploh ne ljubi vedeti in zvedeti karkoli o čemerkoli, ampak je prepričano že vnaprej, kar tako, prima vista, češ, kdo je pa ta, in kaj počne tukaj. Na kratko pa: kljub temu mislim, da je za izvolitev predsednika treba povprašati srce, to pa lahko storijo le tisti, ki jih ne zaslepi sovraštvo ali licermerstvo, v kakršni koli obliki že

  8. flayo pravi:

    Osebno sem šel pogledat kako se bodo “zborovci” lotili g. Türka in se mi zdi, da so ga z dolgovezenjem poskušali uspavati, kar pa jim niti približno ni uspelo. Bravo, g. Türk!
    Ravno Jambrek, ki je po uvodnih besedah obeh kandidatov rekel: “…čim krajši smo, boj smo publiki všeč.”, je najbolj dolgovezil.

    Tako sklepam, da se je 7 palčkov (če prištejem še Petrleta) in med njimi sneguljčiča, trudilo biti publiki čim manj všeč. Uspelo jim je.

    Tudi iz republikanskega osjega gnezda je g. Türk odšel kot zmagovalec.

  9. rock pravi:

    Joooj ta Jambrek, temu se je sfuzlal. Kva ta kar en pravljice govori,..kaj mu je?

    Pa kar neki govori, ful počas.

    Naj gre v prejšnje stoletje.

  10. Neja pravi:

    Aly,
    v glavnem se strinjam s tabo, samo glede srca ne. Se boš poročil(a) a predsednikom? Mislim, da je treba aktivirati razum in zbrati boljšega za to funkcijo, čeprav nas srce vleče k drugemu. Če bi jaz poslušala srce, bi zbrala Gasparija. Čeden je in postaven, pa takšno krivico so mu naredili, ko ga niso izvolili za guvernerja. Pa še tako resen je, da bi ga človek najraje poskusil razvedriti in potolažiti. A sem vseeno dala glas Turku. Seštela sem vse prednosti in pomanjkljivosti in je zbral največ točk. Pa tudi on je luštkan, pravi 1tastar. Peterle, da je preveč bodičast.
    Posnetek bom si v miru pogledala zvečer, takoj po soočenju na POPu.

  11. Zlata lisica pravi:

    Samo nekaj…dve stvari sta me tukaj malo zmotli (mogoce stiri)

    1. Trditev gospoda Tuerka, da je zaznati upadanje civilne druzbe v Sloveniji in svetu.
    Poglejte posnetek in si mislite svoje:
    http://www.youtube.com/watch?v=NzMPUKAXM7U
    Morda je posnetek res malce “ameriski”, a vendar govori o faktih - o najvecjem, se neimenovanem gibanju civilnih druzb v zgodovini nasega planeta.

    2. Pacta sunt servanda ali “Dogovore je treba spostovati”.
    Le kako oba kandidata s svojimi evropskimi in svetovnimi izkusnjami nista to ze do sedaj uveljavljala na svojih eminentnih polozajih v Bruslju (EU) in v New Yorku (OZN) v primeru piranskega zalivcka in meje? Morda bi jima lahko ponudili v odgovor: ignorancio iuris nocet.

    3. Kandidat, ki se hvali, da je sodeloval pri Banditerjevi komisiji…ali je tudi tu deloval v prid Slovenije ali je ponovno samo opozarjal na neke negativne posledice? Kot vemo, je Banditerjeva komisija naredila vec skode kot koristi za Slovenijo. Enako velja za opozarjanje glede vloge Slovenije pri resevanju kosovskega vprasanja, ze omenjeni kandidat se ponovno distancira od jasnega stalisca in “samo” opozarja na morebitne posledice. Ali ni na Kosovu glavni problem krsenje clovekovih pravic in ali ni g. Tuerk strokovnjak na tem podrocju?

    4. Vsekakor se mi vedno bolj zdi, da je prav vseeno koga bodo volilci “postavili” na predsedniski stolcek. Oba sta dalec od mojih idealov kaksen bi naj bil predsednik Slovenije.

  12. crko pravi:

    Je Zlata lisica pravnik/pravnica?

  13. bojc1 pravi:

    lacko,pa ti se na vse spoznaš na šolstvo (ko ga zavozi Gaber), zdravstvo (ko ga zavozi Keber) - skratka, lackota za predsednika!

  14. bojc1 pravi:

    medek
    ti si en velik fuk od človeka,pa mal pazi koga zmerjaš!

  15. bojc1 pravi:

    Mirjana,glede Makarovičeve ne prehitro sodit - s podedovanimi Kebrovimi in drugmi sistemskimi problemi zdravstva se kar dobro bori-je pa strokovna direktorica,ne poslovna!

  16. bojc1 pravi:

    pa naj te ne moti obnova osamosvojitve-v tvojem primeru ločitve od tvoje SFRJ!

  17. bojc1 pravi:

    Tu na Slovenskem smo Slovenci gospodar - vsaj za enkrat!

Komentiraj