Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Podpora Peterletu

8. november 2007 ob 0:26 | Nejc Jemec |

Pred drugim krogom predsedniških volitev so podporo predsedniškemu kandidatu Lojzetu Peterletu izrazili v Železnikih. Natančneje - novinarsko konferenco pred drugim krogom predsedniških volitev so sklicali predstavniki občinskih odborov Slovenske ljudske stranke - Janez Ferlan, Nove Slovenije - Jure Kavčič in Slovenske demokratske stranke - Peter Prezelj. Ker se nam je zdelo, da podpora kandidatu na lokalni ravni v takšni obliki v dneh pred volitvami ni pogosta, smo se odpravili v Selško Dolino.

Janez Prezelj je povedal, da so se za sklic novinarske konference odločili samoiniciativno, brez “komande z vrha.” Je pa izpostavil, da je večina občinskih odborov strank storila premalo za podporo Lojzetu Peterletu.

Uvod za kamero Vesti in mikrofon lokalnega radia. Janez Ferlan, Jure Kavčič in Peter Prezelj.

Jure Kavčič: “Menim, da je nujno, da se mladi udeležijo teh volitev v nedeljo, ker tukaj dejansko odločajo o svoji usodi v prihodnosti.”

Naša vprašanja.

Janez Ferlan: “Če pogledamo rezultate na Gorenjskem …, da je, lahko rečem, nad vodo gospod Lojze Peterle za drugi krog praktično samo v dveh občinah je dokaz, da so storili premalo.”

V vabilu na novinarsko konferenco je pisalo, da bo med prisotnimi tudi poslanec in župan Železnikov Mihael Prevc. Temu ni bilo tako, smo ga pa obiskali kasneje v njegovi pisarni.

Mihael Prevc: “… vendarle, tudi kot župan, se seveda bolj nagibam na to, da bi bil izvoljen Lojze Peterle.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. GAMBINI pravi:

    PETERLE je pokazal že zdaj da je zahrbtnež ki bi vsakega potunkal v žlici vode……to so cerkveni kumonisti ki se ti v obraz delajo prijazni v hrbet pa ti zarinejo nož………
    NITI SLUČAJNO PETRLETA ………TURKA OBVEZNO………

  2. piščanec pravi:

    Gaspari in Tuerk sta vsak prispevala 5000 evrov, Prdonja pa je samo odpiral gobec in se hvalil, kaj vse bo naredil

  3. BIBA pravi:

    Dabi meni moj župan dirigiral koga naj volim bi ga poslal u 3 k.
    Če so občani železnikov pametni naj pomislijo,da so že po nekaj dneh tisti,ki so na vladi pozabili na njih.Ve se pa kdo so na vladi.Od božje pomoči in milosti se pa ne da sanirati hiš.
    Gospod so pa teko obljubljal kaj bodo naredil v Bruslju.In kaj na orglce je igral,da se nam vsa evropa reži ker ne obvladamo kakeka bolj zahtevnega inštrumenta.Naj gre plavat tk ko njegov kamerad,ki ni znal kitare igrat pa je šel u vodo.by.

  4. konec pravi:

    Če bodo koga poslušali v Eu, to je gotovo Peterle, z Turkom se bodo tudi pogovarjali ampak potem bodo šli na stranišče bruhat.

  5. cro_hot pravi:

    Konec@ ,vprašanje : kaj dela euro poslanec Peterle v Bruslju ?
    NIČ, ker se že štiri mesce klati po vaških veselicah in špila orglce.
    In tako v Bruslju ni treba nikomur bruhat
    Bruhamo mi !

  6. vedic pravi:

    http://www.youtube.com/watch?v=MnWveedO42Q
    Vote or Die… bičiz !

  7. vedic pravi:

    v Bruslju v teh časih je bore malo reči k bi jih hotu kdorkoli počet.
    orglce na vaških veselicah špilat vsaj dojaja. ;)

  8. SL pravi:

    Vlada ni pozabila na prebivalce Železnikov. Nasprotno, to je prva slovenska vlada, ki je na naravno katastrofo odreagirala kot je to potrebno. V Lds-ovi vladavini Železniki po poplavah niso bili deležni velike pozornosti. (to so bile tretje poplave v 15 letih)

Komentiraj