Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

NSi in nedelja

7. november 2007 ob 23:04 | Katja Lenart |

Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat je danes povedal, da si v NSi želijo, da bi volilci na nedeljskem referendumu potrdili novelo zakona o lastninskem preoblikovanju zavarovalnic (seveda se je med vrsticami dotaknil tudi nedeljskih volitev in predsedniškega kandidata in evropskega poslanca NSi Lojzeta Peterleta). Horvat meni, da bi prej omenjeni zakon prispeval k boljšemu delovanju zavarovalnice in razbremenil aktivne prebivalce pri plačevanju prispevkov za upokojence. Je pa Horvat tudi opozoril na dejstvo, da je javnost premalo informirana, o čem se bo na referendumu sploh odločalo:

“Včasih pravimo, problem je v detajlih. Hudič leži v detajlih”.

Poslanska skupina NSi je na današnji seji odbora za gospodarstvo, ki je med drugim obravnaval predlog zakona o trgovini, predlagala dopolnilo, s katerim bi v zakon znova vnesli odpiralni čas prodajaln in tako uzakonili referendumsko voljo, vendar nihče izmed članov odbora predloga dopolnila Nove Slovenije ni podprl. O tem je na novinarski konferenci spregovoril poslanec Martin Mikolič:

“Tu je na samem odboru pokazala se ena dvoličnost.”

Ker je bila novinarska konferenca namenjena aktualnim temam, je beseda tekla tudi o zakonu o pacientovih pravicah in amandmajih, ki so bili na ta zakon vloženi:

“Vsebina ni tako preprosta, kot se zdi na prvi pogled”.

In še nekaj drugih vprašanj in odgovorov:

“Smatramo, da je prav, da smo opozorili in da smo vložili amandma”.

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. Urška pravi:

    V nedeljo je tudi maša. Kaj mi bo kaj župnik rekel, da naj volil. Če sklepamo po Hrvaški, kjer se je Sandi oprl na iste argumente kot naši vrli voditelji, vendar tam bodo verjetno z domovinsko vojno uspeli, ker so Hrvatje povprečno slabše izobraženi, se bo v naš volilni boj vključila tudi cerkev.

  2. 1tastar pravi:

    Me bodo zaprli, če bom na listek za referendum najprej pljunil, potem si javno rit obrisal in ga vrgel v skrinjico za predsedniške volitve?

Komentiraj