Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pacienti in pravice

7. november 2007 ob 17:59 | Katja Lenart |

Poslanec Franc Jazbec (ki je, mimogrede, tudi član odbora za zdravstvo) je danes v imenu poslanske skupine SDS povedal, da omenjena poslanska skupina podpira zakon o pacientovih pravicah. Zavrnil je očitke poslanke Cvete Zalokar Oražem iz Zares-a, ki je v ponedeljek pozvala ministrico za zdravje Zofijo Mazej Kukovič, naj umakne predlog zakona iz obravnave v Državnem Zboru, češ da je predlog slab, sistemsko sporen in neprimeren za nadaljnjo obravnavo. Spomnil pa je tudi, da je 28. septembra predlog zakona kot primernega za nadaljnjo obravnavo podprlo 60 poslancev, nihče pa mu ni nasprotoval.

Takole se je o pacientovih pravicah elaboriral poslanec Jazbec:

“In tudi ne bomo podprli predloga za umik točke iz dnevnega reda na matičnem delovnem telesu”.

Še nekaj pomembnih novinarskih vprašanj in zanimivih odgovorov (med drugim nas je zanimalo tudi kako je poslanec Jazbec zadovoljen z zdravstvenimi storitvami, pa tudi, kdaj je le-te, če kdaj, nazadnje plačal):

“Jst mam urejeno dodatno zdravstveno zavarovanje in te stvari niso potrebne”.

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. bojc1 pravi:

    kako so eni vedno proti (CZO),sam da nagajajo….

  2. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    če bi bile bolnikove pravice pasje pravice,bi morda še nekako šlo…ker pa so človekove - gre pa malo slabše, a ne ?!… … …

  3. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    hanžek je bil proti enotnemu varuhu bolnikovih pravic?…SAJ !…in kaj je ta osebek tekom svojega mandata za bolnikove pravice - razen sprenevedanja,itd.,ipd. - sploh storil ??…

    BRUH !…

  4. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    P.S. : pa še nekaj - ……pacienti niso nujno zmeraj ter vsi tudi bolniki ; medtem ko , je obratna “situacija” conditio sine qua non : vsi bolniki so hkrati tudi pacienti.

    ergo - ČIGAVE PRAVICE NAJ BI Z ZAKONOM TOREJ VAROVALI ? ? ? ? ? ?

    butasti politiki - DOMOV !…

  5. EyeFortin pravi:

    EyeFortin is a natural vision support formula crafted with a blend of plant-based compounds and essential minerals. It aims to enhance vision clarity, focus, and moisture balance.

Komentiraj