Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

LDS zdaj za Danila

7. november 2007 ob 3:01 | Denis Sarkić |

Svet stranke LDS je na svoji seji sklenil podpreti predsedniškega kandidata Danila Türka. Člani sveta so tako soglasno podprli predlog predsednice te opozicijske stranke Katarine Kresal. LDS je pred prvim krogom volitev podprla kandidata Mitjo Gasparija, ki je za drugouvrščenim Türkom zaostal le za “pičlih” 3717 glasov. Türka so pred prvim krogom volitev podprli v strankah SD, Zares, DeSUS in v zunajparlamentarni Aktivni Sloveniji.

Kako so na vprašanje o podpori odgovarjali člani sveta pred sejo:

Türk s svojimi predstavljenimi stališči predstavlja večje jamstvo za Slovenijo kot odprto, svobodomiselno in svetovljansko družbo in pa sekularno državo, je odločitev strankinega sveta novinarjem predstavila predsednica LDS Katarina Kresal. Türk naj bi po mnenju LDS najboljše vodil Slovenijo.

Sklep o podpori Türku in stališče LDS v zvezi z referendumom o lastninjenju Zavarovalnice Triglav je po seji sveta predstavila Katarina Kresal:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 13 x komentirano
  1. Drago pravi:

    Čeprav malo pozno je uradna podpora LDS povsem legitimna in pravilna. Saj gre za politično stranko, ki se mora izjasniti!
    Postavlja pa se vprašanje, ali je legitimna podpora Ministrstva za zun. zadeve g. Peterletu? Državni organi naj ne bi bili politični (razen ministra in drž.sekretarjev). Gre spet za pritlehnost Rupla? Peterle pravi, da je izjava MZZ povsem legitimna! A je res? A res ni nič dogovorjenega in presenečenje za Peterleta? Jaz ne verjamem! Prepričan sem, da je izjava MZZ ena od točk strategije volilnega štaba g. Peterleta v zadnjem tednu! Štab pa vodi kar sam Peterle.
    Tak način se ne obrestuje! Še nekaj procentov so izgubili!!!
    G. Türk!!! Glavo pokonci, pošteno kandidirajte do konca! Ne spustite se na njihov nivo! Ko boste zmagali, bodo vse prevalili na vas in vas obtožili za stvari, ki jih sami počenjajo. Mračne sile, bodo rekli! Kljub porazu bodo izjavljali, da so pogojno zmagali!
    Prav zaradi izjave MZZ bom na volitve peljal taščo, ki drugače ne voli!!!

  2. Kreg pravi:

    Cincanje???

  3. 1tastar pravi:

    Meni je bil pa Türk na soočenju tako luštkan, ko so ga močno napudrali in našminkali. Primeren Ken za partnerja Barbiki!

  4. konec pravi:

    Podpora LDS je samoumevna edino kar nima smisla je ime stranke LIBERALNA DEMOKRACIJA; povsot drugje po Evropi se take levosredinske stranke imenujejo “socialistične”, “levica in demokracija” itd.
    ne vem, kaj ima z liberalizmom taka stranka?????

  5. konec pravi:

    Slovenski komunajzarji so na pohodu in Eu jih “opazuje”……. (EU ne sme postati ena druga JUGOSLAVIJA !!!!)
    Turki izven EU-ja.

  6. konec pravi:

    prava škoda , da GASPARI ni dobil 4.000 glasov več, in da namesto zmernega evropskega levičarja bo postal predsednik Slovenije sramotni skrajni nostalgični levičar.

  7. t-mac pravi:

    @konec: imaš tudi ministra v Janševi vladi, ki se piše Turk. Drugače se je pa prav otročje norčevati iz priimkov drugih ljudi.

    Btw, a si že slišal za levi liberalizem? Liberalizem je zelo širok pojem.

  8. jojme pravi:

    Jojme joj!

    Vi ste eno navadno levičarsko trobilo.

    vse vesti na vesti bi moral voditi Milan Kučan ne pa Jonas!

    Jojme joj…

  9. Neja pravi:

    @Konec,
    kako si pa razložiš, da se je tudi JJ že “spogledoval” s Tukom, če je res take sorte levičar kot ga predstavljaš ti?

    @1tastar
    Tudi meni je bil napudrani Turk všeč. Je tebi na stara leta žal, da nisi biseksualen?

  10. popaj pravi:

    me zanima, če bi turka podprli tudi, če bi mu kazalo slabo. pa še vedno se niso rešili tiste grde litostrojske zvezde. tale kresalova niti ni tako slaba za lds, odgovarja resno, kar je važno, tako da računam, da bo lds dobila nad 10%. ampak je treba še počakati, kako ji gre na soočenjih, ker se tam volilci odločajo. kakor sem nazadnje videl ji ne gre najbolje. pa tale novinar je kot en paglavc, malo smotan.

  11. lucko pravi:

    Denis. Ce ze nastevas tudi izvenparlamentarne stranke je Turka podpirla tudi EUDS (Evropski demokrati Slovenije)

  12. konec pravi:

    neja , konec koncev tudi JJ ima korenine v komunistični partiji tudi če potem se je od nje počasi oddaljil.
    t-mac, Teoretično je lahko vse, tudi komunistični liberalizem…

  13. konec pravi:

    lucko, kaj ste si izmislili tudi novo stranko, da bi pokazali kako je Turk “moderen”, “evropski”? Sram vas bodi, da tako zavajate slovenski narod.

Komentiraj