Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Veto je priložnost

6. november 2007 ob 0:42 | Denis Sarkić |

Glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture (SVIZ) Branimir Štrukelj je na današnji novinarski konferenci pozval poslance, da ob ponovnem glasovanju o noveli zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (ZOFVI) zavrnejo obstoječi predlog novele zakona. Odložilni veto državnega sveta je po njegovem mnenju priložnost za dodatna pogajanja, ki bi bila lahko koristna za obe strani. Torej, veto naj bi bila priložnost, ki je ne bi smeli izpustiti, saj ponuja možnost za iskanje širšega soglasja in bi se lahko izognili poglabljanju konfliktov po Štrukljevo spornem zakonu.

Branimir Štrukelj o vetu Državnega sveta na novelo zakona o ZOFVI:

Štrukelj na novinarska vprašanja na očitke o spornem zbiranju podpisov in možnih rešitvah ter srečanjem z ministrom za šolstvo Milanom Zverom:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. bojc1 pravi:

    škoda da se niso mogli (hoteli) dogovoriti že v času pogajanj, spet drag referendum (in manipulacije s podpisi). Še eno “mojstrstvo večnega šolmojstra,rdečega “zeta” in nadzornika ter solastnika Mladine Štruklja.

  2. Profesor pravi:

    Tovariš Štrukelj. Bilo bi bolje da se manj ukvarjate z dnevno politiko in se posvetite varovanju pedagoških delavcev, ki jih ravnatelji vsak dan bolj z blagoslovom vašega sindikata mobbingirajo z nekimi pollegalnimi internimi pravilniki. VI PA BI SE ŠLI POLITIKA.

  3. Filmosklad pravi:

    Komaj, čakam, da bo tako kot njegov tast, tudi Štrukelj bivši bivši predsednik.

  4. lucko pravi:

    Kje se lahko pritozim, ker vlada podcenjuje mene in moj podpis?

  5. bojc1 pravi:

    na Forumu21,lucko

  6. bojc1 pravi:

    Štrukelj si pripravlja pot do nadšolskega ministra…

Komentiraj