Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Srbija in Kosovo

6. november 2007 ob 1:27 | Denis Sarkić |

Evropski poslanec in poročevalec Evropskega parlamenta za Srbijo Jelko Kacin je za Vest komentiral zadnje reakcije v Srbiji zaradi njegovega intervjuja v avstrijskem dnevnem časopisu Der Standard, v katerem je izjavil, da naj bi bilo Kosovo “de facto” samostojno od leta 1999, ko so ga Srbi prepustili v upravljanje mednarodni skupnosti. Poleg tega je razložil še kako sam vidi ponovni krog pogajanj med srbskimi in kosovskim političnimi predstavniki o prihodnjem statusu Kosova na Dunaju.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 124 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Tako kot Tajvan. Kitajska ga ne priznava, celo tajvanski telefonski imenik ima vključen v kitajski imenik. Pa cel svet, vključno s Kitajsko, veselo trguje z njim. Pa tudi tajvanska viza v potnem listu nikogar ne moti.

  2. jani pravi:

    hja,če bo mednarodna skupnost pustila da so si šiptarji prifuklal kosovo(priboril si ga zihr niso) bo to lep smerokaz za ostale …..

  3. 1tastar pravi:

    Tako je. Tudi za Tajvan , Čečenjo in Kurdistan.

    Smo Slovenci kampeljci, kaj? Zvezda repatica, ki drugim modrim kaže pot. Pravzaprav bi morali vsi osamosvojitelji iz leta 1991 v arest, ker so kršili zakone SFRJ. Izbrisani so prava malenkost v primerjavi s tem groznim vojnim zočinom!!!!

    Seveda se strinaš, saj se moraš, ko pa si tako prfuknjen

  4. jani pravi:

    hja,prfuknjen še niti ni tolk slaba lastnost ,men je hujša nevednost in vztrajanje v njej… nevednost se kaže v primerjavi z tajvanom,čečenijo in kurdistanom…mimogrede,se ti sanja koliko rusov je živelo v čečeniji pred vdorom islamističnih idej?leta 91 npr…
    in leta 91 ni nihče kršil zakone ,ker je bila pravica do odcepitve celo v ustavi…jaaaa?

  5. Filmosklad pravi:

    Zakaj je pa sodišče potem oprostilo jugoslovanske oficirje, ki so pošiljali čete nad ustavno upravičene Slovence? Češ, da so samo spoštovali veljavne zakone.

  6. 1tastar pravi:

    Filmosklad sem jaz.

    Ampak Jani, ti si pa šovinist. Si proti mohamedancem.

    КОСМЕТ НЕ ДАМО!!! Наша српска огњишта!

  7. jani pravi:

    a ti imaš sodišča za neodvisna?hja,kdo je zdaj prfuknjen?.)

    nedvomno sem proti vpeljavi šeriatskega prava,pa da ga jebeš…za to se gre,veš?če je to šovinizem in bohnedaj,sovražni govor…pa naj bo!

  8. Japanac pravi:

    Razglasitev samostojnosti Kosova je verjetno le še vprašanje časa, ampak Američanov, žal, lastne pretekle napake nič ne naučijo. Kot so sami sproducirali današnje domnevne sovražnike, se jim bo tudi tole nekoč še precej maščevalo. Vendar ima bojda Kosovo nahajališča nekaterih rudnin, ki jim bodo mogoče nekoč še koristila, zato se tako močno zavzemajo zanj. Če me spomin ne vara, je tam tudi največja ameriška vojaška baza v JV Evropi itn. Kosovo pa de facto ne bo nikoli samostojno, saj bo vedno deloval z ramo ob rami s svojo večjo sestro. Potem bo le še korak do Velike Albanije, tukaj je tudi Ilirida … Če vprašate mlade s Kosova po njihovem izvoru, ob pogoju, da ni kje v bližini Srbov, bodo vedno odgovorili- Albanija! Škoda, da nam naši mediji posredujejo tako popačeno podobo Albancev in Albank, ki so prav prijetni ljudje. So pa precej slabo informirani, kar velja tudi za Srbe, ki sebe še vedno dojemajo kot žrtve neke domnevne svetovne zarote. Tung. :=)

  9. jani pravi:

    tole o rudah je za lase privlečeno,sploh če vemo da tud srbi sami prodajajo svoje..čigav je že majdenpek?no ja,kakorkoli,loh razglasijo neodvisnost,rusi tega v VS ne bodo potrdil…pa kaki kitajci tud ne…za vsak slučaj da se jim ne zgodi kak neodvisni tibet…:)
    sem pa v 80ih 9 mesecev služil na kosovu in morm rečt da sem bil kot slovenec nekaka zvezda v tistih kafičih,tako šuptarskih ,kot srbskih….in bil dovolj pameten da nisem drezal v neprijetne stvari:)
    najbolj mi je ostal v spominu prizor ko sdem srečal našo trafikantko,srbkinjo ko se je sprehajala z albanko in srbijanka je govorila albansko,albanka pa srbsko…:)

  10. bubica pravi:

    ja točno tako je to. Ljudje doli se že razumejo. Najbolj kriva je Miloševićeva politika ki je narod sprevrgla v nacionalizem. Poznam dost ljudi od doli (tako albancev kot srbov) in večina jih pravi kako so bili vredu sosedje celo življenje,pol pa vojna in Miloševićeva paravojska. Na živce mi gre ko nekateri tako o albancih govorijo. To so zelo prijetni ljudje.

  11. Bole pravi:

    kosovo je srbska pokrajina. in bo vedno!!! pac tam je vcina Albanev ! ki hocejo drzavo za sebe! a bi se slovenija odrekla naprimer prekmurju? da bi zivelo 300000 madzarov al pa beli krajini,koroski

  12. arton pravi:

    velja za jana in boleta ki primerja prekmurje ali belo kraino z kosovo lepo vas prosim ne pisite če pa nič ne veste ne o kosovu ne o zgodovini kdor pozna zgodovino razume problem kosova, lahko okupiraš eno zemljo in in jo imaš pod noge 100,200 ali 500 let kot naprimer turki balkan ampak nekaj kar ni tvoje nikoli ne bo tvoje albanci oz iliri zivijo tam dlje od slovanov so eden med nastarejsemi narodi v balkanu lahko bi vama se kaj povedal o kosovu ampak je brez veze saj itak ne bi razumela. lep pozdrav.aja brez zamere

  13. milan pravi:

    Vidim da tule nekaj se piše kar pojma nimajo,posebej:artonin bubica.Js živim v Velenju tu je 60% bosancev ostalo so pa vsi Slovenci.In kaj bi mi slovenci naredili da zdj Bosanci rečejo Velenje je naše,ali na primer Turki v Berlinu,ko jih je tam čez miljon,pa še imajo svojo policijo sodišče itd,pa srbi v bosni imajo republiko srbsko pa zahodne sile nočejo čuti da bi Rpublika Srbska postala samostojna ampak so jo dali v okviru BIH.Kosovo nikoli ni bilo Albansko,ampak vedno tudi po zgodovini pripadalo srbiji,sej je tam večina albancev ali to je spet srbska pokrajina tako kot je Vojvodina ali pri nas Prekmurje,drugače js da sem kakšen politik,js bi tako zaključil:kje so srbi na kosovu naj ostane Srbsko kje so pa ti šiptarji pa naj gre to vse njim.Tako bi vsaj neki delček Srbiji ostalo Kosova,da ne bo čisto poražena.Ker če zdj srbi zgubijo kosovo Srbija je poražena.

  14. fRENK pravi:

    ah, srbija se lahko zahvali Slobotu za nastale težave. V primeru da Slobo ne bi ”””””” situacije, bi sedaj ne bilo problemov niti želja po odcepitvi.Torej, srbija se ti lahko zahvalja Slovo, živeo Miloševič. To je bil njegov prvi miting resnice????? kosovo, Srbija naj se sooča s tem problemov sama brez njega….IRONIA HAHAHA

  15. nenad pravi:

    kosovo je srbija bosance na klance srbija !!!!!

  16. M.K. pravi:

    ma usi kle nimate pojma!!! zdej vam bom kle objasnu use……………….

    Prvi podatki o srbski državi prihajajo iz sedmega stoletje, takrat pa je vladala dinastija Vlastimirović. Vodja najznačilnejše srednjeveške srbske države, imenovane Raška, iz dinastije Nemanjić, je bil Veliki župan Stefan Nemanja, srbski vladar iz 12. stoletja. Srbska srednjeveška država bila je pod velikim političnim in kultrnim pritiskom Bizanzinskega cesarstva. Leta 1217, ko vlada Stefan Prvovenčani, postane Srbija neodvisna kraljevina, a leta 1346 doseže vrhunec moči carstvo Stefana Dušana, ki se je proglasil za „Cara Srba i Grka“ (Carja Srbov in Grkov). Turki so porazili srbsko plemstvo leta 1389 v Bici na Kosovem polju, dokončno so zagospodarili na Srbijo, ko je leta 1459 padla Smedereva. Med leti 1459 in 1804, je bila Srbija pod Osmanskem cesarstvu, med leti 1718 in 1739, si je Habsburška monarhija lastila severni del Srbije.

    Leta 1804 so Srbi pod vodstvom Đorđa Petrovića, ki so ga klicali Karađorđe organizirali upor in leta 1815 so tako dobili avtonomno srbsko kneževino. Od 1813 do 1882 srbsko državo vodijo knezi, od leta 1882 pa kralji dinastije Obrenović. Prvo ustavo Srbija dobi 15. februarja leta 1835 (Sretenjska ustava). Na Berlinskem kongresu leta 1878 Srbija dobi mednarodno priznanje.

    Srbi na južnem Ogrskem so v sredini 19. stoletja imeli avtonomijo pod imenom Srbska vojvodina.

    Po Majskem preobratu 1903 in atentatu na kralja Aleksandra Obrenovića in kraljico Drago Mašin, je na oblast zopet prišla dinastija Karađorđević, potomci Karađorđa Petrovića. Za novega kralja pa je bil imenovan Petar Karađorđević. Srbija se je zelo razširila na jug po zmagah Balkanskih vojnah. Kljub velikim človeškim in materialnih je Srbija pomagala Antantnim silam do zmage v Prvi svetovni vojni.

    Leta 1918 Srbija z Črno Goro postane del Kraljevine Srbov, Hrvotov in Slovencev, leta 1929 pa se je ta preimenovala v Kraljevino Jugoslavijo.

    V drugi svetovni vojni je bila Srbija pod okupacijo Sil Osi, ki pa so jo takrat tvorile nacistična Nemčija in njeni zavezniki Italija, Bolgarija, Madžarska, Albanija in marionetska pro-fašistična državna tvorba imenovana Neodvisna država Hrvaška (NDH). PA TO JE TUT ZELO POMEBNO DA SO USTAŠI ZA ČASA 2 SVETOVNE VOJNE NAD SRBI NAREDILI GENOCID PO SMO JIM POGLEDALI SKOZI PRSTE SAMO ZARADI TEGA DA BI USTANOVILI LAHKO NOVO DRŽAVO (YUGOSLAVIJA). JZ NE RAZUMM ZAKAJ NIKOL ZA TO NISO OMENIL GENOCID KO SO PA BOSANSKI SRBI (kar nebi semlo se zgodit) NAD BOŠNJAKI NARDIL GENOCID JE PA CEL SVET TAKO REČENO NAPADEL SRBIJO!!!

    Po končani vojni leta 1945, kot naslednica Kraljevine Jugoslavije ustanovi državo pod imenom Demokratična Federativna Jugoslavija, ki je bila pod vodstvom komunističnega režima na čelu z Josipom Brozom-Titom. To državo je sestavljalo 5 republik: Srbija, Hrvaška, Slovenija, Črna Gora, Makedonija. Istega leta (1945.) se država preimenuje v Federativno Narodno Republiko Jugoslavijo, leta 1963 pa se je država zopet preimenovala v Socialistično Federativno Republiko Jugoslavijo in dobila je svojo šesto članico, Socialistično Republiko Bosno in Hercegovino.

    Od leta 1992, ko razpade SFRJ, pa vse do leta 2003, Srbija z Črno Goro tvori Zvezno Republiko Jugoslavijo. Leta 2003 Srbija postane del Srbije in Črne Gore. 21. maja 2006. se je izvršil referendum na katerem so se prebivalci Črne Gore odločili za neodvisnost. Od 5. junija 2006 Republika Srbija deluje kot neodvisna in suverena država.

    ZA NA KONC LAHKO POVEM SAMO TO DA JE TITO BIL GOVNO OD GOVNA KER JE GLEDAL SAMO ZA SLOVENIJO IN HRVAŠKO POSEBAJ PA AZRADI TEGA KER NI USTAŠE NIKOLI OBTOŽIL ZA GENOCID!!! ZATO SO SE PA PO NJEGOVI SMRTI SRBI TUT PREBUDILI IN HOTELI PREVZETI CELOTNO YUGOSLAVIJO (SFRJ) KER ČE GLEDAMO KDO JE IMAL NAJVEČ ŽRTEV ZA ČASA 1 IN 2 SVETOVNE VOJNE SO BILI TO SRBI!! PA BREZ SRBIJE NIKOLI SPLOH NEBI SLOVENIJA IN HRVAŠKA BILI SAMOSTOJNI TO JE ČISTA RESNICA!!! BLI BI RAZDELJENI MED ITALIJO, AVSTRIJO IN MAĐARSKO!!!

    PA ZA ALBANCE LAHKO SAMO REČEM NAJ SE PRIPRAVJO NA VOJNO!!! NA ENI STRANI IMAMO

    NATO ki ga vodi ZDA in VELIKA BRITANIJA NA DRUGI STRANI PA IMAMO
    SRBIJO njeno zaveznico RUSIJO ki ima zaveznico KITAJSKO pa računajo tudi lahko na MEKADONIJO in GRČIJO tut če je v EU. ŽIVELA SRBIJA!!!!! i PRAVOSLAVJE

  17. milan pravi:

    Pa Albanci so tudi prej hotele imeti kosovo,v času bivše jugoslavije.Kako lahko pišeš ti Frenk take neunosti pa še tedaj v bivši jugaslaviji ko tedaj ni nobeden nikoli čul za Slobodana Miloševića.

  18. M.K. pravi:

    prvo kot prvo MILAN………..men je tut ime MILAN LOL

    drugač pa kje si izvedu za to da so ALBANCI že takrat hoteli imeti KOSOVO???

  19. vesna pravi:

    no,arton,brez zamere, neglede ma to kdo je živel dlje na področju Kosova, kosovo NIKOLI ni bilo albansko.sedaj se ga pa hočejo prilastiti na lep način.če jim rata upam, da se bo nadaljevalo s tem, da bo irska dobila svoje, pa baski svoje, pa italijani, hrvati, madžari svoj delček slovenije itd.vsakemu svoje a ne?potem se pa res vsi pripravimo na vojno(e).upam, da se srbom ne bo zmešalo do konca in bodo dali Kosovo.upam, da ne bo prišlo do vojne, ker imam veliko sorodnikov tam, ampač če bo, upam da bodo opravili to kot je treba in do konca.za vselej!

  20. Milojko pravi:

    Kosovo je zmeraj bil del srbije, to da pa so albanci potomci ilirev pa ni nikjer dokazano…to so zgodbice kot tiste o iluminatih in podobno…to je isto kot v bosni, kjer muslimani trdijo da so bošnjaki, narod, čeprav bošnjaki niso nikoli obstajali, vendar državo lahko dobi šele narod…in muslimani v bosni niso narod, so le potomci poturic…zato tudi albanci iščejo piovezave z iliri da bi imeli neko podlago za zahtevo kosova…albanci nikoli niso imeli niti kraljevine niti države, albanija je nastala šele po prvi balkanski vojni na zahtevo avstro-ogarske in samo z namenom da se srbiji prepreči dostop do morja, samo iz nekih strateških razlogov…kosovo je že iz zgodovine bilo najpomembnejša strateška točka na balkanu, namreč kdor drži kosov kontrolira cel baalkan, na kosovu se sekajo vse poti čez balkan, da o rudah, predvsem o aluminiju sploh ne govorimo…resnica je pa tudi da na kosovu živi samo 100 000 srbov in več kot milijon albancev, kar so si srbi predvsem sami krivi, saj so prav oni prodajali zemljo albancem in se selili…največ pa je kriv tito…namreč ranković je kmalu po vojni imel načrt za izgon albancev s kosova v albanijo, vendar mu tito ni dovolil…dejstvo je da je kosovo postalo samostojno že takrat ko je srbija umaknila svojo vojsko, dejstvo pa je tudi da se nebo končalo samo s kosovom…albanci se že upirajo v zahodni makedoniji, počasi pa bodo začeli tudi v črni gori…in kdor pozna zgodovino ve da vsa ta ozemlja vključno z albanijo tvorijo veliko albanijo k jo je začrtal musolini…kar ni uspelo fašistom bo očitno sedaj svetovni demokraciji…

  21. arton pravi:

    u glavnem takole bom reku! ljudje ne kregajte se imejte se radi saj nismo v srednem veku pa prosim ne pisite nekateri taka sovrazna gesla! vsak ima pravico razmisljati po svoje pustite baskovce irce veliko albanijo pa nevem kaj še……rad bi samo popravil gospoda milojka da na kosovem ne živi 1 miljon albancev ampak 2 miljona no natancneje okol 1.9 miljona saj ni vazen kolk jih je pa gospoda milana da so hotel{kosovski albanci}kosovo zase ze v casu bivse juge?ne ne, takrat so hoteli samo enakopravnost hoteli so imet iste pravice kot vsi ostali narodi v takratni jugoslaviji se pravi da so zahteval da bi nastala 7ma republika in bilo bi mir. kosovci zahtevajo samostojnost sele od leta 1991 ko je milosevič kosovu odvzel avtonomijo se pravi se tiste pravice ki so jih imeli! no kakorkol ze naj zmaga resnica in pravica z spoštovanjem lep pzdrav arton

  22. arton pravi:

    no gospod milojko si lahko greš iskat knjigo o albancih in njihovih prednikov{ilirov}je v slovenskem jeziku bila je izdana leta1981 v jugoslaviji, če me spomin ne vara napisal so jo predvsem jugoslovanski zgodovinarji se pravi skupaj- srbski,albanski,hrvaški,slovenski in turški in se drugi zgodovinarji,pa boš še kako preprican da so albanci potomci ilirjjev,in ilirji so še kako imeli kraljevino kot na primer kralja {YLLIRIOSA,AGRONA,BARDYLA,PIROTA,BATONA, EPULONA,TEUTA } zadnja je bila premagana od rimljanov v drugem stoletju pred kristusom od takrat so bili iliri pod okupacijo rimljanov vse do zahodno rimskega propada,potem so bili pod BIZANCI sele potem pod srbe in turke tako da{KASNO STIGAO MARKO NA KOSOVO}sele pozno so bili preimenovani na ALBANCE.

  23. milan pravi:

    Ja po eni strani maš prav,sam folk kiri so služili vojni rok v bivši Jugoslaviji pravi,da leta 1987 je bilo dol na kosovu zelo vroče,sedaj je pa še bolj in bo tudi vojna če sami podpišejo neodvisnost,ker nekatere države sa ne strinjajo z neodvostnosti Kosova.Al pust zdj to.Leta 1987 je bilo nekaj dol vroče na kosovu,zdj ali so Kosovski Albanci hoteli imeti svoje pravice?Ali so načrtovali Republiko?Js mislim da so tedaj načrtovali republiko,pa so se imenovali kao svoje pravice ker v Titovi državi je meu tedaj črn cigan pravico kaj šele bratske republike sam oni so počas lezli gor dokler se niso uprli Srbiji.Še zahod je biu na njiohovi strani saj niso ker tk bombardirali Srbijo.Drugač kosovo kako je lahko sedma republika,če je ta Tito razdeliu Jugoslavijo na 6 republik.:SLOVENIJA,HRVAŠKA,BOSNA IN HERCEGOVINA,SRBIJA,KI JO JE TITO RAZDELIU NA:( CENTRALNA SRBIJA,VOJVODINA,IN KOSOVO,)IN MAKEDONIJA IN ČRNA GORA.TO SO REPUBLIKE ANE POKRAJINA.Kosovo je samo srbska pokrajina kot vojvodina ane republika.

  24. doživu balkanski peku pravi:

    fantje in dekleta,srbi že od nekdaj govorijo velika srbija a sedaj so vedno manjši,ma boli njih za kosovo samo da oni pjevaju na grand shovu.ne mara jih slovenija,hrvaška,bosna,hercegovina,makedonija,kosovo še malo pa bodo odšli od njih vojvodinci kaj sploh delajo na tem koncu balkana,zdrahe,pokole,ustrahovanje,zaničevanje,in neprestano bi radi živeli na račun ostalih, včasih na račun republik jugoslavije zdaj pa na račun rusije .srbi enkrat boste moral z svojimi rokami,znanjem,intelektom…kaj naredit zase ne pa samo razmišljat o pjevanju,ćevapih,švercu,itd želim vam veliko sreče pri vstopu v EU

  25. mare pravi:

    @doživu balkanski peku

    ma o kaki odceptivi Vojvodine ti sanjas butl… kdo se bo odcepu? 3.6% madzarov pa 2% romov in slovakov al kaj? dej ne glupiraj se vec… pa tisti ko o odcepitvi Sandzaka sanjate si tut ena dva samara stisnte da se zbudite - Sandzak ma ta problem, da ni ozemeljsko povezan z BiH ampak je zgolj zep v srbski sredini

    dejstvo pa je da se slovenija boji siptarjev, to je vzrok zakaj tko vneto podpirajo siptarje ves… poglej kok Slovencov sedi zarad droge pa ostalih kaznivih dejanj pa kolk siptarjev - ne upajo niti legitimirat siptarja za kerga vejo da ma se pol ostalih 8 bratov v sloveniji od katerih ma se vsak po 10 frocov kamoli da bi zoper njega zaceli kazenski postopek… mal povprasi kerga kolega policaja in ki ma dostop do kartotek in evidenc pa ti naj pove kok zadetkov dobis na posamezni priimek

    sicer pa… ti si balkanski pekel dozivu tolk kolkr sm jz dozivu pisanje deklaracije o neodvisnoti ZDA l. 1776

  26. mare pravi:

    op.p. beri ”ga nisem”

  27. mare pravi:

    op.p. beri ”je nisem”

  28. mujo pravi:

    Dokler boste verjeli tem lažem iz produkcije ” VELIKA SRBIJA” boste verjeli in mislili da se vam dogaja krivica ter da vas cel svet ne mara. Preveliki naivci ste, srbstvo se ne dokazuje in ustvarja z sovraštvom do drugih. Ko boste to dojeli vam bo posijalo sonce.

  29. ales pravi:

    Tsti ki nikoli niste bili na Kosovu predlagam da se ne spuščate v to debato.Vsi vedo da ta zemlj nikoli ni bila Albanska!!!!!!!!!!Vsi ki smo bili vemo,za problem.Ta zemlja nikoli ni bila Albanska ampak SRBSKA!!!!!!Neboste vrjeli celo albanci tako pravijo Kosovo je srce SRBIJE!!!!!Albanci ki živijo na Kosovu zaničujejo Srbske civilste,jih pretepajo in celo pobijajo.mislim da Slovenija nima pravega stališča do tega vprašanja.Naši diplomati bodo morali začeti ramišljati s svojo glavo ne pa poslušati neko tretjo državo!!!!!!!!

  30. Sanja pravi:

    Tisti, ki pravite, da je Srbija živela na račun Slovenije in Hrvaške, to sploh ni res. Sama Srbija je bila gospodarsko zelo močna republika. Ko je Jugoslavija razpadla, je razpadu tudi trg z vsemi republikami. Zakaj so nekatera slovenska podjetja začela propadati? A vi sploh veste, koliko so slovenska podjetja sodelovala s srbskimi podjetji. Pa še to, Albanci s Kosova so se prvič probali pripojiti Albaniji že leta 1912, pa jim takrat to ni ratalo. Odkar so Albanci na Kosovu, delajo probleme Srbom. Ni Milošević kriv za to neodvisnost, problem je že dolgo prisoten, samo se je potrebno malo bolj poglobiti. Zakaj svet omenja samo srbski genocid nad Albanci, kdaj bo pa kdo omenil albanski genocid nad Srbi, ki se je izvrševal že dolga leta.

  31. Sanja pravi:

    Se opravičujem za letnico, ni 1912 ampak 1918.

  32. ales pravi:

    Zagotovo ni le gospodarstvo utrpelo škode z propadom Jugoslavije.veliko škodo je utrpev tudi šport!!!!! Že tako prizadeta Srbija od zadnje vjne si zagotovo ne želi novih nemerov

  33. arton pravi:

    no gospodicna sanja pa le povej kdaj so albanci naredili kaksen genocid nad srbi, pa le povej kdaj. kar se pa tice leta 1918 takat pa je bilo konec prve svetovne vojne in takrat se je ustanovila kraljevina srbov hrvatov in slovencev takrat albanci niso imeli niti za burek da bi kaj probali se prikljucit albaniji,odgovor na napad astrogarse vojske prek albanije na srbsko vojsko leta1914 je biv a ves kaksen?ne ves ane? ali pa noces vedet, ti jest koj povem je bilo mascevanje na kosovske albance pobil so vse moske kar so jih polovil zenske in starce tudi zazgali so vse bajte sramota velika…. …………………….. a vi gospod ales a ste zamenjali kosovo z kaksno vojvodino morda, saj upam sa se hecas mal z to svojo izjavo men bi bilo sram izjaviti kaj takega AAHHH moram priznat si pa res hecen AJA PA SE NEKEJ ZA MARETA ti pa res mesas ovce hahahahaha kao hoćes komentirat izjavo tega ki naj bi dozivu balkanski pekel pa si ker nekej brezveze napisal o krimnalu
    pa dolocenih primkihpa nevem kaj se SAMRES MESAS OVCE no pa se enkat vam vse povem vsem ki ne veste da ko so bili albanci na balkanu oz iliri {predniki albancov}ni bilo nobenga druzga tm razen grkov ce ze govorite ozgodovini se jo pa malo bolje lotiteno tosem mal povrsno razlagal k se mi ne dase poglabljat v tem potem pa bi bilo vam bol jasno cigavo je kosovo l.p

  34. Sanja pravi:

    Hočeš povedat, da Albanci niso nikoli ubili tud enega Srba ali jih niso izganjali iz Kosova. Iliri so bili prvi priseljenci Albanije in ne Kosova. Ne vem zakaj vsi spreminjate zgodovino, na koncu bodo Albanci spremenili zgodovino Kosova tako, da Srbi na Kosovu niso nikoli obstajali.

  35. arton pravi:

    hahahahhhahah dejno bog ne dej da bi kaj tazga trdil to se povsod po svetu dogaja nikdar pa niso albanci masivno pobijal ali pregnali srbe kajti srbi so bili oz imeli zmeraj mocnejso vojsko in oblast saj car dushan je imev rezidenco v draču v albanijo v dracu je bilo njegovo najbol pomembno pristanisce oz glavno pristanisce svojega carstva in blablabla a kar se tice ilirjev oni niso ziveli samo v albanijo ampak vzdolz celega jadrana saj so bili zelo velik narod danasnega kosova pa do nisa ali celo dalje saj nihce ne ve natancno nevem do leskovaca itd.in navzgor do danasnje slovenije pred prihodom slovanov.saj nevem vam ni vsec nicesar zgodovina vam ne godi ker pokaze nasprotje tega da bi bilo kosovo srbsko danasno stanje tudi vam ne pase zato ker tam je90% prebivalstva abancov spet to vam ne odgovarja pa saj kajsploh ima srbija od kosova kaj sploh hocejo oz hocete seveda imate tam crkve ok pa naj bodosaj cerkve imate tudi v ljublano ali je zato morda ljublana srbska?lepo vas prosim saj toje nezaslisano okborili so se na kosovem z turki to je res nobeden ne bo rekel da to ni res saj v takratnemcasoto je bilo pod srbsko oblastjo ne samo kosovo ampak se polovica albanije
    pac takrat oblast so imeli srbi na tem obmocjudo vse od 12 stoletja do prihoda turkov prihoda turkov

  36. bosandžeros pravi:

    hehe…… SVE MANJA I MANJA KOT VSAK NOVI MODEL MOBITELA NOKIJE

    …hehe, pa še vedno eni sanjajo do Tokija, ja valda, ka so eni optimisti…. še Vojvodina se odcep, kjer je itak večina madžarjev, pa bomo imeli MINI-MIKRO NOKIJO….. hehe:))

    čestitke KOSOVO ! ! !

  37. jožek pravi:

    videli boste kaj bo čas pokazal in to bo ena velika vojna

  38. Sanja pravi:

    Komentar na izjavo bosandžerosa: Popis prebivalstva v Vojvodini l. 2002 nekaj več kot 2.000.000 od tega nekaj več kot 200.000 Madžarov. Ne vem od kod tebi podatek, da so večina v Vojvodini Madžari. Oni so manjšina, Srbi pa večina, tako da se Vojvodina ne bo nikoli odcepila. Pa nobena nacija v Evropi se ne razmnožuje tako hitro kot Albanci (in seveda Romi), tako da Madžari nikoli ne bodo povečali svojo nataliteto v Vojvodini in bodo vedno manjšina.

  39. Sanja pravi:

    KOSOVO: Konec 12. st. je Kosovo prišlo v sestav države Nemanjićev in je bilo potem ves čas gospodarsko in populacijsko pomemben del srv. srbske države. Po kosovski bitki so se v mestih utrdili Turki, ki so do 1455 zavzeli Kosovo. Konec 17. in v začetku 18. st. so se Srbi začeli seliti s Kosova, takrat pa so neposeljeno Kosovo začeli naseljevati Albanci. Kosovo se je pripojilo k Srbiji 1913. Vseskozi je bilo nerešeno vprašanje albanske nacionalne manjšine.

    ILIRI: Ide. etnična skupina, ki se je sredi 2. tisočletja pr.n.š. naselila na zahodnem delu Balkanskega polotoka. V 3. st. pr. n. š. osnovana pod kraljem Agronom država ilirske plemenske zveze (od reke Krke v Dalmaciji do današnje Albanije), po porazu v bojih z Rimljani zožena za časa krajice Tevte na območju od Dubrovnika do Drima in 167 pr. n. š. razpadla, nato postopoma romanizacija. Do sredine 19. st. vladalo mnenje, da so južni Slovani potomci starih Ilirov, večinoma poromanjenih ali poslovanjenih ob prihodu Slovanov na Balkan.

    ILIRIJA: V starem veku vzhodna obala Jadranskega morja, poseljena z Iliri, od 229 pr. n. š. pod rim. vplivom, od 168 pr. n. š. rim. provinca (Iliricum). V začetku 7. st. so jo poselili Slovani. Do sredine 19. st. neke vrste sinonim za južnoslov. dežele na vzhodni obali Jadrana. 1809 Napoleon iz teh dežel, ki jih je odcepil od avstr. monarhije, ustvaril Franciji priključene Ilirske province, ki so razpadle 1813 z avstr. zasedbo, 1816 pa so bile kot IIirsko kraljestvo vključene v avstr. cesarstvo.

    Tako piše zgodovina. Ne mešat staro zgodovino z moderno zgodovino, Albanci so lahko 100x potomci Ilirov, ampak Iliri so Iliri, Albanci so pa Albanci, in Albanci so začeli naseljevati nenaseljeno Kosovo v 18. st.

  40. mare pravi:

    arton kdo meša ovce? ce bi bil sposoben razmisljanja bi ti razumel izjavo… samo sej te razumem…
    pa to vaso siptarsko zgodovino samo vi tolmacite tko…

    bosandzeros… 10% (madzari+romi+slovaki+hrvati) ‘nesrbskega’ prebivalstva pa ne bo doseglo odcepitve pa zeleli oni to al pa ne fante…

  41. sandra pravi:

    Kje ste komentatorji, jaz bi rada še kaj prebrala preden grem spat?!

  42. arton pravi:

    kar se mene tiče stvar je resena vi pa kar komentirajte naprej vsi skupej lepo se imejte moje poglavje se tuki koncuje ZBOGOM.

  43. makaveli pravi:

    Edini ki so krivi za vsa sranja ki se dogajajo na balkanu in po svetu je USA, ki do zdaj še ni bla omenjena v nobenem komentarju. Narodna tv bosna je kazala posnetke še iz balkanske vojne ki so podtaknili srbom napad na sarajevo, kateri je bil glavni krivec USA in to posredovali medijem po svetu. Take fore pa so delali na sveh straneh. Vse kar se dogaja po svetu je USA vpletena. Nobeni državi brez koristi ne nudi pomoči. EU države ne smejo pisnit še posebej Slovenija ki je na čelu EU. Pa ne verjet televiziji pa medijem, pa politikom ker resnica je na tretji strani. Ocepitev kosova ne podpiram še posebej s tega razloga, da vidi Amerika, da ni vodilna država in da ima velike nasprotnice. Tudi če ne maraste srbov podpirajte jih vsaj s tega razloga, ki USA bo postala s tem še močnejša pa se bomo vrnili v zgodovino tretjeg rajha.

  44. absurd pravi:

    dragi slovenci in slovenke samo nekaj..primer da še naprej natepavam slovenke in mi boste rojevale SRBE..no nato čez 200 let ko bo moja družina že dovolj velika bomo razglasli neodvisno republiko ljubljano pa bomo videli kako vam bo ušeč…to se je zgodilo na kosovu…šiptarji so se priselili pod titovo taktirko in se dobesedno namnožili sedaj pa zahtevajo svojo državo…ABSURD…drugo če nebi bilo srbov bi danes bile slovenke poročene z Hansom in govorile bi nemško saj so SRBI tisti ki so ustavili nemce na avstrijsko slovenski meji…to ste pozabili..kot vedno saj je večina vas izdajalcev ki ne znajo drugega kot zabosti nož v hrbet tistemu ki vam je pomagal…tukaj ne posplošujem saj je tudi dosti slovencev zelo poštenih ljudi ki verjamejo v integriteto kosova in srbskega naroda! kot tretje pa vi pojdite v šolo in se malo poučite o zgodvini srbstva in srbskega naroda saj smo mi bili tisti ki so vam ne samo leta 1918 rešili kožo ampak tudi v času turških vpadov ko so bili srbi tisti Vlahi ki so obranili Vas “dragi prijatelji”…tako da prosim ne govorite neumnosti in se ne spravljajte na srbe in še naprej branite šiptarje saj se bodo tudi pri vas naselili in razmnožili tako da bo tudi slovenija imela svoje kosovo! nenazadnje pa če ste že tako solidarni dajte hrvatom svoj piranski zaliv še tistih ubogih 5 kilometrov obale ki jo imate tako da bo svet popoln in bojo vsi Hrvati in šiptarji zadovoljni! lep pozdrav in prijetno sobivanje z Albanci še naprej in vam želim čimveč uspehov vodenja EU pod Ameriško taktirko saj ste drugače nesposobni da bi vodili državo kot s pomočjo amerike ki vam briše ritko saj ste sami totalno nezmožni!

  45. miloš obilić pravi:

    ti bosandžeros sam neveš kva govoriš kakšna vojvodina kakšna madžarska večina? tm je 65 % srbov če še slučajn neveš seveda sam sam se delaš neumnga. drgač pa tud če gre ta tvoja vojvodina bo srbija še kr večja od tvoje bosne k je u resnic za 50% manša kokr ti vidš na zemljevidu zato ker je ostala polovica srpska;) tko da bote vi v vsakmu primeru najmanši še manši kokr nokia:) šupak jedan:)

  46. mujo pravi:

    Z vojvodino bi se strinjal, da se ne bo odcepila. Glede BOSNE se pa lahko zmenimo za menjavo RS za SANĐAK.

  47. resnica pravi:

    mujo,to je pa zelo zanimiv in zelo parlamentaren odgovor na absurdov predlog ali pa celo napoved za absurda bi pa reku da je fejst zaostal ki tako kmečko in zaljivo se izraža kar se pa tice tega kaj bi zej rojevale slovenk ce ne bi bilo srbov bolje ti po vem da raje vidim da rojevajo hanse in hunse kot da rojevajo take kot si ti ker zaradi takih kot si ti je veliko ljudi umrlo v ozmlju bivse SFRJ in zaradi takih kot si ti je sploh razpadla SFRJ{ZATO KER MISLITE DA SO SAMO SRBI SRBI SRBI SRBI TISTI VAZNI}ki jih je treba upostevat poznam tudi dosti srbov iz srbije ki so res odlicni ljudje prijatelji in hkrati domoljubi ne pa nacisti ce bi vi malo bolje upostevali zelje in mnenje drugih narodov v SFRJ ju in imeli malo vec spostovanja do drugih in ce ne bibili tako samovsecni morda bi bilo SFRJ SE DANAS SKUPNA DRZAVA in ena med naj mocnejsnimi v evropi, to da ni slovenija ostala pod astrogarsko se dober ve da takat omenjena je ze razpadla se pravi 1918 ega leta je sla po gobe in zasluga zato gre zahodnjakom ki so se vas resili pred astrogasko kajti ce ne bi bilo francozov in anglezev morda bi še ti se danas imenoval {HANS ali pa HUNS} kajti samo ce spostujes druge boš spoštonan tega nikar ne pozabi

  48. Sanja pravi:

    Resnica: SFRJ je razpadla, ker je tako Zahod hotel. Zakaj! Niso hoteli socializma oz. komunizma v Evropi. Vsi mi vemo kdo je kriv za razpad SFRJ, niti Milošević, niti Tudjman, niti Izetbegović, niti Kučan, ampak Amerika, Nemčija in seveda Vatikan. Vsi mi tudi vemo, da Srbija ni kriva za vojno, ki se je zgodila v republikah nekdanje Jugoslavije. Moj brat je bil zadnja generacija JNA v Sloveniji. Imeli so strogi ukaz, da ne strelajo, čeprav so TO streljali na njih kot neumni. Če bi Srbija hotela vojno s Slovenijo, bi vas zravnali z zemljo. Če pa se ne motim, so najprej začeli streljati TO in za to obstajajo dokazi. Na Hrvaškem tudi JNA ni začela prva, ampak Hrvati. V Bosni je bilo enako. Vsi obtožujete samo Srbijo, najprej pometite pred svojim pragom, potem pa pred tujim. Niste vi nič boljši kot Srbi, vsi smo pod kožo krvavi, vsi smo ista rasa in vsi smo del Balkana. Ne vem, če nam je potreben kreg, posebej sedaj, ko je Balkan nestabilen. Ne vem zakaj vsi živite za preteklost, bolje bi bilo, da gledate v svetlejšo prihodnost. Živimo v 21. stoletju, tako se tudi obnašajte, saj nismo barbari. Ti resnica pa se malo bolje pouči o zgodovini!

  49. drek pravi:

    nujno rabimo enega Hitlerja , da počisti to šiptarsko ……

  50. resnica pravi:

    JA JA JA JA PA KAJ SE A M E R I K A AMERIKA AMERIKA za vse tezave je kriva amerika ali kaj poglej poglej malona netu odpri mal YUTUBE pa poglej mal masakre ki ste jih naredili vi ne pa AMERIKA ce bi amerika srbom rekla naj si razbijajo glavo ob steno ali mogoce bi srbi ubogali ameriko in si res razbijali glavo ob steno vse te zrtve iz teh vojn so vse vase zrtve.pa poglej tega dreka kaj je napisal da rabimo enga hitlerja da pocisti to siptarsko? a da niste barbari?saj je to dokaz da ste no saj ne vsi sam dost je vas barbarov pa saj to ni preteklost se prah se ni polegu od teh vojn a ves kdaj lahko reces da je to preteklost ko se bo vse umirilo ko se boste opravicili za vse zrtve in ko bojo ljudje prepricani da je vam res zal zato kar ste zakuhali to sele takrat bo preteklost to se ne pozabi kar tako neglede nato kdo zacne vojno tega se moras zavedat da se otrok starcov in zensk se ne ubija vi pa jih niste nic kaj sparali saj ste samo te ubili vojakov ste bol malo ubili pa saj poglej srebrenico 8000?in to samo v nekaj dneh, mar to ni barbarizem? kaj je to potem?macja igra z misko morda?dej dej VI IN SAMO VI STE KRIVI ZA VOJNE pa jet ti povem takoj zakaj! seveda srbija ni zravnala slovenijo z zemljo zato ker jo ni imela v nacrtu saj vas nacrt je bil VELIKA SRBIJA kajneda makedonce niste nic pipali ker so vam braca po veri ostale ste pa gazili ko macke brez milosti vse do zadnega ki ste ga lahko zato pa ne rabis zgodovino mis SANJA zato rabis samo spomin par let nazaj kajneda zej se pa izgovarjate na AMERIKO? nene! milosevic je na volitvah obljubil veliko srbijo vi ste ga pa IZVOLIL to pomeni da vse njegovo breme nosite vi tisti ki ste ga izvolili njegova obljuba izgleda da je bila vasa zelja zato ste ga izvolili! sanja poznas pregovor? BOL BRSKAS PO DREKU BOL SMRDI najbrz ti je znan zato raje ne brskajte po dreku saj ves zakaj!

  51. Sanja pravi:

    Resnica: Vi ste vsi tako ozkopogledni, kaj pa vse tiste žrtve na srbski strani, a ti misliš da jih ni bilo, kdo je klal, pobijal, na kole nabijal, zažigal, posiljeval Srbe. Med njimi so tudi bili otroci, starci, ženske, mladina. Ali pa ste tega mnenja, da so se sami pobijali. Kaj pa Hrvati, ko so uleteli v Krajino in so ubili neubogljene starce. Kaj pa to! Cel svet govori samo o tem, kaj so Srbi delali, kdaj bo pa kdo rekel, kaj so oni Srbom delali. O tem pa cel svet molči. Kdaj bo kdo pokazal svetu kaj so Albanci na Kosovu Srbom delali! Če pa ti nisi tega mnenja, da je Amerika vsega kriva, pol si pa res neumen. Cel svet tako misli za Ameriko. A ti ne vidiš kaj delajo po svetu, hočejo biti glavni, ker mislijo da so najmočnejši. Ampak nič hudega, vse se jim bo vrnilo kot bumerang. Jaz vem, da cel svet sovraži Srbe in Srbija je naredila največjo napako, ko so ustanovili Kraljevino SHS. Bolje bi bilo, če bi ostala samo Kraljevina Srbija. Ne bi imeli probleme s tako nizkimi, nerazgledanimi in neizobraženimi ljudmi, kot so Slovenci, Hrvati, Črnogorci in seveda vsi “Bosanci”.

  52. resnica pravi:

    a da so vsi razen vas neizobrazeni a vidis kako ste samovsecni in prepricani da ste nekej vec vredni pa nic niste! saj izobrazen clovek ni nic samovsecen ampak se zaveda da smo vsi isti ne glede na to keri narodnosti pripadas ko se boste tega zavedali mogoce bo svet vas zacel spostovati do takat pa pozabite na spostovanje spostuj druge in drugi te bodo spostovali sicer lahko pozabis nato kera bedna izjava da so slovenci hrvati in vsi ostali razen vas neizobrazeni to je lahko samo ena hitlerska izjava in nic druzga hehe saj slovencem ne sezete niti do glezni tok da ves zacnite drugace razmisljati to vam srcno svetujem za vaso dobro saj samo tako se lahko integrirate v evropo saj vase trenutno razmisljanje je na zalost srednovesko seveda tone velja za vse srbe srbski studenti so poslal pismo tadicu fejst pametno pismo a na zalost ga ni smel upostevat za radi neumne vecine ki bi ga poztrli zivega TADIĆ je pametenĐINĐIČ je tudi biv pameten pa ste ga pozrli je su ni ga vec kostunica je drugi milosevic imate trdo glavo ko kamen samo tito vas je v red spravu SAMO SPREMENITE SE PA BO KAJTI TAKO NE BOSTE PRSLI DELEC sanja svetujem ti da govoris zglavo ne z srcem čawčy

  53. Sanja pravi:

    Nisi ti mene razumel, nisem jaz rekla, da ste vsi neizobraženi, veliko jih je izšolanih pri nas in v tujini, ampak taki ne visijo na internetu in ne pišejo take neumnosti, kot ti. Jaz vedno mislim z glavo in nikoli s scem. Hvala bogu, da je Tadić zmagal, ker je eden redkih politikov, ki je kaj vreden in, ki lahko Srbijo popelje zelo daleč. Vi Slovenčki pa se še naprej kregite med sabo in razmišljajte o preteklosti, saj to je edino kar znate. Ne da se mi več razpravljat z vami, ker mislite samo enostransko in za svojo rit. Kakor pravijo, “Pametni vedno odnehajo in gredo svojo pot naprej, budale pa študirajo neumnosti”.

    Vsem lep pozdrav!

  54. ela pravi:

    Sanja si pa res primitivka!

  55. _Sanjica_ pravi:

    Prvo da povem da se Sanja s tabo popolnoma strinjam pa ne sam zato ko mas lepo ime :) ti resnica al karkoli ze si…pravis da smo srbi barbarji, ja smo in kaj zdej a teb je pa krivo ko slovenci nikol niste meli vojne pa nikol svojih heroja, pravis da smo sam mi ubijali mladino, zenske, ootroke pa starce, kdo je pa mojo familjo pobiju…pa predvidevam da si slovenc ker pojma nimas o zivljenju spoznas se sam na stevilke to ko pravis za srebrenicu, sploh neves kje je to zato se ne oglasi…i to da smo mi krivi za vse vojne objesi macku od rep…aja pa Srbija ma ponos i nikol se nebomo opravicli tko k ne zahtevamo da se kdo nam opravici pa brezveze je raspravljat s tabo k si itq slovenc pa glup seveda…i nas ni sram ker smo taki huligani pa mamo razlog zato…i Milosevic, Mladić, Karađić, Arkan, LEgija in vsi ostali heroji srbstva su legende koga svojga bos pa ti omenu…a vi se bote pa dizali z leonu štuklju al kaj…aja pa js razmislam s srcem in glavo ti pa ocitno s svojo spodno glavo, pa nimamo se za koga spreminjat ce srbi obstajajo taki ze tok casa pa nam ni blo nic nam tud zdej nebo, vi ko pa obstajate jebenih 17let pa sploh ne komentirite nas srbov ko smo tok visok narod i ja dizem se s tim ker sm ponosna na svoj narod pa vsak njihov organiziran napad pa vse kar so v zgodovini nardili…aja pa vi ko nekateri nimate pojma o kosovu sam da vam povem da je to Srbija ne pa da smo si ga mi lastili sej to je blo zmer nase i sve svetinje srpske su tam…KOSOVO JE NASA DUSAAAA, BOG NAS VIDI, BOG NAS SLUSA….

  56. mujo pravi:

    Sanja ko boste sami sebi priznali d je to vse posledica Miloševičeve politike kaatera je rodila Šešlja, Karađiča, Martiča, Mladiča, Arkana, Svetu srpsku zemlju, Srbija do Tokia itd. Kaj ste mislili da zdrugih strani ne bo odgovora da bodo vsi ležali in čakali na vaše tanke katere smo vsi plačali ukradli pa vi. Res je bilo z strani hrv. in bos. vojakov ubtih vse to kar si naštela. Dejstvo je pa to da oni niso hodili v Srbijo pobijati in ostalo. Borili so se v svojih državah za neodvisnost med drugim nekateri so tudi maščevali svoje bližnje. Je pa tdi res da so nekateri se borili za korist in se jih tudi sramujem.

  57. _Sanjica_ pravi:

    ok delno mas prau, sam neki to k pa pravis da ste vi placevali za tanke mi pa jih kradli to ne bo drzalo ko su druge vojske z žlico po pesku kopali so srbi ze meli orozje ki je prihajalo iz rusije ne pa da smo jih kradli…in ka je blo pol nakoncu so nas pa hrvati pa muslimani resetali nasim puskama (kalasnikov itd.) nasi pa tud niso hodli nevem npr. iz srbije pobijat v bosno tud mi smo se borili na tistmu teritoriju kjer smo bli, pac vsak deu je meu svoju ceti pa seveda svog nacelnika od koder so prihajali ukazi pa sej je se za nase genocide npr. na srebrenici pa to ne strinjam sam kaj naj svako je branijo svoju porodicu i otacbinu sam ni pa fer da se v medijih vedno pokaze ka smo srbi delali, a si se mogoc pito zakaj nikol na javni televiziji ni blo skor nobenga posnetka ubit srbov i pol smo seveda mi najgori narod, samm mene to ne moti tolko nas ima da nam nijedna druga nacija ne treba…hvala na razumevanju paps

  58. _Sanjica_ pravi:

    aja pa Miloseviceva politika ni nikol rodila arkana tud brez njega bi on obstaju pa vsa njegova dejanja, najlazje je na enga vse skrivit, po tvojmu komentarju ce ne bi blo milosevica ne bi rata nikad ni bilo..hm…ne vem ce je to res…
    Js sam vem kok su moji nastradali u ratu a za druge da ne pricam…a ko je kriv zato?

  59. maja pravi:

    bravo milane!!! KOSOVO je srpsko i srpsko ostaće!pa lahko pišete kaj čete…kr naj se pripraviji šiptari

  60. cccc pravi:

    bravo milane!!! KOSOVO je srpsko i srpsko ostaće!pa lahko pišete kaj čete…kr naj se pripravijo šiptari

  61. cccc pravi:

    ma Milošević bi njih spuco iz KOSOVA pa bi zaj biu mir….

  62. cccc pravi:

    ma Milošević bi njih spuco šiptare iz KOSOVA pa bi zaj biu mir….

  63. resnica pravi:

    no dejmo zavertet film nazaj za 1500 let pa bomo vidli kje boste srbi! a ves kje? tam nek v rusiji odkoder ste prsli v balkanu to je vam in vsem dokaze da tuki v balkanu nic ni vase tak da ne trudite se z zgodovino vasa zgodovina v balkanu je komaj 1500 let stara in nic vec saj vam lahko se stejem dneve ma dejte noooo bodite pametniiiiiin nekateri majo tm korenine se enkat del cajta nooooo
    pojdite v rusijoo da bo vsaj v balkanu mir saj brez vas bi bilo mir verjemite da res saj sami vi zakuhate vojne kar se pa tice herojev bolje je ne imeti herojev kot imeti take kot so vasi ki bi me bilo jih sram imeti sramotne heroje ubijalce otrok a ves kaj pomeni heroj?a ves kaj je herojheroj je tisti ki se je dostojanstveno boril ne pa tisti vasi kekci ki so ubili otroke in silovali deca a joooj sanjica da ste visok narod aaa a res ali kajma dej ne deli si sramote a ti sanja ki pravis da samo ne solani visijo na netu in pisejo neumnosti to se pravi da si ti ta ki visis na netu se pravi da si neizobrazena sama si padla na svojo past sanja daj ti raje men povab na kako pjacko da si zgladiva spor da bova drugim vzor grrrrr brrr

  64. brina pravi:

    vsi se spotikate ob neka zgodovinska dejstva ki v tej situaciji ne igrajo skorajda nobene vloge…..vsi govorite o masakrih ki so jih storili srbi a brez njih bi bili mi danes morda pod turki ker kot je znano slovenci nismo narod ki bi se borili za svoje pravice in obstoj ampak se vedno nekomu klanjamo(pa da ne bo pomote sem ponosna slovenka)..pokoli so bili in bodo dokler bodo ljudi vodili nesposobni politiki…..je morda kdo od vas pomislil zakaj je američanom toliko do tega da se kosovo osamosvoji?do sedaj niso imeli nobenih pogojev za postavitev nadzornih točk na balkanu ki je odlično za nadzorovanje rusije ki je kljub vsem sporazumom še vedno velika grožnja ameriki…..jebe se američanom za balkance in balkanski narod gre jim za to da bodo lahko na kosovu postavili svoja oporišča in imeli s tem prevlado na balaknu in nad rusi…če bi kosovo in balkan imelo svojo nafto bi američani že l.92 prišli sem tako pa so pustili da se po-koljemo med sabo….
    vso stvar je pa dejansko zakuhala miloševičeva vlada ki je vzela avtonomnost kosovu…če temu nebi bilo tako sama menim da danes nebi bilo tega kar pač je.
    pa še ena stvar je,srbi so dejansko močan in ponosen narod ki ne bo dopustil da zgubijo kar je njihovega in iz tega lahko sklepamo da se bo odprlo novo vojno žarišče ki lahko privede do globalne vojne….ne podcenjujte balkancev kot naroda podcenjujte balkanske politike.
    in še ena stvar je ki je zame kot slovenko pomembna…po razpadu juge je moje mesto ki je bilo v jugi izredno bogato in polno tovarn je potem postalo prazno zaprto in obubožano…tovarne so propadle skoraj dve tretjini prebivalcev pa je brezposelnih…balkan-srbija je za nas izredno pomembna kajti kot vemo je evropski trg prenasičen in od njega ne moremo živeti…to je dejstvo ki sloni na ne tako daljni zgodovini in ga občutimo danes.(tretina naših otrok živi v revščini oz. na pragu le te).

  65. brina pravi:

    no,Sandra zdej pa še ti lohk kej dodaš da ne boš sm brala…hehhehe

  66. DADA pravi:

    BRAVO M.K !!!!! DOBRO SI POGLEJTE KAJ JE NAPISANO PA POTEM PRESOJAJTE KAKO IN KAJ I CIGAVO JE KOSOVO! SRAM NAJ BO NASO DRZAVO KI SE STULI TAM KJER NI TREBA .SRAMOTA !!!!!

  67. sandra pravi:

    Brina, dobro si skomentirala te nadležne Američane, jaz pa nimam več niti živcev niti čustev, da bi brala te nacionalistične izpade posameznikov.Še dobro, da sem otrok mešanega zakona in imam razčiščene pojme.Vabim te na kavo ali kafu, kar hočeš - obe imata isti okus,bomo kakšno rekle.Danes ob 14.10?

  68. _Sanjica_ pravi:

    ce ste ze pri kavi ali kafi, bi ful mela zeljo da grem s tobo resnica…pa to ko pravis 1500let tud ce bi blo to res je to zame dost v 1500 se lohk namnozi ful srbov…pa ti sandra pravis ker si iz mesanega zakona man razciscene pojme, nekateri zato beremo pa se pozanimo o necem da bi meli azciscene pojme kaj bos pa ti k sploh nisi opredeljena, men bi osebno blo ful bad js vsaj vem da k grem v Srbiju lahk komot dvignem tri prsta pa ne razmisljam o tem ce bo ben enmu al pa drugemu starsu…pa ti ponosna slovenka, na kaj si ti sploh ponosna na drzavo ko obstaja sam 17let pa se teh sedemnajst let je duso prodajala vsaki vecji drzavici (torej vsaki) ma dej no slovenci so taki litorizniki da brezveze…pa kaj zdej k so podpisali za kosovo kaj so s tem nardil, hotli so americanom se podrejat a najebali so pa sami, sej slovenci majo iz srbije tok dohotkov npr k majo dol pol gorenja, pa merkator pa te pizde materne, sej zdej k nasi ustvarjajo to “mlado bosno” mislite da bo se kej tam ostalo…pa to bo taka vojna na kosovu da se bo svetlo al i treba da bude ponosna sam na svoj narod i nek cuvaju zemlju srpsku pa ako treba i do smrti…aja pa to za americane itq vemo da hocejo met center balkana ah sam o tem nebi komentirala, sej na tem sigurno ne bo ostalo…

  69. _Sanjica_ pravi:

    aja resnica kaj si ti sploh po naciji…ce si slovenc mi tega sploh ne napisat ker govoris o nasih 1500letih kaj pa vi?….ce si musliman se pejt skrit ker so ti muslimani k tu obstajajo itq poturceni (ce komu ni jasno naj s ogleda film NOŽ)…ce si hrvat jos gore, za ustase ne bi komentirala k to je pa najgori i najbol zahrbten narod pa ne sam v njihovi zgodovini ampak ze vse moje frendice pa fredi k se vidi k si pravi ustasa…srb pa sigurno nisi ker pises same gluposti…i kritiziras srbe sam zato ko ti je krivoooooo muhahahaha

  70. sandra pravi:

    Sanjica, itak, da imam razčiščene pojme, vi tukaj gor mi jih sigurno niste pomagali razčistiti, ker ste preveč zmedeni.Od kod ti pa ideja, da nisem opredeljena?Kaj boš šla ti v vojno za Kosovo?Pojdi raje kuhat kosilo.Vidim, da si premlada, da bi kaj štekala.

  71. _Sanjica_ pravi:

    ti se sploh ne sikiri za moje kosilo, tud teb kaksno sarmu al pa kej pripravim :P pa ce bi bla moski bi sigurno sla na kosovo v vojno, pa sla bi sam enga siptarja ubit pol me pa lohk komot ubijejo…ce ze morm umret da vsaj vem zakaj sm umrla…aja pa jst nism cist nic zmedena, glede tega razciscevanja se pa nismo razumeli, rekla si da ker si tutifruti druzine da mas razciscene pojme, in kao mi ko smo iz ciste porodice da naj jih neb mel, in kako naj bi bla ti oprdeljena ce si pa iz mesane druzine a izpostavljas mogoce enga od starsev, verjamem da ne zato pa prosim ne pis vec, ah pa nism premlade in kaj po tvojmu js ne stekam, pa itq da bi sla na kosovo a ti sploh ves v cem je point Kosova? jao…

  72. ENZO pravi:

    Ti sanja maš oprane možgane z GORENJEVIM PRALNIM STROJEM. Me prov zanima kok takih kot si ti je pripravljeno dati svoj life za Kosovo in kok vas bo šlo dol se borit. Glede vašega vojskovanja ste pa samo lahko tih ker še nobene vojne niste zmagali edino kar znate je to da samo vrtite svoj GOBEC in ste močni samo takrat ko se znašate nad nemočnimi ali nad praznim Mercatorjem.

  73. Delfin pravi:

    Dragi moji prijatelji Balkana!

    Vsi narodi imajo svojo zgodovino, eni tako, drugi pa drugačno, brez zgodovine ni identitete ljudstva. Nahajamo se v 21. st., pa naj bi svetu bilo bolje. Žal se vračamo nazaj. Velike sile krojijo usodo nas malih, vsak po svoje, a mi mali smo še vedno tako naivni, pa mislimo, da nam Nemčija, ZDA in ostale zaveznice želijo dobro in prinašajo srečo in blaginjo na Balkanu. Preberite si zgodovino ZDA, poglobite se, kaj so dobrega naredile - “jaz ne vem”? Američani so pobili okoli 10.000.000 Indijancev, v 21. st. živijo Indijanci v rezervatih, kaj so delali in kaj delajo s črnci. Kakšne so njihove pravice v ZDA? V Ameriki obstajajo mesta, kamor črnci ne smejo vstopiti. Mahajo z orožjem in raketami po celem svetu. Sprašujem se, koliko ljudi na tem svetu je pobila AMERIŠKA DEMOKRACIJA? Kar se pa Nemčije tiče, pa vemo kaj je bilo in kaj se je dogajalo na naših tleh, ampak enotnost balkanskih narodov je ustavila močno Nemčijo. Drugu Titu smo peli in kleli: “…DA SA TVOGA PUTA NE SKRENEMO” cca 40 let. V njegovem času smo bili ponosna Jugoslavija. Celi svet jo je spoštoval kot miroljubno in napredno državo na Balkanu na čelu s Titom, kot naš lider vseh časov. Na njegovem pogrebu v Beogradu se je zbrala cela Juga in vsi liderji celega sveta, od predsednikov do kraljev in drugi, da dajo zadnji pozdrav takrat zelo cenjenemu “DRUGU TITU”. Zasluga za ves njegov trud za boljše jutri, pa je bila takoj po njegovi smrti pljuvanje po njemu in Jugoslaviji. Čez noč je bilo uničeno vse, kaj se je gradilo 40 let. KJE SMO SEDAJ? Naredili smo državice, državice bodo naredile regije in tako nas bodo popapali veliki močniki. Eni se bomo borili in branili svoje meje, eni pa se bomo morali sprijazniti s tem in del svojega ozemlja prepustiti močnejšemu. Ali se kdo med vami vpraša, zakaj so Nemčija, Italija, ZDA in ostali tako po hitrem postopku priznali Slovenijo in sedaj Kosovo? Slovenijo smo uspeli v 16 letih razprodati in uničiti tovarne, ki smo jih gradili leta in leta in kjer smo služili kruh leta in leta, da preživljamo svoje otroke. V zameno nam je Evropa odpra trgovske centre in prodajajo svoje izdelke, A KJE SMO MI? Trenutno je stanje tako, kot ga vsi poznamo, Srbi branijo svoje meje, prijatelji Slovenci in ostali pa razpravljajo o priznanju nove države na ukradenem ozemlju (resolucija1244). Kaj pa naše gospodarstvo? Spet se bodo tržišča zaprla, in to malo kar smo uspeli narediti, bomo spet uničili. Sindikati pripravljajo velik štrajk, bojim se, da bodo ti štrajki v bližnji prihodnosti kar naprej prisotni na naših ulicah. Bojim se, da se nahajamo na pragu revščine in kriminala. Bojim se tudi, da se Kosovo ne preseli k nam na mejo z Italijo, Avstrijo in Hrvaško. Dragi moji, situacija na Balkanu je trenutno zelo resna zadeva.
    Vsem skupaj lep pozdrav in “UPAJMO” na boljšo prihodnost in mir na Balkanu in seveda v celem svetu.

  74. _Sanjica_ pravi:

    hahahahhaahhaha dej clovk ne brukaj se….pa drugic med pouku majn spi vec poslusi pa bos vedu ce so srbi kdaj zmagali v vojni, ko bos kaksno knjigo prebrau al pa kaksno drugo literaturo ne pa pobiru informacije z neta al pa si jih celo sam umisljau v glavi…pa nimam opranih mozganov js sm sam ponosna srpkinja tko k je ceu nas narod, pa to k te zanima kok nas je takih ti nemorm odgovorit, pocaki se neki casa ko to vse izbruhne pa bos preveru na lastne oci, sej smo ze zaceli z organizacijami…pa gobec ti ma tvoja materesina! i seveda da se znasamo nad nemocnimi ko pa ste vsi proti nam nemocni kaj pa naj delamo smo tih pa se prilizujemo ko hrvati pa slovenci bolje imat svoj ponos i ostat covjek nego popisan ker…to je vse od mene, ti si pa itq nula ce nimas pojma o zmagah pol bols da se nikako ne javljas!!!!!

  75. _Sanjica_ pravi:

    Pa vsaj znasamo se nad praznim merkatorjem a kaj da bi situacija bla obrnjena mislis da bi siptarji unicevali materjano, ja seveda klali bi nas ko pse prosim te lepo…

  76. jaka pravi:

    srbi so prišli in se vozacali med albanijo in madžarsko ,turčijo, hrvaško, nikoli stacionirani.vedno imajo domovino,otačbino, zibelko itd.vedno upijejo, da so ogroženi, da so edini državnotvorni, da so se začeli že dve svetovni vojni zaradi njih. z lepim se hvalijo.nikoli ne slišiš od njih ekonomsko gospodarsko smo to pa to naredili,pomagali reševat probleme na kosovu ali vsaj kaj so naredili. edino se sklicujejo na ustavo katero fabricirajo kakor se jim zahoče in uporabo sile JLA jim je bila najdražja,katero so zlorabili na hrvaškem , bosni, delno tudi v sloveniji za 10 dni.sedaj so se pokazali isti kot pod miloševičem.ali je to srbija katero vabimo v eu

  77. _Sanjica_ pravi:

    jebem js teb mater, 10dni vojne u sloveniji mamu ti jebem a kok dougo je trajala u republici srpskoj i na ostalom teritoriju ti ko SI JAKA pa se bos oglasi pizda ti materna!!!!!!! a si srb a si ti biu tam a ti je kdo u vojni umrne NE NI zato ti je bols da utihnes da te ker srb ne bi slisu pa da izgubis glavu itq da ekonomsko pa gospodarsko nismo tok stvari nardili ker nismo zmozni ker smo v vojni tok utrpeli skode da je to zdej revna drzava folk nima za kruh a ti si se naso javljat pizda ti materna ko ti slovenija citava lahk stane na marakanu pa sploh vas ni clovk!!!!!!!! a ti vabis srbijo u eu dej jedi govna djete i pejt spat zdej k je slovenija u eu mislis da si boga za jaja uhvatijo pa prosim te ne govor ko smo mi srbi obstajali ni un najmlajsi slovenc se ni z luleku po pesku pisu….

  78. vesna pravi:

    no japonc,kdo pa govori o albancih kot o “čudnih in kr enih”ljudeh.to, če so oni prijazni ali ne mislim , da ni tukaj debata. vi slovenci ste pa totalno kontradiktorni. govorite svašta za hrvate, zaj….. se z njimi za 1 meter morja, potem pa govorite, kakšni so srbi, ki se zaj….. z šiptarji za celo pokrajino. no, pa jim dajte to morje!aja, točno, to je vaše. mislim, da ne bo ostalo na tem, kot mislijo vsi ostali. samo upamo lahko, da se ne bo začela nova vojna. če pa se bo, smo srbi za to najboljši,a ne.

  79. vesna pravi:

    pa še to:ŽIVEL FAŠIZEM, J A K A! škoda, da ni več komunizna. za take besede je bilo najučinkoviteje zdravilo STRELJANJE. res škoda

  80. brina pravi:

    sanjica in vsi ostali ki ste rojeni po letu 90 mislim da nimate nobene osnove še najmanj znanja o nacionalnih vrednotah bilo katere bivše republike v jugoslaviji…ni pomembno kaj v tvojem rojstnem listu piše niti ni pomembna verska opredeljenost pomembno je to kakšen človek si.
    pa ste morda pomislili na to da so se vaši zavedni dedje ki so bili srbi šiptarji muslimani in še kaj drugega skupaj borili v vojni da bi vi kot njihovi nasledniki živeli v miru?????
    ne glede kdo in kaj so tvoji starši mislim da ima vsak pravico do svojega mnenja ki pa ga ni nuja podpihovati z raznimi antičloveškimi parolami…v tem bi lahko prerasli svoje očete in matere….
    pa veseli bodite da vojne še ne okušate na svojih ramenih kajti ko si lačen in bos in pregnan ne gledaš več na status,vero,….ampak samo na preživetje….tu ostaneš samo človek.

  81. resnica pravi:

    brina ne pisi in ne izdaj se za slovenko ker ce si ti slovenka pol sem pa jest kitajc ali pa indijanec ali pa celo krejec ok ce ze hoce take pisat priznaj da si srbkinja ok?

  82. mujo pravi:

    Za Sanjo. A si ti res srbkinja??????
    Glede na to kako se zražaš ti samo škoduješ srbom.

  83. sandra pravi:

    Brina, mislim, da si zadela bistvo zadeve.
    Kar se pa tebe tiče, Sanjica, čudim se, da si še vedno v Sloveniji med ljudmi TUTIFRUTI, Bošnjaki, Hrvati, drugače mislečimi Srbi,Albanci….predvidevam, da pakiraš za Kosovo, pa sarmo sabo vzemi, mene je minil tek.
    Mujo, imaš prav, če je ta ženska Srbkinja si grem danes zamenjat priimek.

  84. _Sanjica_ pravi:

    aja drgac sm srPkinja ne pa srBkinja pa nism rojena po letu 90, zakaj pa skodujem srbom, naj folk vidi kaki smo, mene to izrazanje sploh ne moti sploh pa ne proti nekom k si to zasluzi…pa za mene je tud pomembno kaksen clovek si seveda pa tud nacionalnost tega nikoli ne mislim zapostaviti…jah nic folk uzivite i ziveli braco srbi !!!!!!!!!!
    Kosovo je srbijaaaa

  85. brina pravi:

    resnica,imaš prav,nisem slovenka ampak ZEMLJANKA

  86. makaveli pravi:

    to sanjice legendo :) živela srbija i brača srbi
    samo da si mi bliže da te izljubim..hehe

    in samo da še pohvalim jelinčičevo politiko, je edini ki razmišlja z glavo in ne z Ameriško ritjo pod nosom :P

  87. sandra pravi:

    Sanjica, kaj zadaj mi boš pa še lektorirala?
    Svašta!!

  88. resnica pravi:

    vesna vesna vesna slovenci nic ne govorijo cez hrvate slovenci hocejo samo pravico do odprtega morja pravico ki ima vsaka pomorska drzava kaj napihujes stvari poglej te se pozigate vse po vrsti saj druzga ne znate samo pozigat pa pobijat to je vas hobi tako se pa ne gre v evropo hahahha ma kaksno evropo tako ne boste smeli niti cez mejo boste izolirani kot severna koreja oni pravijo zivel pjondzang vi pa zivela velika srbija saj se boste kmal predali zto zamiseljo in vi in korejcisaj ste so mislenjaki da ste naj jaci nobeden vam nic ne more da ste naj važnji itd na vaso zalost dejansko stanje se razlikuje od vasih mnenja in zelja to velja za vse srbe prvo bodite prijatelji SEBI potem se drugim sele na to boste uzivali spostovanje drugih lep pozdrav vsem

  89. resnica pravi:

    ti delfincek bi lahko biv PESNIK kdo je pa kriv za razpad TITOVE JUGOSLAVIJE? delfincek delfincek ne ga srat no saj sami ste krivi za razpad jugoslavije ker ste hoteli bit glavni v celi jugiste hoteli zivet od drugih republik saj so saj slovenija in ostrale republike v jugoslovanskem parlamentu predlagale republisko samoupravo kar se tice financ in da je vojska skupna, samo vam to ni ugajalo ker seveda potem odakle vam pare ane vecina povelnikov v vojski je bila srbov vse ste hoteli imet na cez hoteli ste biti gazda vsem jugoslovanom potem ste vzeli avtonomijo kosovcem in vojvodini ste ze zacel sanjat o veliki srbiji mar ni bila vam vsec velika JUGOSLAVIJA TITOVA JUGOSLAVIJA seveda ne ker vam v njej nismo pustili da boste nam glavni za vecno

  90. Delfin pravi:

    Ti resnica si pa tako neumen in me zanima, koliko si sploh star, da kvasiš take neumnosti.

  91. resnica pravi:

    ja sej druzga ne znate samo hvalit se in zaliti druge to je to kar znate vse aneda

  92. Delfin pravi:

    Resnica boli! Kaj te je sram povedat za svoja leta, jaz mislim, da si premlad, da bi vedel kako smo prej živeli in kako zdaj.

  93. resnica pravi:

    joj sta si ti pameten delfincek spet se hvalis da imas pojma a a a hahhaahha

  94. Barbara pravi:

    Resnica, a si ti sploh Slovenec. Zanima me zato, ker glih ne pišeš čisto slovensko in pišeš take stavke, da se jih sploh ne da prebrat. Najprej se nauči pisat slovensko in slovnično, potem pa napadaj ljudi.

  95. resnica pravi:

    ne barbaraita niti slucajen nisem slovenec in glede na to da sem v slovenijo komaj 5 let kar dobro govorim in pisem slo tko da ti nic me prav zanima ce znas ti kak tuj jezik tako kot jest slovenscino.

  96. XXX pravi:

    Ako su Srbi i Milosevic krivi za raspad Jugoslavije onda bi mu vi Slovenci morali dići spomenik zato što vam je pomogao da ostvarite svoj “tisočletni” san.

  97. myth pravi:

    pri vsej tej stvari s Kosovom me najbolj moti to da so vodje šiptarjev ups sorry albancev največji zločinci od tačija naprej. Kako lahko nekdo ki je lastoročno pobil toliko ljudi vodi državo, poleg tega je pa še big boss of koka. Če bi bil Srb bi bil že zdavnaj v arestu.

  98. brina pravi:

    barbara tudi tvoja slovnica je “švoh” tako, da….kar se pa tiče šiptarjev pa vsi vedo da droga potuje preko albanije v kosovo in naprej v evropo…jebat ga
    ampak to še ne pomeni da se moramo ljudje pa ne glede na to kje živimo poklati med sabo kar se bo kmalu zgodilo….niso pa krivi srbi za razpad ampak politika so pa bili krivi za obe vojni ki se je razvila povsod po svetu…kaj vam da to vedeti?????

  99. myth pravi:

    halooo! Za obe svetovni vojni? Mislim da si pomešala pojma povod in vzrok za vojno kar sta dva različna pojma. Na koncu bomo Srbi pristali v SS-u. Da mi vedeti da si prešpricala ure zgodovine.

  100. arton pravi:

    pa kaj se thaqi je biv politicni vodja on se ni boril kaj pa ti govoris oz pises traparije pa da je boss of koka a mogoce posluje stabo?ali so to spet govorice vasih politikov pa saj srbija je vse skupaj sama ena koka tebe kaj moti ja pa kaj se dej nehi stakam otročjem poglej svojega kostunico po bosni je hodil z kalasnikom v roke kot en kavboj prvo pomedi pred svojim pragom pol se pa oglasi pri thaqju prov?alo pa sesel ki je vodil une ubice po vukovarju ki so ubijal nedolžne ljudi ti se raj drzi tega pregovora da se prvo pomede pred svojim pragom sele potem na sosednjem ok? to velja za tega kekca mytha

  101. myth pravi:

    1. Koštunica ni moj, politično sem drugače opredeljen.
    2. Vidim da sem te prizadel glede tačija in droge = DROGOVO
    3. glede šiptarjev v sloveniji se pa ve da ste ta glavni glede droge

  102. XXX pravi:

    Brina slažem se sa Vama i Delfinčkom, i žalosna sam da nas ništa ne izuči, vidim da bi se opet bili u stanju poklati, misleći da imamo pravo. Svi imamo svoju priču, i svoju istinu, nisam sigurna Mujo da znaš svoje porijeklo, Žalosno da ste toliko nabiti mržnjom. Svi smo samo ubogi zemljani koji služimo svjetskim moćnicima - za njih bi se poklali?

  103. arton pravi:

    ne ne! motis se priatel prizadane me nic ne samo stem hocem rect da so te price o taciju rekla kazala a kar se tice srbskih voditeljev so pa dokazi da so poklali civiliste in znano je in dokazano da je srbijo do propada milosevicevga rezima vodila mafija {zemunski klan}to je vec kot jasno in vec kot dokazano bistvo tega kar hocem rect je da reka kazala ni noben dokaz:-} kar se pa tice nas v slo da smo vodilni za drogo?na zalost te moram razocarat da so to spet rekla kazala tvoje trditve so vse skupaj BLA BLA BLA lepo bodi pozdravljen pa ne pisi vec LAŽI lej kar kol mas dokazano komot objavi ni blema ne samo da pa trosis laži to je pa pika na I

  104. myth pravi:

    glede šiptarskih teženj po veliki albaniji pa se lahko prepričate v njihovi wikipediji saj imajo novo mapo (zanimivo).

  105. arton pravi:

    TO JE MAPA ZA KOSOVO NE PA VELIKO ALBANIJO a si nepismen ali kaj

  106. myth pravi:

    Sorry ti si nepismen. s primitivci kot si ti in tebi podobni se ne mislim ukvarjati. Vidim da so te moji posti čisto ob živce spravili, ker te nekaj časa ni bilo - to je bil moj namen, ki mi je uspel! Sem zadel “BOLNU TAČKU” užalil sem tačija pa je tip čist ven padu. HA, HA, HA

  107. arton pravi:

    ma jebes ti tacija dol mi visi za njega sam kar ni res pac ni ane a kar se tice uspeha mislim da si se malo ustel saj dobro se ve kermu je uspelo tebi ali meni oz vsem iz KOSOVA TO PA DA SI NEPISMEN KAR PRIZNAJ saj vecina ste saj preberi malo kaj so napisali tvoji rojaki take zaljivke cez use narodo svi slabi aaaaaa samo vi nebeski narod aaaaa take izraze imate da clovek ker brez besed ostane mislim šok ane, 21to stoletje smo pa se se ker nic niste naucili novega se ker imate izraze is srednega veka uuuuu prijatel BOGAMI MNOGO ZAOSTAJATE papa

  108. brina pravi:

    …..hehhehe mislim….no comment!!(to je angleško in pomeni brez komentarja za vse ki tega ne veste)
    :)

  109. sine pravi:

    Vsi tisti, ki se ne strinjate z enostransko razglasitvijo neodvisnosti Kosova in s podobnimi nepravičnostmi v svetu, se oglasite. Mislim, da bi bilo dobro začeti organiziran in učinkovit boj proti kršenju mednarodnega prava. Ob tej priložnosti pozivam vse, ki so pripravljeni žrtvovati svoj čas in s svojimi idejami prispevati k izboljšanju našega življenskega okolja, da se oglasite in poveste svoje mnenje. Mislim, da imamo dovolj tega kapitalizma, kraje teritorijev in bogatenja posameznikov. Vsi: Slovenci, Srbi, Hrvati, Bosanci, Šiptarji….smo tarče in sužnji zahodnega kapitala. Mislim, da se moramo začeti boriti proti temu. Predstavljajte si, da ima 3-4% prebivalcev na svetu, 95% vsega našega bogatstva in premoženja, ki v bistvu pripada vsem nam. Vsi tisti, ki mislijo, da je odcepitev Kosova samo stvar Srbije, se zelo motijo. Tu se samo kaže moč kapitala nad pravom. Vsi tisti, ki se s takimi dejanji strinjajo, so tako ali drugače podrejeni zahodnemu kapitalu, ki ne prinaša nič tako krasnega, kot se zdi na prvi pogled. Velika većina navadnih ljudi (ne manj vrednih!!!!), v Evropi, živi skoraj v revščini. Tega si mi, in niti naši starši, ki so se borili za nas, nismo zaslužili. Zato pozivam vse tiste, ki so pripravljeni za resno akcijo, naj se oglasijo in povejo svoje mnenje in predloge. Več kot nas bo-močnejši bomo.

  110. vesna pravi:

    resnica, vidim, si verjetno potomec kakih belogardistov. proklete izdajice!!!! ja, res je, da se vi slovenci samo borite za svoje.samo tako naprej! in kot ti je bilo rečeno, bi res morali dvigniti Miloševiću spomenik, vsi vi, ker so se vam sanje končno uresničile. živel komunizem!

  111. resnica pravi:

    oooooooooooooo milosevic pa komunizem sta dva razlicna pojma saj komunizem je drzal yugoslavijo močno milos jo je pa razparal kajnede? saj bos prebolela noooooo heheheh

  112. vesna pravi:

    oooooooooooooo, a ne znaš brat!pravim, da bi vi slovenci moral njemu dvignit spomenik, ker vam je uresničil sanje.sem pa za komunizem, kot sem že omenila, ker je bila kazen za predolg jezik takrat, streljanje.jaz ne bom prebolela, ampak a boš ti prebolel?hihi

  113. resnica pravi:

    a da ti ne bos prebolela ja verjamem da ne bos ja dej ti raj meni povej kaj te matra kaj sploh hoces ker nekej sprijazni se stem kar je pa to je to čavčy

  114. brina pravi:

    vesna, vesna, vesna cipela ti je tesna…hehhehe ,zakaj pa potem živiš v državi ki ti je neljuba?ljudi tudi danes streljajo zaradi jezika kot je to lahko razvidno iz vsepovsod….in komunistično socialistična ureditev sploh neb bla tko napačna če bi se jo izvajalo v pravi smeri prav tako demokracija zatorej vesna se sprijazni z dejstvom da imamo okar imamo pa če ti je to ljubo ali ne.

  115. resnica pravi:

    ej sam res kaj sploh se dela v slovenijo tale vesna a ves kaj vesna ti raj pejd dol v srbijo zivet na zalost si prevec nacisticna dusa da bi zivela v evropi pejd raj tam kjer prevladuje nacizem tukaj ni kruha za take kot si ti a ves

  116. vesna pravi:

    haha!no zakaj sta se pa spravla name?a sem vaju prizadela?slovenija je tudi moja dežela, po zadnjem preverjanju dokumentov.haha!slovenija je meni zelo ljuba dežela, vendar so mi neljubi taki raznorazni g…. kot sta naprimer vidva.ampak, kot je rekel “resnica”, se pač moramo prilagoditi.in se prilagajamo, ane. joj, ne vem pa kje to prevladuje nacionalizem, tam doli ali tu v NAŠI domovini. verjetno tam doli, a ne resnica.brina, pa ti celo malo govoriš srpsko ali ti je bolj všeč, če rečem hrvaško.pomoje, da ti trenutno nič ne odgovarja.no pa dajmo potem, živela demokracija, ane brinč!papa
    p.s.:dajte, prosim, začet malo uporabljat slovnico, veliki SLOVENCI, da vam jezik ne izumre!

  117. brina pravi:

    Vesna ne spravljam se nate oz. na nikogar ,samo zmotilo me je tvoje videnje streljanja ljudi zaradi jezika…živimo v svobodni državi in ima vsak pravico do svojega mnenja brez da bi bil za to kaznovan.Morda je to napačno vendar tak sistem imamo in njemu se prilagajamo.Kar se pa tiče mojega porekla sem slovenskega naroda hči od pete do vrha glave,imam pa veliko prijateljev širom naše bivše domovine in rada poklepetam v njihovem jeziku…Mislim da tudi ti govoriš hrvaško,…ko greš na morje,ali pa ko greš na potovanje v Tunizijo se trudiš govoriti vsaj angleško.Se morda motim’??
    Slovnica pa ne bo izumrla le spreminja se kot se je do sedaj se bo še naprej…kaj čmo tko je…:)

  118. ORTODOX SRBIN pravi:

    Dragi moji Srbi, to je bila božja volja i ne možemo ništa protiv toga. S vremenom če Kosovo opet biti srpsko jer BOŽJA PRAVDA je bila i uvek je najjača.Nama je bog najviše dao samo da mi toga ne znamo, a to su grehi koje mi plačamo. Želim vam svima MIR i puno LJUBAVI i sve če bit kako treba. Volite svog bližnjeg i on če volit vas i MOLITE SE BOGU za pravdu jer pravda če na kraju pobedit.

  119. vesna pravi:

    uh, resnica, ta tvoja resnica me zadeva direktno v srce.brina, veš, nažalost neznam govoriti hrvaško, samo srpsko, ker se hrvaščine nisem učila, je pa res, da se vedno potrudim govoriti angleško, tudi s hrvati, ker večina ne zna srpsko.veš, pa tudi jaz sem slovenskega naroda hči(na žalost).kdo bi rekel!upam še to, da se slovnica nikoli ne bo toliko spremenila, da bodo ti stavki, ki jih pišete, slovnično pravilni.potem nam pa ni več daleč izumrtje.hihi

  120. brina pravi:

    Vesna,kar se tiče slovnično pravilnega zapisa našega jezika je pač tako, da se spreminja.V Trubarjevih časih so zapisovali drugače,danes drugače in prav je ,da se jezik razvija naprej s časom kar pa ne pomeni da slovnica izumira…..in upam ,da tudi narod ne.Sicer sem pa tu zaradi tega,da pač izrazim svoje mnenje, ki je ,da bi politika tako tu kot na Blkanu bila bolj strpna do ljudi samih.Sama sem mati dveh otrok in si ne želim ,da bi kdajkoli doživela strahote terorja….Odrasli premalo mislimo na najmljaše ,ki niso sposobni zagovarjati svojih stališč in braniti sebe in svoje pravice…..živeti v miru in ljubezni.
    Samo še to draga Vesna,lastna imena se pišejo z veliko začetnico…drugače pa moram reči ,da si prijetna sogovornica,lep dan ti želim in upam,da še kaj napišeš:)

  121. fds pravi:

    turkov je v berlinu 130 000
    v nemčiji jih je 2.4 milijona in ne milijon v berlinu!!

  122. Vizi pravi:

    o

  123. Vizi pravi:

    Mene sam zanima zaakaj podpira evropa kosovo med tem ko ji oni podirajo cerkve in rusjo hise?

  124. AB pravi:

    ka e nisi prebolel kosovo dj bod pameten pa nehej pisat na to stran
    kar se tice kosovo internetna stran mislim saj je ze zdavnaj
    pozabljena stran

Komentiraj